Cumhurbaşkanlığı Sistemi

Cumhurbaşkanlığı Sistemi

Son dakika cumhurbaşkanlığı sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhurbaşkanlığı sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhurbaşkanlığı sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.756 cumhurbaşkanlığı sistemi haberi bulunmuştur. Tüm cumhurbaşkanlığı sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur'
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kuruluşunun 55'inci yılının kutlama programında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. " dedi.
9.02.2024 Gündem
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu Yeni kabine sonrası gözler “0001” plakanın sahibi TBMM Başkanı’nın kim olacağına çevrilmişti. TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı için yapılan 3. tur oylama sonucu Numan Kurtulmuş Meclis başkanı seçildi.
7.06.2023 Gündem
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez açıklama yaptı. Akşener, Sinan Oğan'la ilgili soruya "Ben görüşme yapmadım. Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu gösterdik ve arkasındayız. Seçim gününe kadar da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kendisine, sayın Oğan ve bir başka arkadaşımız dahil olmak üzere, İnce de dahil, her türlü görüşme yetkisini, talepleri varsa o talepleri yerine getirme yetkisini, genel başkanlar olarak kendisine yetki olarak verdik" yanıtını verdi.
20.05.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde konuştu. Bahçeli, 'The Economist dergisi manşetiyle nifak saçıyor. Hepsi birden Kılıçdaroğlu'nun propagandasını yapıyor.' dedi.
12.05.2023 Gündem
AK Parti adaylarını tanıtacak! Beyanname mesajları ne olacak?
AK Parti adaylarını tanıtacak! Beyanname mesajları ne olacak? AK Parti'de liste maratonu sona erdi. Sırada seçim beyannamesi açıklanacağı aday tanıtım toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 600 ismi kamuoyuna duyuracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena önündeki vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Gümbür gümbür 14 Mayıs'a gidiyoruz. Buradaki katılımı görünce mutluluğum daha da arttı." diye konuştu.
11.04.2023 Gündem
AK Partili Kurtulmuş: Yunanistan sırtını sıvazlayanlara güvenmesin
AK Partili Kurtulmuş: Yunanistan sırtını sıvazlayanlara güvenmesin AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde Yunanistan ile yaşanan gerilime değinerek, "Yunanistan'ın, komşumuz olarak Türkiye'yle arasındaki meseleleri varsa müzakere masasında çözmekten başka hiçbir yolu yoktur. Sırtını sıvazlayanlara güvenmesin, 'Yürü aslanım' diyenlere güvenmesin. Yunanistan, bölgemizdeki istikrarı bozacak, haddini aşan hiçbir işin içerisinde olmasın, hiçbir adımı atmasın" dedi.
13.10.2022 Siyaset
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz memleketimize gidemiyoruz, onlar uzaydan bahsediyorlar. Türkiye elbette uzaya gidecektir. Ama bugün, milletimizin ihtiyacı seçimdir. Türkiye’nin ihtiyacı seçimdir. İYİ Parti’nin de yetkiyi alıp memleketi düze çıkarmak için beklediği şey seçimdir" dedi.
1.06.2022 Siyaset
İYİ Parti'nin İstanbul'da 100 bin üyeye ulaşması kutlaması
İYİ Parti'nin İstanbul'da 100 bin üyeye ulaşması kutlaması İYİ Parti, İstanbul’da 100 bin üyeye ulaşmasını kutladı. Partililere seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da 100 bin kişilik bir aile olduklarını ifade ederek, "İstanbul’da birinci parti olacağız biz" dedi. Akşener, İYİ Parti’ye üye olan emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok’a da rozet taktı.
22.05.2022 Siyaset
Kurtulmuş: 2024’de yerel seçimlerde de milletin iradesiyle güçlü bir şekilde çıkacağız
Kurtulmuş: 2024’de yerel seçimlerde de milletin iradesiyle güçlü bir şekilde çıkacağız AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Batman’daki programlarının ardından Diyarbakır’a gelerek Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti. Davul zurna eşliğinde Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından karşılanan Kurtulmuş, burada basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Ardından Kayapınar ilçesinde bir otelde partililerle ‘Kuruluşundan bugüne vefa buluşması’ konulu toplantıya katıldı. Kurtulmuş’a toplantıda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve eski milletvekili Mine Lök Beyaz ile AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın da eşlik etti.
31.03.2022 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan ders çıkarılması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye ele güne muhtaç dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir. Dünyadaki hiçbir sorunun çözümü askeri güç ile çözülemez. Mevcut sorunların çözümü müzakere ile sağlanmalıdır" dedi.
26.03.2022 Siyaset
İYİ Parti lideri Akşener: Milletimiz artık birbirleriyle konuşabilen siyasetçiler istiyor
İYİ Parti lideri Akşener: Milletimiz artık birbirleriyle konuşabilen siyasetçiler istiyor İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara'da yaptığımız toplantı ülke gündemine oturdu. Toplantımız büyük bir heyecan yarattı. Bu heyecanın sebebi, son derece açık ve nettir. Milletimiz artık ortak akıl için bir araya gelebilen, milletin ve memleketin meselelerini birbirleriyle konuşabilen siyasetçiler istiyor" dedi.
16.02.2022 Siyaset
Akşener 'İYİ Kalkınma Kongresi'nde konuştu
Akşener 'İYİ Kalkınma Kongresi'nde konuştu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen "İYİ Kalkınma Kongresi"ne katıldı.
