Burka Yasağı

Burka Yasağı

Son dakika burka yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan burka yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını burka yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burka Yasağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burka yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 54 burka yasağı haberi bulunmuştur. Tüm burka yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sri Lanka'da terör saldırıları sonrasında burka yasağı getirildi
Sri Lanka'da terör saldırıları sonrasında burka yasağı getirildi Sri Lanka'da gerçekleşen terör saldırılarının ardından ülke genelinde Müslüman kadınların burka giymesi yasaklandı.
29.04.2019 Dünya
Hollanda'da burka krizi! Hükümet ile belediyeler anlaşamıyor
Hollanda'da burka krizi! Hükümet ile belediyeler anlaşamıyor Hollanda'da hükümet ile büyükşehirlerin belediyeleri, ülkede eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde yürürlüğe girecek "burka yasağı" yasasını uygulamakta anlaşmazlık yaşıyor.
27.11.2018 Dünya
Hollanda burka yasağında geri adım attı!
Hollanda burka yasağında geri adım attı! Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren, tepkilerin ardından burka yasağı konusunda geri adım atarak yasağı askıya aldığını açıkladı.
26.11.2018 Dünya
Avusturya'da okullarda başörtüsü yasağı için hazırlık!
Avusturya'da okullarda başörtüsü yasağı için hazırlık! Ülkede aşırı sağcı hükümet, ilkokullarda başörtüsünü yasaklamak için hazırladığı yasa tasarısını mecliste oylayarak yürürlüğe sokmayı planlıyor.
21.11.2018 Dünya
Danimarka peçeyi yasakladı
Danimarka peçeyi yasakladı Danimarka, "burka yasağı" olarak bilinen ve bütün yüzü kapatan örtülerin kamusal alanda kullanımının yasaklanmasını öngören tasarıyı kabul etti. Yasak 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
31.05.2018 Dünya
Avusturya Kur'an ve burkayı yasakladı
Avusturya Kur'an ve burkayı yasakladı Avusturya’da parlamento kamusal alanda burka giyilmesini ve Kur’an-ı Kerim dağıtılmasını yasaklayan tasarıyı onayladı. Yasağı ihlal edenlere 150 euro para cezası öngörülüyor
17.05.2017 Dünya
Avusturya tartışmalı burka yasağını onayladı
Avusturya tartışmalı burka yasağını onayladı Yüzün tanınmayacak şekilde örtünmesinin yasaklandığı kanun tasarısı, mecliste hükümeti oluşturan koalisyon partilerine mensup milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. "Burka yasağı" olarak nitelenen yasa, ekim ayında yürürlüğe girecek
8.05.2017 Dünya
Almanya'da burka yasağı tasarısına onay geldi!
Almanya'da burka yasağı tasarısına onay geldi! Almanya Parlamentosu, hazırlanan güvenlik önlemleri paketi kapsamında, kamu çalışanlarının yüzün tamamını örten burka giymesini yasaklayan kanun tasarısını onayladı.
28.04.2017 Dünya
Avusturya'da "burka" yasağı planına tepkiler
Avusturya'da "burka" yasağı planına tepkiler Avusturya hükümetinin, kamuya açık alanlarda yüzü kapatan kıyafetlerin (burka) yasaklanması planı başta Müslümanlar olmak üzere ülkede yaşayan farklı kesimlerin tepkisini çekti.
17.06.2021 Dünya
Avusturya'da "burka" yasaklanacak
Avusturya'da "burka" yasaklanacak Kamuya açık alanlarda vücudun tamamını örten "burka"nın yasaklanacağı bildirildi
17.06.2021 Dünya
Almanya'da burka yasağı kabul edildi
Almanya'da burka yasağı kabul edildi Almanya'da Berlin saldırısının ardından güvenlik önlemleri sertleştiriliyor. Bakanlar kurulu, videolu gözetleme sistemlerinin genişletilmesinin yanı sıra memurlara burka yasağını öngören yasa tasarılarını kabul etti.
