Besin

Besin

Son dakika besin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan besin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını besin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Besin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan besin gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.150 besin haberi bulunmuştur. Tüm besin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat
Hızlı yemenin vücutta yarattığı 5 tahribat Yeteri kadar çiğnenmeden yutulan besinlerin vücutta yarattığı tahribatı bilmeniz gerekiyor. Çiğneme işleminde, tükürük de işin içine girere ve ihtiyacımız olan tüm besin maddeleri yeteril kadar kolay emilir. Ancak yemeği hızlı yemenin ve çiğnemeden yutmanın bazı sakııncaları vardır.
25.04.2024 Yaşam
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın!
Küflenince yenen besinler hangileri? Bir nokta bile olsa çöpe atın! Her yıl dünya genelinde milyonlarca ton yiyecek çöpe atılmaktadır. Evde küflenmiş ya da rengi değişmiş yiyecekleri çöpe attığımız için kaynaklanıyor. Küflü besin konusunda hassas olanlara, " Küflenmeiş hangi besin yenir?" sorusuna yanıt aradık.
25.04.2024 Yaşam
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş!
Egzamayı, döküntüyü çaresiz bırakıp son veriyor! İki malzemeyi de sürüp bekletin: Meğer yıllarca gözümüzün önünde duruyormuş! Hem çiğ hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bu besin uzmanların el ve ayakta oluşan egzamaya iyi geldiğini söylediği şifa kaynağı. Meğer mutfağımızda yıllardır yer alan bu iki malzemeyi egzamalı bölgeye sürüp bekletmek gerekiyormuş. Cilt sorunlarına etki etmesi için bu yöntem işe yarıyormıuş.
23.04.2024 Yaşam
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor Peygamber darısı olarak bilinen bu besini tüketmek sağlığımız için oldukça önemli hale geldi. Kendine has lezzeti var ve tüketildiğinde uzun bir hayat da kendiliğinden geliyor.
16.04.2024 Yaşam
Göz altı torbası da ince çizgiler de iki tane yiyince kalmıyor - Sır küpü olarak biliniyor
Göz altı torbası da ince çizgiler de iki tane yiyince kalmıyor - Sır küpü olarak biliniyor Her sabah içildiğinde kolestrol seviyesini düşüren ve sır küpü olarak bilinen bu besin, cilt güzelliğine de iyi geliyor. Genç, parlak ve kırışıksız bir cilt için her gün iki tane yemek yeterli oluyor.
11.04.2024 Yaşam
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor!
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor! Adana'nın farklı pek çok güzel ve lezzetli besin kaynağı bulunuyor. Dünyaya yayılan bu lezzetler arasında yer alan öyle bir lezzet var ki farklı farklı ülkelerden sırf onu yemek için gelenler oluyor. Adana'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan o besin kaynağı, yalnızca tadı damakta kalan lezzeti ile değil, sağlığımıza olan faydaları ile de biliniyor. Bu besini yiyen kabızlık ne bilmiyor, sindirim sistemi anında düzene giriyor. O mucize lezzet bakın neymiş...
5.04.2024 Adana
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi Eskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. 
2.04.2024 Gündem
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz!
Sahurda tok tutan hamur işi tarifi: Zahmetsiz börek tavada kolayca yapılır; mide yakmaz susatmaz! Ramazan'ın gelişiyle birlikte sahurda ne yiyeceğiz telaşı da başladı. Özellikle tok tutması ve susatmaması açısından yiyecekler tercih edilir. Ailece oturulan sahur sofrasına kolayca yapılacak, tavada uzun süre bekletilmeyecek hamur işi tarifleri lezzet katar. Besin değeri yüksek yiyecekler arasında zahmetsiz börek de tercih ediliyor. Biz de sahurda tok tutacak hamur işi tariflerini araştırdık.
14.03.2024 Gündem
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı? Makyaj orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapmak mekruh mu?
Oruçluyken makyaj yapmak orucu bozar mı? Makyaj orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapmak mekruh mu? Oruç ibadeti yerine getirilirken, oruç tutan vatandaşlar makyajın orucu bozup bozmadığına dair Diyanet’in açıklamalarını yakından takip ediyor. Ramazan ayı içerisinde de makyaj yapmayı isteyeler oruçlu olmaları durumunda oruçlarının akıbetini sorguluyor. Oje sürmek, rimel kullanmak, allık sürmek ve benzeri birçok makyaj ürünü kullanmak isteyip ama oruç tutacaklar öncesinde arama motorlarına yöneldi. Peki, oruçluyken ruj sürmek orucu bozar mı, Makyaj yapmak orucu bozar mı, oruçluyken makyaj yapılır mı? Oruçluyken ruj sürmek mekruh mu?
