Beyoğlu Belediyesi

Beyoğlu Belediyesi

Son dakika Beyoğlu Belediyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Beyoğlu Belediyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Beyoğlu Belediyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyoğlu Belediyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyoğlu belediyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 672 beyoğlu belediyesi haberi bulunmuştur. Tüm beyoğlu belediyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın...
Cumhuriyetimiz 100 yaşında! Bayrakları asın... Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yıl önce bugün Çankaya Köşkü’nde en yakın kurmaylarıyla birlikteyken tarihi kararını açıkladı: Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz...
28.10.2023 Gündem
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları nedeniyle İstiklal Caddesi Türk Bayrakları ile donatıldı.
27.10.2023 Gündem
Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü
Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü Beyoğlu Karaköy’de 5 katlı metruk binada yaşanan kısmi çökme nedeniyle yol araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. Metruk bina, çevrede alınan önlemlerin ardından çöktü. Binanın yıkımı sırasında can kaybı ya da yaralanma olmadı.
6.04.2023 Gündem
Beyoğlu Karaköy'deki bina çöktü
Beyoğlu Karaköy'deki bina çöktü Beyoğlu'nda kısmen çöken 5 katlı metruk bina ile ilgili Beyoğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan, "Yıkım 2863 yasa kapsamında koruma kurulu kararına göre oluyor. Yani koruma kurulu bir karar alacak. O çerçevede biz uygulamaya devam edeceğiz. Ya ilgilisi bir şekilde devam edecek ya da belediye olarak yapamıyorsa biz yapacağız" dedi.
6.04.2023 Haber
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor
200 yıllık genelev sokağı kılık değiştiriyor İstanbul Beyoğlu’nda pandemi nedeniyle kapatılan genelevlerin bulunduğu Zürafa Sokak’ta bulunan 31 bina yıkılırken ortaya çıkan tarihi hamamın restore edilip sosyal ve kültürel tesis yapılması planlanıyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Etüt Proje Müdürü Yusuf Soyuer, “Modern yapılar yıkıldıkça etrafındaki tarihi binalar, binaların cepheleri ortaya çıktı. Bulunduğumuz alanın park olması planlanıyor ama çalıştaylar yapılıp son karar verilecek” dedi.
2.02.2023 Yaşam
İstiklal Caddesi’nde yeni kurallara uymayanlara ceza yağdı
İstiklal Caddesi’nde yeni kurallara uymayanlara ceza yağdı Yeni önlemler doğrultusunda İBB ve Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri İstiklal Caddesi’nde ortak denetimler yaptı. Denetimlerde birçok seyyar satıcıya ceza kesildi.
27.11.2022 Gündem
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı İstiklal Caddesi dün yaşanan terör saldırısının ardından bugün Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Taksim Meydan'dan tünele kadar cadde üzerine toplam bin 200 bayrak asılacağı öğrenildi.
14.11.2022 Gündem
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı
İstiklal Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı İstiklal Caddesi dün yaşanan terör saldırısının ardından bugün Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı.
14.11.2022 Gündem
İstiklal Caddesi'nde hayat normale dönüyor
İstiklal Caddesi'nde hayat normale dönüyor  İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan terör saldırısının ardından, sabah saatlerinde cadde yeniden yaya trafiğine açıldı ve hayat normale dönmeye başladı. Taksim'e bankadaki bir işi için gelen Sadık Çap, "Başka zaman olsa yine gelirim, benim için sıkıntı yok. Böyle şeyler bizi engelleyemez. Vatanı onlara mı bırakacağız?" dedi.
14.11.2022 Gündem
Gençlerin tasarımları bilim sergisinde buluştu
Gençlerin tasarımları bilim sergisinde buluştu Bilim Beyoğlu’nda Deneyap, Üretim ve Tasarım atölyelerine katılan gençlerin 12 haftalık eğitimlerini tamamladı. Gençlerin tasarlayarak geliştirdikleri ürünler, ‘Genç Yetenekler Bilim Sergisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
5.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Öğretmenler için yeni karar, 20 Haziran...
Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Öğretmenler için yeni karar, 20 Haziran... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiriyor. Güzel haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Özer, öğretmenlere 20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma döneminde izin verileceğini, 27-30 Haziran tarihlerinde ise bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklarını açıkladı. Özer, "20-24 Haziran tarihleri arasındaki mesleki çalışma dönemi, yani seminerler haftasında öğretmenlerimize izin veriyoruz. Okula gelmeyecekler. Öğretmen Bilişim Ağı ile uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini tamamlayacaklar. Onun akabindeki 27-30 Haziran tarihleri arasında Bakanlık tarafından idari izinli sayılacaklar. 1 Temmuz'a kadar öğretmenlerimiz kendi gelişimlerini kendileri planlayacaklar" ifadelerini kullandı.
27.05.2022 Eğitim
Galata Kulesi annelerin fotoğraflarıyla süslendi
Galata Kulesi annelerin fotoğraflarıyla süslendi Beyoğlu'nda gelenekselleşen Anneler Günü kutlaması gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından sosyal medya aracılığıyla gönderilen annelerin fotoğrafları, Beyoğlunun simgesi Galata Kulesine yansıtıldı. Kutlamada duygulu anlar yaşanırken aynı zamanda renkli görüntüler ortaya çıktı.
8.05.2022 Yaşam
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
14.04.2022 Yaşam
TBMM Başkanı Şentop: Ramazan yardımlaşmanın ve destek olmanın öne çıktığı bir ay
TBMM Başkanı Şentop: Ramazan yardımlaşmanın ve destek olmanın öne çıktığı bir ay Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Beyoğlu Belediyesi’nin geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, "Ramazan özel bir ay, özel bir zaman dilimi. İnsani değerlerin güzel ahlakın birbirimizin insan oluşunun birbirimize hatırlattığımız birlikte olmanın yardımlaşmanın ve destek olmanın öne çıktığı bir ay” dedi.
