Defin

Defin

Son dakika defin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan defin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını defin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Defin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan defin gelişmeleri de dahil olmak üzere 820 defin haberi bulunmuştur. Tüm defin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi İstanbul'da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya'da Kamboçya'ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir'deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye'ye getirileceğini öğrenen Öntürk'ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.
2.03.2024 Gündem
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu
Hayvan mezarlığına tepki gösteren mahalle halkı CİMER'e başvurdu Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan arazide bir şirket tarafından evcil hayvan mezarlığı oluşturulmasına tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki arazilerinin değerinin düştüğünü savunarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurdu.
20.02.2024 Gündem
Peygamber efendimizin defini: Hangi gün vefat etti? Naaşını kim yıkadı? Hz. Muhammed'in naaşı 3 gün neden bekletildi?
Peygamber efendimizin defini: Hangi gün vefat etti? Naaşını kim yıkadı? Hz. Muhammed'in naaşı 3 gün neden bekletildi? İki Cihan Serveri peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in vefatı hakkında bilgiler... İslam peygamberinin vefatıyla birlikte defin işlemleri de müslümanların merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle naaşının 3 gün bekletilmesi, naaşını kimin yıkadığı konuları araştırılıyor. Peki peygamber efendimiz hangi gün vefat etti?
29.01.2024 Dini Bilgiler
Babalarının kardeşlerini döverek öldürdüğünü ihbar etmişlerdi: Bugün yaşıyor olmamız tesadüf
Babalarının kardeşlerini döverek öldürdüğünü ihbar etmişlerdi: Bugün yaşıyor olmamız tesadüf İstanbul'da 20 yıl önce babalarının 15 aylık kardeşleri Armağan'ı döverek öldürdüğünü ve olayı gizlemek için de bir arkadaşıyla beraber yetkililere haber vermeden gömdüğünü ihbar eden kardeşlerden V.K. (25), "Bugün bizim ölmemiş olmamız, yaşıyor olmamız, bu noktalarda mücadele verebiliyor olmamız, tamamen bir tesadüftür. Bizim yaşamamız normal değildi. Bu süreç içerisinde kaç sefer biz yataklarda kaldık, yediğimiz dayaklardan dolayı ayağa kalkamadık. Korkumuz yıllarca sürdü ve en son evden çıkış noktamız şuydu; öleceksek bir kere ölürüz, ne olacaksak oluruz ama bu zulüm artık yıllarca devam etmez diye yola çıktık" dedi.
4.01.2024 Gündem
Köylüler tedirgin! Ayılar mezarlara dadandı: Fatiha okumaya dahi gidemez olduk
Köylüler tedirgin! Ayılar mezarlara dadandı: Fatiha okumaya dahi gidemez olduk Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde kış uykusuna yatamayan ayılar, yeni defnedilen cenazelerin mezarını kazmaya başladı.
9.12.2023 Gündem
Fethi kabir nedir? Cem Garipoğlu'nun babası istedi! Fethi kabir işlemi nasıl yapılır, neden, şatları neler?
Fethi kabir nedir? Cem Garipoğlu'nun babası istedi! Fethi kabir işlemi nasıl yapılır, neden, şatları neler? 2009'da vahşice Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Garipoğlu oğlunun mezarının açılması (fethi kabir) ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulundu. Peki, fethi kabir nedir? Fethi kabir neden yapılır, nasıl? Fethi kabir ne demek, postmortem nedir?
6.11.2023 Yaşam
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Büyük felaketi unutturmayan müzeler
Büyük felaketi unutturmayan müzeler Çin Halk Cumhuriyeti, 12 Mayıs 2008’de Sichuan eyaletinde yaşanan 8 büyüklüğündeki depremin en ağır hasarı verdiği, nüfusunun yarısının kaybedildiği Beichuan ilçesini, depremzedelere yas tutabilecekleri, depremle ilgili bilimsel araştırma yapılacak bir açık hava müzesi haline getirdi. Depremin merkezi Wenchuan ilçesinin adını taşıyan kapalı bir başka müzede ise kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler anlatılıyor.
23.09.2023 Dünya
Fenomen Burak Can Taşan motosiklet kazasında hayatını kaybetti! Nişanlısından yürek yakan paylaşım geldi
Fenomen Burak Can Taşan motosiklet kazasında hayatını kaybetti! Nişanlısından yürek yakan paylaşım geldi  Adana'da motosiklet paylaşımlarıyla sosyal medya fenomeni olan ve dün trafik kazasında hayatını kaybeden Burak Can Taşan (23), gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Taşan’ın kısa süre önce evlenme teklif ettiği nişanlısı Yaren Kara, sosyal medyada paylaştığı videoda Taşan’ın ölmeden önce kendisine hediye ettiği çiçek buketini göstererek gözyaşı döktü.
15.08.2023 Yaşam
Yaz geldi! Bela can almaya başladı
Yaz geldi! Bela can almaya başladı Tokat'ın Ovacık köyünde bir kişi kene sokması sonucu hayatını kaybetti.
4.06.2023 Gündem
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan sürecin detayları tek tek anlattı.
16.05.2023 Yaşam
'Ölü' olduğunu öğrendi! Hastaneye giden genç hayatının şokunu yaşadı
'Ölü' olduğunu öğrendi! Hastaneye giden genç hayatının şokunu yaşadı Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası ailesinden 4 kişinin cenazesini alıp defin işlemlerini başlatan genç, geçirdiği trafik kazası sonrası gittiği hastanede ölü olduğunu öğrendi.
