Bilim Adamları

Bilim Adamları

Son dakika bilim adamları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilim adamları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilim adamları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Adamları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim adamları gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.847 bilim adamları haberi bulunmuştur. Tüm bilim adamları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu
Adana'da Türkiye'nin 6. 'Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu' kuruldu Adana’da Alçak Yörünge Uydu Yer Gözlem İstasyonu kuruldu. İstasyon çalışanları Alper Gezeravcı’nın da içerisinde olduğu Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ve bütün uyduları 24 saat izleyip bilimsel çalışmalar gerçekleştiriyor. Bilim adamları Alper Gezeravcı'ya uluşmaya çalışıyor.
30.01.2024 Adana
En Bilinen Yıldız İsimleri Nelerdir? Meşhur Yıldızların Anlamları...
En Bilinen Yıldız İsimleri Nelerdir? Meşhur Yıldızların Anlamları... Yıldızlar, birer gök cisimleridir. Güneş ve aydan sonra gelen en parlak cisimlerdir. Hidrojen ve helyumdan oluşur. Uzayda ışık saçarlar. Dünya'dan çıplak gözle görülebilirler. Bazı yıldızlar diğerlerine oranla daha büyüktür. Bu yıldızların özel isimleri ve özellikleri de bulunmaktadır. İsimli olarak kayıtlara geçen yıldızlar oldukça özeldir. En çok bilinen isimli yıldızlar 10 tanedir. Ama bilim insanları tarafından bu 10 yıldız dışında farklı birçok yıldız da kayıtlara geçmiştir.
28.01.2024 Gündem
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024 Gündem
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı
İngiliz araştırmacılar, Neptün ve Uranüs’ün gerçek renkleri ortaya çıkardı Oxford Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bir çalışma Neptün ve Uranüs’ün renklerinin gerçekten farklı olduğunu ortaya koydu.
6.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap ABD’li bilim adamları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın, obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.
4.01.2024 Dünya
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatların fay hattına en az 60 metre uzaklıkta olacağını belirterek, “Sert zeminlere inşa edilecek binalar 4 katı geçmeyecek” dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama!
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki kaç bin aileye kira yardımı yaptıklarını açıkladı.
10.08.2023 Gündem
Depremzedelere hibe desteği! Konuta 500 bin TL hibe desteği şartları nelerdir, konut hibe desteği ne zaman verilecek?
Depremzedelere hibe desteği! Konuta 500 bin TL hibe desteği şartları nelerdir, konut hibe desteği ne zaman verilecek? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki çalışmanın detaylarını açıkladı. Özhaseki, Konuta 500 bin, dükkana 250 bin TL hibe verileceğini açıkladı. Öte yandan Fay kırıklarının ve hatlarının bulunduğu yerde yapılaşma olmayacak. Bilim adamları 60 metrelik ende bir yere yapı yasağı getirmesini söylüyorlar. Bilim insanlarının söylediği gibi fay kırıkları üzerinde yapılaşma yasak. Sıvılaşma olan yerlerde yapı yapılamayacak. Üçüncüsü dere yataklarına artık yapı yapılması mümkün değil cezai müeyyidelere Meclis’e gelecek. Peki, Depremzedelere hibe desteği! Konuta 500 bin TL hibe desteği şartları nelerdir, konut hibe desteği ne zaman verilecek?
7.07.2023 Ekonomi
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı!
Sivrisinekler sizi lezzetli bulabilir! Sivrisineklerin en sevdiği kan grubunu bilim adamları açıkladı! Yaz geldi sivrisineklerin iktidarı başladı. İstisnasız herkesin bir kere maruz kaldığı sivrisinek ısırığı mevsimin en çok dert yanılan kısmı. Bazılarımızı daha lezzetli bulan bu bu sinek türü dünya genelindeki insanların yüzde 25'ini daha çekici buluyor. Peki sivrisinekler hangi kan grubunu sever?
2.07.2023 Sağlık
Uydu görüntüleri ile tespit edildi! Dünyadaki göllerin yarısı, son 30 yılda buharlaşarak küçüldü
Uydu görüntüleri ile tespit edildi! Dünyadaki göllerin yarısı, son 30 yılda buharlaşarak küçüldü ABD’li çevre bilimciler, uydu gözlemlerine dayanarak yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda dünya üzerindeki göllerin yarısından fazlasının, son 30 yıllık bir zaman diliminde buharlaşarak küçüldüğünü tespit etti.
