Dalyan

Dalyan

Son dakika dalyan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dalyan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dalyan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dalyan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dalyan gelişmeleri de dahil olmak üzere 451 dalyan haberi bulunmuştur. Tüm dalyan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Sinema oyuncu Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti
Sinema oyuncu Tolga Savacı 60 yaşında hayatını kaybetti Sinema oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti.
26.02.2024 Magazin
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır?
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır? Kamu mali idareleri söz konusu olduğunda en önemli hususlardan birisi devlet harcamalarında sürekliliği sağlayabilmek amacıyla finansal kaynak temin edilmesidir. Devletin yapacağı güvenlik, adalet, alt yapı veya sosyal harcamalar için nakdi kaynak gereklidir. Bu kaynak, ihtiyaç olduğu dönemlerde mevcut değilse vergilendirme veya borçlanma yöntemlerine başvurulur.
31.01.2024 Gündem
Aynı sokağa fırın açmak isteyen meslektaşını öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanığa 41 yıl hapis
Aynı sokağa fırın açmak isteyen meslektaşını öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanığa 41 yıl hapis Konya’nın Beyşehir ilçesinde aynı sokakta fırın açmak isteyen meslektaşı Erdal Üstüner’i (60) tabancayla vurarak öldürüp, ortağı Yunus Ayaz ve çalışanı Murat Şahin’i yaralayan Sebahattin Gülbahar, 41 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırıldı.
26.12.2023 Gündem
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak!
2400 yılık antik kentte salgın araştırılacak! Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki 2 bin 400 yıllık Alexandria Troas Antik Kenti'nde salgın yaşanıp yaşanmadığı, kazı çalışmalarının devam ettiği forum alanı içerisinde çıkacak iskeletlerin antropologlar tarafından incelenmesi sonrası ortaya çıkacak.
14.10.2023 Yaşam
Nilperi Şahinkaya tatil sezonunu kapattı!
Nilperi Şahinkaya tatil sezonunu kapattı! Geçtiğimiz ay sevgilisiyle birlikte Çeşme'ye tatile giden ünlü oyuncu Nilperi Şahinkaya, önceki gün Nişantaşı'nda bir AVM'de görüntülendi. Ayaküstü muhabirlerle konuşan Şahinkaya, tatil sezonunu kapattığını açıkladı.
28.07.2023 Magazin
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kesin korunacak bölge ilan edilmişti! Bilirkişi raporu: Balık azaldı, çipura yok olmak üzere
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kesin korunacak bölge ilan edilmişti! Bilirkişi raporu: Balık azaldı, çipura yok olmak üzere Adana'nın Karataş ilçesinde dalyan işletmesindeki balık çiftliğinin kirlettiği iddia edilen Akyatan Lagünü'nünde yapılan incelemenin ardından hazırlanan bilirkişi raporuna göre lagünün büyük bir bölümünün çamurlaştığı, suyun drenaj kanalları tarafından tatlılaştırıldığı ve bu nedenle balık popülasyonun değiştiği, çipura balığının yok olma seviyesine geldiği, sudaki kirliliğinin arttığı ortaya çıktı.
18.07.2023 Yaşam
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak!
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak
Bakan Kurum: Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükada'da vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Kurum, "Adalarımızın doğal güzelliklerinin, kültür hazinelerinin korunacağı ve ilave bir yapılaşmaya meydan vermeyecek şekliyle adalardaki 1/5000 ölçekli nazım imar planını ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planını uzun zamandır takip ediyorduk ve çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını önümüzdeki hafta askıya çıkarıyoruz. Böylece Adalar'da imar problem tamamen çözülüyor. Bundan sonra Adalar'da hiçbir tapu problemi kalmayacak" dedi.
5.05.2023 Gündem
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Muğla’da deniz sezonu açıldı! Sıcaklıklar normalin üzerinde
Muğla’da deniz sezonu açıldı! Sıcaklıklar normalin üzerinde Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’da havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi nedeniyle deniz sezonu bu yıl Mart ayında açıldı.
26.03.2023 Gündem
Bakan Akar, Hatay'da depremzedelerle bir araya geldi
Bakan Akar, Hatay'da depremzedelerle bir araya geldi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da çadır kentteki depremzedeleri ziyaret ederek taleplerini dinledi.
24.03.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Antakya'daki çadır kentte inceleme
Bakan Akar'dan Antakya'daki çadır kentte inceleme Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde, çadır kentte incelemelerde bulundu.