11.04.2023 Yaşam
Bakan Soylu'dan Hatay'da önemli açıklamalar
Bakan Soylu'dan Hatay'da önemli açıklamalar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 45 bin 968, bunlardan 4 bin 267’sinin Suriyeli olduğunu kaydetti.
4.03.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme işlemleri tamamlandı
Bakan Bozdağ: Diyarbakır’da kimliklendirme işlemleri tamamlandı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da kimliklendirme işlemlerinin tamamlandığını belirterek, “Şu ana kadar kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yoktur. Vefat eden her bir insanımız kendi yakınlarına doğru bilgi ve tespitler çerçevesinde teslim edilmiş ve defin işlemleri hepsinin tamamlanmıştır. Diyarbakır’ımızda kısaca kimliklendirilmeyen vefat eden insanımız olmadığı gibi defnedilmeyen insanımız da kalmamıştır. Şu anda ‘enkaz altında ya da kayıp’ diye Diyarbakır'da herhangi bir müracaat olmadığı gibi böyle bir iddia da kalmamıştır” dedi.
20.02.2023 Gündem
Doğum günlerine 1 gün kalmıştı! Anne ve ikizler yan yana toprağa verildi
Doğum günlerine 1 gün kalmıştı! Anne ve ikizler yan yana toprağa verildi Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan Eda Apartmanı’nın enkazından cansız bedenleri çıkarılan Cavide Şahutoğlu ile ikizleri Deniz ve Zeynep Şahutoğlu (10), Samandağ'da yan yana toprağa verildi. Son seçimde CHP'nin İskenderun Belediye Başkan adayı olan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, eşi ile yarın doğum günleri olan ikizlerinin cenazesinde gözyaşı döktü.
16.02.2023 Yaşam
Hepsinin bir hikayesi var! Mezar taşına asılanlar yürekleri dağladı
Hepsinin bir hikayesi var! Mezar taşına asılanlar yürekleri dağladı Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Depremin ağır hasar verdiği illerden Malatya’da, Şehir Mezarlığında kepçeler tarafından kazılarak numaralanan mezarlara dualar eşliğinde defin yapılırken, mezar taşına asılanların hikayesi yürekleri dağladı.
15.02.2023 Gündem
Depremde ölenlerin mezarlığında yürek yakan manzaralar
Depremde ölenlerin mezarlığında yürek yakan manzaralar Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler toprağa veriliyor. Depremin ağır hasar verdiği illerden Malatya’da, Şehir Mezarlığında kepçeler tarafından kazılarak numaralanan mezarlara dualar eşliğinde defin yapılırken, mezar taşına asılanlar ise yürekleri dağlıyor.
15.02.2023 Haber
Bakan Soylu: Binalar tek tek inceleniyor, enkaz kaldırılmıyor
Bakan Soylu: Binalar tek tek inceleniyor, enkaz kaldırılmıyor Kahramanmaraş'ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya'da 2 evden birisinin hasarlı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, enkazlardaki son duruma ilişkin bilgileri aktarırken, 'yağma' iddialarına da yanıt verdi.
15.02.2023 Gündem
'O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım'
'O, sen, ben değil, tüm yardım kuruluşlarının el ele vermesi lazım' Tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu deprem felaketi sonrası dünya şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp da bölgedeki depremzedelere yardım ediyor. Kayaalp, "İnsanlar yardım ve çadır beklerken, evde oturamadım. Bizi orada görmek diğer gönüllü arkadaşlara moral oluyor, birlik ve beraberlik önemli. İnsanlar yardım yapıyor, yardımlarının yerine ulaştığını, ve boşa gitmediğini göstermek istiyorum" dedi.
14.02.2023 Diğer Sporlar
Fuat Oktay: Şu ana kadar 131 şüphelinin yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiştir
Fuat Oktay: Şu ana kadar 131 şüphelinin yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiştir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Şu ana kadar 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili olarak sorumluluğu tespit edilmiş, 1’i tutuklanmış 113’ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir. Gerekli adli süreç titizlikle devam edecek" dedi.
12.02.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan 10 ile 'defin işlemi' yazısı
Adalet Bakanlığı'ndan 10 ile 'defin işlemi' yazısı Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen illerde defin işlemlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderildi.
10.02.2023 Gündem
Sözün bittiği yer! Hatay'da 'deprem mezarlığı' görüntülendi
Sözün bittiği yer! Hatay'da 'deprem mezarlığı' görüntülendi Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde binlerce kişi hayatını kaybetti. Hatay'da oluşturulan 'deprem mezarlığı' görüntülendi. İşte haberin detayları...
10.02.2023 Yaşam
AFAD: 24 saat kimliği belirlenemeyen defnedilecek
AFAD: 24 saat kimliği belirlenemeyen defnedilecek Kimliği belirlenemeyen naaşların 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği, fotoğrafı alınarak adli ve idari izinle dini vecibelere uygun olarak defnedilmesi kararı alındı.
9.02.2023 Gündem
Depremde hayatını kaybedenlerin kimliklendirme ve defin hizmetleri hakkında açıklama
Depremde hayatını kaybedenlerin kimliklendirme ve defin hizmetleri hakkında açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremde yaşamını yitirenlerin kimliklendirme ve defin hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.
8.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde yağma iddiası! Bakan Soylu: Birkaç münferit olay dışında gerçeği yansıtmıyor
Deprem bölgesinde yağma iddiası! Bakan Soylu: Birkaç münferit olay dışında gerçeği yansıtmıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde kurulan kriz masasında depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
7.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Defin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki defin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.