Berat Kandili

Berat Kandili

Son dakika Berat Kandili haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Berat Kandili ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Berat Kandili haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Berat Kandili

haberleri sayfasında son dakika yaşanan berat kandili gelişmeleri de dahil olmak üzere 263 berat kandili haberi bulunmuştur. Tüm berat kandili haberleri aşağıda listelenmiştir.
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü?
20 Nisan kandil mi 2024, bugün ne kandili? 20 Nisan dini olarak ne günü? Bugün 20 Nisan, vatandaşlar bugünün dini olarak ne günü olduğunu kandil olup olmadığını araştırıyor. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan kandil günlerinin hangi günlere denk geldiği de araştırılan bir diğer konu oldu. Peki, Bugün kandil mi? 20 Nisan ne kandili, 20 Nisan dini olarak ne günü?
20.04.2024 Yaşam
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024? Regaip Kandili, 11 Ocak'ta, Miraç Kandili ise 6 Şubat'ta idrak edildi. Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesiyle birlikte, Ramazan ayının kapıları 11 Mart'ta açıldı. Müslümanlar, bu kutsal zaman dilimlerinde ibadetlerine devam ederken Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geliyor, sorusuna da yanıt arıyor.  Peki, Kadir gecesi hangi gün 2024, Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın kaçıncı günü, kadir gecesi 2024 kaç gün kaldı?
13.03.2024 Ramazan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Kandili mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Kandili mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mesaj yayınlayarak Berat Gecesi'ni tebrik etti.
24.02.2024 Gündem
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür? Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Ramazanın müjdecisi Berat Kandili’nde oruç tutan vatandaşlar “Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?” sorusuna yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan'dan Berat Gecesi paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Berat Gecesi paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Berat Gecesi dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
24.02.2024 Gündem
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi?
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? Berat Kandili, İslam takviminde önemli bir gecedir ve Şaban ayının onbeşinci gecesine denk gelir. "Berâet" kelimesinin kökeni, bir zorluktan kurtulmak ve temizlenmek anlamına gelir. Bu geceye aynı zamanda "Leyle-i Mübâreke" veya bereketli gece de denir. Ayrıca "Leyle-i Berâe", "Leyle-i sâk" (vesîka gecesi), "Leyle-i rahme" (rahmet gecesi) gibi isimlerle de anılır. Berat Kandili, Müslümanlar için duaların kabul edildiği bir zaman dilimidir. Bu geceyi ibadetle geçirmek isteyenler arayışlarını hızlandırmışlardır. Araştırılan ibadetlerden biri de 100 rekatlık namazlık namaz oldu. Peki, Berat gecesi 100 rekatlık namaz kılınır mı, Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? İşte 100 rekat namaz niyeti ve Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Sorusunun yanıtı…
24.02.2024 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Berat Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Berat Kandili mesajı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
24.02.2024 Gündem
Berat kandilinde Duhan Suresi okunur mu? Duhan suresi 4. ayet Berat Kandili'nde neden okunur, berat kandili ile ilgili ayetler var mı?
Berat kandilinde Duhan Suresi okunur mu? Duhan suresi 4. ayet Berat Kandili'nde neden okunur, berat kandili ile ilgili ayetler var mı? 24 Mart cumayı cumartesiye bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili, Müslüman alemi tarafından dualar ve ibadetlerle geçirilecek. Mübarek gecede eller semaya yükselirken okunması faziletli olan dualar da sorgulanmaya başlandı. Duhan suresinde Kur'an'ın tamamının Berat gecesi levh-i mahfûzdan dünya semasına indiği müjdelendiğinden, bu gece Duhan Suresi okunması tavsiye edilir. Peki Duhan suresi nasıl okunur? Duhan suresi neyi anlatıyor, kaçıncı sayfada? İşte Duhan Suresi okunuşu, fazileti, anlamı…
24.02.2024 Gündem
Berat kandilinde kader mi değişir, Berat gecesi kaderimiz mi yazılır? Levh-i Mahfûz nedir, levhi mahfuz ne demek?
Berat kandilinde kader mi değişir, Berat gecesi kaderimiz mi yazılır? Levh-i Mahfûz nedir, levhi mahfuz ne demek? Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilen Berat Kandili 24 Şubat’ta idrak edilecek. İslam Peygamberi Muhammed'in hadisinde “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyurur. (İbn Mâce)” ifadeleriyle Berat gecesinin önemi belirtilmiş. Kur'an-ı Kerimin Levh-i Mahfuz'a inişi, Berat gecesinde olmuş, Peygamber Efendimize gönderilmesi ise Kadir gecesinde başlamıştır. Levh-i Mahfuz aynı zamanda kader levhası olarak da bilinir. Peki, Levh-i Mahfûz nedir? Berat gecesi kaderimiz mi yazılır?
