Dahiliye

Dahiliye

Son dakika dahiliye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dahiliye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dahiliye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dahiliye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dahiliye gelişmeleri de dahil olmak üzere 599 dahiliye haberi bulunmuştur. Tüm dahiliye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli gururun adı Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi’nde yaşayacak
Milli gururun adı Adana 5 Ocak Devlet Hastanesi’nde yaşayacak 2023 yılında hizmete açılan ve sıfırdan hizmete hazırlanan Adana 5 Ocak Devlet Hastanesinde hasta ve çalışan konforu için çalışmalar son hızla devam ederken yapılan anlamlı bağış duygulandırdı.
30.01.2024 Adana
Muhammed Emin Demirkol kimdir? AK Parti Bolu Belediye başkan adayı kim oldu, Muhammed Emin Demirkol nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?
Muhammed Emin Demirkol kimdir? AK Parti Bolu Belediye başkan adayı kim oldu, Muhammed Emin Demirkol nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol oldu. Peki Muhammed Emin Demirkol kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…
18.01.2024 Gündem
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir Hatay’da Defne Hastanesi’nde CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, "Cildiye, dahiliye, nöroloji olmak üzere bütün birimlerde muayene olabilir, MR çekilebilir. Kan tetkikleri yapılabilir görüntüleme yapılabilir." dedi.
21.05.2023 Gündem
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
31.03.2023 Sağlık
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi. Eşinin bu zor süreçte yaptığı karşısında yıkılan Turp, internetten zayıflama ilacı almak isteyenleri de uyardı.
11.01.2023 Yaşam
Randevuya geç kalıp, doktoru darbetti! Hasta hakkındaki gerçeği polislerden öğrendi
Randevuya geç kalıp, doktoru darbetti! Hasta hakkındaki gerçeği polislerden öğrendi Elazığ’da randevusuna geç gelen hasta doktorun muayene edeceğini söylemesine rağmen genç doktoru darp etti. Olaya hasta yakınları ve güvenlik görevlileri müdahale ederken, genç doktor şiddet uygulayan kişi ile ilgili öğrendiği gerçek karşısında şoke oldu.
7.01.2023 Yaşam
"Serum geç geldi" iddiasıyla hastanede terör estirdiler: 7 yaralı, 4 gözaltı
"Serum geç geldi" iddiasıyla hastanede terör estirdiler: 7 yaralı, 4 gözaltı Gaziantep'te mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye giden bir kadın ve yakınları, serumun geç getirildiği iddiasıyla hastanede terör estirdi. çıkan olaylarda 7 sağlık çalışanı, güvenlik görevlisi ve hasta yakını yaralanırken, kalp krizi geçiren bir saldırgana ise saldırdığı sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapıldı.
13.12.2022 Gündem
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti
Sabah uyanıp aynaya baktı, gözlerine inanamadı! Doktorlar da çözemedi, sebebi ise şoke etti İstanbul'da yaşayan 37 yaşındaki kadın, bir sabah uyanıp aynaya baktığında hayatının şokunu yaşadı. Dudakları feci halde dolgu yapılmış gibi şişmiş, ağız içinde ve diş etlerinde ciddi bir ağrı vardı. Doktorlar da ne olduğunu çözememişti. Endişeyle kendine ne olduğunu araştıran kadın, nedenini internet araştırmasıyla öğrenince şaşkına döndü. Bu sorunu yaşayan çok sayıda kişi olduğu ortaya çıkarken, o sebep kimsenin aklının ucundan bile geçmemişti...
9.12.2022 Gündem
Evinde ölü bulunan Şevval hemşirenin eski erkek arkadaşının ifadesi alındı
Evinde ölü bulunan Şevval hemşirenin eski erkek arkadaşının ifadesi alındı Elazığ’da ailesini ziyaret etmek için Adana’ya gideceği gün evinde ölü bulunan hemşire Şevval Gazel Bulut’un (25), 3 ay önce ayrıldığı erkek arkadaşının ifadesi alındı. Telefonu da incelenen ismi açıklanmayan erkek arkadaşı serbest bırakıldı.
