Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Son dakika bilgisayar mühendisliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilgisayar mühendisliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilgisayar mühendisliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilgisayar Mühendisliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilgisayar mühendisliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 761 bilgisayar mühendisliği haberi bulunmuştur. Tüm bilgisayar mühendisliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı
Doktorken mühendisliğe başladı; kanser tedavisinde önemli çalışmaya imza attı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Bilge Gürsel meme kanserinde yapay zekanın kullanımına dair çalışmasıyla adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Gürsel'i meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği, bu çalışmayı sadece bir doktor olarak değil, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olarak bizzat kendisinin bitirme teziyle gerçekleştirmiş olması. Gürsel, Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde doçentken, üniversite sınavlarına yeniden girerek bilgisayar mühendisliğini kazandı. 3 yıl sonra mühendislikten yüksek onur derecesiyle mezun olurken, tıpta da profesörlüğe yükselmişti. Mühendislikteki bitirme tezinde ise, doktorluğunu konuşturdu; rahim ağzı ve meme kanserinde tedavi sonrası meydana gelebilecek nüksleri, yapay zeka ile yüzde 92 doğruluk oranıyla önceden belirleyebilen pilot bir çalışmaya imza attı. 
24.12.2023 Yaşam
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi
Öğrenci yurdunda Üniversiteli Sami'yi 35 yerinden bıçaklayıp başını satırla kesmişti! Cezasına yapılan itiraz üst mahkemece reddedildi Kan donduran olay 7 Aralık 2021 yılında Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelmişti. Öğrenci yurdunda üniversiteli Mehmet Sami Tuğrul'u (18) 35 yerinden bıçaklayıp, başını satırla kesen İhsan Güney'e (39) verilen indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına itiraz, üst mahkemece reddedildi.
19.10.2023 Gündem
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
Papara kimin? Trabzonspor stad ismi ne oldu, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli? Trabzonspor, PAPARA ile stadyum isim sponsorluğu imzaladığını açıkladı. Trabzonspor'un yeni stad sponsorunun Papara olmasının ardından Papara kimin, sahibi kim? Sorularında artış yaşandı. Peki, Trabzonspor'un yeni stadyum sponsoru Papara'nın sahibi Ahmed Faruk Karslı kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.08.2023 Şampiy10
Yeni nesil staj! Öğrenci firmaya gitmiyor, firma öğrenciye geliyor
Yeni nesil staj! Öğrenci firmaya gitmiyor, firma öğrenciye geliyor Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü stajyer öğrencilerini firmalara staja göndermek yerine firmaları öğrencilere getiriyor. Bu yıl ilk kez başlatılan uygulamadan 75 öğrenci yararlandı.
2.08.2023 Çalışma Hayatı
ING Grubu’nda Türk yöneticiye global görev
ING Grubu’nda Türk yöneticiye global görev Ocak 2012’de ING Türkiye’de göreve başlayan ve Ekim 2017 tarihinde ING Grubu Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanlığı’na atanana kadar Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Görkem Köseoğlu, 1 Eylül 2023 itibarıyla ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve CTO’su olarak atandı.
28.07.2023 Ekonomi
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı
ASELSAN Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Akyol atandı ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Yönetim Kurulu kararıyla Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol atandı.
22.06.2023 Gündem
Enkazdan 53 saat sonra kurtuldu; kendini kurtaran kahramanlar ile İstanbul'da buluştu
Enkazdan 53 saat sonra kurtuldu; kendini kurtaran kahramanlar ile İstanbul'da buluştu Kahramanmaraş depreminde Hatay'da enkaz altında kalan bilgisayar mühendisliği öğrencisi Ali Korkmaz, kendisini 53 saat sonra enkaz altından kurtaran arama-kurtarma ekibiyle aylar sonra bir araya geldi. Buluşma sırasında duygusal anlar yaşandı.
21.06.2023 Yaşam
Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi…
Zehranur Aydemir kimdir? 28. dönem en geç milletvekili Zehranur Aydemir kaç yaşında, nereli? İşte Zehranur Aydemir hayatı ve biyografisi… 14 Mayıs seçimlerinin ardından 28'inci Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren 600 milletvekilinin 121'ini kadınlar, 479'unu erkekler oluşturuyor. Yeni Meclis’in en genç milletvekili 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir oldu. Peki, Zehranur Aydemir kimdir, kaç yaşında, nereli?
16.05.2023 Gündem
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak: Resmi Gazete'de yayımlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak: Resmi Gazete'de yayımlandı Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı'nda istihdam edilmek üzere 20 kişilik mühendis kadrosu açıldığı Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.05.2023 Personel Alımı
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı Link size ait verilerin toplanmasına sebep oluyor, sadece para ve kredi kartı bilgileri değil, kişisel bilgileriniz de toplanıyor. Seçimlere haftalar kala yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın’ yazılı mail ve SMS gönderen dolandırıcılar, linki tıklayanları tuzaklarına düşürüyor. Kişisel bilgilerin ele geçirildiğini belirten uzmanlar, alınması gereken önlemleri tek tek anlattı.
