Bayramda Beslenme

Bayramda Beslenme

Son dakika bayramda beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bayramda beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bayramda beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bayramda Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bayramda beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 bayramda beslenme haberi bulunmuştur. Tüm bayramda beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi
Kurban Bayramında et tüketimine dikkat! 24 saat uyarısı geldi Kurban Bayramı geldi çattı. Kurban Bayramında beslenmemiz değişkenlik gösteriyor ve bayram süresince et tüketimimiz artıyor. Kurban Bayramı'nda; etin tüketim zamanına, pişme süresine, kurbanın kesilmesine kadar birçok dikkat etmemiz gereken unsur var. Peki Kurban eti ne zaman tüketilmeli? Kesilir kesilmez et tüketimi sağlıklı mı? ya da Kurban eti nasıl tüketilmeli? İşte bu soruların yanıtları...
28.06.2023 Gündem
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler
Bayramda sağlıklı beslenmenin sırrı 'su'da! İşte kan şekerini dengede tutmak için yapılması gerekenler Ramazan sona erdi, bayramla birlikte normal yeme düzenine geçildi. Bu özel günlerde insanlar kimi zaman beslenmede ölçüyü biraz kaçırabiliyor. Metabolizmanın ise yeni yeme sistemine alışması zor oluyor, bu da vücudu zor duruma sokabiliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Huma Karabulut, bayramda sağlıklı beslenmeye ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
22.04.2023 Sağlık
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı!
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı! Kurban Bayramı’nda özellikle et ve tatlı tüketiminde artış görülüyor. Bayramda beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Çisil Güneş, sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
8.07.2022 Sağlık
Kalp-damar, diyabet, yüksek tansiyon, böbrek ve mide hastalığı olanlara dikkat çeken uyarı! Kesinlikle tüketmeyin, uzak durun...
Kalp-damar, diyabet, yüksek tansiyon, böbrek ve mide hastalığı olanlara dikkat çeken uyarı! Kesinlikle tüketmeyin, uzak durun... Kalp-damar, diyabet, yüksek tansiyon, böbrek ve mide hastalığı olanlar dikkat! Uzmanından açıklama geldi. Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bayram öncesinde kronik hastalıklara sahip vatandaşlar için uyarılar peş peşe yapılıyor. Bayramda sağlıklı yiyecek ve içeceklerin tercih edilmesi büyük önem taşırken, porsiyon kontrolüne ve yemek pişirme tekniğine de dikkat edilmesi gerekiyor. Sağlıklı beslenerek bayramı nasıl keyifle geçirebilirsiniz? Et tüketimi ve gün içindeki beslenme şekli nasıl olmalı? Madde madde sıralandı. Kalp-damar, diyabet, yüksek tansiyon, böbrek ve mide hastalığı olanlar için bayramda beslenme rehberi...
7.07.2022 Sağlık
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın!
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın! Ramazan ayı geride kalırken uzmanlardan bayram uyarıları gelmeye devam ediyor. Uzun süren oruç günlerinin ardından bayramı karşılamaya hazırlanırken uzmanlarda bayramda yapılan ikramlar ve tüketim miktarları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geliyor. Açlıktan, düzenli bir öğün sistemine geçişte dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş anlattı. Peki, Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayram kahvaltısında neler yapılmalı? Bayramda nasıl tatlılar tercih edilmeli? İşte detaylar…
1.05.2022 Sağlık
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri! Uzun bir oruç döneminin ardından milyonlar Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Uzmanlar ise oruçla geçen bu süreç sonrasında beslenme ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Bayram ziyaretlerinde çeşit çeşit tatlılar, çikolata, şeker, kahve, çay gibi içecekler ikram edilecek. Sağlıklı bir bayram geçirmek için bu ikramların tümünü tüketmemek gerektiğini belirten Diyetisyen Nejla Kazoğlu, önemli beslenme önerileri verdi. Peki, Bayramda nasıl beslenmeliyiz? Bayramda ne yemeli? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!
29.04.2022 Sağlık
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyin Ramazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
28.04.2022 Sağlık
Bayramda diş sağlığına dikkat
Bayramda diş sağlığına dikkat Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimin artması ağız sağlığı konusunda problemlerin yaşanmasına yol açabiliyor. Bu nedenle bayramda beslenme düzenine ve diş bakımına daha çok dikkat etmek gerekiyor.
19.07.2021 Sağlık
Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Taze et tüketmek hangi sorunlara neden olur?
Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Taze et tüketmek hangi sorunlara neden olur? Kurban Bayramı denildiğinde akla çeşit çeşit et yemeği geliyor. Pek çok kişi kurbanını kestikten sonra bu etle hazırlanan yemekleri tüketiyor. Diyetisyen Merve Tuna, kurban etinin taze tüketilmesinin sorunlara neden olabileceğini hatırlatarak etin kesimden sonra bekletilerek tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Peki, Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Taze et tüketmek hangi sorunlara neden olur? Kurban eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirilir? Bayramda ne kadar et tüketilmeli? Diyetisyen Merve Tuna anlattı.
