Bildirge

Bildirge

Son dakika bildirge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bildirge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bildirge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bildirge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bildirge gelişmeleri de dahil olmak üzere 161 bildirge haberi bulunmuştur. Tüm bildirge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri
Umberto Boccioni Eserleri Nelerdir? Umberto Boccioni Eserleri'nin Özellikleri Dünyaca ünlü ressamlar arasında birçok önemli ismi saymak mümkündür. Bunlardan birisi olan Umberto Boccioni son derece başarılı işlere imza atmıştır. Ortaya koyduğu her eserde farklı duyguları işlemiştir. Bunun yanında ünlü İtalyan ressamın heykeltraş olarak da bilindiği görülür. Yani İtalyan ressam Boccioni çok yönlü bir kişiliğe sahipti. Geldiği noktaya ulaşana kadar büyük mücadeleler vermiştir.
22.09.2023 Gündem
SGK tarafından ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay süresi var
SGK tarafından ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay süresi var Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Paralar T.C. Kimlik kartı ile PTT'den çekiliyor. 2 ay parasını almayanın hakkı yanıyor. Çalışma mevzuatında çalışanlara pek çok hak tanınıyor. Bunların en önemlilerinden biri hastalık durumunda çalışan kişinin SGK tarafından yetkilendirilen hekimlerden rapor alabilmesi. Rapor süresi hastalık durumuna göre değişiyor. Rapor parası alınabilmesi için ise en az 3 günlük rapor alınmış olması gerekiyor. 2 gün rapor alan çalışana ödeme yapılmıyor. Ancak kişinin maaşından da her hangi bir kesinti yapılması söz konusu değil. Çalışan sayısı nispeten az olan işyerlerinde işverenler raporlu çalışanın işe gelmesini talep edebiliyor. Ancak işverenin böyle bir hakkı bulunmuyor. Bunu yapanlar 2.502 TL ceza ödüyor.
27.05.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret...
Kıdem tazminatında flaş gelişme! Tamamen değişiyor, ödenecek ücret... Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanlar işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Tazminat ödemesi yapılırken çalışanın aylık kazancı üzerinden hesaplama yapılıyor. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir düzenleme gündemde. Milyonları çok yakından ilgilendiren düzenleme ile kıdem hakkı koruma altına alınacak ve ödenecek ücrete beli bir standart getirilecek. Tam zamanlı olarak çalışanlar için kıdem tazminatı hakkı ile ilgili detaylar net. Ancak yarı zamanlı olarak çalışanlar işten çıkarılmaları durumunda çoğunlukla kıdem tazminatı alma konusunda sorun yaşıyor. Öğrenci, küçük çocuğu olan anne, emeklilerin tercih ettiği "kısmi süreli" olarak nitelendirilen yarı zamanlı çalışmada sosyal haklar genişliyor. Kıdem tazminatı hakkı yasal olarak korumaya alınırken bu yıl 4 bin 253 lira olan asgari ücret yarı zamanlı çalışılan süreyle orantılı ödenecek. İşte kısmi süreli (yarı zamanlı) çalışmaya yönelik sosyal haklar, yasal düzenlemelere ilişkin merak edilen soruların yanıtları...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK harekete geçti! O paraları geri alacak...
SGK harekete geçti! O paraları geri alacak... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Tek tek tespit ediliyor. O paraları geri alacak. SGK, merkez ve taşra teşkilatlarına genelge gönderdi. Para karşılığında yaptıkları belirlendi. Bazı kişiler sahte işyeri tescili yaptırarak sahte sigortalı bildiriminde bulunuyor. Sahte sigortalı bildirilen kişilerin sağlık yardımlarından da yararlandıkları, geçici iş göremezlik ödeneği, sürekli iş göremezlik geliri veya aylık aldıkları tespit edildi, aynı zamanda para karşılığı eksik primleri tamamladıkları da belirlendi. Konuyla ilgili SGK harekete geçti. SGK, bu yolla haksız gelir elde edilenlerden geriye tahsilat yapacak.
26.08.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor... SGK'dan flaş açıklama! Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve resmen duyurdu. Sadece SMS ile başvuru yapmak yetiyor. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Ev hizmetlerinde çalışanlara yönelik SGK'dan açıklama geldi. Ayda 10 günden fazla ev hizmetlerinde çalışanlar için sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine, ayda 10 günden az çalışanlar için ise doğrudan e-Devlet üzerinden ya da SMS yoluyla başvuru yapılabilecek.
19.06.2021 Ekonomi
Hibe desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu
Hibe desteği ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu Karşılıksız para desteği ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Vatandaşlara son gün hatırlatması yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada yeraltı maden işletmelerine iş sağlığı ve güvenliği desteği için başvuru sürecinde 31 Mayıs'ın son gün olduğu ifade edildi.
