Çernobil

Çernobil

Son dakika çernobil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çernobil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çernobil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çernobil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çernobil gelişmeleri de dahil olmak üzere 295 çernobil haberi bulunmuştur. Tüm çernobil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen Birinci Nükleer Enerji Zirvesi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Fidan, “Gazze'deki katliam sürerken, İsrailli yetkililerin nükleer silahlarla ilgili söylemleri, sadece 'pervasız' denilerek geçiştirilemez” dedi.
21.03.2024 Gündem
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede?
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede? Çernobil nükleer faciası, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana geldi. Bir reaktör kazası sonucu büyük miktarda radyoaktif malzeme atmosfere salındı ve çevre felaketine yol açtı. Facia, bölgedeki yüz binlerce insanın tahliye edilmesine, birçok insanın radyasyon maruziyeti nedeniyle sağlık sorunları yaşamasına ve geniş çapta çevre kirliliğine neden oldu. Olayın etkileri, bölgeyi uzun yıllar boyunca etkiledi ve çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ciddi sonuçlar doğurdu. Peki, Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı?
14.02.2024 Gündem
Dünya Erdoğan'ın teklifini konuşuyor: Türkiye umut ışığı oldu
Dünya Erdoğan'ın teklifini konuşuyor: Türkiye umut ışığı oldu Rusya kontrolündeki Herson bölgesinde yer alan Nova Kakhovka Barajı'nın yıkılması büyük bir insani felakete yol açarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Krizin çözümünde Erdoğan'ın oynayabileceği role dikkat çekilirken, Türkiye'nin iki liderle de görüşebilen tek NATO üyesi ülke konumunda olduğunun altı çizildi.
8.06.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım
Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Irak'tan ülkemize saldırılar oluyor, PKK tarafından. YPG, PKK'nın Suriye'den de topraklarımıza terör saldırılarını devam ettirdiğini görüyoruz. Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım. Bu Suriyelilerin geri dönmesi bakımından da bölgenin huzuru bakımından da önemli. Suriye'nin de sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü bakımından da önemli. Çünkü bu teröristlerin en önemli gündem maddesi bölücülük." dedi.
25.11.2022 Siyaset
Rusya ile Ukrayna arasında 100 esir takas edildi
Rusya ile Ukrayna arasında 100 esir takas edildi Rusya ile Ukrayna arasında yapılan esir takasında Rusya 50, Ukrayna ise 50 askeri serbest bıraktı.
24.11.2022 Dünya
Rusya ile Ukrayna arasında esir takası yapıldı
Rusya ile Ukrayna arasında esir takası yapıldı Rusya ile Ukrayna arasında yapılan esir takası kapsamında, Rusya tarafı 1'i sivil 35 Ukrayna askerini, Ukrayna tarafı ise 35 Rus askerini serbest bıraktı.
23.11.2022 Dünya
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı?
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise en büyük 9. nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali'nde altı ünitesinin de enerji hattından koptuğunu duyuruldu. Reuters'a göre, santralden sorumlu devlet kurumu Energoatom, Ukrayna'da Rusya'nın elindeki Zaporizya Nükleer Santrali'ndeki operayonların tamamen durduğunu açıkladı. Peki, Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Zaporijya Nükleer Santrali’nde acil durum ilan edildi mi? Zaporijya Nükleer Santrali’nde son durum ne? İşte detaylar…
11.09.2022 Dünya
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti
SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov hayatını kaybetti Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
30.08.2022 Dünya
Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik bağlantısı kesildi Zelenski'den ilk açıklama geldi: Dünya felaketten kıl payı kurtuldu!
Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik bağlantısı kesildi Zelenski'den ilk açıklama geldi: Dünya felaketten kıl payı kurtuldu! Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom, Zaporijya Nükleer Santrali'nin ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk kez kesildiğini bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski dünyanın bir radyasyon felaketinden kıl payı kurtulduğunu söyledi.
26.08.2022 Dünya
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan'
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan' Ukrayna'nın Lviv kentinde gerçekleşen kritik üçlü zirve dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres üçlü zirvede bir araya geldi. Zelenski’yle ikili görüşme de yapan Erdoğan 'Zirvenin ana noktası savaşın nasıl biteceği oldu' dedi. Zirve dünya basınında birinci manşet olurken pek çok gazete Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenski ile görüşebildiğinin altını çizerek barış çabalarına dikkat çekti.
19.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi üçlü zirve sonrası ilk açıklama: Ara bulucu rolü oynamaya hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetine icabetle günübirlik çalışma ziyareti için Ukrayna'ya gitti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya gelen Erdoğan daha sonra BM Genel Sekreteri Guterres'in de yer alacağı üçlü zirveye katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren zirve sona erdi. Görüşmenin ardından Zelenski, Erdoğan'ın Lviv'i ziyareti için 'güçlü bir destek mesajı' dedi. Öte yandan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı. Erdoğan görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "Şahsen savaşın en nihayetinde müzakere masasında sonuçlanacağına olan inancımı muhafaza ediyorum. Tüm mesele müzakere masasına giden en kısa ve adil yolu tespit etmektir. Mart ayında İstanbul'da şekillenen parametreler üzerinden müzakerelerin canlandırılmasının imkan dahilinde olduğuna inanıyorum. Bu hedefe yönelik olarak her türlü desteği vermeyi tekrar kolaylaştırıcı veya ara bulucu rolü oynamaya hazırız." dedi.
18.08.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında son gelişmeler... Ukrayna Rusya topraklarını vurdu! helikopterler petrol tesisini bombaladı...