15.07.2021 Sağlık
Kalp hastalarına 'sakatat tüketmeyin' uyarısı
Kalp hastalarına 'sakatat tüketmeyin' uyarısı Sakatatın kolesterol ve doymuş yağ yönünden oldukça zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Havva Kılınç, “Tüketim miktarlarına dikkat edilmeli, özellikle kolesterol ve kalp hastaları tüketmemeli” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Ramazan Bayramı açıklaması! Sağlık Bakanlığı tek tek duyurdu...
Ramazan Bayramı açıklaması! Sağlık Bakanlığı tek tek duyurdu... Sağlık Bakanlığı tek tek açıkladı. Bayramda beslenme önerilerini sıraladı. ?Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Bayram sabaha kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tüketilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber gibi çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir ve haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Sucuk, salam, sosis gibi yağlı besinlerden, börek ve hamur işi gıdalardan sakınılmalıdır.
12.05.2021 Sağlık
'Diyabet hastaları bayramda beslenme düzenine dikkat etmeli' uyarısı
'Diyabet hastaları bayramda beslenme düzenine dikkat etmeli' uyarısı Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Attila Önmez, diyabet hastalarının kan şekerini takip etmeleri gerektiğini belirterek, "Ev içinde mümkün oldukça hareketli olmalı, egzersiz yapmalı" dedi.
11.05.2021 Sağlık
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor!
Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Uzmanlar uyarıyor! Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. ‘Kurban etinden ya da kurbanlık alanlardan virüs geçer mi?’ konuları gündemde yerini korurken, kırmızı et tüketiminin arttığı bayramda beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastaları gibi kronik rahatsızlığı bulunan kişiler bu süreçten daha çok etkilenebilir. Peki, Kurban eti nasıl saklanmalı? Kurban eti kaç saat bekletilmeli? Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti nasıl pişirilmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Selin Cengiz, kurban etinin saklanmasından pişirilmesine dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.07.2020 Gündem
Ender Saraç: Kavurma ve pilavın üzerine tatlı yemek intihar olur
Ender Saraç: Kavurma ve pilavın üzerine tatlı yemek intihar olur Dr. Ender Saraç Kurban Bayramı öncesi altın değerinde önerilerde bulundu.
11.08.2019 Sağlık
Bayramda öğün miktarının artması tehlikeli
Bayramda öğün miktarının artması tehlikeli Ramazan bayramında artan yiyecek tüketimi hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Özgün Tütüncü, bayramda öğün miktarının artmasının ciddi hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.
31.05.2019 Sağlık
Bayramda beslenme nasıl olmalı?
Bayramda beslenme nasıl olmalı? Ramazan ayında oruç tutanların beslenme düzeni ve metabolizmasının tekrar normale dönmesi için bayramda büyük özen gösterilmesi gerekiyor. Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel önemli uyarılarda bulundu.
1.07.2016 Sağlık
Bayramda beslenme düzenine dikkat
Bayramda beslenme düzenine dikkat Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma İlhan, bayramda tüketilen besinler ve tüketim sıklığı ile ilgili önemli bilgiler verdi...
1.07.2016 Sağlık
Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat!
Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat! Ramazan ayı boyunca farklı saatlerde uyundu, yeme düzeni değişti ve dolayısıyla metabolizma değişti. Uzm. Dr. Eren Eroğlu oruçtan çıkan vücudun yeni düzene daha hızlı adapte edebilmenin püf noktalarını verdi.
17.05.2018 Arşiv
Dikkat ! Bayram tatlıları kilo aldırır!
Dikkat ! Bayram tatlıları kilo aldırır! Ramazan sonrası birbirinden güzel yemek ve tatlılarla hazırlanan bayram sofraları iştah açıcı olabilir. Ancak şişmanlamamak için dikkat ve önlem dikkat şart. tatlı, çikolata, hamur işlerinden uzak durun...
15.07.2015 Yaşam
Bayramda mide rahatsızlıkları artıyor!
Bayramda mide rahatsızlıkları artıyor! Ramazan boyu oruç sebebiyle aç kalan mide, bayramda aşırı yemek yüklenmesiyle karşılaşınca bazı sıkıntılar yaşayabiliyor...
15.07.2015 Sağlık
Tatlıyı fazla kaçırmayın!
Tatlıyı fazla kaçırmayın! Uzmanlar bayram ziyaretlerinde dağıtılan şeker ve tatlıların tüketilmesi konusunda uyardı
20.09.2009 Yaşam
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem Ramazan’ın bitip bayramın gelmesiyle yemek yeme düzenimiz bir hayli değişti. Aniden öğün sayımız arttı, tatlı krizlerimiz başladı. Bayramda aşırı yediklerimiz, bize kilo olarak geri döndü. Peki bayramda dengesiz beslenme sonucunda aldığımız kiloları nasıl verebiliriz? Aşırıya kaçtığımızda neler yapmalıyız? Uzman isim uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
23.04.2023 Sağlık
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler!
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler! Kurban Bayramı ile birlikte hamilelerin beslenmesi de önem taşıyor. Etin hazırlanma ve pişirilme koşullarının önemli olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiği ile merak edilenleri anlattı. Peki, Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? İşte detaylar…
8.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bayramda Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bayramda beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.