17.06.2021 Dünya
Merkel'den burka yasağı çağrısı!
Merkel'den burka yasağı çağrısı! Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yasal olarak mümkün olan her yerde burka yasağı uygulanması için çağrıda bulundu.
17.06.2021 Dünya
Hollanda Meclisi’nde burka yasağı
Hollanda Meclisi’nde burka yasağı Hollanda'da parlamentonun alt kanadı, kamuya açık bazı alanlarda burka ve peçeli çarşaf giyilmesini yasaklayan yasa tasarısını kabul etti.
17.06.2021 Dünya
Merkel, burkanın tamamen yasaklanmasına karşı
Merkel, burkanın tamamen yasaklanmasına karşı Almanya Başbakanı Angela Merkel (CDU), son dönemde dillendirilen burka yasağı konusunda açıklamada bulundu...
17.06.2021 Dünya
Merkel'i korkutan anket
Merkel'i korkutan anket Almanya Başbakanı Merkel’in mülteci kriziyle baş edilebileceğini söylemesinin üzerinden geçen bir yılda başbakanın popülaritesi azaldı, tek bir parti oy oranını arttırdı, tesettürü makul karşılayan kalmadı.
17.06.2021 Dünya
Merkel’den burka açıklaması
Merkel’den burka açıklaması ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, son günlerde yasaklanması tartışılan burka konusunda açıklamalarda bulundu...
17.06.2021 Dünya
Almanya iç güvenliğini artırıyor
Almanya iç güvenliğini artırıyor Almanya'da İçişleri Bakanlığı yeni bir güvenlik paketi hazırladı. Yabancılar Yasası'nın sertleştirilmesini öngören paket tartışmalara yol açıyor.
17.06.2021 Dünya
İsviçre'de burka yasağı yürürlüğe girdi
İsviçre'de burka yasağı yürürlüğe girdi Ticino'da yüzü tamamen kapatan burkanın kamuya açık alanlarda giyilmesini yasaklayan yasa bugün yürürlüğe girdi.
17.06.2021 Dünya
Hollanda’da burka yasağı yolda
Hollanda’da burka yasağı yolda Hollanda’da İçişleri Bakanlığının hazırladığı, yüzü tamamen örten giysilerin (burka) kamuya açık bazı alanlarda giyilmesine yasak getiren yasa önerisi, bakanlar kurulunda kabul edildi.
27.11.2015 Dünya
Tartışmalara yol açan "İslam Yasası" kabul edildi
Tartışmalara yol açan "İslam Yasası" kabul edildi Avusturya'da tartışmalara neden olan "İslam Yasa Tasarısı", Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun, yasanın olumsuz yönlerinin, olumlu yönlerinden çok fazla olduğunu söyledi.
26.02.2015 Dünya
Avustralya'da burka yasağı kaldırıldı
Avustralya'da burka yasağı kaldırıldı Burka giyen kadınların Federal Parlamento'da oturumları ancak camlı bölmeden izlemelerini zorunlu kılan kurallar kaldırıldı.
20.10.2014 Dünya
Burka tartışması bir ülkeyi ikiye böldü
Burka tartışması bir ülkeyi ikiye böldü Parlamentoda burkaya yasak çıkmadı ancak burka giyenler oturumları camlı bölmeden izleyecek.
2.10.2014 Dünya
Burka referandumu!
Burka referandumu! Ülke sandık başına gidecek
14.08.2013 Dünya
Hollanda da çarşafı yasakladı
Hollanda da çarşafı yasakladı Hollanda, yüzü tamamen örten giysilerin kamuya açık alanda giyilmesini yasakladı
28.01.2012 Dünya
Papa'dan tarihi açıklama
Papa'dan tarihi açıklama Doğum kontrolüne ve prezervatif kullanımına karşı olan Papa 16. Benediktus, bu tavrını yumuşatarak "Prezervatif bazı özel durumlarda haklı olabilir” dedi.
21.11.2010 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Burka Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burka yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.