Ukrayna-Rusya savaşında son gelişmeler... Ukrayna Rusya topraklarını vurdu! helikopterler petrol tesisini bombaladı... Rus ordusunun Ukrayna işgalinde 37. güne girildi. Savaş bölgesinde bombalamalar ve çatışmalar devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz televizyonuna yaptığı açıklamada Ukrayna'ya gönderilecek yeni silahları tek tek açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun kendilerinin zayıf olduğu noktalardan saldırabileceğini söyledi. Sosyal medyada yayınlanan ve bir anda viral olan görüntülerde ise Ukrayna hava araçlarının Rusya toprakları içinde bir petrol tesisini vurduğu görüldü. Savaşta ikinci kez yaşanan bu gelişme dünya çapında büyük ses getirdi. Rus ordusu işgal ettiği Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde harekete geçti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim alanına gizlenen Rus ordusuna ait zırhlı araçlarını düzenlediği topçu saldırısıyla vurdu.
1.04.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi...
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi... Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Türkiye tarihi bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası baş başa görüşmeler yapan iki ülke daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Zirve sonrası ilk açıklama ise Ukrayna heyeti tarafından yapıldı. Ukrayna heyeti "2 hafta içinde görüşmeleri devam ettireceğiz. Güvenlik garantileri sağlanırsa nötr statüye geçeriz. Anlaşmada hiçbir şey AB’ye girmeye engel olmayacak. Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz." açıklamasını yaptı. Rus Heyeti "Bazı noktalarda uzlaşabildik" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, "Taraflar arasında yakınlaşma sağlandı. en anlamlı ilerleme bugün sağlandı. Bu görüşmeler bize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bazı konularda uzlaşmalar sağlandı. Acil ateşkes olmalı." dedi.
29.03.2022 Dünya
Rus birlikleri, Çernobil’den ayrıldı
Rus birlikleri, Çernobil’den ayrıldı Rus askerleri, kontrollerindeki Ukrayna’nın Çernobil bölgesinden ayrıldı.
28.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya ilan ettiler, işte Putin'in yeni hedefi...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Dünyaya ilan ettiler, işte Putin'in yeni hedefi... Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 32’inci gününe girerken, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze olarak Türkiye’de yapılacağı duyuruldu. Rusya’nın Ukrayna’nın Çernobil bölgesine gerçekleştirdiği saldırıların ardından 31 noktada yangın çıkarken, bölgedeki radyasyon seviyesinde artış gözlemlendiği ifade edildi. Öte yandan Ukrayna askeri istihbarat şefi Rusya'nın yeni hedefini açıkladı. İşte Ukrayna savaşından dakika dakika son gelişmeler...
27.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor?
Ukrayna - Rusya savaşının gidişatını değiştiren hata! Tankların devri sona mı eriyor? Ukrayna-Rusya savaşında Rus ordusunun hızı kesildi. Ukrayna birliklerinin Rusya'nın tanklarının yaklaşık yüzde 10'unu imha etmesi tankları bir kez daha tartışma konusu haline getirdi. Bazı uzmanlar tankların devrinin yavaş yavaş sona erdiğini belirtirken, bu durumun Rusya'nın kritik hatasından kaynaklandığını belirtenler de mevcut. İşte Rus ordusunun tankları tartışmaya açan kritik hatası...
23.03.2022 Dünya
Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin ziyareti ülkede gündem oldu: Bir şeyler yapabilecek tek ülke Türkiye!
Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin ziyareti ülkede gündem oldu: Bir şeyler yapabilecek tek ülke Türkiye! Ukrayna-Rusya savaşı tüm dünya dikkatle takip ederken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin 10 yıl aradan sonra Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret, Hollanda basınında geniş yer buldu. Hollanda medyası, Türkiye'nin Ukrayna'da devam eden savaşın durdurulması için kilit rol oynadığına dikkat çekerken, gazetelerde 'Türkiye Ukrayna konusunda bir şeyler yapabilecek tek NATO ülkesi. Arabuluculuk rolü Erdoğan'a yakışıyor." ifadeleri yer aldı.
23.03.2022 Dünya
Ukrayna: Ruslar Çernobil laboratuvarını yok etti
Ukrayna: Ruslar Çernobil laboratuvarını yok etti Ukrayna Devlet Tahliye Bölgesi Yönetimi Ajansı, Rus birliklerinin önemli miktarda radyoaktif atık işleyen Merkezi Analitik Laboratuvarları'nı "yağmaladığını ve yok ettiğini" açıkladı.
23.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Ukrayna istihbaratı: Putin, Çernobil’e provokasyon saldırısı hazırlıyor
Ukrayna istihbaratı: Putin, Çernobil’e provokasyon saldırısı hazırlıyor Ukrayna istihbaratı tarafından yapılan açıklamada, "Eldeki bilgilere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çernobil nükleer santraline provokasyon saldırısı düzenlenmesi talimatı verdi" ifadeleri kullanıldı.
11.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 16. güne girildi. Çatışmaların eksik olmadığı bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Kremlin'den gelen flaş açıklamaya göre Putin Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" açıklamasını yaparken Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanı görevden aldığı duyuruldu...
11.03.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Antalya’ya gelmek için yola çıktığını duyurdu. Grossi, “Ukrayna'nin nükleer tesislerinin emniyet ve güvenliğinin sağlanması konusundaki acil konuyu görüşmek üzere Antalya'ya gidiyorum” ifadelerini kullandı.
10.03.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Antalya’ya gelmek için yola çıktığını duyurdu. Grossi, “Ukrayna'nin nükleer tesislerinin emniyet ve güvenliğinin sağlanması konusundaki acil konuyu görüşmek üzere Antalya'ya gidiyorum” ifadelerini kullandı.
10.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çernobil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çernobil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.