12.03.2024 Astroloji
Ramazan ayında oruç tutarken ağda yaptırılır mı? Ağda yaptırmak orucu bozar mı?
Ramazan ayında oruç tutarken ağda yaptırılır mı? Ağda yaptırmak orucu bozar mı? Ramazan ayı başladı. Bununla birlikte orucu bozan şeyler de araştırılmaya başlandı. Orucun bozulmaması için kişiler dikkat ediyor. Peki ağda orucu bozar mı? Oruçluyken ağda yaptırılır mı?
11.03.2024 Gündem
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler
İftara çorba ile başlamak sindirimi kolaylaştırıyor! İşte tok tutan besinler İftarda bir bardak su ile oruç açıldıktan sonra çorba ile devam edilmesi önerisinde bulunan Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Çorba, iftarda mideyi yormadan besin alımını sağlarken sindirimi de kolaylaştırır. Çorba sonrasında, 10-15 dakikalık bir moladan sonra kompleks karbonhidrat, protein ve sebzelerden oluşan bir ana öğün tercih edilmelidir” dedi.
11.03.2024 Ramazan
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı?
Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar, oruçla ilgili detayları araştırmaya başladı. Oruç tutarken nelere dikkat etmeleri gerektiği ve orucu bozan durumların ne olduğu her sene olduğu gibi bugün de sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Oruç tutan bireylerin merak ettikleri konulardan biri de ağlamanın orucu bozup bozmadığı oldu. Peki, Gözyaşı dökmek (ağlamak) orucu bozar mı? Ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı?
7.03.2024 Ramazan
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı?
Balgam, tükürük yutmak orucu bozar mı? Orucu bozan haller arasında balgam yutmak var mı? Balgam yutmanın orucu bozup bozmayacağı konusu merak ediliyor. 2024 Ramazan ayının gelişiyle birlikte bireyler, oruç ibadetini kazaya bıraktıracak halleri araştırmaya başladı. Balgamın yanısıra tükürük yutmak da orucu bozar mı? İşte detaylar...
6.03.2024 Gündem
1 bardağı göbeği dümdüz yapıyor! "Siyah çay yerine bunu tercih edin. Çünkü epigallokateşin-3-gallat veya EGCG olarak bilinen bir Polifenol açısından zengin."
1 bardağı göbeği dümdüz yapıyor! "Siyah çay yerine bunu tercih edin. Çünkü epigallokateşin-3-gallat veya EGCG olarak bilinen bir Polifenol açısından zengin." Sağlıkla ilgili maalesef tek bir besin tüm hastalık ve rahatsızlıklara şifa olamıyor. Ancak bazı gıdalar var ki diğerlerinden daha fazla fayda sağlıyor. Dr. Michael Mosley göbek yağını tamamen eritecek, içeriği antioksidanlarla dolu o içeceği anlattı.
4.03.2024 Yaşam
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Kuran-ı Kerim'de hazımsızlık sorununa çözüm: Bu sebzeyi peygamberimiz yaş hurmayla tüketirdi! Gün boyu enerji veriyor
Kuran-ı Kerim'de hazımsızlık sorununa çözüm: Bu sebzeyi peygamberimiz yaş hurmayla tüketirdi! Gün boyu enerji veriyor Kuran-ı Kerim'de yer alan gıdalar pek çok rahatsızlığın da şifasıdır. Bireyler, doktorların verdikleri ilaçların yanısıra önerilen bazı besin ve meyveleri de tedavi sürecine ekler. Sindirim sorunları yaşayan insanlar için öyle bir besin var ki Peygamber efendimizin yaş hurmayla yediği bu besini tüketmelisiniz.
29.02.2024 Sağlık
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve...
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve... Beslenme uzmanlarına göre antiinflamatuar bileşenlere sahip besinleri tüketmek uzun yaşamanın sırrı... Ne kadar çok antiiflamatuar içerikli besin ve baharatlara yönelirsek o kadar inflamasyonu azaltmamız mümkündür. Böylece romatizmal hastalıklardan da uzak durmuş oluruz.
19.02.2024 Yaşam
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Besin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki besin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.