Büyüme Geriliği

Büyüme Geriliği

Son dakika büyüme geriliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüme geriliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüme geriliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüme Geriliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüme geriliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 büyüme geriliği haberi bulunmuştur. Tüm büyüme geriliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır?
Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları Nelerdir? Biyoteknolojide Bakterilerden Nasıl Yararlanılır? Bakterilerin Biyoteknolji de kullanım alanları arasında öne çıkan antikanser gen tedavi çalışmaları bulunmaktadır. Yeryüzünde her ortamda bulunabilen bakteriler, tek hücreli canlılardır. Basit yapıları ve silindirimsi kıvrımlı yapıları bulunan canlılardır.
12.01.2024 Sağlık
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat! Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
27.10.2021 Sağlık
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı!
Gebelik takibinde radyasyondan korunma birincil amaç olmalı! Gebelik döneminde yüksek doz radyasyona maruz kalmak, doğumsal anormallikler, düşük tehlikesi, büyüme geriliği, zihinsel ve bedensel özürlere neden olabileceği gibi doğum sonrası kanser riskinde artma ve ölüme de neden olabilir. Doç. Dr. Aylin Hasanefendioğlu Bayrak gebelikte radyasyondan korunmanın önemini anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Yazın doğru beslenmeyen çocuklarda kilo sorunları artıyor!
Yazın doğru beslenmeyen çocuklarda kilo sorunları artıyor! Yaz aylarıyla birlikte tatil dönemine giren çocukların beslenme düzeni de değişiyor. Daha fazla abur cubur, şekerli, yağlı besinler tüketen çocuklarda kilo artışı, beslenme yetersizliği gibi sorunlar görülebiliyor. Diyetisyen Duygu Derya Fidan, yaz aylarında çocuklarını doğru beslenmesini sağlamak isteyen ebeveynler için önemli bilgiler veriyor.
12.07.2021 Sağlık
Doktorlar 3 ay ömür biçmişti... Minik Hira'nın beyin ölümü gerçekleşti
Doktorlar 3 ay ömür biçmişti... Minik Hira'nın beyin ölümü gerçekleşti Antalya'da, primer pulmoner hipertansiyon nedeniyle doktorların 3 ay ömür biçtiği Gülsüm Hira Sudan (3), düğüne katılacak ailesiyle dün gittiği Burdur'un Bucak ilçesinde fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Gülsüm Hira'nın beyin ölümü gerçekleşti. Manavgat'ta gözyaşlarıyla toprağa verilen Gülsüm Hira'nın düğünde annesiyle dans ettiği anlar, kameraya yansıdı.
12.06.2021 Yaşam
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi Anne sütünün yeni doğan bebekler için en mucizevi besin olduğu biliniyor. Anne sütü bebeklik döneminde yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişme için esaslar arasında yer alıyor. Uzmanlar anne sütünün önemini her ne kadar vurgulasa da Türkiye’de bebeklerin ilk ayda sadece anne sütü ile beslenme oranı maalesef %14 oranında kalıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Mehmet Güneş, yeni doğan bebekler için anne sütünün önemi hakkında bilgi verdi.
12.06.2021 Sağlık
Bebeklerde reflü belirtilerini azaltmak için 10 ipucu!
Bebeklerde reflü belirtilerini azaltmak için 10 ipucu! Bebeklerde oldukça sık görülen reflü belirtilerinin azaltılmasında ebeveynlerin alacağı önlemler oldukça önemli. Özellikle annelerin doğru emzirme ve yatırma pozisyonları ile sağlıklı beslenme gibi konularda bilinçli olmalarının çok önemli olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar, “Bebeğinizi emzirdikten sonra bir miktar kusması doğaldır. Fizyolojik reflü olarak tanımlanan bu durumun reflü hastalığıyla karıştırmamak için bebekteki belirtilerin çok iyi gözlenmesi gerekir. Bebeğiniz sık sık kusuyorsa, beslenmeyi reddediyorsa, kilo alamıyorsa, huzursuzsa ve uykusuzsa en kısa sürede doktorunuza başvurun” açıklamasında bulundu.
9.06.2021 Sağlık
Çocuklarda Hipotiroidi kaynaklı büyüme geriliğine dikkat
Çocuklarda Hipotiroidi kaynaklı büyüme geriliğine dikkat Çocuklarda büyüme ve gelişmenin devamlılığı için kilit rol oynayan tiroid hormonunun eksikliği büyüme geriliğine yol açacağını söyleyen Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, “Ülkemizde sıklıkla görülen hipotiroidi sorunu sinsi ve yavaş şekilde ilerlediğinden kolaylıkla fark edilemeyebilir” dedi.
26.04.2021 Sağlık
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı!
Uzmanlardan anne adaylarına uyarı! Gebelik süresince haftaya göre planlanan tarama testlerinin zamanında yaptırılmasının hem anne hem bebek sağlığı için büyük bir önem taşıdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, "Gebelik süresince anne adaylarının hekimleri tarafından önerilen bazı tarama testlerini kesinlikle ihmal etmemelerini öneriyoruz" dedi.
16.04.2021 Sağlık
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdiler
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdiler Sivas’ta, Akdeniz anemisi teşhisi koyulan 15 aylık Zeynep Asel Balk'ın tedavisinde gerekli ilik için Sivas Anda Kardeşe Vefa Derneği gönüllüleri, Kızılay'a kan ve kök hücre bağışında bulundu.