3.12.2022 Yaşam
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) duyurdu! Engelli ve eski hükümlü daimi işçi alımı yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 141 engelli ve 83 eski hükümlü/TMY statüsünde çalıştırılmak üzere toplamda 224 daimi işçi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, OGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? OGM işçi alımı başvuru şartları ne? İşte OGM eski hükümlü ve engelli işçi alımı ilanı!
30.11.2022 Personel Alımı
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
Hastanede canlı akrep paniği!
Hastanede canlı akrep paniği! Adıyaman Kahta Devlet Hastanesi koridorunda görülen akrep paniğe neden oldu. Vatandaşlar, akrebin kimseye zarar vermeden hemen etkisiz hale getirilmesi ile rahat bir nefes aldı.
29.09.2022 Yaşam
Bakan Koca açıkladı! Bu yıl okullarda maske zorunlu olacak mı?
Bakan Koca açıkladı! Bu yıl okullarda maske zorunlu olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan ve ‘Beyaz Reform’ olarak bilinen Ek Ödeme Yönetmeliği’ndeki değişikliğin ardından bir hafta içinde 6 binden fazla hekimin kamuya geri dönmek için başvuru yaptığını söyledi. Bakan Koca, 85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Okulların açılmasıyla ilgili de konuşan Bakan Koca, “Endişe edilmemeli. Maske takmak isteyen olabilir, takabilirler ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Koruma açısından bir önemli grup ise ek hastalığı olan çocuklarımız. Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları önemli, onların daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Maske için genel anlamda artık bir zorunluluk olmayacak" dedi.
6.09.2022 Gündem
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak? Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Gündem
2022 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? 200 Kaymakam alınacak!
2022 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? 200 Kaymakam alınacak! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Kaymakam adaylığı sınavı düzeltme ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. İlana göre, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı’na 200 kaymakam adayı alınacakç Başvurular 1-8 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. Peki, 2022 Kaymakamlık sınavı başvurusu nasıl yapılır? 2022 Kaymakamlık sınavı başvuru ücreti ne kadar? 2022 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Kaymakamlık sınavına kimler girebilir? İşte Kaymakamlık sınavı konuları ve başvuru şartları...
24.08.2022 Personel Alımı
Hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti
Hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti Samsun'da görev yaptığı hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti.
21.08.2022 Yaşam
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
11.08.2022 Sağlık
Sıcak çarpmalarına dikkat
Sıcak çarpmalarına dikkat Yaz aylarının gelmesiyle sık görülen sıcak çarpmasına (hipertermi) karşı uzmanlar uyardı. Vücut hızlıca soğutulmazsa organ hasarı ve ölüme kadar giden riski olduğu belirtildi.
20.06.2022 Sağlık
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda...
Memur olmak isteyen milyonları kapsıyor! Son dakika kararı resmen duyuruldu! Hepsine yapılacak, 2 yıl sonunda... Kamu personellerine ilişkin son dakika kararı! Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya ilk defa atanacak kişilere güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak. Hakkında araştırma yapılacak kamu görevlileri; Genel Kurmaylığı Başkanlığında çalışacaklar, TSK bünyesinde çalışacak olanlar, Sahil Güvenlik ile Jandarma Genel Komutanlığında çalışacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Başkanlığı ile kamuda çalışacak öğretmenler olarak belirlendi. Araştırma sırasında elde edilen kişisel veriler, iki yılın sonunda silinerek yok edilecek.
3.06.2022 Memur
Doktor eşine kurşun yağdırdı sonrası korkunç!
Doktor eşine kurşun yağdırdı sonrası korkunç! Gaziantep’te bir doktor tartıştığı eşini silahla ayağından yaraladıktan sonra kafasına sıkarak intihar etti.
1.05.2022 Yaşam
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin Ramazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
28.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dahiliye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dahiliye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.