Çingene Kızı

Çingene Kızı

Son dakika Çingene Kızı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çingene Kızı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çingene Kızı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çingene Kızı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çingene kızı gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 çingene kızı haberi bulunmuştur. Tüm çingene kızı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır Gaziantep’in sembolü haline gelmiş ‘Çingene Kızı’nın evi Zeugma Mozaik Müzesi deprem sonrası görüntülendi. Deyim yerindeyse büyük deprem çizikle atlatılmış. Bazı sütunlarda ufak alçı çatlakları dışında hasar yok.
17.02.2023 Yaşam
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor
Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki eserler, "cerrah" hassasiyetiyle temizlenerek geleceğe aktarılıyor Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne sahip Zeugma Mozaik Müzesi'nde yer alan birbirinden eşsiz dünyaca ünlü mozaikler, Gaziantep Restorasyon Konservasyon Bölge Laboratuvarlarındaki uzman ekiplerce adeta "cerrah" hassasiyetiyle temizleniyor.
29.01.2021 Kültür Sanat
Tarlasında bulduğu tarihi eseri satmaya çalışan adam tutuklandı
Tarlasında bulduğu tarihi eseri satmaya çalışan adam tutuklandı Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde kendilerine ait tarlada buldukları M.Ö. 200’lü yıllara ait olduğu düşünülen mozaik parçasını 30 milyon dolar karşılığında satmak isteyen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Mozaik kalıntılarını çıkaramadan jandarma ekiplerine yakalanan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
9.12.2019 Yaşam
Güvercin dizisi oyuncuları kimlerdir? Konusu nedir?
Güvercin dizisi oyuncuları kimlerdir? Konusu nedir? Güvercin dizisi sete çıktı ve ilk fotoğrafları yayınlandı. Mehmet Ali Nuroğlu, Almila Ada, Menderes Samancılar, Nursel Köse gibi isimleri bir araya getiren Güvercin filmi, Zeugma ‘’Çingene Kızı’’ hikayesinden derlenmiştir. Peki, Güvercin dizisi oyuncuları kimlerdir? Konusu nedir?
17.10.2019 Yaşam
Çingene kızı 9 günde 22 bin ziyaretçiyi ağırladı!
Çingene kızı 9 günde 22 bin ziyaretçiyi ağırladı! Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden başta "Çingene Kızı" olmak üzere, Fırat Nehri kıyısındaki Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan eşsiz mozaiklerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'ni 9 günlük bayram talili sürecinde 22 bin 788 kişi ziyaret etti.
12.06.2019 Ekonomi
Turkish Cargo, sarayın eserlerini Japonya'ya taşıdı
Turkish Cargo, sarayın eserlerini Japonya'ya taşıdı Turkish Cargo, "Osmanlı İmparatorluğu ve Lale Kültürü" isimli sergi için Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı'nda bulunan 186 parça eseri,Japonya'nın başkenti Tokyo'ya nakletti.
20.03.2019 Ekonomi
Bakan Kurum İmar Barışı'nda son rakamları açıkladı
Bakan Kurum İmar Barışı'nda son rakamları açıkladı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "9 milyon 210 bin vatandaşımız İmar Barışı'na başvurdular ve 10 milyar 350 milyon TL'lik bedel yatırdılar. Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar bu düzenlemeye dahil değil." dedi.
22.12.2018 Ekonomi
'Çingene Kızı' ziyarete açıldı
'Çingene Kızı' ziyarete açıldı 'Çingene Kızı' mozaiğinin ABD'den Gaziantep'e getirilen 12 parçası, Zeugma Mozaik Müzesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törenle ziyarete açıldı.
8.12.2018 Gündem
Tarihi anlar... ABD'den Gaziantep’e ulaştı
Tarihi anlar... ABD'den Gaziantep’e ulaştı ABD'den dün Türkiye'ye getirilen ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin kayıp parçaları Gaziantep’e getirildi. 1960'lı yıllardan bu yana ABD’de bulunan mozaiğin kayıp parçaları 58 yıl sonra yuvasına döndü.
28.11.2018 Gündem
Bakan Ersoy'dan "Çingene Kızı" teşekkürü
Bakan Ersoy'dan "Çingene Kızı" teşekkürü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bakanlığımızın uzun ve azimli uğraşları sonucunda ülkemizin bir parçası daha doğduğu topraklara geri döndü." ifadelerini kullandı.
