Buhar

Buhar

Son dakika buhar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buhar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buhar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buhar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buhar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.304 buhar haberi bulunmuştur. Tüm buhar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Dumanlı kuvars taşı, diğer adı ile smoky quartz olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda zafer taşı ya da rüya taşı olarak da adlandırılır.
2.02.2024 Yaşam
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kömür, çağın en önemli yer altı kaynaklarından biri olan ön plana çıkmaktadır. Daha çok elektrik üretiminde, ısınma amacıyla, enerji amaçlı ve buhar üretiminde kömür kullanılmaktadır.
23.01.2024 Yaşam
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siyah noktalar bir akne türüdür. En sık yüz bölgesinde görülür. Ancak sırt, boyun, göğüs ve ense gibi alanlarda da görülebilir. Siyah noktalar sıklıkla foliküllerin tıkanması yüzünden oluşur. Siyah noktalar peeling, bakım kremleri, yüz jelleri ve belirli kürler ile kolayca geçebilirler.
17.01.2024 Sağlık
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun akıntısı, aşırı şekilde burun boşalmasına denir. Akışkan, yoğun bir mukus, berrak bir sıvı ya da bunların arasında bir kıvama da sahip olabilir. Akıntı boğazın arkasından aşağıya ya da burun deliklerinden dışarıya geniz akıntısı şeklinde ya da her iki şekilde de olabilir. Bazen bu burun akıntısına da burun tıkanıklığı eşlik edebilir.
1.01.2024 Sağlık
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğazdaki Gıcık Nasıl Geçer? Boğazdaki Gıcık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İnsanların en sık yaşadığı ve kolayca yakalandığı bazı rahatsızlıklar ve sağlık problemleri vardır. Bunlar hemen doktora gitme ihtiyacı hissettirmeyen hafif dereceli rahatsızlıklardır. Bu yüzden kendi püf noktaları ve yöntemleri ile bu sorunlardan kurtulmaya çalışırlar.
28.12.2023 Sağlık
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler Yozgat’ın Çekerek ilçesinde yaşayan Yasin Turgut, çekmeği düşündüğü 50 bin liralık kredi için internetten araştırma yaptı. Birçok siteye giren Turgut, bankaları tek tek araştırdı. İddialara göre bir gün süre sonra araştırma yaptığı banka Turgut’u aradı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişi Turgut’a bir mail gönderileceğini ve mailin onaylanması gerektiğini söyledi. İstenileni yapan Turgut’un haberi olmadan mobil bankacılığına giren dolandırıcılar, Turgut’un hesabından çektiği parayı yine Turgut’un başka bir hesabına aktardı. Durumu fark eden Turgut, kendisinin 50 bin lira ihtiyacının olduğunu söyleyerek, gelen paranın fazla olduğunu belirtti. Dolandırıcılar Turgut’a paranın atılan maildeki bilgilere geri atılmasını ifade etti. Parayı geri atan Turgut, dolandırıldığını anlayınca hemen savcılığa giderek şikayette bulundu.
21.12.2023 Gündem
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir?
Su Döngüsü Nedir, Nasıl Oluşur? Su Döngüsü Neden Önemlidir? Doğada yer alan her bir maddenin kendi içerisinde oluşturduğu bir döngü bulunmaktadır. Devamlılığı etkileyen bu döngü su maddesinde de mevcuttur. Suyun oksijen döngüsü bulunmaktadır. Aynı zamanda karbon döngüsü ve azot döngüsü de su döngüsünün birer parçası olarak bilinir.
21.12.2023 Eğitim
Nem Nedir, Neden Olur? Havada Nem Nasıl Oluşur?
Nem Nedir, Neden Olur? Havada Nem Nasıl Oluşur? Havada bulunan su zerreciklerine nem denmektedir. Nem suyun buharlaşmasından oluşmaktadır. Buharlaşma sonucunda meydana gelmektedir. Bağıl nem, mutlak nem gibi değerlendirmeleri bulunmaktadır. Gram ya da metreküp olarak ifade edilen mutlak nem oranı hacim ölçüsünde bulunan değerdir.
19.12.2023 Eğitim
Parasına para katmak istedi! 'Halka arz' tuzağına düştü, hesabına para gelmeyince anladı ama parası buhar oldu
Parasına para katmak istedi! 'Halka arz' tuzağına düştü, hesabına para gelmeyince anladı ama parası buhar oldu Son günlerde halka arzlar yatırımcının ilgi odağı oluyor. Pek çok kişi küçük de olmasa yatırımını bu şekilde yaparak kâr sağlamayı amaçlıyor. Halka arzlar yatırımcılar kadar dolandırıcıların da iştahını kabarttı. İstanbul'da bir vatandaş özel bir bankadan arandığına ve halka arzdan daha fazla hisse alabileceği yalanına inandı. Gönderilen sahte siteye para yatırdı. Parasını çekmek istediğinde ise dolandırıldığını anladı.
23.11.2023 Gündem
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanmalarına başlandı. Erzan savunmasında, "Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığı, bu bakiyeyi bir yerde saklamadığımı, bununla bir şeyler almadığımı salondakilerin bildiğini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını bildiklerini de biliyorum. İddianamede adı geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamız vardı" dedi. Seçil Erzan, "Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hala soktu" ifadelerini kullandı. Savunmasında Erzan 2020 yılında Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını da ifade etti.
