Dalak

Dalak

Son dakika Dalak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dalak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dalak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dalak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dalak gelişmeleri de dahil olmak üzere 199 dalak haberi bulunmuştur. Tüm dalak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları... Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 
7.02.2024 Yaşam
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları... Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları... Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.
31.01.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları... Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024 Yaşam
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları...
Jasper Taşı Özellikleri Nelerdir? Jasper Taşının En Bilinen Faydaları... Jasper taşı akik, kuvars ve kalsedon alt türlerinden biridir. Genelde dekoratif bir taş olarak kabul edilen jasper Antik çağdan beri kullanılır. 
23.01.2024 Yaşam
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Hematit Taşı Özellikleri Nelerdir? Hematit Taşının En Bilinen Faydaları...
Hematit Taşı Özellikleri Nelerdir? Hematit Taşının En Bilinen Faydaları... Hematit taşı kırılgan ve yumuşak bir taştır. Elinize ilk aldığınız zaman ağır olduğunu hissetseniz de narin bir yapıya sahiptir. Kahverengi, siyah, sarı, gri, kırmızı ve benzer tonlarda renklere sahiptir. Ağır bir taştır bunun nedeni içerisinde bulunan demir mineralinden kaynaklanır.
11.01.2024 Yaşam
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.11.2023 Gündem
Altın Otu Çayı Nedir? Altın Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Altın Otu Çayı Nedir? Altın Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Altın otu, dalak otu ve taş çiçeği olarak bilinen bu bitki ülkemizin pek çok bölgesinde yetişmektedir. Altın otu çayı ile birçok sağlık sorunlarına faydalı olmaktadır. İçindeki flavonlar gibi bileşenleri ile oldukça sağlıklı bir bitki çayı olmaktadır. Çok eski zamanlardan buyana büyük bir ilgi ile kullanılmaktadır.
20.06.2023 Sağlık
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir?
Yılan Otu Nedir? Yılan Otu Faydaları Nelerdir? Şifalı otlar arasında yer alan yılan otu öne çıkan bitkilerden birisidir. Yazın sarı çiçekler ile beraber güzel bir görüntü verir. Aynı zamanda zengin vitamin ve mineral kaynakları içerisinde barındırır. Değişik yöntemler ile kullanmak mümkündür. Sağlıklı bir yaşam ile çeşitli hastalıklara karşı mücadele eder.
17.06.2023 Sağlık
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin?
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin? Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı.
10.06.2023 Yaşam
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli
Damla hemşirenin VHL sendromunu yenmesi için 116 bin euro gerekli  Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire Damla Badur’a (28), 60 binde 1 görülen, vücudun birçok yerinde kist ve tümör yapan VHL sendromu teşhisi koyulurken, sağlığına kavuşması için gereken 116 bin euro değerindeki ilacın yurt dışından alınması için valilik onaylı kampanya başlatıldı. Badur, paranın toplanması için çağrı yaparak, “Herkesin desteğine ihtiyacım var, bu ilacı karşılayacak durumum yok” dedi. 
3.03.2023 Yaşam
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Tam bir C vitamini deposu! Bursa'dan dünya sofralarına ulaşıyor
Tam bir C vitamini deposu! Bursa'dan dünya sofralarına ulaşıyor Mustafakemalpaşa Ovaazatlı mahallesi üretilen kırmızı biberler, bu senede dünya sofralarında yerini almaya hazırlanıyor. Hamur ürünlerinden, tatlısına, yöresel lezzetleriyle dünya sofralarına konuk olan Mustafakemalpaşa, bu yılda ihracatta rekor sayılara ulaştı.
4.10.2022 Ekonomi
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi?
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi? Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz lenfoma hastalığına yakalandı. Tedavi gören 45 yaşındaki Özoğuz bir süredir konserlere çıkmıyordu. Gökhan Özoğuz'un ikizi Hakan Özoğuz hastalığı sonrasında lenfoma kanserinin ne olduğu, belirtileri ve tedavi süreci merak ediliyor. Peki, Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
21.09.2022 Sağlık
Elektrikli scooter ölüm saçıyor
Elektrikli scooter ölüm saçıyor Son yıllarda scooter kazalarıyla hastane acilleri vakalarla doldu taştı. Ameliyat geçirerek sakat kalan hastaların sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Mehmet Özel, scooter kazalarının her geçen gün arttığını belirterek, "Her yaş grubundan gelen mağdurlar kalıcı hasar ve ölümle karşılaşabiliyor" dedi.
10.09.2022 Sağlık
Yalova'da skandal olay! Yanlışlıkla alınan dalağı kargoda kayboldu
Yalova'da skandal olay! Yanlışlıkla alınan dalağı kargoda kayboldu Yalova'da teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle özel bir hastanede dalağı alınan ve patolojiye gönderilen hastanın dalağı kayboldu. Dalağın, standart kargo' ibaresiyle gönderildiği ortaya çıktı. Mağdur hasta, hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.
3.05.2022 Yaşam
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor
HIV virüsü tanıda geç kalınırsa AIDS’e dönüşüyor Kendine özel belirgin bir belirtisi olmayan HIV virüsü, tanı ve tedavisinde geç kalınması durumunda son evrede AIDS’e dönüşüyor. HIV virüsünün 8 – 15 yıl kadar hiç belirti göstermeyebildiğini belirten uzmanlar, belirtisiz dönemin virüsün vücutta çoğaldığı ve bulaştırıcılığın da maksimum olduğu dönem olması nedeniyle hastalığı tehlikeli hale getirdiğini vurguluyor. Uzmanlar, virüsün bilinenin aksine sadece cinsel yolla bulaşmadığını ve hastaların ilaçlara ücretsiz ulaşabildikleri için şüphe duyduklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
5.12.2021 Sağlık
Çocukluk çağında hidatik kistler nasıl tedavi edilir?
Çocukluk çağında hidatik kistler nasıl tedavi edilir? Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocukluk çağında hidatik kistlerin tedavisi hakkında bilgiler verdi.
22.11.2021 Sağlık
DSÖ'den korkutan açıklama! Kororonavirüsle birlikte yeniden patladı
DSÖ'den korkutan açıklama! Kororonavirüsle birlikte yeniden patladı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin sağlık sisteminde yarattığı boşluk nedeniyle dünyada tüberküloz kaynaklı ölümlerin son 10 yıl içinde ilk defa artış gösterdiğini açıkladı.
14.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dalak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dalak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.