Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Halk Cumhuriyeti

Son dakika çin halk cumhuriyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çin halk cumhuriyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çin halk cumhuriyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çin Halk Cumhuriyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çin halk cumhuriyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 606 çin halk cumhuriyeti haberi bulunmuştur. Tüm çin halk cumhuriyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geldiği Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı, 4 Filipinli yaralandı. Filipinler sahil güvenliği, Çin'i tehlikeli manevralar yapmakla suçladı. İki ülkenin sahil güvenlik gemilerinin çarpıştığı bir diğer olay sonucunda ise Filipinler gemisinde hasar meydana geldi.
5.03.2024 Dünya
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Gündem
Büyük felaketi unutturmayan müzeler
Büyük felaketi unutturmayan müzeler Çin Halk Cumhuriyeti, 12 Mayıs 2008’de Sichuan eyaletinde yaşanan 8 büyüklüğündeki depremin en ağır hasarı verdiği, nüfusunun yarısının kaybedildiği Beichuan ilçesini, depremzedelere yas tutabilecekleri, depremle ilgili bilimsel araştırma yapılacak bir açık hava müzesi haline getirdi. Depremin merkezi Wenchuan ilçesinin adını taşıyan kapalı bir başka müzede ise kurtarma çalışmaları ve deprem sonrası faaliyetler anlatılıyor.
23.09.2023 Dünya
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayvan, resmi ismi ile Çin Halk Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Çin, Tayvan'ı özerk bir ülke olarak tanımadığından birçok ülke de tanımamakta ve burayı Çin olarak kabul etmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Kore, resmi adı ile Kore Cumhuriyeti olarak da bilinen bir ülkedir. Komşu devletleri arasında Japonya, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. 
7.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Yi ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, Dışişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüştü.
26.07.2023 Gündem
NATO Vilnius Zirvesi bildirisinde çarpıcı Türkiye detayı
NATO Vilnius Zirvesi bildirisinde çarpıcı Türkiye detayı Dünyanın dikkatle takip ettiği NATO zirvesinde bildiri yayınlandı. Vilnius Zirvesi Bildirisinde, NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı Kristersson arasında varılan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.
11.07.2023 Dünya
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır
Bahçeli: MHP, Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Rabia Kadir’in Türkiye’ye ziyaretinin önündeki engellerin kaldırılarak milletiyle özlem gidermesi en samimi dilek ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Rabia Kadir’i misafir etmeye hazırdır" dedi.
24.06.2023 Gündem
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı Çin merkezli hava yolu şirketi Sichuan Airlines, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiği Chengdu-İstanbul uçuşlarına üç yıl aranın ardından yeniden başladı.
22.06.2023 Ekonomi
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), ABD muhrip gemisinin Tayvan Boğazı’ndan rutin geçiş gerçekleştirdiği sırada, Çin savaş gemisinin ABD gemisine yakın bir noktada ‘tehlikeli manevralar’ yaptığını duyurdu. O anların görüntüsü paylaşıldı.
5.06.2023 Dünya
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), Güney Çin Denizi üzerinde rutin operasyon yürüten ABD keşif uçağının, Çin savaş uçağı pilotu tarafından ‘gereksizce agresif bir manevrayla’ engellendiğini belirterek o anların görüntüsünü yayınladı.
31.05.2023 Dünya
852 Alan Kodu Nereye Ait? +852 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
852 Alan Kodu Nereye Ait? +852 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Uluslararası düzeyde arama yapabilmek için her ülkenin kendine özgü bir kodu bulunur. Telefonun başında bu kod kullanmak suretiyle birçok farklı ülkeye erişim imkanı elde edilmektedir. Telefon arama işleminde kullanılan bu kodlar için 852 alan kodu merak edilen numaralar arasında yer alır. 852 ile birlikte yapılacak olan alan kodu ise Hong Kong ülkesine aittir. Yarı şehir yarı ülke olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı şekilde özgürlüğü bulunan Hong Kong, aynı zamanda bir ülke gibi bu şekilde alan kodu kullanmaktadır.