24.02.2024 Gündem
Berat kandilinde neden et pişirilir? Berat kandili hububat pişirmek neden önemli, Berat kandili yemeği hububat nedir, nasıl yapılır?
Berat kandilinde neden et pişirilir? Berat kandili hububat pişirmek neden önemli, Berat kandili yemeği hububat nedir, nasıl yapılır? Beraat Gecesi'nde, içinde nohut veya kuru fasulye gibi taneli gıdalar bulunan etli bir yemek pişirerek iftar etmek ve bu yemeği fakirlere veya komşulara ikram etmek, İslam'da önemli bir fazilet olarak kabul ediliyor. Peki, Berat kandilinde neden et pişirilir? Berat kandili yemeği hububat nedir, nasıl yapılır? İşte Berat kandili hububat pişirmek…
24.02.2024 Gündem
Resimli Berat Kandili mesajları: En yeni hadisli, dualı, resimli Berat Kandili mesajları
Resimli Berat Kandili mesajları: En yeni hadisli, dualı, resimli Berat Kandili mesajları Berat Kandili mesajları ve sözleri araştırılıyor. Bu sene 24 Şubat'ta idrak edilecek kandil gecesi öncesi en güzel ve anlamlı Berat Kandili mesajları gündemdeki yerini aldı. Bu özel gecenin anlamını ve maneviyatını sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için eşe, dosta, akrabaya en güzel ve anlamlı, resimli Berat Kandili mesajlarını haberimizde derledik.
24.02.2024 Gündem
2024 Berat Kandili ne zaman, bugün mü?  24 Şubat 2024 Cumartesi ne günü, ne kandili?
2024 Berat Kandili ne zaman, bugün mü? 24 Şubat 2024 Cumartesi ne günü, ne kandili? Berat Kandili ne zaman sorusu gündemden düşmüyor. Regaip ve Miraç Kandili'nin ardından merak konusu olan Berat Kandili bugün mü? İslam alemi için büyük anlam ve önem taşıyan kandil günleri 2024 takvimi belli oldu. Peki 24 Şubat 2024 Cumartesi (bugün) ne kandili? İşte Berat Kandili 2024 tarihi...
24.02.2024 Dini Bilgiler
Berat Kandili mesajları, sözleri: 2024 Berat Kandili için resimli, ayetli, dualı en yeni mesajlar
Berat Kandili mesajları, sözleri: 2024 Berat Kandili için resimli, ayetli, dualı en yeni mesajlar Berat Kandili mesajları hazırladık. 2024 yılında 24 Şubat Cumartesi idrak edilecek olan Berat Kandili yılın üçüncü kandilidir. İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek olan Berat Kandili'nde ailesine, dostlarına ve arkadaşlarına kandil mesajı atmak isteyenler için en güzel, farklı, yeni, anlamlı, uzun, kısa, resimli Berat Kandili mesajlarına haberimizde yer verdik.
23.02.2024 Gündem
Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar! Berat Kandili ibadetleri neler, hangi dualar okunur?
Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar! Berat Kandili ibadetleri neler, hangi dualar okunur? Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak bilinen bu mübarek gece, dua ve ibadetlerle geçirilecek. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan geceye denk gelen Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar bu noktada merak konusu haline geldi. Berat Kandili ibadetleri nelerdir, hangi dualar okunur, neler yapılır?
23.02.2024 Dini Bilgiler
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri Şaban ayının ikinci 10 günü teşbihi ve zikirleri sorgulanıyor. Üç aylardan biri olan Recep ayının son bulmasıyla birlikte 10 Şubat 2024 tarihinde Şaban ayı başladı. Peki, bu mübarek günlerde çekilecek tesbihler neler? İşte Şaban ayı zikirleri ve tesbihleri 2024...
22.02.2024 Gündem
24 Şubat kandil mi, Berat kandili mi? 24 şubat 2024 hangi kandil?
24 Şubat kandil mi, Berat kandili mi? 24 şubat 2024 hangi kandil? Berat Kandili, bu yıl Şubat ayına denk geliyor. İslam inancına göre, günahların bağışlandığı bu mübarek gecede, Kur'an'ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına indirildiğine inanılır. Peki, Berat kandili ne zaman 2024? Berat kandilinde kaç gün oruç tutulur 2024?
