Bozukluk

Bozukluk

Son dakika bozukluk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bozukluk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bozukluk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bozukluk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bozukluk gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.150 bozukluk haberi bulunmuştur. Tüm bozukluk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı yaptırdı.Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme meydana geldi. Burnunun düzelmesi için aynı doktor tarafından 2 kez daha ameliyat edilen Aras, şekil bozukluğunun daha da arttığını ileri sürerek, savcılığı suç duyurusunda bulunup, 1 milyon liralık tazminat davası açtığını belirtti.
4.04.2024 Gündem
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir
Nedeni bilinmiyor, fiziksel hasara yol açıyor! Uzmanı uyardı: Yüz, kollar, bacaklar ve tırnak etleri hedeflenir Kimi zaman stres, kaygı veya diğer duygusal zorluklarla başa çıkmak için insanlar farklı yollar arar. Deri yolma bozukluğu olarak da adlandırılan dermatillomani de bu zorluklarla başa çıkma eylemi olarak başvurulan yollardan biri. Uzmanlara göre, bu bozukluğun altında yatan nedenler tam olarak anlaşılamamış olsa da, genetik, psikolojik ve çevresel faktörlerin etkisi aşikar. Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi diğer ruh sağlığı sorunlarıyla birlikte görülen cilt yolma bozukluğundan uygun tedavi yöntemleriyle kurtulmak ise mümkün. Klinik Psikolog Selin Erekli cilt yolma bozukluğuna dair bilgi verirken, uygulanan tedavilere yönelik de açıklamalarda bulundu.
31.03.2024 Yaşam
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler...
Mental Sağlık Ne Demek? Mental Sağlık İle İlgili Motive Edici Sözler... Mental sağlık aynı zamanda ruh sağlığı olarak ifade edilir. Özellikle hayatı pozitif şekilde yaşamak, fiziksel açıdan herhangi bir hastalık yaşamamak için Mental sağlık çok önemlidir. Bireyin psikolojik açıdan ve zihinsel olarak iyi olduğu, herhangi bir zihinsel bozukluk yaşamadığı durum olarak anlatmak mümkündür. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için kişinin stresten uzak bir yaşam sürmesi gerekmektedir.
31.01.2024 Sağlık
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Jpg Nedir? Jpg Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir?
Jpg Nedir? Jpg Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir? Dünyanın her yerinde bir uzantı olarak öne çıkan uzantılar arasında bulunmaktadır. Dünya çapında özellikle önemli bir firma olarak bilinerek öne çıkmaktadır. Resimler üzerinden kullanılabilecek uzantılarının birleşimi ile birlikte ortaya çıktığı görülmektedir. Birden fazla alanda kullanıldığı için çok fazla rağbet görmektedir.
30.01.2024 Gündem
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sivilce problemleri genetik ya da çeşitli nedenlerden oluşmaktadır. Sivilce problemleri için geliştirilmiş pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Kişilerin cilt yapısına uygun şekilde önerilen tarifler ile sivilce görünümü ve oluşan lekelenmeler de kısa süre içerisinde geçmeye başlamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın!
Aşırı konuşma zihinsel hastalık belirtisi olabilir! Uzmanı sıraladı, siz ve yakınınızda varsa mutlaka destek alın! Zihinsel hastalıkların teşhisi benzer belirtiler nedeniyle zaman alabiliyor. Hastalıklar arasında nüanslar olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli, depresyon, anksiyete, bipolar bozukluk ve diğer birçok zihinsel hastalığın benzer semptomlar sergileyebileceğine dikkat çekerken aşırı konuşmanın, özgüvenin yanı sıra DEHB, otizm, kaygı bozukluğu ve bipolar bozukluk gibi durumların da belirtisi olabileceğini söyledi ve hastalıkların belirtilerine dair bilgiler verdi.
31.12.2023 Sağlık
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir Vücut işlevleri için kritik öneme sahip olan proteinler böbreklerin filtreleme işlevindeki bozukluk nedeniyle idrarda kayba uğrayabiliyor. Protein kaçağı olarak adlandırılan bu durum tıbbi bir sorunun işareti olsa da beslenme şeklinde yapılan değişikliklerle de önlenebiliyor. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgi verirken, protein kaçağına karşı nasıl beslenilmesi gerektiğini da aktardı.
12.11.2023 Sağlık
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
30.10.2023 Gündem
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim'
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim' 7 Temmuz 2023 tarihinde Şarkıcı Göksel'in konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Gündem
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
29.09.2023 Gündem
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı...
