Casus Yazılım

Casus Yazılım

Son dakika casus yazılım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan casus yazılım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını casus yazılım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Casus Yazılım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan casus yazılım gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 casus yazılım haberi bulunmuştur. Tüm casus yazılım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Birçok kişi bilmeden yapıyor, suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
20.10.2023 Gündem
Telefonunuzun mesajları kopyalanıyor olabilir! Akıllı telefonlardaki casus nasıl yakalanır?
Telefonunuzun mesajları kopyalanıyor olabilir! Akıllı telefonlardaki casus nasıl yakalanır? Akıllı cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Sosyal medya, online alışveriş ve mesajlaşma gibi birçok özellikleriyle cep telefonları ayrılmaz bir parçamız oldu. Özel hayatı izinsiz izlemek için tasarlanan casus yazılımlar, haberiniz olmadan cep telefonunuza hem uzaktan hem fiziksel olarak yüklenebiliyor. Uygulamalar beklenmedik izin talep ediyorsa, telefon aşırı ısınıyorsa, e-posta ve mesajlarda anormallik oluyorsa cebinizde ‘casus’ olabilir.
25.09.2023 Gündem
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe MİT 2018'in Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu. PKK ve DEAŞ terör örgütünün 400'ü üst düzey olmak üzere 2 bine yakın kritik ismi etkisiz hale getirdi. Peki MİT bu dönüşümü nasıl sağladı, terör örgütlerinin belini nasıl kırdı? Ayrıntıları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı. Öte yandan MİT, siber tehditlere karşı yeni bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışından gelecek tehditlere karşı Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu.
17.07.2023 Gündem
Bu iki uygulamayı hemen silin! 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısı indirdi (Evet, casus yazılım)
Bu iki uygulamayı hemen silin! 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısı indirdi (Evet, casus yazılım) Google Play Store’da iki casus yazılım uygulaması bulundu. Uygulamaları indiren 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısı, Çinli bilgisayar korsanlarının tehdidi altında.
13.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Telefonunu toplu alanlarda şarj edenler dikkat! Tüm veriler çalınıyor
Telefonunu toplu alanlarda şarj edenler dikkat! Tüm veriler çalınıyor Toplu alanlarda bulunan şarj istasyonlarında veri çalınma riskine karşı uzmanından uyarı geldi. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Metin, “Birçok şarj istasyonunda eğer halka açık ortamlardaysa içerisine çeşitli donanımsal veriler yerleştiriliyor. Siz telefonunuzu buraya taktığınız zaman telefonunuzun içerisindeki verilere erişilebiliyor" dedi.
18.05.2023 Yaşam
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin
Uzmanı uyarıyor: Boşanma davanızda delilleri yasa dışı yollarla elde etmeyin Boşanma davalarında casus yazılımla elde edilen ses kayıtlarının delil olarak kullanılamayacağını söyleyen Boşanma Avukatı Bilgehan Utku, “Maddi sorunlar, sadakatsizlik, madde bağımlılığı, çiftlerden birinin çocuk ya da çocuklarına daha az vakit ayırması, şiddet ve benzeri sebeplerden başlayan boşanma davalarında taraflar birbiriyle ilgili iddiaları kanıtlamak durumunda. Öte yandan kullanılacak her bir delilin yasal yollardan elde edilmiş olması gerekiyor” dedi.
25.04.2023 Gündem
Akılalmaz dolandırıcılık hikayesi: Anne ve kızı dolandırıldı
Akılalmaz dolandırıcılık hikayesi: Anne ve kızı dolandırıldı Kocaeli'de iddiaya göre, anne ve iki çocuğunun telefonlarına casus yazılım programı yükleyen şahıs, bu şekilde onlara ait özel bilgilere ulaşarak, "Üzerinizde büyü var" yalanını söyledi. Bu yalana inanan anne ve kızı ise maddi manevi zarara uğradı.
9.04.2023 Gündem
Evli tüm çiftleri kapsıyor, bunu gizlice yapan yandı! Suç sayılıyor
Evli tüm çiftleri kapsıyor, bunu gizlice yapan yandı! Suç sayılıyor Şiddetli geçimsizlik ve aldatma, boşanma davalarında tarafları akılalmaz bir hırsa sevk edebiliyor. Delil bulma amacıyla hareket eden eşler, birbirlerinin telefonunu karıştırıp ekran görüntüleri aldığı gibi, karşı tarafın cihazına casus yazılımlar da yüklüyor. Hatta dedektif tutup takip ettirenler bile var. Bu durumda özel hayatın gizliliğinin ihlali ve suç unsurları devreye giriyor. Uzman isim konu ile ilgili önemli detaylara dikkat çekti...