28.05.2021 Ekonomi
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası İslam aleminin kutsal kabul ettiği yerlerden biri olan Kudüs Mescid-i Aksa’da gerilim devam ediliyor. İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırısı dünya gündemde yer almaya devam ediliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Ramazan ayının başından beri süren gerginlik dün doruk noktasına ulaştı. Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas gerginliğin tırmanmasından İsrail'i sorumlu tuttu. Hamas ise açıklamasında, İsrail'in "yaptıklarının bedelini ödeyeceğini” duyurdu. Peki Kudüs Mescid-i Aksa nerede?
11.05.2021 Gündem
Dünya Tiyatrolar Günü kutlama mesajları! Dünya tiyatrolar günü ne zaman kutlanır? 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sözleri ve mesajları, şiirleri
Dünya Tiyatrolar Günü kutlama mesajları! Dünya tiyatrolar günü ne zaman kutlanır? 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sözleri ve mesajları, şiirleri Dünya Tiyatro Günü her yıl 27 Mart’ta tüm dünyada kutlanıyor. Tiyatroseverler Dünya Tiyatro Günü kutlama mesajları ve sözleri ile ilgili araştırmalarına başladı. 1961'de Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilan edilen Dünya Tiyatrolar Günü sözleri ve mesajlarını haberimizde derledik. İşte Dünya Tiyatro Günü hakkında merak edilenler ve kısa, uzun, en güzel 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü mesajları ve sözleri…
27.03.2021 Gündem
Trump sürpriz anlaşmayı duyurdu! Bir ülke daha İsrail'le...
Trump sürpriz anlaşmayı duyurdu! Bir ülke daha İsrail'le... ABD Başkanı Donald Trump, Fas ve İsrail'in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hakimiyetini tanıdıklarına dair bir bildirge imzaladığını duyurdu.
10.12.2020 Dünya
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, videokonferans ile katıldığı G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında, "Pandemi sürecinde de G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları olarak ticareti kolaylaştırmaya ve kısıtlayıcı önlemleri ortadan kaldırmaya yönelik iş birliğimize devam etmeliyiz" dedi.
23.09.2020 Ekonomi
Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde yeni dönem!
Muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde yeni dönem! İşverenlerin vergi dairesine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ayrı ayrı verdikleri muhtasar ve prim hizmet beyannameleri birleştirildi. Yeni sistem, işçi çalıştıran apartman yöneticileri ile ev hizmetlerinde işçi çalıştıranları da ilgilendiriyor. Bu mükellefler “kolay işverenlik” uygulamasından yararlandıkları takdirde yeni sisteme daha çabuk adapte olabilecekler.
27.08.2020 Çalışma Hayatı
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor MUHSGK devreye girdi! Artık zorunlu...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor MUHSGK devreye girdi! Artık zorunlu... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Pilot illerde uygulanıyordu tüm Türkiye'de ortak zorunlu oldu. MUHSGK devreye alındı.İşverenlerin çalışanlarına ait “meslek adı ve kodlarını” tam ve doğru olarak bildirmeleri zorunlu hale geldi.Çalışanın işyerinde fiilen yaptığı işe karşılık gelen meslek adı ve kodu İŞKUR meslek kodları listesinden bulunup muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde bildirilecek. Gerçeğe aykırı bildiren ceza ödeyecek.
17.08.2020 Çalışan Hakları
SGK yeni kod verdi! Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor, artık...
SGK yeni kod verdi! Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor, artık... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni kod verdi. Bu kod ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, ücretsiz izine çıkarılan sigortalıların prim beyannamelerinde bildirilebilmesi sağlanacak. Böylece bu personellerin İŞKUR kayıtları da yapılmış olacak.
20.04.2020 Çalışan Hakları
Dünya Tiyatrolar Günü nedir, ne zaman kutlanmaya başlandı?
Dünya Tiyatrolar Günü nedir, ne zaman kutlanmaya başlandı? Bugün 27 Mart Dünya Günü! Dünya Tiyatro Günü. Daha önce çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Tiyatrolar Günü, bu sene Corona virüsten dolayı diğer senelerden farklı bir şekilde kutlanıyor. Şu anda bütün tiyatrolar önlem amaçlı kapanmış durumda. Fakat tiyatrolar, hepimiz için çok önemli bir yere sahip. Peki Dünya Tiyatrolar Günü nedir, ne zaman kutlanmaya başlandı? İşte detaylar…
27.03.2020 Gündem
SGK işe giriş belgesi nedir, nereden alınır? SGK işe giriş belgesi sorgulama…
SGK işe giriş belgesi nedir, nereden alınır? SGK işe giriş belgesi sorgulama… SGK İşe giriş bildirgesinin nereden alınacağı, vatandaşlar tarafından merak edilen bir konu. İşveren tarafından işe alınan kişilerin ne zaman işe başladığının bildirildiği belge olan SGK işe giriş bildirgesi nedir? SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır? İşte SGK işe giriş belgesi sorgulama…
20.02.2020 Çalışan Hakları
MUHSGK uzatıldı mı? Resmi Gazete’de açıklandı…
MUHSGK uzatıldı mı? Resmi Gazete’de açıklandı… Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi için yeni kurulan MUHSGK için karar verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı sistemlerinin bir araya getirilmesiyle tek bir ekran üzerinde birleştirilen MUHSGK beyanname sistemi ile ilgili son günlerde araştırma yapılıyordu. Beyanname süresinin uzatılıp uzatılmadığını merak edenler için açıklama geldi. Peki MUHSGK uzatıldı mı? İşte detaylar…
12.02.2020 Çalışma Hayatı
SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır? SGK işe giriş belgesi nedir?
SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır? SGK işe giriş belgesi nedir? SGK işe giriş bildirgesi nedir? SGK işe giriş bildirgesi nereden alınır? soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, işe alınan kişilerin işveren tarafından iş yerinde ne zaman çalışmaya başladığını gösteren işe giriş bildirgesi nereden alınır? İşte detaylar…
11.02.2020 Çalışan Hakları
Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı?
Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Çocuk Hakları Günü nasıl ortaya çıktı? 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle birçok kişi, bugünün nasıl ortaya çıktığını merak ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelindeki tüm çocukların uğradığı hak ihlallerine dikkat çekmek için kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü, özellikle savaş ve yoksulluğun yoğun yaşandığı coğrafyalarda çocukların haklarını korumak ve iyileştirmek için ilan edildi. İşte Dünya Çocuk Hakları Günü hakkında ayrıntılı bilgiler…
20.11.2019 Yaşam
Balon balığı ilaç olacak!
Balon balığı ilaç olacak! Türk tarımının geleceği masaya yatırılıyor. 15 yıl aradan sonra Tarım ve Orman Şurası’nda önemli ve ilginç konularda ‘beyin fırtınası’ yapılacak. Şura’da istilacı balon balığı da, orman yangını söndüren kırmızı tanklar da konuşulacak. Gıdada ‘0’ kilometre yaklaşımı da gündemde öne çıkıyor.
18.11.2019 Ekonomi
Sigortasız işçi çalıştırmanın cezası nedir? Sigortasız çalıştırılan nasıl şikâyet eder?
Sigortasız işçi çalıştırmanın cezası nedir? Sigortasız çalıştırılan nasıl şikâyet eder? Sigortasız işçi çalıştırmanın cezası oldukça yüksek. İşverenin sigortasız işçi çalışmasının sadece maddi cezası yoktur, işveren çeşitli haklardan da mahrum bırakılmaktadır.
11.10.2019 Çalışan Hakları
Çalışan herkes için geçerli! Raporda kritik detayları atlayan ceza öder
Çalışan herkes için geçerli! Raporda kritik detayları atlayan ceza öder Hastalık durumunda bazen işçiler işe gitmekte zorlanabiliyor veya gidemiyorlar. Söz konusu durumda, hastalanan işçinin devamsızlığının nedenini hastaneden aldığı sağlık raporu ile kanıtlaması gerekiyor. Eğer işçi hastalandığını ortaya koyan raporu işverenine veremezse, yaptığı devamsızlık mazeretsiz olarak kabul ediliyor. Ancak sık sık rapor alma da suiistimale yol açabiliyor. Raporda kritik detayları atlayan ceza öder...
16.08.2019 Çalışan Hakları
Kolay sigorta uygulaması genişletiliyor! Yüz binlerce kişi için geçerli...
Kolay sigorta uygulaması genişletiliyor! Yüz binlerce kişi için geçerli... Ev hizmetlerini ve apartman görevlilerini kapsayan kolay sigorta uygulaması genişletilecek. Lokanta, bakkal, eczane gibi birçok işyeri kapsama girecek. 100 bine yakın işyeri kolaylıktan yararlanacak. Emekli olduklarında gelirleri artacak.
13.08.2019 Emekli
Türk Yargı Etiği Bildirgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Türk Yargı Etiği Bildirgesi Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Yargı Etiği Bildirgesi'nde "Hakim ve savcılar, mesleki saygınlığın korunabilmesi için özel hayatlarına gereken dikkati gösterirler. Sosyal medya başta olmak üzere kitle iletişim araçları vasıtasıyla yapacakları yorum, değerlendirme ve paylaşımların kolaylıkla amacını aşan sonuçlar doğurabileceğini ve tarafsızlıklarını sorgulanır hale getirebileceğini öngörerek hareket ederler" ifadelerine yer verildi.
14.03.2019 Gündem
Adalet Bakanı Gül: Türk yargısı içinde yeri yok
Adalet Bakanı Gül: Türk yargısı içinde yeri yok Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,"Hile ve kumpaslarla hukuku çiğneyenlerin, vicdanını terör örgütüne esir edenlerin, Türk yargısı içinde yeri yoktur" diye konuştu.
11.03.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Bildirge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bildirge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.