Bursa'da kan donduran olay! Ev arkadaşını 3 kurşunla öldürdü, kafasını kesip buzdolabında sakladı... Dehşete düşüren olay Bursa'da gerçekleşti. Eczacı kalfası Serdar Ergun (47) ile ev arkadaşı Murat Kutlu'yu (39) tabancayla, Kutlu'nun köpeğini ise bıçak ve baltayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Ahmet Burak Demir (40) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, Demir'in Kutlu'yu evinde 3 kurşunla öldürüp, başını vücudundan bıçakla ayırarak buzdolabına koyduğu, balkondaki köpeğini de bıçak ve balta darbeleriyle öldürdüğü belirtildi. Serdar Ergun'u da borcunu ödemek için çağırdığı otomobilinde öldürdüğü belirtilen Demir, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile öldürdüğü köpek için 1200 TL para cezası istemiyle yargılanacak.
19.09.2023 Gündem
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor
Gençlerin yeni belası: Metamfetamin! Türkiye’de hızla yayılıyor, kullananı zombiye çeviriyor Kağıthane’de bir polisin şehit olduğu, bir polisin de ağır yaralandığı operasyon son zamanlarda giderek yaygınlaşan metamfetamin adlı uyuşturucunun ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm dünyanın başına bela olan bu zehir, ülkemizde de yayılmaya başladı. Kullananları adeta bir zombiye dönüştüren metamfetamin paranoya ve şizofreni gibi ruhsal çöküntünün yanı sıra dişleri çürütüp döküyor, kısa sürede ölüme götürüyor. İlk kez 1919’da Japon kimyacının ürettiği, Hitler’in askerlerini müptela ettiği uyuşturucu şimdi Türk polisinin bir numaralı hedefi.
27.08.2023 Gündem
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Komşusunun küçük kızını tecavüz edip katletti: 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor!
Komşusunun küçük kızını tecavüz edip katletti: 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor! ABD'de 21 yıl önce yaşanan vahşet tüyler ürpertti. 2002 yılında meydana gelen olayda 24 yaşındaki Johnny Johnson, komşusunun 6 yaşındaki küçük kızına sapkın hisler besledi. Küçük kızı tecavüz edip öldüren cani polislere yaptıklarını anlattı. Bu süre zarfında şizofreni tanısı koyulan Johnson, 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor.
1.08.2023 Dünya
Trabzonspor'a yeni Zokora! 20 yaşında orta saha geliyor
Trabzonspor'a yeni Zokora! 20 yaşında orta saha geliyor Trabzonspor Nijerya asıllı Danimarkalı orta saha Tochi Chukwuani'yi renklerine bağlıyor...
27.07.2023 Trabzonspor
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Estetik bağımlısı olabilirsiniz! Karar vermeden bir kez daha düşünün
Estetik bağımlısı olabilirsiniz! Karar vermeden bir kez daha düşünün Son zamanlarda pek çok kişi aynada gördüğü yansımasından memnun değil. Bu nedenle dış görünüşünde değişik yapmak isteyenler hemen estetiğe başvuruyor. Kişi yaptırdığı estetik sonrası istediği görüntüye kavuşamadığında bu durumdan psikolojik olarak olumsuz etkilenebiliyor. Özellikle gençler birbirinden etkilenerek estetik yaptırıyor ve bir süre sonra estetiğe bağımlı hale gelmiş oluyor. Uzman isim de estetiğin psikolojiye etkisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
17.06.2023 Sağlık
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! ‘Yaptırmadan yola çıkmayın’
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı! ‘Yaptırmadan yola çıkmayın’ Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sürücüleri gerekli araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyaran oto tamir ustası Erhan Ulukaya, vatandaşların ucuz malzemeden kaçmaları gerektiğini aksi takdirde daha fazla maliyetle karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.
20.05.2023 Otomobil
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Mülk Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Mülk Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kuran’da yer alan surelerden biri de Mülk Suresidir. Mülk Suresi de faziletleri çok olan ve bilmediğimiz daha birçok sırrı olan surelerden biridir. Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerin okunmasında tilavete uymak önemlidir. Fakat bunun yanında surelerin anlamını bilerek, tefekkür ederek okunması çok daha önemlidir.
9.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı Asrın felaketi 11 ile ağır hasar verirken depreme dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi.
9.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bozukluk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bozukluk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.