29.12.2022 Gündem
Atina'da yasadışı dinleme skandalı büyüyor! Yeni isimler yayınlandı
Atina'da yasadışı dinleme skandalı büyüyor! Yeni isimler yayınlandı Yunanistan’da, Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) önemli isimlerin cep telefonlarına "Predator" adlı casus yazılım yerleştirildiği ve yasadışı şekilde dinlediği yönündeki isimlere yenileri eklendi.
27.11.2022 Dünya
'Yüz kızartıcı' çetenin oyununu böyle ortaya çıkardı! Dolandıranı da dolandırmışlar
'Yüz kızartıcı' çetenin oyununu böyle ortaya çıkardı! Dolandıranı da dolandırmışlar Yazılımcı menajeri Gülşah Akın (40) geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden kendisine iletilen mesajla hayatının şokunu yaşadı. Mesajda kendisine hakkında 'yüz kızartıcı' bir paylaşım yapıldığı iddia edilerek, gönderilen linke tıklanması isteniyordu. Ancak dolandırıcılar bu kez yanlış kişiyi hedef almıştı.
24.10.2022 Yaşam
Yunanistan'da casus yazılım skandalı! Kyriakos Miçotakis'e soğuk duş: 2023 planları suya düştü...
Yunanistan'da casus yazılım skandalı! Kyriakos Miçotakis'e soğuk duş: 2023 planları suya düştü... Yunanistan'da casus yazılım skandalının sarsıntıları devam ediyor. Atina'da adeta deprem etkisi yaratan olay ile ilgili Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis 'özür' geldi. Ancak bu özrün Miçotakis'i kurtaramayacağı belirtiliyor. İşte skandal sonrası Miçotakis'i bekleyen tehlike...
9.08.2022 Dünya
Yunanistan 'telefon dinleme' skandalı ile çalkalanıyor! Başbakan Miçotakis sessizliğini bozdu...
Yunanistan 'telefon dinleme' skandalı ile çalkalanıyor! Başbakan Miçotakis sessizliğini bozdu... Atina'da 'telefon dinleme' skandalının sarsıntıları sürüyor. Atina'da adeta deprem etkisi yaratan olay ile ilgili Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis sessizliğini bozdu. Miçotakis, muhalefetteki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis’ten, 2021'de Yunanistan istihbarat servisinin kendisini dinlediğini bilmediği için özür dileyerek, 'Haberim yoktu, buna asla izin vermezdim. Bay Androulakis'e yapılan hata için bir özür borçluyum' dedi.
8.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya dönüşü dikkat çeken KPSS açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentindeki ziyareti dönüşü KPSS'nin iptali ve yaşanan süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in davetine icabetle Soçi’ye yaptığımız çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladık. Sayın Putin’le 19 Temmuz’da Tahran’da bir araya gelmemizin ardından Soçi’de ikili ilişkilerimizi ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirdik" dedi. KPSS'nin iptali hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "FETÖ’cü grup mu desek; 6’lı masa mı desek; bir de masanın altı var, yedi… Şimdi dikkat ederseniz, aynı anda hepsi adeta aynı cümlelerle, aynı kelimelerle bunu tanımlamaya çalıştılar. Yani biz orada boşta bulunsak veya boşluğa düşsek bunu seçime kadar satacaklardı. Çünkü gençleri nasıl aldatırız gayreti içerisindeler. Tabii bu tutmadı. Çünkü biz durumu gördük. Durumu gördükten sonra, ben ÖSYM başkanı olan arkadaşımızı da bir zan altında bırakmak istemem ama soruşturmaların hayırlı bir netice vermesi noktasından hareketle kendisini görevden almak suretiyle oraya hemen, 24 saati bulmadan bir arkadaşımızın atamasını yaptık. Bu atamayla beraber de hemen ekibini en güzel şekilde kurması için talimat verdik" açıklamasında bulundu.
6.08.2022 Siyaset
Yunanistan'ı karıştıran casusluk skandalı! Miçotakis'le ilgili iddia çok vahim
Yunanistan'ı karıştıran casusluk skandalı! Miçotakis'le ilgili iddia çok vahim Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) başkanı Panagiotis Kontoleon, muhalefet lideri Nikos Androulakis'ın cep telefonunda casus yazılım bulunmasıyla başlayan skandal sonrası bugün istifa etti. Hükümet olaya devlet müdahalesi olduğunu kesinlikle reddetse de Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in yeğeninin konu ile bağlantısı olduğu ileri sürülüyor...
5.08.2022 Dünya
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu!