11.04.2022 Gündem
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi
Orhan Pamuk ile Aslı Akyavaş evlendi Nobel Edebiyat Ödülü’nü Türkiye’den kazanan (2006) tek isim olan Orhan Pamuk, uzun yıllardır birlikte olduğu Aslı Akyavaş'la evlendi. Nikâh töreni aile içinde yapıldı.
6.04.2022 Magazin
Bakan Kurum: 10 yıl içerisinde insanlık alemi küresel su kıtlığı ve su savaşlarıyla karşı karşıya kalabilir
Bakan Kurum: 10 yıl içerisinde insanlık alemi küresel su kıtlığı ve su savaşlarıyla karşı karşıya kalabilir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 22 Mart Dünya Su Günü Su ve Sürdürülebilirlik programına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "2030 yılına kadar su kıtlığı yüzde 40 seviyesine kadar yükselecek. Açık ve net söylüyorum, önümüzdeki 10 yıl içerisinde insanlık alemi küresel su kıtlığı ve su savaşlarıyla karşı karşıya kalabilir. Ülkemiz tatlı su kaynakları bakımından su stresi yaşayan ülkeler arasında. Tasarruf mekanizmalarını daha etkin, daha katılımcı hale getirmeliyiz" dedi.
22.03.2022 Siyaset
Bakan Varank: Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen bir ülke
Bakan Varank: Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen bir ülke Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sanayinde hâlihazırda ciddi bir kapasiteye sahibiz. Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen Avrupa’nın üreticilerinden bir tanesi" dedi.
22.02.2022 Bilim ve Teknoloji
AKM’de ilk uluslararası sergi Bakan Ersoy’un katılımıyla açıldı
AKM’de ilk uluslararası sergi Bakan Ersoy’un katılımıyla açıldı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 'Birlikte Var Olmak’ temalı uluslararası ilk sergi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı. Sanat projesi 10 ülkeden 20 sanatçıyı bir araya getirdi. Açılış töreninde konuşan Ersoy, “Dünya genelinde ortak dil, kültür ve sanattır. Böyle sergiler, hep birlikte var olmanın öneminin herkese ulaşmasına katkı sağlıyor” dedi.
14.01.2022 Kültür Sanat
Dar sokakların temizlik işi milli teknolojiyle çözüldü
Dar sokakların temizlik işi milli teknolojiyle çözüldü Beyoğlu’nun tarihi dar sokaklarının temizlik işi yerli teknolojiyle çözüldü. Beyoğlu Belediyesi ve Kademe A.Ş. işbirliğinde ilçenin fiziki yapısına uygun olarak geliştirilen Kompakt Vakumlu Yol Süpürme Araçları ile normal araçların giremediği dar sokaklar düzenli olarak temizleniyor.
31.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti
Servetinin boyutu halen bilinmeyen genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın arşivi çöpe gitti İstanbul’un en güzel yerlerinden biri Galata’nın hemen altındaki Zürafa Sokak yaklaşık 100 yıl boyunca genelevlerin mekânı oldu. Zürafa Sokak’ı kapatan dev demir kapıdan girenler genelevlerin ışıklı camekanlarını görseler de, içeride ne acılar yaşandığını bilmediler.
22.12.2021 Gündem
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek
Zürafa Sokak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek Beyoğlu’nun tarihi semti Karaköy’deki Zürafa Sokak’ın dönüşümüne ilişkin Başkan Haydar Ali Yıldız, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet verecek” dedi.
20.12.2021 Yaşam
Yerli üretim süpürge makinesi ile büyük tasarruf
Yerli üretim süpürge makinesi ile büyük tasarruf Türkiye’de yerli üretim süpürge makinesinin üretilmeye başlamasıyla sokaklardaki temizliğin rahatladığını ifade eden Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Akpınar, "Bir firma ile anlaşarak Türkiye sokaklarına göre süpürge makinesi üretme kararı verdik. Bu sayede hem kendi aracımızı ürettik, hem de dış ülkelere bağımlı olmaktan kurtulduk. Böylece 12 milyon lira da tasarruf etmiş olduk" dedi.
4.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Beyoğlu'nda turizm denetiminde 3 işletmeye 310 bin lira ceza
Beyoğlu'nda turizm denetiminde 3 işletmeye 310 bin lira ceza Beyoğlu'nda turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mekanlara ve hanutçulara yönelik denetim yapıldı. Kuralları ihlal eden 3 iş yerine toplam 310 bin lira para cezası kesilirken, ruhsatsız olduğu tespit edilen bir gece kulübü mühürlendi.
15.10.2021 Gündem
Kasımpaşa'da hafif ticari otomobil durağa daldı! 1 ölü, 4'ü ağır 7 yaralı
Kasımpaşa'da hafif ticari otomobil durağa daldı! 1 ölü, 4'ü ağır 7 yaralı Beyoğlu, Kasımpaşa'da hafif ticari araç, otobüs durağına daldı. Feci kazada Suzan Metin ölürken, 3'ü ağır 8 kişi yaralandı. Araç sürücüsü E.G. gözaltına alınırken, kaza anı kameralara yansıdı.
3.09.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan sergiyi açtı
TBMM Başkanı Şentop, 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan sergiyi açtı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bugüne kadar yaşadığımız türden bir anlayışla millet iradesine doğrudan kasteden bir hamle yapma imkanı Türkiye'de kalmamıştır. Buna millet müsaade etmez ve millet bu işin esas sahibi olduğunu artık göstermiştir." dedi.
14.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyoğlu Belediyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyoğlu belediyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.