27.11.2018 Gündem
'Çingene Kızı' THY ile Türkiye'ye döndü
'Çingene Kızı' THY ile Türkiye'ye döndü Türk Hava Yolları, Çingene Kızı Mozaiği’nin Amerika’da bulunan eksik parçalarını ait olduğu topraklara geri getirdi.
27.11.2018 Gündem
'Çingene Kızı' geliyor!
'Çingene Kızı' geliyor! ABD'nin Ohio eyaletindeki Bowling Green Eyalet Üniversitesi'nde sergilenen "Çingene Kızı" mozaiğinin parçaları, Türkiye'ye götürülmek üzere Türk yetkililer tarafından teslim alındı.
21.11.2018 Dünya
'Çingene Kızı' mozaiği 26 Kasım'da Türkiye'ye getirilecek
'Çingene Kızı' mozaiği 26 Kasım'da Türkiye'ye getirilecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Çingene Kızı' mozaiğinin 26 Kasım’da Türkiye’ye geleceğini açıkladı
19.11.2018 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı! 40 milyonu geçeceğiz...
Bakan Ersoy açıkladı! 40 milyonu geçeceğiz... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Kişi sayılarında yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon turiste geldik üçüncü çeyrek sonunda. Demek ki biz 40 milyon rakamını geçeceğiz ve Türkiye rekorunu kırmış olacağız." dedi. Bakan Ersoy ayrıca çok merak edilen 'Çingene Kız' mozaiği ile ilgili "26 Kasım itibarıyla Chicago'dan THY uçağıyla Gaziantep'e getirilecek." dedi.
31.10.2018 Gündem
Çingene Kızı evine kavuşuyor
Çingene Kızı evine kavuşuyor Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçalarının bir aya kadar kente getirilmesi bekleniyor.
2.10.2018 Gündem
Türkiye ‘Çingene kızı’nın 12 eksik parçasını istiyor
Türkiye ‘Çingene kızı’nın 12 eksik parçasını istiyor Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eserlerin iadesi için imzalanan protokolün yerine getirilmesi amacıyla Bowling Green Üniversitesi yetkilileriyle görüşmek için ABD’ye gidiyor
22.09.2018 Gündem
Bakan Kurtulmuş'tan flaş açıklama
Bakan Kurtulmuş'tan flaş açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamla ilgili 'İsrail'in elinde çok Filistinli kanı var" dedi.
17.05.2018 Gündem
ABD’deki Zeugma parçaları Türkiye’ye getiriliyor!
ABD’deki Zeugma parçaları Türkiye’ye getiriliyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ABD’nin Bowling Green Eyalet Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma sonucunda Zeugma Mozaiklerine ait 12 parça Türkiye’ye getirilecek.
14.05.2018 Gündem
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor Hititlerden, Antik Yunan’a; Bizanslılardan Osmanlı’ya Anadolu, bulunduğu coğrafya itibariyle bir açıkhava müzesi. Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği 433 müze ve örenyerleri geçtiğimiz yıl 30 milyon ziyaretçiyi ağırladı.
5.05.2018 Arşiv
Dünyaca ünlü blogger, Gaziantep'e hayran kaldı
Dünyaca ünlü blogger, Gaziantep'e hayran kaldı GAZİANTEP'e gelen dünyaca ünlü blogger Katrina Howe, giydiği yöresel kumaş kutnudan yapılan elbiseyle kenti gezdi.
21.08.2017 Yaşam
Yıldız Avcısı eylülde dönüyor
Yıldız Avcısı eylülde dönüyor Christie’s’de nisan ayındaki müzayedede 14.5 milyon dolara satılan ‘Yıldız Avcısı’nın eylülde Türkiye’ye gelme umudu doğdu. Turizm Bakanı Avcı, “Alıcı eseri almaktan vazgeçti. Şimdi ikinciye satmaya çalışıyorlar, bizim de mahkeme sürecimiz devam ediyor” dedi
29.09.2021 Gündem
Turizmde canlanma başladı
Turizmde canlanma başladı Türkiye'ye gelen turist sayısında ibre Nisan'da pozitife döndü. Yabancı turist sayısı yüzde 18.10 arttı. Sektör Mayıs ayı verilerinin de yüzde 20'lik artış bekliyor. Ancak gözler halen Avrupalı turistin 'son dakika' rezervasyon tercihinde.
16.06.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çingene Kızı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çingene kızı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.