21.02.2024 Gündem
2024 Kadir Gecesi ne zaman?  2024 Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi tarihi!
2024 Kadir Gecesi ne zaman? 2024 Diyanet takvimine göre Kadir Gecesi tarihi! Regaip Kandili 11 Ocak'ta idrak edilmiş ve mübarek üç aylar başlamıştı. 6 Şubat'ta Miraç Kandili'nin idrak edilmesinin ardından Berat Kandili için geri sayım başladı. İşte Kadir Gecesi hakkında detaylar...
21.02.2024 Dini Bilgiler
Şaban ayının 15. günü ne zaman? 2024 Şaban ayı ne zaman bitecek? Şaban ayında gün gün zikir ve tesbihler
Şaban ayının 15. günü ne zaman? 2024 Şaban ayı ne zaman bitecek? Şaban ayında gün gün zikir ve tesbihler Şaban ayı başladı. 2024 Ramazan ayı öncesi üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15'inci gecesi Berat Kandili olarak idrak ediliyor. Müslümanlar bu önemli ayda yapılacak ibadetleri araştırmaya başladı. Peygamber efendimizin “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” duası de gündem oldu. Bu yıl Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi gününe denk geliyor. Peki Şaban ayı ne zaman bitecek? İşte gün gün Şaban ayı zikir ve tesbihler
12.02.2024 Gündem
2024 yılı berat kandili ne zaman? Diyanet Berat kandili 2024 tarihi: Berat kandilinde kaç gün oruç tutulur 2024
2024 yılı berat kandili ne zaman? Diyanet Berat kandili 2024 tarihi: Berat kandilinde kaç gün oruç tutulur 2024 Berat Kandili'nin ne zaman idrak edileceği, dini vazifelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilen Berat Kandili, şubat ayı içerisinde idrak edilecek. Peki, 2024 Berat Kandili ne zaman, berat kandili hangi gün, ayın kaçında? Berat kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta başlar?
10.02.2024 Gündem
Recep ayının son 10 günü ne zaman, bugün recep ayının kaçıncı günü 2024? Recep ayının sonu ne zaman?
Recep ayının son 10 günü ne zaman, bugün recep ayının kaçıncı günü 2024? Recep ayının sonu ne zaman? Bugün Recebin kaçıncı günü, Şaban ayı ne zaman 2024? Recep ayının 12 Ocak’ta başladı. Üç ayların başlangıcı Recep ayından sonra Şaban ondan sonra da Ramazan geliyor. Peki, Recep ayının son 10 günü ne zaman?
31.01.2024 Gündem
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün?
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili'nin ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip kandilinde Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü bilinir. Peki, Regaip kandili ne zaman 2024? Regaip kandili için hangi gün oruç tutulur 2024, Regaip kandili orucu kaç gün tutulur 2024?
10.01.2024 Gündem
Ramazan'a kaç gün kaldı? 2023 Ramazan ayına kaç gün var, ne zaman başlıyor?
Ramazan'a kaç gün kaldı? 2023 Ramazan ayına kaç gün var, ne zaman başlıyor? Ramazan'a kaç gün kaldı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Şaban ayının başlaması ve Berat Kandili'nin geride kalmasıyla on bir ayın sultanı da müslümanlar tarafındna sabırsızlıkla beklenmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Ramazan ayının başlama tarihi de daha önceden belli oldu. Peki Ramazan ayının başlamasına kaç gün var?
21.03.2023 Gündem
İlayda Şeker'den başörtülü paylaşım!
İlayda Şeker'den başörtülü paylaşım! Survivor şampiyonu İsmail Balaban'ın eşi İlayda Şeker başörtülü paylaşımıyla herkesin dikkatini çekti.
7.03.2023 Magazin
Yarın oruç tutulur mu? Berat Kandilinde 3 gün mü oruç tutulur? Kandilden bir gün sonra tutulur mu?
Yarın oruç tutulur mu? Berat Kandilinde 3 gün mü oruç tutulur? Kandilden bir gün sonra tutulur mu? Yarın oruç tutulur sorusunun yanıtı merak ediliyor. Berat Kandili orucunu tutanların aklında, "Berat kandilinde 3 gün mü oruç tutulur?" sorusu var. İslam alemi için önemli günlerin başında gelen Berat Kandilini oruçlu geçirenler 6 Mart 2023 akşam ezanıyla oruçlarını açtı. Peki Berat Kandilinden bir gün sonra oruç tutulur mu?
6.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Berat Kandili ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki berat kandili haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.