13.02.2021 Sağlık
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor Sivas’ta yaşayan 15 aylık Zeynep Asel Balk'a, kabızlık şikayetiyle gittiği hastanede halk arasında bilinen adıyla Akdeniz anemisi (Beta talasemi majör) teşhisi konuldu. Tedavisi için ilik gerekli olan Zeynep Asel için ailesi donör aramaya başladı.
11.02.2021 Sağlık
Hamilelikte egzersiz doğuma hazırlıyor!
Hamilelikte egzersiz doğuma hazırlıyor! Hamileyken sağlıklı ve formda kalmak hem kilo alımını düzenlenmesine ve vücudun doğum için hazırlanmasına yardımcı oluyor. Hamileliğiniz ilerledikçe yapabileceğiniz düşük etkili bir egzersiz özellikle bebeklerin anne karnından başlayarak yaşam prensiplerini henüz bedenlenmeden oluşturmaya başlamasını sağlıyor. Peki, Hamilelikte egzersize ne zaman başlanmalı? Hamilelik egzersizleri nasıl yapılır? Hamilelikte egzersizin faydaları nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr M . Gürkan Arıkan hamilelikte yapılan egzersizler ve faydaları hakkında bilgi verdi.
10.02.2021 Sağlık
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi...
Selebral Palsi (Beyin Felci) nedenleri, belirtileri, tedavisi... Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Beyinde meydana gelen bir hastalık olan Serebral Palsi yaşla birlikte değişebilir, hareketleri kısıtlayıcı motor fonksiyon kaybına neden olabilir. Hastalarda epilepsi, zekâ geriliği, davranış bozukluğu, yutma sorunları, kas iskelet bozukları gibi sorunlar da görülebilir. Peki, Serebral Palsi ile ilgili merak edilenler…
19.01.2021 Sağlık
'Pandemi döneminde D vitamini takviyesi yapılmalı'
'Pandemi döneminde D vitamini takviyesi yapılmalı' Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, pandemi döneminde bebek ve çocukların doktor kontrolünde D vitamini takviyesi alması gerektiğini belirtti.
18.01.2021 Sağlık
Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen'in CHAPLE başarısı!
Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen'in CHAPLE başarısı! Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
7.01.2021 Sağlık
Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çölyak hastaları nasıl beslenmeli? Glutensiz yiyecekler nelerdir?
Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çölyak hastaları nasıl beslenmeli? Glutensiz yiyecekler nelerdir? Çölyak hastalığı, glütene karşı anormal bir bağışıklık reaksiyonunun neden olduğu bir sindirim bozukluğudur. Besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine hassasiyet ile tanımlanıyor. Bu hastalıkta öncelikle ince bağırsakta hasar oluşuyor ve emilim bozukluğu ortaya çıkıyor. Ancak, beslenme düzeninden glütenin kaldırılmasıyla sorun gideriliyor. Peki, Çölyak hastalığı nedir? Çölyak hastaları ne yiyebilir?Çölyak hastaları ne yememeli? Çölyak hastaları nasıl beslenmeli? İşte Çölyak hastalığı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
3.09.2020 Gündem
Uzmanından çocuklardaki iştahsızlığa karşı öneriler
Uzmanından çocuklardaki iştahsızlığa karşı öneriler Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç, "İştahsız çocukların anne ile birlikte yemek hazırlamaya katılması sağlanabilir" dedi.
26.07.2020 Sağlık
“Çölyak çocuklarda büyüme geriliği nedeni olabilir”
“Çölyak çocuklarda büyüme geriliği nedeni olabilir” Çocuğun yaşına ve cinsiyetine göre büyüme seyri de farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak aşırı zayıflık, kısa boyluluk ya da tartı fazlalığı gibi durumlar büyüme sorunları olarak tanımlanabiliyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, bazı genetik ya da hormonal sorunlar ya da sindirim sorunlarının da çocuklarda büyüme sorunlarına neden olabileceğini söyledi.
4.07.2020 Sağlık
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu Şanlıurfa'da yaşayan ve 2,5 yaşında genetik geçişli kan hastalığı olan Akdeniz Anemisi (talasemi) teşhisi konulan Merve Ekinci (17), 15 yıl sonra bulunan donörle sağlığına kavuştu. Hastalığı nedeniyle gelişimi akranlarından geri kalan Merve, bu süre boyunca geçirdiği siroz tehlikesine ve pankreasındaki hasarlar nedeniyle şeker hastası olmasına rağmen umudunu yitirmeden nakil olmayı bekledi. Nakil öncesi yumurtalıkları toplanarak dondurulan, bu sayede ileride anne de olabilecek Merve, taburcu edildi.
15.02.2020 Sağlık
Çocuklarda besin alerjisine dikkat
Çocuklarda besin alerjisine dikkat Her besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı. Vücutta bağışıklık sisteminin besin proteinini 'tehlikeli' olarak algılaması ve tepki vermesi sonucu oluşan besin alerjilerinin tedavisinde reaksiyona neden olan alerjenden uzak durulmalı" dedi.
23.12.2019 Sağlık
Selebral Palsi nedir? Selebral Palsi sonradan olur mu?
Selebral Palsi nedir? Selebral Palsi sonradan olur mu? Kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan Serebral Palsi, çocuklarda beyin hasarının oluştuğu yere ve hasarın genişliğine bağlı olarak gerçekleşir. Peki, Serebral Palsi nedir? Selebral palsi (SP) belirtileri ve nedenleri nelerdir? Serebral Palsi teşhisi nasıl konulur? İşte detaylar...
6.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Büyüme Geriliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüme geriliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.