27.05.2023 Yaşam
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı Biden'ın Çin politikasının mimarı Wendy Sherman istifa edecek. Mevcut yönetimde kilit bir dış politika oyuncusu olan Washington'un iki numaralı diplomatı, hükümetteki otuz yıllık kariyerine yakında son verecek.
13.05.2023 Dünya
YSK yurtdışı seçmenler için oy verme tarihlerini açıkladı
YSK yurtdışı seçmenler için oy verme tarihlerini açıkladı YSK 14 Mayıs 2023 pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt dışı seçmen için 27 Nisan'da başlayacak olan oy verme işlemlerinin, hangi temsilciliklerde ve tarihlerde yapılacağı ilan edildi.
12.04.2023 Gündem
Josef de Souza resmen  Beijing Guoan'da!
Josef de Souza resmen Beijing Guoan'da! Beijing Guoan, Beşiktaş'ın eski yıldızı Josef de Souza'yı kadrosuna kattığını açıkladı.
30.03.2023 Futbol
Putin: Müzakere sürecine her zaman açığız
Putin: Müzakere sürecine her zaman açığız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in Ukrayna krizinin çözümüne dair önerilerini incelediğini söyleyerek, “Müzakere sürecine her zaman açığız” dedi.
20.03.2023 Dünya
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı
Dışişleri'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yangın dolayısıyla başsağlığı mesajı Dışişleri Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de çıkan yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
26.11.2022 Dünya
Çin: İçişlerimize müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacak
Çin: İçişlerimize müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacak Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Tayvan'ın Çin'e ait olduğunu öne sürerek, "Çin'in içişlerine müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacaktır" dedi.
24.09.2022 Dünya
Rusya'dan Çin'e Tayvan desteği
Rusya'dan Çin'e Tayvan desteği ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’a ziyareti nedeniyle başlayan ABD-Çin arasındaki gerilime dair Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çin egemenliğini korumak için önlem alma hakkına sahip" denildi.
2.08.2022 Dünya
NTE nedir? NTE rezervi nedir? NTE (Nadir Toprak Elementi) madeni ne işe yarar?
NTE nedir? NTE rezervi nedir? NTE (Nadir Toprak Elementi) madeni ne işe yarar? Kabine Toplantısı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin nadir element sahalarından Eskişehir Beylikova'nın dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı olduğunu söyleyerek, burada ilk etapta yıllık 1200 ton cevher işleyecek üretim tesisi kuracaklarını belirtmişti. Eskişehir'de 694 milyon ton toprak elementi (NTE) keşfedildiği ortaya çıkarken, bu elementler işlendiğinde ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlayacak. Peki, NTE nedir? NTE rezervi nedir? NTE madeni ne işe yarar?
4.07.2022 Ekonomi
Halil Akbunar bombası! F.Bahçe, Beşiktaş derken dev kulüp transfer ediyor
Halil Akbunar bombası! F.Bahçe, Beşiktaş derken dev kulüp transfer ediyor Adı sık sık Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılan Göztepe'nin yıldız futbolcusu Halil Akbunar için Galatasaray devreye girdi.
11.05.2022 Fenerbahçe
Çin’de yeni virüs alarmı! Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? Çin’de süresiz karantina mı uygulanıyor?
Çin’de yeni virüs alarmı! Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? Çin’de süresiz karantina mı uygulanıyor? Çin'in Şanghay şehrinde artan koronavirüs vakaları sebebiyle milyonlarca kişiye uygulanan karantina uygulaması belirsiz süreyle uzatıldı. Kentte gıda, ilaç ve bakım hizmetlerinde sıkıntıların yaşandığı belirtildi. Peki, Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? İşte Çin Şanghay’daki son durum…
11.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çin halk cumhuriyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.