Burdur Gölü

Burdur Gölü

Son dakika Burdur Gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Burdur Gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Burdur Gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burdur Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burdur gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 burdur gölü haberi bulunmuştur. Tüm burdur gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aksaray'da hatalı sollama facia ile sonuçlandı! 3 kişi öldü 2 kişi yaralandı
Aksaray'da hatalı sollama facia ile sonuçlandı! 3 kişi öldü 2 kişi yaralandı Aksaray’da önündeki kamyonu sollamak isteyen otomobil ile karşı yönden gelen otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
14.09.2023 Yaşam
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok Burdur Gölü'nde sahilin bazı kesimleri mor renge büründü. Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, bu görüntüye mor renkli sülfür bakterilerinin yol açtığını ve herhangi bir zararı olmadığını söyledi.
14.09.2023 Yaşam
Burdur Gölü neden köpürdü? Hidrobiyolog açıkladı!
Burdur Gölü neden köpürdü? Hidrobiyolog açıkladı!   Son yıllarda suyu hızla çekilen ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü sahilinde köpüklenme görüldü. Peki, Burdur Gölü neden köpürdü? 
22.02.2023 Gündem
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Çekilme olan Burdur Gölü'nde iskele, 18 metre uzaklaştı
Çekilme olan Burdur Gölü'nde iskele, 18 metre uzaklaştı Türkiye'nin 7'nci büyük gölü Burdur Gölü'nde su seviyesi, en yüksek düzeye ulaştığı 1970 yılı Mayıs ayından bu yana 19,94 metre düştü. Kuraklığın da etkisiyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan gölde çekilme, hızla devam ederken, Burdur Gölü Halk Plajı'nda 5 yıl önce suyun içinde kalan iskele ise 18 metre uzaklaştı.
9.11.2022 Yaşam
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldi
Türkiye'de lavanta üretilen alan 20 bin dekara yükseldi Burdur'da doğa dostu proje olarak kurulan Lisinia Doğa Yaşam Alanı'nda, 2015 yılında göl ve yer altı su kaynaklarının hızla kuruması nedeniyle susuz tarım uygulaması olarak başlayan lavanta üretimi, yıllar içinde ülke geneline yayıldı. Türkiye'de şu an 20 bin dekar alanda lavanta üretiliyor. Türkiye yıllık lavanta yağı ihtiyacını da karşılayabilir duruma geldi.
14.07.2022 Ekonomi
Burdur Gölü köpürdü
Burdur Gölü köpürdü Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü sahilinde köpükler görülmeye başlandı. Göldeki çalışmalarıyla tanınan Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, köpüklenmenin temiz sularda karşılaşılabilen bir durum olduğunu, kirlilikten de kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
16.12.2021 Gündem
Düğün kabusa döndü! Bütün ekipler seferber oldu
Düğün kabusa döndü! Bütün ekipler seferber oldu Burdur'da, düğünde atıldığı iddia edilen havai fişek nedeniyle çıkan yangında 10 dekar sazlık alan yandı.
9.07.2021 Gündem
Bakan Kurum: Sıfır Atık Hareketi ile ekonomiye 17 milyar TL katkı sağladık
Bakan Kurum: Sıfır Atık Hareketi ile ekonomiye 17 milyar TL katkı sağladık Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sıfır Atık Hareketi'yle 1,5 milyon evin bir aylık elektrik ihtiyacı kadar enerjiden tasarruf ettik ve yine 16 milyon evin bir aylık su kullanımına denk gelen 437 milyon metreküp sudan tasarruf ettik. 17 milyon ton kullanılabilir atığı topladık, dönüştürdük ve ekonomimize 17 milyar TL katkı sağladık" dedi.
30.06.2021 Ekonomi
Son yağışlar da Salda Gölü'ne çare olmadı
Son yağışlar da Salda Gölü'ne çare olmadı Bembeyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla son birkaç yıldır Türkiye'nin en önemli cazibe merkezleri arasında yer alan Salda Gölü'ndeki çekilmeye geçen günlerde yağan yağmur ve kar da yeterli olmadı. Göl kıyısında önceden insanların suya girdiği bölümlerde adacıklar ortaya çıktı. Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, "Salda Gölü maalesef bölgemizdeki diğer göllerin çektiği sıkıntıyı çekmektedir. Kuruma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Salda Gölü'nü etkileyen birçok sebep var" dedi.
18.02.2021 Gündem
Burdur Gölü'nün köpürmesi endişe yarattı!
Burdur Gölü'nün köpürmesi endişe yarattı! Burdur Gölü'nde son günlerde köpükler görülmeye başladı. Hızla suyu çekilen ve kuruma tehlikesi yaşayan göldeki bu köpüklerin sebebi merak konusu olurken, bölge halkında endişe yarattı.
1.02.2021 Yaşam
'Burdur Gölü'nü kaybettik, Salda Gölü'nü kaybetmeyelim'
'Burdur Gölü'nü kaybettik, Salda Gölü'nü kaybetmeyelim' Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Gölü'nün gün geçtikçe kaybedildiğini belirterek, "Burdur Gölü'nü kaybettik, Salda Gölü'nü kaybetmeyelim" dedi.
8.01.2021 Gündem
'Tedbir alınmazsa Göller Bölgesi, çöller bölgesi olacak!'