Yunanistan, Rus petrol tankerine el koydu! Atina yönetimi, Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Rusya'ya ait bir petrol tankerine el koyduğunu açıkladı.
19.04.2022 Dünya
Cep telefonu satışında yeni dönem! Resmen değişti, 1500 TL ve üzeri....
Cep telefonu satışında yeni dönem! Resmen değişti, 1500 TL ve üzeri.... Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile cep telefonu tesliminde ÖTV matrahları yeniden belirlendi. ÖTV 1500 lira ve altında olan telefonlar için yüzde 20 olurken, 1500- 3000 TL arasındaki cep telefonları için yüzde 40 olarak belirlendi.
19.04.2022 Ekonomi
İngiltere'de hükümetinin dijital ağlarında casus yazılım tespit edildi
İngiltere'de hükümetinin dijital ağlarında casus yazılım tespit edildi Bir rapora göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Ofisi de dahil olmak üzere hükümet yetkililerinin kullandığı dijital ağlarda İsrail yapımı casus yazılımlar tespit edildi.
19.04.2022 Dünya
ABD 2'si İsrailli 4 şirketi kara listeye aldı
ABD 2'si İsrailli 4 şirketi kara listeye aldı ABD yönetimi, aralarında İsrail merkezli teknoloji firmaları NSO Group ve Candiru'nun da olduğu 4 şirketi, yabancı ülkelere casus yazılım sattıkları gerekçesiyle kara listeye aldı.
3.11.2021 Dünya
Filmleri aratmayan boşanma davası! Casus program, gizli kameralar...
Filmleri aratmayan boşanma davası! Casus program, gizli kameralar... Son dakika haberine göre; İstanbul’da yaşanan boşanma davası, Hollywood filmlerini aratmadı. Bilgisayarına karısı tarafından casus program yüklendiğini fark eden koca, eve gizli kamera sistemi kurdu
20.10.2021 Yaşam
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Fotoğraf, ses kaydı, video...
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Fotoğraf, ses kaydı, video... Evli milyonlarca çifti kapsıyor. Anayasa Mahkemesi, boşanma aşamasındaki eşi tarafından casus yazılımla telefonundan belge temin edilen ve açtığı dava sonuçsuz kalan kişinin bireysel başvurusunda ihlal kararı verdi.
14.10.2021 Yaşam
'Casus yazılım' skandalı dünyayı karıştırdı! Macron ve 5 Fransız bakan hedefte...
'Casus yazılım' skandalı dünyayı karıştırdı! Macron ve 5 Fransız bakan hedefte... ‘Pegasus’ skandalının yankıları, tüm dünyada büyüyerek devam ediyor. İsrailli bir teknoloji şirketi tarafından geliştirilen yazılımın hükümetler tarafından aktivistler, gazeteciler, iş insanları ve siyasetçileri izlemek için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Skandalda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da adının geçmesi krizi daha da büyüttü.
24.09.2021 Dünya
Fransız bakanların cep telefonlarında 'casus yazılım' iddiası
Fransız bakanların cep telefonlarında 'casus yazılım' iddiası Fransa'da 5 bakanın cep telefonlarında "Pegasus" adlı casus yazılımın izlerinin tespit edildiği ileri sürüldü.
23.09.2021 Dünya
Dünya şokta! Casus yazılımdan 'prensesler' çıktı
Dünya şokta! Casus yazılımdan 'prensesler' çıktı İsrailli NSO şirketi tarafından geliştirilen casus yazılım Pegasus ile hedef alınan isimler arasında iki Dubai prensesinin de olduğu açıklandı. Şirket, Pegasus yazılımıyla ilgili eleştirileri, "alkollü araç kullanırken kaza yapılınca şoförü değil araba üreticilerini suçlamaya" benzetti
22.07.2021 Dünya
Dünyayı sarsan casus yazılım skandalında flaş gelişme! Listedeki isimler ortaya çıktı...
Dünyayı sarsan casus yazılım skandalında flaş gelişme! Listedeki isimler ortaya çıktı... Gelen son dakika haberine göre; İsrailli teknoloji şirketi NSO Group’un geliştirdiği 'Pegasus' adlı casus yazılıma ilişkin sızan veritabanında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kullandığı telefon numaralarının da bulunduğu ortaya çıktı.
20.07.2021 Dünya
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış Son dakika haberine göre; İsrailli teknoloji şirketi NSO Group’un geliştirdiği “Pegasus” adlı casus yazılımının hükümetler tarafından aktivistler, gazeteciler, iş insanları ve siyasetçileri izlemek için kullanıldığı öne sürüldü.
20.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Casus Yazılım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki casus yazılım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.