Beta

Beta

Son dakika beta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beta gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.058 beta haberi bulunmuştur. Tüm beta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Beta Balığı Özellikleri Nelerdir? Beta Balığı Nasıl Beslenir, Bakımı Nasıl Yapılır?
Beta Balığı Özellikleri Nelerdir? Beta Balığı Nasıl Beslenir, Bakımı Nasıl Yapılır? Özellikle görsel açıdan en sevilen ve akvaryumlarda beslenen balıklar içerisinde Beta balığı yer alır. Geniş kuyruğu ve yüzgeç kısımları ve farklı renkleri ile oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkarır. Aynı zamanda kendine özgü özellikleri doğrultusunda farklı bir balık türüdür.
23.01.2024 Eğitim
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi... Brokoli daha çok kış ayında tüketilen bir sebzedir. Bir porsiyon brokoli 39 kalori, bir kase brokoli ise 26 kaloridir.
16.12.2023 Sağlık
UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı?
UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı? FIFA serisine rakip olması beklenen UFL oyunun fragmanı yayınlandıktan sonra gözler oyunun çıkış tarihine çevrilmişti. Tamamen ücret olacak UFL’nin Türkçe spiker desteği de olacak. Goals AB'ye göre oyun, beceri öncelikli bir yaklaşım ve sıfır ödeme-kazan seçeneği ile fair-to-play olarak tanımlanıyor. Peki, UFL ne zaman çıkıyor? UFL mobile ne zaman çıkacak, UFL PS4’e çıkacak mı?
16.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Genç cildin anahtarı beta-karoten! Uzmanından tavsiye, düzenli tüketerek yaşlılıkla savaşın!
Genç cildin anahtarı beta-karoten! Uzmanından tavsiye, düzenli tüketerek yaşlılıkla savaşın! Yaşlanmanın kaçınılmaz bir süreç olduğu gerçeğiyle birlikte, doğru bakım ve beslenme adımlarıyla bu süreci yavaşlatmak mümkün. Günlük hayatın hızlı temposunda, sağlıklı bir cilde sahip olmak için kullanılan ürünler, alınan besinler ve yapılan egzersizler gençliği ve canlılığı korumanın kilit faktörlerinden biri olarak öne çıkıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk de yaşlıkla savaşmak ve genç görünmek için C vitamini, E vitamini, beta-karoten ve antioksidan alımını önerirken, öne çıkan temel prensipleri; güneşin zararlı etkilerinden korunmak, düzenli egzersiz ve etkili cilt bakım ürünleri kullanmak şeklinde sıralıyor.
16.12.2023 Sağlık
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor
Mevsimi geldi, faydaları saymakla bitmiyor! Kolajen üretimini teşvik ediyor, UV hasarına karşı koruyor, beta-karoten içeriğiyle kırışıklıkları yok ediyor Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, mandalina tüketiminin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğunu açıkladı. C vitamini açısından zengin olan mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirirken, içerdiği antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele ediyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler, kilo yönetimine katkıda bulunur ve tok hissetmeye yardımcı olur. Potasyum içeriği kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını desteklerken, A vitamini içeren beta-karoten göz sağlığını güçlendirebilir. Şahin, mandalinanın kanserle mücadelede olumlu etkileri olabileceğine dair yapılan bazı çalışmalar olduğunu da ve mandalinanın dengeli bir diyetin önemli bir parçası olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
15.11.2023 Yaşam
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar?
Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar? Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı. Peki, Starlink nedir, Starlink uydu ne iş yarar?
28.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı Bazı uzay olayları gözle fark edilemeyecek kadar yavaş gerçekleşiyor. Fakat bu hızlandırılmış video, bir ötegezegenin yıldızı etrafında yıllar süren yolculuğunu saniyeler içinde gözler önüne seriyor.
24.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Saç dökülmesini bıçak gibi kesiyor, parlak bir görünüm veriyor! Hepsi A, C, E, B5, B6 ve B12 vitaminleri bakımından çok zengin...
Saç dökülmesini bıçak gibi kesiyor, parlak bir görünüm veriyor! Hepsi A, C, E, B5, B6 ve B12 vitaminleri bakımından çok zengin... Demir, beta-karoten ve C vitamini sağlıyor, saçtaki güçsüzleşmeyi ve kırılmayı engelliyor. Yüksek değerli proteinler ile güçlü ve parlak saç liflerinin oluşmasını destekliyor, içindeki besinler saç foliküllerinin hasarını onarıyor. Kompleks B vitamini açısından da çok zengin, kuruluğu ve aşırı dökülmeyi önlüyor. Aşırı saç dökülmesi durumunu etkileyecek birçok faktör vardır. İnsanların fark etmediği şey ise, bazen belli başlı gıdaların eksikliğinden dolayı bunun olmasıdır. Dış tedavilere odaklansanız da, saçınız saç dökülmesine karşı savaşmak için bazı besinlere ihtiyaç duyar. İşte saç dökülmesini bıçak gibi kesen besinler...
