Beyaz Et

Beyaz Et

Son dakika beyaz et haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyaz et ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyaz et haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyaz Et

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyaz et gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.342 beyaz et haberi bulunmuştur. Tüm beyaz et haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçti
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçti Tavuğa ihracat kısıtlaması geliyor. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Son aylarda fiyatlarında artış görülen tavuk etiyle ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor.
26.04.2024 Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür
Tedirgin eden görüntülere açıklama geldi: At eti sulu olur, mangal söndürür Adana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.
27.03.2024 Adana
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarına 15 günde peş peşe zam!
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarına 15 günde peş peşe zam! Son birkaç ay içerisinde kırmız et fiyatlarına gelen artışlar cep yakmaya başladı. Kırmızı etteki pahalılık sonrası tavuk etine yönelen vatandaşlar bir şokla daha karşılaştı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, fiyat artışlarını açıkladı. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi TARIM ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi.
27.12.2023 Gündem
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Köfte, Türk mutfağının demirbaş lezzeti sayılabilmektedir. Yöresel olarak katkı farklılıkları olsa da köfte her yörede sevilmektedir. Özellikle çocuklar için anne köftenin yerini hiçbir şey tutamamaktadır. Kızartma, fırın köfte, sulu köfte, içli köfte gibi sayısız köfte türü bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı
Tavuk pirzola ve kanat fiyatları üçe katlandı! Fiyatları yüzde 40 düşürecek formül açıklandı Yazın gelmesi ile özellikle mangalcılar, Kurban Bayramı’na rağmen marketler ürün bırakmadı. Hafta sonları öğlen saatlerine kadar raflarda, tavuk pirzola ve kanat ürünleri tükenmiş oluyor. Bu ilgi fiyatlara da yansıdı. Fahiş artış sonrası uyarıda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, fiyatları düşürmek için yapılması gerekenleri bir bir anlattı.
7.07.2023 Gündem
Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi... Protein başta olmak üzere birçok farklı vitamin ve mineral konusunda tavuk büyük öneme sahiptir. Vücudun ihtiyacı olan en önemli temel besinler içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda beyaz et olarak ifade edilecek olan tavuk, belli bir kaloriye sahiptir. Bu bağlamda tavuk eti 100 gram üzerinden bakıldığında 239 kalori gelir. Tavuk tüketimi her ne kadar yararlı olsa bile yine de yüksek kalori almamak için günlük olarak öğüne dikkat etmek gerekmektedir.
20.06.2023 Sağlık
Et fiyatlarında 2 ayda yüzde 50 artış oldu, satıcı da tüketici de tepkili
Et fiyatlarında 2 ayda yüzde 50 artış oldu, satıcı da tüketici de tepkili Et fiyatlarında yılbaşından bugüne yüzde 50 oranında artış oldu. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Bir yılda olması gereken artış, 2 ayda oldu" dedi. Kasaplar yüksek fiyatların müşteri kayıplarına neden olduğunu belirtirken, ucuza satış yapan Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde uzun kuyruklar oluştu.
6.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası’nın Şubat enflasyonu değerlendirmesinde gıda fiyatlarının sebze, kırmızı et ile süt ve süt ürünleri öncülüğünde yüksek bir oranda artmaya devam ettiğini belirtildi.
6.03.2023 Ekonomi
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kilo fiyatı...
