Gazete Vatan Logo

852 Alan Kodu Nereye Ait? +852 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Uluslararası düzeyde arama yapabilmek için her ülkenin kendine özgü bir kodu bulunur. Telefonun başında bu kod kullanmak suretiyle birçok farklı ülkeye erişim imkanı elde edilmektedir. Telefon arama işleminde kullanılan bu kodlar için 852 alan kodu merak edilen numaralar arasında yer alır. 852 ile birlikte yapılacak olan alan kodu ise Hong Kong ülkesine aittir. Yarı şehir yarı ülke olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı şekilde özgürlüğü bulunan Hong Kong, aynı zamanda bir ülke gibi bu şekilde alan kodu kullanmaktadır.

852 Alan Kodu Nereye Ait? +852 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

852 Alan Kodu Nereye Ait?

Genelde telefona gelen numaralar üzerinden + ile başlayan numaraları olduğunda bunun herhangi bir ülkeden geldiği anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda +852 numarası ile karşı karşıya kalındığında ise Hong Kong ülkesinden geldiğini anlamak mümkün. Aynı zamanda bu ülkeye erişim sağlamak ve sabit bir numarayı aramak için +852 numarası tuşlanmaktadır.

Kendine özgü özel bir idari alanı bulunması ile birlikte Hong Kong, aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı bir şehirdir. Yani yarı ülke ve yarı şehir olarak değerlendirilir. Ancak yine de aynı zamanda özel bir idari alanı olduğu için bir ülke gibi alan kodu bulunur.

+852 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Dünya çapında bütün farklı ülkeler için bir alan kodu yer almaktadır. Bu alan kodları uluslararası düzeyde karşılıklı telefonları arama imkanı verir. Böylece ülkeler karışmadan kişi hangi ülkeye ulaşmak istediğine göre arama gerçekleştirir. Bununla birlikte söz konusu +852 olduğu zaman bunun Hong Kong ülkesine ait olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

Aynı zamanda bir kişi telefon numarasında +852 numarasını görüyorsa bunun Hong Kong'tan geldiğini anlamak mümkün. Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı olması ile birlikte aynı zamanda kendine özgü bir idari alanı bulunması üzerinden Hong Kong bir ülke kodu kullanır.