Deepfake

Deepfake

Son dakika deepfake haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deepfake ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deepfake haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deepfake

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deepfake gelişmeleri de dahil olmak üzere 16 deepfake haberi bulunmuştur. Tüm deepfake haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deepfake'çiler üzgün: Twitter'a videolar için 'doğruluk kontrolü' geldi
Deepfake'çiler üzgün: Twitter'a videolar için 'doğruluk kontrolü' geldi Yapay zeka ile video üretenler, yanıltıcı editler hazırlayanlar ve görüntüleri manipüle edenler artık ayağını denk alacak! Bir zamanlar Twitter olarak bilinen şimdinin X adlı platformunda Topluluk Notları artık videolar için de kullanıma sunuldu.
11.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Tüm dünyada yayılmaya başladı, büyük tuzağın detayları ortaya çıktı! Borsayı bile çökertebiliyorlar
Tüm dünyada yayılmaya başladı, büyük tuzağın detayları ortaya çıktı! Borsayı bile çökertebiliyorlar Görüntü kaydı ile tehdit ve şantaj yoluyla para istiyorlar. Daha önceden video görüntüleri oynatılarak yapılıyordu, günümüzde ise deepfake ile yapılıyor. Kendilerini kadın gibi tanıtan dolandırıcılar, hazırladıkları yapay zekâ görüntüleri konuşturarak insanları kandırıyor. Karşı tarafa kamera açtıran düzenbazlar, akılalmaz bir tuzakla insanları mağdur ediyor. İşte teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan dolandırıcılık yönteminin detayları...
26.05.2023 Yaşam
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Bruce Willis dijital ikizinin haklarını sattı!
Bruce Willis dijital ikizinin haklarını sattı! 'Moonlighting', 'Die Hard' ve 'The Sixth Sense' gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran ABD'li oyuncu Bruce Willis, geçtiğimiz aylarda afazi teşhisi almıştı. Hastalığı ortaya çıktıktan sonra oyunculuk kariyerini bırakacağı açıklanan ünlü isim; haklarını sattığı, 'Deepfake' teknolojisi sayesinde yaratılan 'dijital ikizi' ile yeni projelerde yer almanın ilginç bir yolunu bulmuş oldu.
30.09.2022 Magazin
Putin hakkında 'çok gizli bilgiler' ifşa oldu! 'En az bir kaç yılı daha var' deyip açıkladı: Suikast, kanser, ameliyat...
Putin hakkında 'çok gizli bilgiler' ifşa oldu! 'En az bir kaç yılı daha var' deyip açıkladı: Suikast, kanser, ameliyat... Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken, gizli bilgiler art arda ifşa oldu. Ukrayna'dan üst düzey bir istihbarat yetkilisi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 2 ay önce suikast düzenlendiğini ve başarısız olduğunu iddia etti. Batı medyasının iddiasına göre ise Putin, kanser dolayısıyla gizli bir operasyon geçirdi.
24.05.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı
Rusya-Ukrayna arasında siber savaş! Zelenski'nin ‘teslim olun’ çağrısı ortalığı karıştırdı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde iki ülke arasındaki savaş giderek şiddetleniyor, can kayıpları katlanarak artıyor. Gerilim sahalara olduğu gibi internet ortamına da yansıdı. Zelenski'nin Ukrayna'da devlet televizyonunda ülkeye teslim olma çağrısı yapması şok etkisi yarattı. Ülkede kısa süreli paniğe neden olan video mesajın, bir siber saldırı olduğu ortaya çıktı.
17.03.2022 Dünya
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince...
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince... Dünyada teknolojik gelişmeler sanal hayat neredeyse gerçek hayatla eşdeğer bir hâl aldı. Kötü amaçlı yazılarımlar artık hayatımızın her noktasında karşımıza çıkıyor. Kişisel bilgileri bu yollarla ele geçirilen çok sayıda kişi ciddi problemler yaşıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir tehlike ise siber güvenlik konusunda yaşanan endişeleri iyice artırdı.