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Kilo fiyatı... Et fiyatlarıyla ilgili kasaplardan flaş açıklama geldi. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, şu anda 1 kilo kıyma fiyatının en az 130 TL olması gerektiğini belirterek, ucuz kıyma satan kasaplar hakkında vatandaşları uyardı. Kasaplarda güncel kırmızı et fiyatları; köfte 140, dana kıyma 135, kuşbaşı 145, antrikot 170, bonfile 225, biftek 170, dana kemikli fileto 150, dana kemikli anrikot 155, dana sucuk 135, dana kemikli et 135, kuzu beyti 185, kuzu pirzola 185, kuzu kol 145, kuzu gerdan 135 ve kuzu but 145 TL olarak satılıyor. Beyaz ette ise tavuk bonfile 54, kalçalı but 46, şadra 49, kanat 54, pirzola 49, baget 49, sarma 49, bütün tavuk 49, tavuk ciğer 44 ve taşlık 44 TL olarak satışa sunuluyor. Sakatatta ise; işkembe 25, paça 20, ciğer 80, yürek 45, böbrek 35, kuzu ciğer 85, dana pöç 65, dana dil 55, dana beyin 20, ilikli kemik 15, kuzu kelle 35 ve etli kemik 25 TL’den alıcıya sunuluyor.
27.08.2022 Ekonomi
Yasak geldi, fiyatlar düştü
Yasak geldi, fiyatlar düştü Orman yangınlarının önüne geçilebilmesi için pek çok yerde mangal yasağı getirildi. Yasak sonrası vatandaşların beyaz ete olan talebi azaldı. Azalan talep fiyatlara indirim olarak yansıdı.
21.08.2022 Ekonomi
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Tavuk fiyatları dibi gördü! Yüzde 70 düşüş...
Tavuk fiyatları dibi gördü! Yüzde 70 düşüş... Tavuk fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç, beyaz ette toptan fiyatların 23-24 liraya kadar düştüğünü belirterek “Fiyatlar tepe taklak aşağı gidiyor. Yüzde 60-70 düşüş var. Eğer iflaslar olursa bunun önünde kimse duramaz” dedİ.
26.07.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ikinci görüşme
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ikinci görüşme Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gıda sektörüyle görüşmelerine devam ediyor. Nebati bu kez gıda toptancıları şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarla bir araya geldi.
12.05.2022 Ekonomi
Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda sektörü ile yaptığı toplantı sonrasında “KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.
12.05.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi!
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Dünya gıda fiyatlarının düşmesinin ardından gözler Türkiye'deki fiyatlara çevrildi. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nisan ayında küresel gıda fiyatlarının yüzde 0.8 düştüğünü açıkladı. Bu düşüşte bitkisel yağ fiyatlarının yüzde 5.7 gerilemesi etkili oldu. Küresel gıda fiyatlarındaki yıllık artış nisanda yüzde 29.8 oldu. Türkiye'de ise dün açıklanan verilere göre gıda ve alkolsüz içecek fiyatları nisanda yüzde 13.38 yükseldi. Yıllık artış ise yüzde 89.1'i buldu. TÜİK verilerine göre dünyada fiyatı düşen ayçiçek yağının fiyatı nisanda Türkiye'de yüzde 16.8 yükseldi. Dünya genelinde gıda fiyatlarının düşmesinin ardından olumlu gelişmesinin Türkiye'ye de yansıması bekleniyor.
7.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması TCMB enflasyon değerlendirmesinde tüketici yıllık enflasyonundaki artışın alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkının başta gıda olmak üzere enerji ve hizmet gruplarından geldiği belirtildi.
6.05.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Enflasyon ile ilgili son dakika gelişmesi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinde enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şoklarının etkili olmaya devam ettiği belirtildi.
21.04.2022 Ekonomi
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Bir ilk gerçekleşti! Türkiye'den dünyaya yayılıyor
Bir ilk gerçekleşti! Türkiye'den dünyaya yayılıyor Türk civcivi; Gürcistan’dan çıkıp dünyayı feth etmeyi planlıyor. Beyaz et sektörünün ihracat rekortmeni Bursalı tavuk firması Türkiye’de bir ilke imza atıp yurt dışında civciv fabrikası (kuluçkahane) kurdu. Kuluçka süresini tamamlayıp yumurtalarından çıkan milyonlarca civcivin renkli görüntüleri kameralara yansıdı.
4.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyaz Et ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyaz et haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.