28.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Semiz Otu Nedir? Semiz Otu Faydaları Nelerdir?
Semiz Otu Nedir? Semiz Otu Faydaları Nelerdir? Semizotu kolay yetişen bir bitkidir. Lezzetli ve sağlıklı olan bu bitki çok sık tercih edilmektedir. Üretimi tonumla yapılmaktadır. Özellikle kirli ve kumlu toprakta yetişmektedir. Bazı bitkilerin dibinde semiz otunu görmek mümkün. Ancak bitkilere zarar verebileceği için, bu dipler semiz otlarından arınmalı. Çok lezzetli olan semiz otunun faydaları saymakla bitmez. 
23.06.2023 Sağlık
iOS 17 alacak iphone modelleri ile güncelleme almayacak telefonlar! iOS 17 BETA ne zaman ve nasıl indirilir? iOS 17 hangi telefonlarda var? IOS 17 BETA özellikleri, indirme ve yükleme bilgileri…
iOS 17 alacak iphone modelleri ile güncelleme almayacak telefonlar! iOS 17 BETA ne zaman ve nasıl indirilir? iOS 17 hangi telefonlarda var? IOS 17 BETA özellikleri, indirme ve yükleme bilgileri… Apple, bugün San Francisco'da gerçekleşecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) iOS 17 güncellemesi başta olmak üzere birçok yenilik tanıtacak. Yeni güncellemenin sadece belli iPhone modellerine getirilecek olması İphone kullanıcılarının “iOS 17 uyumlu telefonlar ile iOS 17 güncellemesi almayacak telefonlar” araştırmasına başlamasına neden oldu. Peki, iOS 17 hangi telefonlarda var? iOS 17 BETA ne zaman ve nasıl indirilir?
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Bilinçsizce kullanmanın sonu kötü oluyor!
Bilinçsizce kullanmanın sonu kötü oluyor! Kış ve soğuk günler geride kaldı. Güneşin görünmesiyle birlikte cildimizdeki sorunlar da baş göstermeye başladı. Cildimizi güneşten korumak ve oluşan lekeleri engellemek için uzmanlar güneş kremi kullanmamız gerektiğini söylüyor. Peki sadece yaz aylarında mı kullanmalıyız? Güneşe çıkmadan kaç saat önce sürülmeli? İşte detaylar...
30.05.2023 Sağlık
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi Türkiye’de boğaz enfeksiyonlarında antibiyotiğin kullanılamadığı durumlarda alternatif çözüm olan faj terapisi uygulanacak.
19.05.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama
Aşırı duygusallık en çok kalpten vuruyor! Kırık kalp sendromu ile ilgili açıklama Kırık kalp sendromu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Uz. Dr. Kamuran Seyidoğlu, “Stresli durumlar ya da aşırı duygusal tepkiler kalbi de yorabiliyor. Hatta bu durumda kişiler göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve baş dönmesi yaşayabiliyor. Genelde bu durum kalp kriziyle karıştırılabildiği için endişeye neden olabiliyor. Kırık kalp sendromu olarak da bilinen bu sorun kalp kasının yapısında bile değişikliğe de sebep olabiliyor” dedi.
22.03.2023 Sağlık
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun Dünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
19.03.2023 Sağlık
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Bakan Koca'dan çocuklarda sıkça görülen vaka hakkında açıklama
Bakan Koca'dan çocuklarda sıkça görülen vaka hakkında açıklama Sağlık Bakan Fahrettin Koca, A Grubu Beta-Hemolotik Streptokok vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
2.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Hem bulaşıkları parlatıyor hem cilde iyi geliyor! Bu mucizevi sıvı şifa dağıtıyor
Hem bulaşıkları parlatıyor hem cilde iyi geliyor! Bu mucizevi sıvı şifa dağıtıyor Elma sirkesi adeta doğal bir yaşam iksiridir. Bileşiminde kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini bulunan elma sirkesi her gün tüketildiğinde vücudunuzda mucizevi değişimlere neden olan elma sirkesi hem kepeğe karşı etkili hem de bulaşıklarınızı parlatıyor. İşte elma sirkesinin faydaları...
31.01.2023 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir'
Bilim Kurulu Üyesi Prof Şener'den Strep A bakterisi uyarısı! 'Ölümcül olabilir' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
30.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.