'Tedbir alınmazsa Göller Bölgesi, çöller bölgesi olacak!' Jeoloji Mühendisleri Odası Burdur Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı yüksek jeoloji mühendisi Servet Cevni, kuruyan ve çekilen göl sularına tedbir alınmazsa 'Göller Bölgesi' olarak bilinen Burdur ve çevresinin 'çöller bölgesi' diye anılacağını belirtti.
5.01.2021 Gündem
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit...
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit... Geçtiğimiz aylarda Akgöl, Karagöl ve Tecer tamamen kurudu. Son olarak tarımsal sulamada kullanılan ve bölgenin en büyük barajı olan Kırklareli’ndeki Kayalı Barajı çöl oldu. Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Gölümüzü yaşatamazsak, göletleri de, tarımı da, canlıları da yaşatamayız. Geriye dönüş mümkün” diyor.
3.01.2021 Gündem
Burdur Gölü gaz çıkışı deprem habercisi mi? Burdur Gölü nerede, özellikleri ve derinliği…
Burdur Gölü gaz çıkışı deprem habercisi mi? Burdur Gölü nerede, özellikleri ve derinliği… Burdur Gölü'nde birkaç gündür devam eden gaz çıkışı ve göl üzerinde oluşan kabarcıklar endişeye sebep oldu. Jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan Abdurrahman Arıkan, Burdur Gölü'nün tektonik bir göl olmasından dolayı gaz veya ani su çıkışlarının, yer bilimcileri daima heyecanlandırdığını söyleyerek, deprem bölgesi olduğu için bu bir stres boşalması olabileceği yorumunu yaptı.
14.12.2020 Gündem
Jeofizik mühendisi açıkladı! 'Olası bir depremin habercisi olabilir’
Jeofizik mühendisi açıkladı! 'Olası bir depremin habercisi olabilir’ Burdur Gölü'nde sahile yakın bölgede yaklaşık 10 gündür devam eden gaz çıkışı, yer bilimcileri heyecanlandırdı. Jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan, "Burdur birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu bir stres boşalması olabilir. Bu kabarcıklar olası depremin habercisi olabilir. Yer altından gelen her türlü gaz veya sıvı çıkışı bir sıkıntının başlangıcı olabilir" dedi.
14.12.2020 Gündem
Ağaca asılı cesedi bulundu!
Ağaca asılı cesedi bulundu! Burdur’daki sanayi sitesinde, ağır tonajlı araç yıkamacılığı yapan Avni Ç.'nin (46), Burdur Gölü kıyısındaki ormanlıkta, iple ağaca asılı cansız bedeni bulundu.
19.02.2020 Yaşam
Burdur'da Emre Kaya rüzgarı
Burdur'da Emre Kaya rüzgarı Burdur Gölü'ndeki çekilmeye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Burdur Gölü Festivali'nde sahneye çıkan Emre Kaya, yüzlerce seveniyle buluşup şarkılar söyledi.
21.09.2019 Magazin
Flamingoların gölü kurudu
Flamingoların gölü kurudu Türkiye'de flamingoların en önemli uğrak yerlerinden biri olan Göller Bölgesi'ndeki Akgöl, haziran ayı itibarıyla tamamen kurudu. Akgöl veya Çorak Göl olarak da adlandırılan karstik göl, suları tamamen çekildikten sonra bembeyaz bir çöle dönüştü.
13.07.2019 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi ilan ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi ilan ediyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Buradan çok farklı bir müjde veriyorum. Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi ilan ediyoruz, çevresine de 3 bin metrekarelik Millet Bahçesi oluşturuyoruz." dedi.
18.02.2019 Siyaset
Burdur Gölü’ne plastik toplar
Burdur Gölü’ne plastik toplar Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü’nde buharlaşmayı önlemek için göl kenarına 4 havuz yapıldı. Havuzlar da plastik toplar da denenecek.
25.09.2018 Gündem
Burdur Gölü’nün gözyaşları
Burdur Gölü’nün gözyaşları BURDUR Gölü’nün kuruyan alanlarında iki gözyaşı damlasını andıran görüntü, gökyüzünden fotoğraflandı.
2.09.2018 Gündem
Burdur Gölünde alarmın rengi kırmızı
Burdur Gölünde alarmın rengi kırmızı Son yıllarda kurumaya yüz tutan Burdur Gölü için hazırlanan acil eylem planı ve diğer çalışmaların ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Göle Hayat Derneği Başkanı Süleyman Faki, “Burdur Gölü’nde 2 senedir gölde bir acil eylem planı uygulanmaktadır. Su çekilmesinin nedenleri, bunun önlenmesiyle ilgili nasıl çalışmalar yapılabilir ile ilgili her türlü faaliyet yapılıyor ve bu konuda da belirli bir mesafe kat edildi ama henüz somut olarak elimizde tutulabilir bir veri yok. Eğer Burdur Gölü’nü en az bugünkü noktasında bile tutabilirsek, bu büyük bir kazançtır” dedi.
29.05.2018 Yaşam
Korkutan görüntü sonrası uyarı! Toplum ölümler olacak!
Korkutan görüntü sonrası uyarı! Toplum ölümler olacak! BURDUR Gölü’nün rengi ’alg’ patlaması nedeniyle sarıya dönerken, kıyı kesiminde ise su bulamaç kıvamına büründü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, 'Oksijen azalacağı için gölün endemik balık türlerinden Burdur dişli sazanında kitlesel ölümler meydana gelebilir. Hatta su kuşlarında bile ölümler olabilir' dedi.
16.06.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Burdur Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burdur gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.