Çekirdek

Çekirdek

Son dakika çekirdek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çekirdek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çekirdek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çekirdek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çekirdek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.937 çekirdek haberi bulunmuştur. Tüm çekirdek haberleri aşağıda listelenmiştir.
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
ABD'de enflasyon rakamları açıklandı
ABD'de enflasyon rakamları açıklandı ABD'de Şubat ayında enflasyon yüzde 3.2 oranında gerçekleşti. Beklenti yüzde 3.1 seviyesindeydi.
12.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatları tarihi seviyeyi aştı! Gramda yeni rekor için çarpıcı tahmin
Altın fiyatları tarihi seviyeyi aştı! Gramda yeni rekor için çarpıcı tahmin Altın fiyatları tarihi seviyeyi aştı. Gram altın fiyatlarında rekor üstüne rekor geldi. Dün açıklanan ABD çekirdek PCE verileri sonrası altın yükselişini sürdürdü. Bankalar arası piyasada gram altın 2061 TL ile rekor kırarken serbest piyasada gram altın 2137 TL'den satılıyor. Öte yandan uzmanlar tarafından gram altın için çarpıcı rekor tahmini yapıldı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir?
Sitoplazma Nedir, Ne İşe Yarar? Sitoplazma Görevleri Nelerdir? Sitoplazma, hücre zarı ve çekirdek zarı arasında yer alan ve sürekli değişim içinde olan hücre sıvısıdır. En önemli görevi de hücre yapısı ve organlarını içinde bulundurmasıdır.
10.02.2024 Yaşam
Sentriyol Nedir, Ne İşe Yarar? Sentriyol Görevleri Nelerdir, Hangi Hücrelerde Bulunur?
Sentriyol Nedir, Ne İşe Yarar? Sentriyol Görevleri Nelerdir, Hangi Hücrelerde Bulunur? Sentriyol, bitki ve hayvan hücrelerinin bölünmesinde etkin rol oynayan bir bileşendir. Hücre bölünmesi gerçekleşirken dağılan çekirdekteki kromozomları kendine çeker ve iki yeni hücrenin de orijinal kromozomdan parça almasına yardım eder. 
10.02.2024 Yaşam
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Pendik'te ATM'de işlem yapan iş adamını öldüren şüpheli yakalandı
Pendik'te ATM'de işlem yapan iş adamını öldüren şüpheli yakalandı Pendik'te ATM'den para çekerken silahla saldırı sonucu hayatını kaybeden iş adamı Emrah Akyıldız'ın katil zanlısı olduğu tespit edilen H.I. Samsun'da yakalandı.
27.12.2023 Gündem
3. Sınıf Dünyanın Katmanları: Dünyanın Katmanları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
3. Sınıf Dünyanın Katmanları: Dünyanın Katmanları Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünyanın katmanları 3.sınıfta Fen Bilgisi dersi içerisinde işlenmekte olan bir konudur. Dünyanın dışarıdan içeriye doğru bir takım katmanlardan oluştuğunu söylemek mümkün olmaktadır. Yer kabuğu, tüm gezegeni kaplayan üzerinde yaşadığımız yerdir. Katmanlar ise dışarıdan içeriye doğru; yer kabuğu, manto, dış çekirdek ve iç çekirdek olarak ifade edilebilmektedir. 
25.12.2023 Eğitim
Yarım Simit Kaç Kalori? Yarım Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yarım Simit Kaç Kalori? Yarım Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi... Simit, susamlı ve gevrek olmasıyla ön plana çıkan bir besindir. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde sevilerek tüketilen simidin yarısında 136 kalori vardır.
25.12.2023 Sağlık
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Canlıların en küçük yapı taşı olan hücrelerin yönetim merkezi çekirdeğidir. Çekirdek, aynı zamanda canlıya ait kalıtsal bilgilerin de bulunduğu yapılardır. Özel proteinler ve DNA birleşmesi sonucu oluşan çekirdek içerisinde kalıtsal etkili genler vardır. Genler ise nükleotidlerden yani moleküllerden meydana gelir. 
24.12.2023 Eğitim
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur?
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur? Eski Türk Devletlerinden günümüze kadar kullanılan kelimeler içerisinde Oba gelir. Hala Kırsal kesimde değerlendirilen ve taşıdığı anlam üzerinden kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olur. Daha çok göçebe çadırları ya da göçebe ailelerin bulunduğu ve yerleştiği alanlar şeklinde ön plana çıkar.
19.12.2023 Eğitim
Manto Nedir? Manto Derinliği Ne Kadar? Manto Katmanı Özellikleri Nelerdir?
Manto Nedir? Manto Derinliği Ne Kadar? Manto Katmanı Özellikleri Nelerdir? Dünya eş merkezli dört katmandan oluşur. Bunlar: iç çekirdek, dış çekirdek, manto ve kabuk. Kabuk en üst katmandır ve sürekli hareket halinde olan tektonik plakalardan oluşur. Depremler ve volkanlar, mantoda meydana gelen hareketlerin yanı sıra plakaların sürekli hareketine ve kaymasına tanıklık eden olaylardır.
18.12.2023 Eğitim
Big Bang Startup Challenge 2023’te  1,28 milyar TL’lik rekor
Big Bang Startup Challenge 2023’te 1,28 milyar TL’lik rekor Geçen yıl 341 milyon TL değerinde ödül, nakit ve yatırım duyurulan Big Bang Startup Challenge sahnesinde bu yıl 3,5 kat üzerine çıkılarak 1,28 milyar TL’lik ödül, nakit ve yatırıma şahitlik edildi.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
FED faiz kararını açıkladı
FED faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu. Piyasalar Fed'in Mayıs ayında faiz indirimine gitmesi olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyor, Fed kararı öncesi bu oran yüzde 80 seviyesindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyon için zafer ilan etmenin erken olduğunu, bu toplantıda faiz indiriminin ne zaman olacağına yönelik soruların sorulduğunu söyledi. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesinin zaman alacağını da belirtti.
13.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyon ile mücadele bir süreç işidir, yıllık enflasyondaki düşüş 2024 yılı ortasından itibaren başlayacak. 2023 yılı bütçe açığının milli gelire oranla yüzde 6'nın altında olmasını bekliyoruz. Sürdürülebilir yüksek büyüme, kalıcı refah artışı ancak ve ancak fiyat istikrarı ile mümkündür” dedi.
9.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çekirdek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çekirdek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.