10.02.2022 Siyaset
Bakan Yanık: 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendiriyoruz'
Bakan Yanık: 'Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendiriyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli hakları konusunda ulusal düzeyde güçlü bir koordinasyon sağlamak için tüm bakanlıkları, ilgili kamu kurumlarını, engelli örgütlerinin üst düzey temsilcilerini bir araya getirmek amacını taşıyan Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu güçlendireceklerini söyledi.
4.12.2021 Gündem
Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili AK Parti'den son dakika açıklaması!
Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili AK Parti'den son dakika açıklaması! AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş asgari ücretle ilgili, 'Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir' ifadelerini kullandı. Kurtulmuş ayrıca, EYT düzenlemesiyle ilgili, "Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" diye konuştu.
18.11.2021 Siyaset
MHP'den flaş Cumhurbaşkanlığı Sistemi açıklaması!
MHP'den flaş Cumhurbaşkanlığı Sistemi açıklaması! MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Zillet ittifakının Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini değiştirme ve başbakanlığı yeniden ihdas etme şansı kesinlikle yoktur" dedi.
16.10.2021 Siyaset
Bakan Pakdemirli: Türkiye gıda güvenliği sıkıntısı yaşamayacaktır
Bakan Pakdemirli: Türkiye gıda güvenliği sıkıntısı yaşamayacaktır Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bu sene ciddi şekilde kuraklığı yaşıyoruz ve ciddi etkilerini görüyoruz. Gerek stoklarımız gerek takviye yönetimlerimiz olsun bu işleri öngörerek daha öncesinden mevcut stoklanmanın üzerinde stoklanma ile bu işin üstesinden geldik. Türkiye dün olduğu gibi bugün de yarın da gıda güvenliği ile alakalı bir sıkıntı yaşamayacaktır" dedi.
3.07.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz çağrısında bulunmuştu! Flaş gelişme
Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz çağrısında bulunmuştu! Flaş gelişme Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka döviz çağrısına da değinen Bulut, "Vatandaş çağrıyı savundu, dövizini bozdurdu." dedi.
26.03.2021 Ekonomi
AK Parti'li Kurtulmuş: Yeni anayasa için ortak çalışma grubu kurulabilir
AK Parti'li Kurtulmuş: Yeni anayasa için ortak çalışma grubu kurulabilir AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının belli bir noktaya gelmesinin ardından, TBMM'de grubu bulunan partilerle ortak bir çalışma grubu kurarak, müzakere edilebileceğini belirtti.
19.03.2021 Siyaset
Bakan Gül: İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var
Bakan Gül: İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var Adalet Bakanı Gül, "İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum." dedi.
3.03.2021 Gündem
Lukaşenko: 2022 başında yeni anayasa tasarısını referanduma götüreceğiz
Lukaşenko: 2022 başında yeni anayasa tasarısını referanduma götüreceğiz Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, yeni anayasa taslağını bu yıl içinde kamuoyunda tartışıp, gelecek yıl başında referanduma götüreceklerini bildirdi.
11.02.2021 Dünya
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Boğaziçi'nde sokak çatışmasına izin vermeyin
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Boğaziçi'nde sokak çatışmasına izin vermeyin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili gençlere uyarıda bulunarak, "Bu mücadeleyi üniversiteden çıkarıp, siyasi kutuplaşmanın bir cephesi haline getirmek isteyenlere prim vermeyin. Barışçıl protestolarla başlayan bu mücadeleyi, gençlerle emniyet güçlerini karşı karşıya getirecek, bir sokak çatışmasına dönüştürmek isteyenlere izin vermeyin" dedi.
9.02.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan 'yeni anayasa' açıklaması: Heyecan verici
TBMM Başkanı Şentop'tan 'yeni anayasa' açıklaması: Heyecan verici Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop canlı yayında CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Şentop, "Yeni anaysa tartışması bir heyecan verici Partilerin tutumlarını görmek istiyoruz. Yeni anayasa demek mevcut anayasadan tamamen farklı demek olmuyor." diyen Şentop vekillerin aşılanmasıyla ilgili olarak da, "Virüse yakalanma oranından 10 kat daha fazla etkileniyorlar. Toplumdaki bulaş oranı 2.8 iken, vekiller arasında bu oradan yüzde 24'lere kadar ulaşıyor." dedi.
3.02.2021 Siyaset
CHP, 'Asgari Ücret Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu
CHP, 'Asgari Ücret Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu CHP, "Asgari Ücret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinden: Kanun teklifi ile işçi ve ailesinin asgari geçimini sağlayacak net asgari ücretin 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere aylık 3 bin 100 lira olması ve bu ücretin TÜİK tarafından hazırlanarak yayımlanacak Ücretliler Geçinme Endeksindeki artış oranları ile milli gelirdeki artış oranları doğrultusunda artırılması öngörülmüştür. Teklif ile çalışanın insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesini sağlayacak düzeyde ücret alması ilkesinden hareketle asgari ücret üzerindeki vergi yükünün de kaldırılması amaçlanmaktadır.
23.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında ilk kez anlattı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında ilk kez anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına konuk oldu. 'Gör Beni' programında Çağlayan'ın özel hayatına dair sorularına yanıt veren Kalın, bugüne dek hiç duymadığımız bir portre ortaya koydu. Kabzımallık yapan babasının yanında çok sebze-meyve taşıdığını anlatan İbrahim Kalın, aile hayatına ilişkin de ilgi çeken anekdotlar anlattı.
17.12.2020 Gündem
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Mustafa Kemal Atatürk, herkesin ortak değeridir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Mustafa Kemal Atatürk, herkesin ortak değeridir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaretinde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleriyle partide başlayan 'Atatürk' tartışmalarına ilişkin, "Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayanların hepsinin ortak değeridir" dedi.
15.09.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhurbaşkanlığı sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.