16.03.2023 Gündem
Deprem bölgesinden peş peşe mucizeler! 278 sonra enkazdan bir kişi daha sağ olarak çıkarıldı
Deprem bölgesinden peş peşe mucizeler! 278 sonra enkazdan bir kişi daha sağ olarak çıkarıldı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin üzerinden 12 gün, afet bölgesinde kurtarma çalışmaları devam ederken mucize haberleri de peş peşe gelmeye devam ediyor. Neslihan Kılıç'ın Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi'nin enkazından 258 saat sonra sağ olarak çıkarılmasının ardından üç mucize haberi de Hatay'dan geldi. 10 yaşındaki Osman 260. saatte, Mehmet Ali Şakiroğlu ve Mustafa Avcı ise 261. saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Hatay'da ise 278. saatte yeni bir mucize yaşandı ve 1 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
17.02.2023 Gündem
Yıkılan binanın müteahhidi tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandı
Yıkılan binanın müteahhidi tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandı Kahramanmaraş’ta, depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan müteahhit Mesut Başkır, Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında yelkenli tekne ile Yunan adalarına kaçmaya çalışırken yakalandı.
16.02.2023 Gündem
Doğal sit alanlarının koruma ve kullanma koşullarına ilişkin ilke kararı yayımlandı
Doğal sit alanlarının koruma ve kullanma koşullarına ilişkin ilke kararı yayımlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından doğal sit alanlarını korumaya yönelik ilke kararı güncellendi. Kararla ilgili kesin korunacak hassas alanların tanımı yapılırken bu alanlardaki kesin yapı yasağı vurgulandı.
20.07.2022 Ekonomi
Buse İskenderoğlu beyaz bikinisi ile dikkat çekti!
Buse İskenderoğlu beyaz bikinisi ile dikkat çekti! 2016 yılında Miss Turkey seçilen sunucu ve model Buse İskenderoğlu, kız arkadaşlarıyla tatil sezonunu Çeşme’de açtı. Dalyan’da görüntülenen İskenderoğlu beyaz bikinisi ile dikkat çekti. Deniz sonrası duş alarak locasına döndü.
10.07.2022 Magazin
Yangın çıkarıp, selfie yaptığı ortaya çıktı!
Yangın çıkarıp, selfie yaptığı ortaya çıktı! Muğla'nın Ortaca ilçesinde, turistlik mahalle Dalyan'da önceki gün çıkan sazlık yangını ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Davut A.'nın yangını çıkardıktan sonra selfie yaptığı ortaya çıktı. 
10.06.2022 Yaşam
Muğla'da bazı bölgelerde ormanlara giriş yasaklandı
Muğla'da bazı bölgelerde ormanlara giriş yasaklandı Muğla'nın 9 ilçesinde 15 gün süren ve 52 bin hektar ormanlık alanının kül olmasına neden olan yangınların ardından tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Valilik, havanın ısınması ve yangın riskinin artması nedeniyle bazı bölgelerde ormanlara giriş yasağı getirdi. Orman içi ve yol kenarlarındaki mekanlarda yanıcı maddelerin kullanımı da yasaklandı.
2.06.2022 Gündem
Oğlunu satırla öldüren baba: Çok pişmanım
Oğlunu satırla öldüren baba: Çok pişmanım Balıkesir'in Edremit ilçesinde otomobilde tartıştığı oğlu Barış Sürer'i (32) satırla öldüren Murat Sürer (58) adliyeye sevk edildi. Sürer, çok pişman olduğunu söyledi.
10.04.2022 Yaşam
Balıkesir'de baba vahşeti! Oğlunu satırla keserek öldürdü
Balıkesir'de baba vahşeti! Oğlunu satırla keserek öldürdü Balıkesir’in Edremit ilçesinde baba oğul arasında çıkan tartışmada baba oğlunu satır ile keserek ölümüne neden oldu.
9.04.2022 Yaşam
Kilosu 20 liradan satılıyor! 'Hiçbir yerde rastlanacak bir uygulama değil'
Kilosu 20 liradan satılıyor! 'Hiçbir yerde rastlanacak bir uygulama değil' Hamsinin kilosu bazı bölgelerde 70 liraya satılırken, Türkiye’nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Dalyan kefalinin kilosu Muğla'da 20 liradan satılıyor.
18.12.2021 Gündem
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. Üretim, tüketim ve imha zincirinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Kurum, BM çevre programı kapsamında 'Barselona Sözleşmesi' gibi sözleşme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
9.12.2021 Gündem
Zam geldi! Arsa fiyatları arttı, yüzde 178...
Zam geldi! Arsa fiyatları arttı, yüzde 178... Ev fiyatları ve kira artışları gündemdeki yerini korurken arsa fiyatlarında da ciddi artış olduğu ortaya çıktı. Artan talep nedeni ile geçen seneye göre yüzde 178 oranında zam yapıldı. Pandemiyle birlikte değişen beklentiler, uzaktan çalışma ve deprem korkusu müstakil konutlara talebi arttırınca arsa fiyatları yükseldi. 2019-2021döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143, Çanakkale’de yüzde 131, Mersin’de yüzde 105, Balıkesir’de yüzde 91, Antalya’da yüzde 87’ye varan oranda arttı. Yılın ilk 9 ayında satılan arsa ve tarla sayısı da 950 bini buldu.
17.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dalyan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dalyan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.