20.11.2023 Gündem
Dilan Polat ve eşi Engin Polat çiftinin avukatından inanılmaz ifadeler! Milyonlar böyle buhar olmuş...
Dilan Polat ve eşi Engin Polat çiftinin avukatından inanılmaz ifadeler! Milyonlar böyle buhar olmuş... Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin avukatı sorgu bilinmeyenleri açıkladı. Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen ailenin muhasebe işlerine bakan avukatı Ahmet Gün'ün ifadesine ulaşıldı. Gün ifadesinde çok kritik bilgiler verdi. Öte yandan Polatlara ait kayyum atanan şirketlerin kasalarının boş olduğu öğrenilirken para trafiği ile ilgili de avukat Ahmet Gün yeni itiraflarda bulundu. Sık sık yurt dışına çıkan ve gittiği ülkede pırlanta mağazası da olan Polat ailesinin kıymetli taşlarla yurtdışına para kaçırdığı iddia ediliyor.
20.11.2023 Gündem
Ihlamuru zehre dönüştüren teknik! Tüm besin değerleri buhar olup uçuyor, geriye zararı kalıyor, sakın yapmayın
Ihlamuru zehre dönüştüren teknik! Tüm besin değerleri buhar olup uçuyor, geriye zararı kalıyor, sakın yapmayın Havaların soğumaya başlamasıyla ıhlamura olan ilgi arttı. Ihlamur mucizevi etkileri ile dikkat çekiyor. Ancak sağlık için tüketilen ıhlamur yanlış demlendiğinde zehre dönüşüyor.. Neredeyse herkes ıhlamuru yanlış tüketiyor. Uzmanlar ıhlamur konusunda uyarıyor. C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunan ıhlamur her derde deva olurken yapılan yanışlar kötü sonuçlar doğurabiliyor.
16.11.2023 Yaşam
Sosyal medyada çıkan reklama tıkladı, paraları buhar oldu
Sosyal medyada çıkan reklama tıkladı, paraları buhar oldu Bursa’da bir kişi sosyal medya hesabında gezerken, karşısına çıkan banka reklamına tıkladı. Dolandırıcıların ağına takılan vatandaşın yaklaşık 60 bin lirası buhar olurken, savcılığa başvuran kişi, “Ya hesabımda 300-400 bin olsaydı, bunun bedelini nasıl ödeyecektik?” dedi.
4.11.2023 Gündem
Diyarbakır’da çekiçli, bıçaklı, silahlı kavga! Ortalık kan gölüne döndü
Diyarbakır’da çekiçli, bıçaklı, silahlı kavga! Ortalık kan gölüne döndü Diyarbakır’da oyun merkezinde kavga eden çocuğun ailesi ile işletmeciler arasında çıkan çekiçli, bıçaklı ve silahlı kavgada 1’i ağır, 5 kişi yaralandı.
17.10.2023 Yaşam
Kripto paralar dibi gördü! 24 saatte 200 milyon dolar buhar oldu
Kripto paralar dibi gördü! 24 saatte 200 milyon dolar buhar oldu Kripto para piyasası dün akşam saatlerine doğru görülmemiş fiyat hareketlerine sahne oldu. Bitcoin önce dakikalar içerisinde yüzde 10 artarak 30 bin dolara dokundu, ardından sert düştü. Peki piyasayı ne etkiledi? Konuyla ilgili Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
17.10.2023 Ekonomi
Kuraklık kuş cenneti Erçek Gölü’nün kıyı şeridini yok etti! 230 tür tehlike altında
Kuraklık kuş cenneti Erçek Gölü’nün kıyı şeridini yok etti! 230 tür tehlike altında Rekor sıcaklıklar tüm Türkiye'yi kavurduğu yaz aylarından sonra Eylül ayında da devam eden kuraklıklar kuş cennetini vurdu. Van'da son yıllarda azalan yağış ve artan buharlaşmayla birlikte yaşanan kuraklık, ‘kuş cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü'nün büyük ölçüde su kaybetmesine neden oldu.
21.09.2023 Yaşam
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor
Türkiye'de ilk vaka: Auto-Brewery Sendromu! İçmeden sarhoş oldu, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
7.09.2023 Yaşam
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı
Aşiret düğününde gelin ile damada para ve altın yağdı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünya evine giren Yüksel Geçirgen ve Sima Bellier çiftine kilolarca altın ve 2 milyon TL takıldı.
7.09.2023 Yaşam
265 bin TL kredi kullandı! İş kurmak istedi, parası buhar oldu
265 bin TL kredi kullandı! İş kurmak istedi, parası buhar oldu Bursa'da, arkadaşı aracılığıyla tanıştığı H.İ.A. (42) tarafından birlikte iş yeri açma vaadiyle 265 bin lira dolandırılan yüzde 60 engelli Recep Altay (44), bankaya olan borcunu ödemek için babasından miras ev ve dükkanını sattı. İstanbul ve Balıkesir'de de aynı yöntemle çok sayıda kişiyi dolandırdığını iddia ettiği H.İ.A. hakkında Altay’ın şikayeti sonrası dava açıldı.
7.09.2023 Yaşam
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar
300 bin lira ödedikleri tatilde ters kelepçeyle mahzene atıldılar İzmir'de yaşayan çift küçük kızları ile birlikte güzel bir yurt dışı tatili yapmak istediler ama 300 bin TL'lik tatilde başlarına gelmeyen kalmadı. Tatilleri zehir oldu.
1.09.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Buhar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buhar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.