Çevre Kirliliği

Çevre Kirliliği

Son dakika çevre kirliliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çevre kirliliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çevre kirliliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çevre Kirliliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çevre kirliliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 856 çevre kirliliği haberi bulunmuştur. Tüm çevre kirliliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükşehir; 450 personel, 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor! Düzenli ilaçlanıyor
Büyükşehir; 450 personel, 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor! Düzenli ilaçlanıyor Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığı’na bağlı ilaçlama ekipleri, kentin 15 ilçesinde haşere mücadelesini sürdürüyor.
29.04.2024 Adana
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kozan’da afiş kirliliği sona erdi
Kozan’da afiş kirliliği sona erdi Adana'nın Kozan ilçesinde ilçe seçim kurulu tarafından, çevre kirliliği oluşturan ve trafik sorunlarına yol açan afişler toplatılmaya başlandı.
13.03.2024 Adana
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor Akciğerler, bedenine havayla temas kurduğu ve yaşamın sürekliliğini sağlayan en önemli organlardan biri. Bu noktada neler yapılması gerektiğiyle ilgili dikkatli olmak da büyük önem taşıyor. Çevre kirliliği gibi çevresel faktörler, akciğer kapasitesini büyük oranda düşürebilir. Buna karşın sağlıklı bir yaşam için egzersizin yanı sıra doğru beslenme de, akciğerlerinizde adeta bir “temizleyici” etki gösterebilir. İşte akciğerleri tertemiz yapan o besinler…
16.10.2023 Sağlık
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor İyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
18.10.2023 Sağlık
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz
ALO 181'e 6 ayda 640 bin çağrı! Bakan Özhaseki: İşlemleri kolaylaştırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çağrı merkezi ALO 181 hattı ile bu yılın ilk 6 ayında 640 bin 795 çağrıya cevap verildi. Bakan Mehmet Özhaseki, “ALO 181 Çağrı Merkezi ile tapu randevusu, Web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize ilişkin soruları cevaplıyoruz.” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
8 mahallede tarım arazilerini sulayan kanal, siyah akıyor
8 mahallede tarım arazilerini sulayan kanal, siyah akıyor Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 8 mahalledeki tarım arazilerinin sulandığı 5 kilometre uzunluğundaki kanalın kirli görüntüsü tepki çekiyor. Balçığın oluştuğu, hayvan dışkısının biriktiği ve siyah suyun aktığı kanaldaki kirliliği tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki sanayi tesislerine işaret edip, çözüm bulunmasını istedi.
11.06.2023 Gündem
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır?
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır? Egzoz susturucu, araçların egzoz sistemine monte edilen bir parçadır. Egzoz sistemi, araç motorundan çıkan yanma sonucu oluşan gazların ve seslerin tahliye edildiği bir sistemdir.
5.06.2023 Gündem
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul’dan aday olmak bir şereftir
Bakan Kurum: İstanbul’dan aday olmak bir şereftir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’dan aday olma şerefine eriştik. Bu bir şereftir, çünkü İstanbul’a hizmet etmek, medeniyetimize, tarihimize hizmettir; topyekûn insanlık âlemine hizmettir” dedi.
10.04.2023 Gündem
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Yük gemisi karaya oturdu, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği askıya alındı
Yük gemisi karaya oturdu, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği askıya alındı Ukrayna’dan İstanbul’a seyir halinde olan MKK-1 isimli 142 metre boyundaki dökme yük gemisi dümen arızası nedeniyle Beykoz Anadolu Kavağı önlerinde karaya oturdu. Gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Karaya oturan gemi havadan görüntülendi.
16.01.2023 Gündem
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Kocaeli Kiraz Deresi'ndeki kirliliğe ilişkin inceleme
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Kocaeli Kiraz Deresi'ndeki kirliliğe ilişkin inceleme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Açıklamada, “Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yağmur suyu hattına atık suların deşarj edilmesi Kiraz Deresi'nde kirliliğe neden oldu. Denetim ekipleri incelemelerde bulunmak üzere derhal bölgeye sevk edildi. İnceleme sonucunda kirliliğin metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan firmadan kaynaklandığı belirlendi. Analiz sonuçlarına göre firmaya idari para cezası uygulanması için idari süreç başlatıldı, ayrıca firma yetkilileri hakkında gerekli adli işlemlerin yapılması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.” İfadeleri kullanıldı.
25.12.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti
Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Pediatri Kurumu heyetini kabul etti. Erdoğan okul kantinlerine yönelik "Sağlıklı Gıda" projesi başlatılacağını belirterek, "Bu alanlardaki yemek ve atıştırmalıkların mutlaka sağlıklı seçeneklerle yapılması gerekir." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Faciaya ramak kala! Boğaz'da kargo gemisi karaya oturdu
Faciaya ramak kala! Boğaz'da kargo gemisi karaya oturdu İstanbul Bebek'te Ukrayna’dan gelen kargo gemisi karaya oturdu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait kurtarma römorkları olay yerine sevk edildi.
1.09.2022 Gündem
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu Türkiye'de bir ilk. Toplu ulaşımda ilk kez devreye alındı. Ücretsiz olarak başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüsleri bugün itibarıyla hizmete aldı. Çevre dostu 10 elektrikli otobüs, vatandaşları TEKNOFEST KARADENİZ’in gerçekleştirildiği Çarşamba Havalimanı’na ücretsiz taşıdı. İşte son dakika haberinin detayları...
30.08.2022 Ekonomi
Bakan Kurum'dan kira ve ev fiyatlarına ilişkin açıklama: Kiralar düşmeye başladı, zincirleme olarak daha da düşecek
Bakan Kurum'dan kira ve ev fiyatlarına ilişkin açıklama: Kiralar düşmeye başladı, zincirleme olarak daha da düşecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak projesinin temel atma törenine katıldı. Kiraların düşmeye başladığını ifade eden Bakan Kurum, “Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak, konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek." dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Abant Milli Parkı'nda fayton yasaklandı
Abant Milli Parkı'nda fayton yasaklandı Bolu'daki Abant Milli Parkı'nda at ve faytonlarla göl etrafında yapılan turlar sonlandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün kararının ardından faaliyetlerini milli parkın yakınlarındaki Örencik Yaylası'na kaydıran faytoncular iş yapamaz hale geldi. Abant Gölü Milli Parkı çevresinde at ve fayton faaliyetlerinin sonlandırılmasıyla ilgili Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar 9'uncu Şube Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.
20.07.2022 Gündem
Yasak kararı uygulanmaya başladı
Yasak kararı uygulanmaya başladı Bolu'daki Abant Milli Parkı'nda at ve faytonlarla göl etrafında yapılan turlar sonlandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün kararının ardından faaliyetlerini milli parkın yakınlarındaki Örencik Yaylası'na kaydıran faytoncular iş yapamaz hale geldi.
20.07.2022 Gündem
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği
Bayram yoğunluğu yaşanan sahilde 'izmarit' kirliliği Kurban Bayramı'nı Antalya'da geçirenlerin uğrak yeri Konyaaltı Sahili'nde tatilcilerin plajda söndürüp, çakıl taşları arasına gizlediği izmaritler, kirliliğe neden oldu.
15.07.2022 Yaşam
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler...
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler... Arıların, ekosistem açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Arılar ortadan kalkmaya başlarsa hem beslenme açısından hayati tehdidimiz olacak hem de balı, arı sütünü ve propolisi kaybedeceğiz. Eğer tedbir almazsak ana besin zinciri bozulabilir. Böylelikle besin bulmakta çok büyük güçlük çekeceğiz” dedi.
1.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çevre Kirliliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çevre kirliliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.