Büst

Büst

Son dakika büst haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büst ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büst haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büst

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büst gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 büst haberi bulunmuştur. Tüm büst haberleri aşağıda listelenmiştir.
Barış Manço’nun büstü açıldı
Barış Manço’nun büstü açıldı Barış Manço’nun doğumunun 80’inci yılı ve Cumhuriyet’in 100’üncü senesi Karşıyaka’da ölümsüzleşti.
9.11.2023 Magazin
Çanakkale Kahramanları Parkı'ndaki tepki çeken Atatürk büstü kaldırıldı
Çanakkale Kahramanları Parkı'ndaki tepki çeken Atatürk büstü kaldırıldı Çanakkale Kahramanları Parkı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği ileri sürülen büst, tepkilere neden oldu. Tepkiler sonrası büst, yeniden gözden geçirilmek üzere kaldırıldı.
9.10.2023 Gündem
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihi eserler, Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı.
20.06.2023 Gündem
Atatürk büstüne zarar veren şüpheli tutuklandı
Atatürk büstüne zarar veren şüpheli tutuklandı Antalya'nın Kepez ilçesinde, okul bahçesindeki Atatürk büstünü kıran Tarık Bilen, tutuklandı.
23.11.2022 Yaşam
Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü, mezarı nerede? Cengiz Topel’in şehit olurken söylediği HYKÖ ne demek, açılımı ne?
Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü, mezarı nerede? Cengiz Topel’in şehit olurken söylediği HYKÖ ne demek, açılımı ne? Kıbrıs Zafere Doğru’nun yayınlanan son bölümüne Cengiz Topel’in şehit edildi. Cuma günlerinin en çok izlenen dizilerinden biri olan Kıbrıs Harekatı’nda yaşananların anlatıldığı Kıbrıs Zafere Doğru dizinin son bölümünde Cengiz Topel damga vurdu. Peki, HYKÖ nedir, açılımı ne? Cengiz Topel kimdir, nasıl öldü?
12.11.2021 Televizyon
Atatürk'ün o meşhur fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı
Atatürk'ün o meşhur fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonraydı. 30 Ağustos 1924’te Gazi Mustafa Kemal, Dumlupınar’daki savaş meydanını geziyordu. Göğsünde parlak bir zaferin gururu, yüzünde o meydanda kaybettiği silah arkadaşlarının hüznü vardı. Fotoğraf zabiti Esat Nedim o an deklanşöre bastı. Birkaç yıl sonra Time dergisine kapak olan, yıllar sonra bile gerek büst gerek tablo olarak Atatürk’ü anlatan bütün eserlerde kullanılan o fotoğraf, o gün orada işte böyle bir ortamda çekildi.
30.08.2021 Gündem
Binance Automata projesini tanıttı! Automate Network (ATA) Nedir?
Binance Automata projesini tanıttı! Automate Network (ATA) Nedir? Binance, satışa sunacağı yeni Launchpool projesi Automata'yı (ATA) tanıttı. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Launchpool üzerinden Automata (ATA) projesini başlatacağını duyurdu. Binance kullanıcıları, belirtilen süre içerisinde Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD) ve Polkadot (DOT) stake ederek ATA elde edebilecek. Peki, Binance Launchpool nedir? Automata (ATA) nedir? İşte detaylar...
2.06.2021 Ekonomi
Kibyra Antik Kenti'nde sağlık tanrısı Asklepios heykelciği ve Serapis büstü bulundu
Kibyra Antik Kenti'nde sağlık tanrısı Asklepios heykelciği ve Serapis büstü bulundu Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2020 yılında yapılan kazı çalışmalarında Tanrı Asklepios'un (sağlık tanrısı) heykelciği ve Tanrı Serapis'in (Mısır kökenli tanrı) büstü bulundu.
6.01.2021 Kültür Sanat
Ordu Kurul Kalesi'nde 2 bin 100 yıllık büst ve masklar bulundu
Ordu Kurul Kalesi'nde 2 bin 100 yıllık büst ve masklar bulundu Ordu’da Kurul Kalesi'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda, 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen pişmiş topraktan yapılmış çeşitli tiplerde 20'den fazla Yunan tanrılarından ‘Dionysos’un büst ve maskları bulundu.
24.11.2020 Gündem
William Shakespeare’in 150 bin TL'lik büstünü çaldılar
William Shakespeare’in 150 bin TL'lik büstünü çaldılar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Gazimağusa Belediyesi tarafından Othello Parkı’na yapılan 150 bin TL değerindeki İngiliz yazar William Shakespeare'in büstü çalındı.
16.06.2020 Yaşam
Engin Altan Düzyatan'a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü nedeniyle 2 yönetici görevden alındı
Engin Altan Düzyatan'a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü nedeniyle 2 yönetici görevden alındı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi’ kapsamında Osmanlı ve Türk tarihine damga vuran kişilerin yaptırılan büstleri arasında Ertuğrul Gazi'nin büstünün Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzerliği sosyal medyada tartışma konusu oldu. Belediye tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmalleri görülen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.