31.03.2023 Gündem
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak!
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, giriş sınavı (sözlü sınav yöntemi) ile savunma sanayii uzman yardımcısı alınacak. Başvurular 2023 yılı Ocak ayında başlıyor. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uzman yardımcısı alımı başvuru şartları!
26.12.2022 Personel Alımı
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayınlandı! İşte sözleşmeli personel alımı şartları! Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! Sözleşmeli personel alıcak. Yayımlanan ilana göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Peki, Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı şartları ne? Kariyer Kapısı iş başvuru ekranı!
19.12.2022 Personel Alımı
İller Bankası 18 ilde 400 personel alacak! İşte İler Bankası iş başvurusu şartları!
İller Bankası 18 ilde 400 personel alacak! İşte İler Bankası iş başvurusu şartları! İller Bankası duyurdu! 18 ilde mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, tekniker, yönetim personeli ve büro personeli alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 19 Aralık 2022- 3 Ocak 2023 tarihleri arasında online olarak alınacak. Peki, İller Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İller Bankası başvuru şartları ne? İller Bankası nedir, ne iş yapar? İşte detaylar…
19.12.2022 Personel Alımı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı yapacak! SGK personel alımı şartları! Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) sınavla 30 müfettiş yardımcısı istihdam edecek. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden alınacak. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? SGK personel alımı şartları…
18.12.2022 Personel Alımı
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları!
KPSS şartı yok! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alacak! İşte personel alımı başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu! İletişim uzman yardımcısı alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Sınava başvuru için KPSS şartı aranmıyor. Adayların, 35 yaşını doldurmamış, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakülteleri ile iletişim fakülteleri ve mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Peki, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
13.12.2022 Personel Alımı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alacak! İşte Kariyer Kapısı başvuru ekranı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) duyurdu! Uzman yardımcısı alacak. Yayımlanan ilana göre, TÜİK’e istatistik, iktisat, matematik, endüstri mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği ve yazılım bölümlerinden mezun personel alımı yapılacak. Peki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte TÜİK personel alımı şartları ve Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti ekranı!
12.12.2022 Personel Alımı
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi Avrupa Yetenek Zirvesi'nde, bilişim alanında yetenekli gençlere doğru dijital araçların nasıl sağlanacağı konusu masaya yatırıldı.
10.12.2022 Eğitim
Yusuf Leblebici kimdir? Sabancı Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin biyografisi!
Yusuf Leblebici kimdir? Sabancı Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Leblebici merak konusu oldu. Peki, Yusuf Leblebici kimdir, nereli, kaç yaşında?
10.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alacak! KPSS’de en az 70 puan alanlar başvurabilecek! İşte aranan şartlar!
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alacak! KPSS’de en az 70 puan alanlar başvurabilecek! İşte aranan şartlar! Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı duyurdu! Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacak. KPSS’den en az 70 puan alanlar başvuruda bulunabilecek. Adaylar başvurularını online olarak gerçekleştirebilecek. Peki, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Strateji ve bütçe uzman yardımcısı alımı sınav başvuru şartları!
29.11.2022 Personel Alımı
Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında?
Afşin Kum kimdir? Sıcak Kafa ve Kübra’nın yazarı Afşin Kum nereli, kaç yaşında? Yazar Afşin Kum Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği’nin ardından Bilgi Üniversitesinde sinema-televizyon bölümünde eğitim gördü. Kitaplarıyla öne çıkan Afşin Kum kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.11.2022 Kültür Sanat
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz, elektrikli otomobil kullanıcılarının siber tehditlere karşı önlem alması gerektiğini, aksi takdirde can güvenliğini bile riske atacak sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.
20.11.2022 Gündem
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları!
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) sözleşmeli personel alacak! İşte GSB personel alımı şartları! Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) duyurdu! Sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü, uygulamalı sınav sonucu başarı sırasına göre sözleşmeli personel alınacak. Peki, GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı şartları…
16.11.2022 Personel Alımı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! KPSS 75 puan alanlar başvurabilecek! İşte başvuru şartları!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 50 personel alacak! KPSS 75 puan alanlar başvurabilecek! İşte başvuru şartları! Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, 40 uzman yardımcısı ve 10 bilişim uzman yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacak. Adayların KPSS’den en az 75 puan almış olmaları gerekiyor. Peki, SPK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sermaye Piyasası Kurulu personel alımı şartları ve Kariyer kapısı başvuru ekranı!
9.11.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilgisayar mühendisliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.