19.05.2023 Dünya
Depremden etkilenen çocuklara afet bursu desteği
Depremden etkilenen çocuklara afet bursu desteği Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Türk Eğitim Derneği (TED) ve DenizBank 6 Şubat 2023, Kahramanmaraş depreminde ebeveynlerini kaybeden çocukların okul hayatlarını sürdürebilmeleri için Afet Bursu Programı’nı hayata geçirdi. İki kurumun 19 yıllık iş birliği kapsamında halihazırda burs desteği sağlanan 100 öğrenciye ilave olarak, depremden etkilenen ilköğretim ve lise çağındaki 100 çocuğa da 8 yıl boyunca, tüm eğitim hayatlarını kapsayan burs desteği sunulacak.
19.05.2023 Eğitim
İçişleri Bakanı Soylu: Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun
İçişleri Bakanı Soylu: Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da katıldığı bir toplantıda “7 yıla yakın içişleri bakanlığı görevi yapıyorum. Hayatımda bir gün bakanlığın konforunu yaşamış değilim. Yaşadıysam haram olsun” dedi.
7.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıkladı! İşte Türkiye'nin uzay yolcuları TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ilk uzay yolcularının Alper Gezer Avcı ve Tuva Cihangir Atasever olduğunu açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Ülkemize milletimize ve ordumuza hizmet eden yerli milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay bay kemal senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. ‘Buyurun gelin’ dedim. O gün bugün biz bir daha görmedi" dedi.
29.04.2023 Gündem
En hızlı yağ yakımında son keşif: Bilim adamları egzersiz için günün o saatini öneriyor
En hızlı yağ yakımında son keşif: Bilim adamları egzersiz için günün o saatini öneriyor Hızlı yağ yakımı için yaptığınız tüm egzersizlere devam edin ancak bilim adamlarının yaptığı son keşfi dikkate alın. Kardiyo egzersizi, koşu, pedal çevirme, ip atlama gibi günlük rutinlerinize devam ederken bunları yaptığınız saati de göz ardı etmeyin. Yağ yakan egzersizlerin günün hangi saatinde yapıldığının önemini belirten uzmanlar, en iyi yağ yakımı için egzersiz saatini keşfetti.
8.03.2023 Sağlık
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor
Akdeniz'de tsunami ve deprem açıklaması! Herkes bu kente dikkat çekiyor Jeoloji Profesörü Selim İnan, Türkiye'de yaklaşık 500 tane haritalanmış fay olduğunu belirterek, "Adana'daki faylar enerji üretse dahi öyle 6,5'u geçecek bir deprem olmaz. Akdeniz'de büyük bir tsunami olacağını düşünmüyoruz. Denizin içinde geçen fayda meydana gelebilecek bir depremde belki ufak çaplı tsunami olabilir" dedi.
8.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan:6 Şubat depremleri milat olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan:6 Şubat depremleri milat olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kurulacağını duyurdu.
3.03.2023 Gündem
Şebeke suyunu içmeyin uyarısı! 'Sadece temizlikte kullanın'
Şebeke suyunu içmeyin uyarısı! 'Sadece temizlikte kullanın' Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, testlerde temiz çıkan şehir şebeke suyunun sadece temizlikte kullanılması uyarısında bulundu.
16.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara gün dostluğunu unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kara gün dostluğunu unutmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen "Dünya Hükümetleri Zirvesi"ne video mesajla katıldı. Erdoğan, "Bu kara gün dostluğunu hiçbir zaman unutmayacağız, bu afet uluslararası dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir" sözlerini kullandı.
14.02.2023 Gündem
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak
Zaman yolcusu 'bu 5 tarihi not edin' diyerek duyurdu! İnsanların süper güçleri olacak Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda 2858 yılından geldiğini iddia eden bir kişi, 2023 yılında yaşanacak şaşırtıcı olaylardan bahsetti; kehanetleriyle şaşkına çevirdi. En dikkat çekenlerden birisi de süper güç sahibi olacak insanlardı. Kullanıcıların bazıları “Umarım süper güç kazananlardan biri ben olurum” şeklinde yorum yaptı. İşte detaylar...
28.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Adamları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim adamları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.