5.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medyada fotoğraf paylaşanlar dikkat! Masum değil
Sosyal medyada fotoğraf paylaşanlar dikkat! Masum değil Dr. Sadi Vural, "20'li yaşlar challenge' gibi akımlar veri toplama amacıyla belli talepler üzerine ortaya çıkıyor. Elde edilen fotoğraflarla yüz tanıma sistemleri kuvvetlendiriliyor ve tanıma performansı artırılıyor" dedi.
16.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk yapay zeka çözümü ortaya çıkardı!
Türk yapay zeka çözümü ortaya çıkardı! Dünyanın ilk çevrim içi deepfake algılama motoru olan "Deepware Scanner", hapisteki politikacıya ait olduğu iddia edilen videonun gerçek dışı bir deepfake video olduğunu raporladı.
27.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Annenin şok eden oyunu! Çıplak görüntülerini yaydı...
Annenin şok eden oyunu! Çıplak görüntülerini yaydı... ABD'de bir kadın, kızının amigo takımına girebilmesi için son günlerin tartışmalı deepfake teknolojisini kullandı. Raffaela Spone isimli anne, amigo takımının seçmeleri için kızının rakiplerinin sahte görüntülerini yaydığını itiraf edince tutuklandı.
18.03.2021 Dünya
Ziraat Bankası Kemal Sunal reklamı nasıl yapıldı – çekildi, kim oynuyor, deepfake teknoloji nasıl kullanıldı?
Ziraat Bankası Kemal Sunal reklamı nasıl yapıldı – çekildi, kim oynuyor, deepfake teknoloji nasıl kullanıldı? Yeşilçam’ın usta oyuncu Kemal Sunal’ın yer aldığı yeni Ziraat Bankası reklamı internette en çok konuşulan konular arasına girdi. Ziraat Bankası, 2021 yılı için hazırladığı #SenHepGülümse başlıklı reklam filminde Kemal Sunalı oynattı. Ziraat Bankası reklamının ardından Ziraat Bankası Kemal Sunal gerçek mi, Kemal Sunal’ı kim oynuyor, Kemal Sunal reklamı nasıl çekildi, gibi sorular peş peşe sorulmaya başladı. Peki, Kemal Sunal reklam filmi nasıl yapıldı, hangi teknoloji kullanıldı?
6.01.2021 Gündem
Manipüle edilmiş içerikleri ve 'deepfake' videoları kaldıracak
Manipüle edilmiş içerikleri ve 'deepfake' videoları kaldıracak Sosyal paylaşım sitesi Facebook, manipüle edilmiş içerikleri ve "deepfake" olarak bilinen videoları kaldıracağını açıkladı.
7.01.2020 Bilim ve Teknoloji
2019 teknolojide çekişmelerin yılı oldu
2019 teknolojide çekişmelerin yılı oldu 2019 yılında dünyada teknoloji alanında birçok yeniliğin yanı sıra, veri güvenliğine bağlı krizler ve teknolojik çekişmeler öne çıktı.
31.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Deepfake videoları demokrasileri tehdit ediyor
Deepfake videoları demokrasileri tehdit ediyor Görüntü bir olayın gerçekliğinin en büyük ispatlarından biri olarak görülürken, son dönemde ortaya çıkan "deepfake" videolarla ile görüntüye duyulan güven de tartışılmaya başlandı.
10.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Google siyasi reklamlara düzenleme getiriyor
Google siyasi reklamlara düzenleme getiriyor Google, Ocak 2020 itibarıyla siyasi reklam verenlerin, artık kullanıcılara internet üzerindeki hassas bilgilerinden faydalanarak reklam göndermesini yasaklayacak.
21.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Xiaomi'nin katlanabilir telefonu ilk kez göründü!
Xiaomi'nin katlanabilir telefonu ilk kez göründü! Samsung, Flexpai ve Huawei’nin ardından şimdi Xiaomi'de katlanabilir telefon furyasına katılan markalardan biri oldu.
4.01.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Deepfake ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deepfake haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.