8.06.2020 Gündem
Ordu Büyükşehir Belediyesinden "Ertuğrul Gazi büstü" açıklaması
Ordu Büyükşehir Belediyesinden "Ertuğrul Gazi büstü" açıklaması Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na konulan Ertuğrul Gazi büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzetilerek tasvir edilmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini ve aynı gün söz konusu büstün kaldırıldığını bildirdi.
7.06.2020 Gündem
'Bu Burcu'nun hayalindeki Sinan'
'Bu Burcu'nun hayalindeki Sinan' Şarkıcı Sinan Akçıl 38 yaşına bastı. Akçıl, yeni yaşını boşandıktan sonra yeniden bir araya geldiği sevgilisi Burcu Kıratlı ve yakın arkadaşlarıyla kutladı. Ünlü şarkıcının büst şeklindeki pastası ise sosyal medyada çok konuşuldu.
21.05.2020 Magazin
8 okulun bahçesindeki Atatürk büstü çalındı! Tanesini 2 bin liraya satmışlar
8 okulun bahçesindeki Atatürk büstü çalındı! Tanesini 2 bin liraya satmışlar Bursa’da aynı gün 8 okulun bahçesindeki Atatürk büstünü çaldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 3 kişi, tutuklandı. Şüphelilerin büstleri çaldıkları o anlar ise okullarda bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.
12.05.2020 Gündem
Kütahya'da tarihi eser operasyonu!
Kütahya'da tarihi eser operasyonu! Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen operasyonda bir araç içerisinde çeşitli dönemlere ait tarihi eser niteliğinde iki heykel ele geçirildi.
30.01.2020 Gündem
Atatürk büstüne saldıran sanığa 18 yıl 8 ay hapis cezası
Atatürk büstüne saldıran sanığa 18 yıl 8 ay hapis cezası Adana'da üç okuldaki Atatürk büstüne silahla ateş edip molotof kokteyli attığı gerekçesiyle yargılanan sanık, 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
18.03.2019 Gündem
Büyük ders! Tek ayak üzerinde asker selamı verdirttiler...
Büyük ders! Tek ayak üzerinde asker selamı verdirttiler... Atatürk'ün büstüne hakaret ederken çektiği videoyu internette paylaştıktan sonra gözaltına alınan şahsı polisler, Atatürk büstü önüne götürüp, tek ayak üzerinde bekleterek, asker selamı verdirtti.
15.10.2018 Gündem
‘Dünyadaki en seçkin eserlerden biri’ Mersin’de bulundu
‘Dünyadaki en seçkin eserlerden biri’ Mersin’de bulundu Soloi-Pompeiopolis antik kentinde yapılan kazılarda 1700 yıllık büst bulundu. Prof. Dr. Remzi Yağcı: ‘Dünyadaki örnekleri arasında en seçkinlerden biri...’
1.08.2018 Yaşam
Eşinizi yaratın gelsin
Eşinizi yaratın gelsin Robot devrimi geliyor. Kaliforniya’da bir şirket yapay zeka ile çalıştırılan gerçekçi robotlar yapmaya başladı. Şirket sevgiliniz, refakatçiniz ve bakıcınız olabilir diyerek 25 ile 60 bin lira arasında satıyor.
26.06.2018 Dünya
Büst gibi pasta!
Büst gibi pasta! SEREN Serengil’in Cengiz Semercioğlu ile birlikte sunduğu ‘Duymayan Kalmasın’ programı sezon finali yaptı.
9.06.2018 Magazin
Atatürk büstünü tahrip eden şüpheliye hapis istemi
Atatürk büstünü tahrip eden şüpheliye hapis istemi Ümraniye'de bir ortaokulun bahçesindeki Atatürk büstünü söktüğü gerekçesiyle bir şüpheli hakkında, "Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri kırma veya bozma" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
29.09.2021 Gündem
Akit TV'nin Atatürk'e hakaret davasının duruşması 09.05'te görülecek
Akit TV'nin Atatürk'e hakaret davasının duruşması 09.05'te görülecek Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde 'Zulüm 1938’de son buldu' başlığıyla video yayınlayan Akit TV’ye verilen duruşma saati dikkat çekti. Mahkeme, duruşmayı Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te yapmaya karar verdi.
29.09.2021 Gündem
4.Los Angeles Türk Film Festivali ödülünü alanlar belli oldu
4.Los Angeles Türk Film Festivali ödülünü alanlar belli oldu Her sene mart ayında Hollywood’da ülke sinemamızın en güzel örneklerini Amerikalı seyirciyle buluşturan Los Angeles Türk Film Festivali’nin kazananları belli oldu...
18.11.2016 Kültür Sanat
'Çok eşli bir muhafazakarım'
'Çok eşli bir muhafazakarım' Kerimcan Durmaz, 22 yaşında bir sosyal medya fenomeni...
24.10.2016 Magazin
Gabriel Garcia Marquez’in külleri Kolombiya’ya döndü
Gabriel Garcia Marquez’in külleri Kolombiya’ya döndü İspanyol dilinin en büyük yazarlarından biri kabul edilen ve 2 yıl önce Meksika'da hayatını kaybeden Kolombiyalı gazeteci-yazar Gabriel Garcia Marquez'in külleri, ülkesine gönderildi...
23.05.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Büst ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büst haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.