Banka Borcu

Banka Borcu

Son dakika banka borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan banka borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını banka borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Banka Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan banka borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.284 banka borcu haberi bulunmuştur. Tüm banka borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
9 AVM’den konkordato talebi
9 AVM’den konkordato talebi Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da aralarında olduğu 9 AVM'nin 600 milyon euroluk banka borçları nedeniyle konkordato talep ettiği, mahkemenin ise 3 aylık geçici mühlet kararı verdiği öğrenildi.
28.12.2023 Gündem
Emekli promosyonunda yeni dönem! Bankalar yeni kararı resmen duyurdu, başvuru süresi ve ödeme miktarı değişti
Emekli promosyonunda yeni dönem! Bankalar yeni kararı resmen duyurdu, başvuru süresi ve ödeme miktarı değişti Milyonlarca emekliye promosyon müjdesi geldi. İş Bankası, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve diğer bankalar yeni kararı resmen duyurdu. Banka değiştirmek isteyen emeklilerin sayısının fazla olması, yüksek promosyon veren banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Pek çok emekli banka değişikliği yapamadı. Promosyon miktarının daha da artacağı beklentisi emeklilerin bir kısmının da beklemede kalmasına neden oldu. Bankalardan beklenen haber geldi. 31 Ağustos'a kadar tanınan başvuru süresi 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Banka promosyonunda ödeme miktarı ise 10 bin TL seviyesine kadar yükseldi. Peki en yüksek promosyonu hangi banka veriyor? Tüm emekliler promosyon alabiliyorlar mı? Banka borcu olanlar promosyon başvurusunda bulunabilir mi?
1.09.2022 Ekonomi
Promosyon ödemeleri ile ilgili yeni gelişme! Banka değiştirecek tüm emeklileri ilgilendiriyor
Promosyon ödemeleri ile ilgili yeni gelişme! Banka değiştirecek tüm emeklileri ilgilendiriyor Emekli promosyonu ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bankalar emekli vatandaşlar için adeta yarış halinde. Açıklamalar art arda geliyor. Promosyon ödemelerinde rakamlar 8 bin TL seviyesine yaklaştı. Pek çok emekli ise yüksek promosyon imkanından yararlanmak için banka değiştirmeyi tercih ediyor. Ancak maaş aldığı bankaya kredi ya da kredi kartı borcu olan emeklilerin bankalarını değiştiremeyecekleri yönünde bir algı oluştu. Emekliler için müjdeli haber ise Yargıtay'dan geldi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu emekliye kredi verirken maaşını teminat olarak değerlendirip bloke koyan bankayı haksız buldu.Peki banka borcu olan ve maaş bankasını değiştirmek isteyen emekliler nasıl bir yol izlemeli? Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte emeklilerin merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2022 Emekli
Kredi kullananlar dikkat! Bankalar zorunlu tutuyor, ancak iptal eden parasını alıyor
Kredi kullananlar dikkat! Bankalar zorunlu tutuyor, ancak iptal eden parasını alıyor İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi fark etmiyor. Tüm banka kredileri için geçerli. Zorunlu değil. Kredi kullanan tüketiciler başvuru yapmaları durumunda paralarını geri alıyor. Birçok kişi banka tarafından tarafından sunulan evrakları okumadan imzalıyor. Kredi kullanım sürecini hızlandırmak için okunmayan evraklar ise vatandaşların başına dert açabiliyor. Kredi kullanan banka müşterilerinin en çok şikayet ettiği konuların başında hayat sigortaları geliyor. Banka tüketicilere hayat sigortası yapma şartı ile kredi kullanım imkanı sunuyor. Ancak tüketicilerin sigortasız kredi kullanım hakkı da bulunuyor. Burada banka cazip oranlarla müşteriyi hayat sigortası yapmaya yönlendirebilir, bunu zorunlu tutamaz. Ancak hayat sigortası bankayı güvence altına aldığı gibi kredi kullanan kişi içinde büyük öneme sahip. Kredi kullanan kişinin vefatı durumunda kalan kredi tutarı varisleri tarafından ödeniyor. Bu durumda hayat sigortası yapılmış ise sigorta şirketi tarafından ödeme yapılıyor. Öte yandan sigorta yapılırken doğru beyanda bulunmak da önemli. Kanser gibi hastalıkların tedavi süreci başlamış olmasına rağmen sağlıklı olduğunu beyan eden kişinin, bu hastalıklar nedeni ile hayatını kaybetmesi durumunda hayat sigortası tarafından kredinin kalan kısmı bankaya ödenmiyor. Yanlış beyan nedeni ile kredi kullanan kişinin yakınları banka borcu ile karşı karşıya kalıyor.
28.04.2022 Ekonomi
Kredi - kredi kartı kullananlar dikkat! Banka borçları ile ilgili flaş detay, hemen...
Kredi - kredi kartı kullananlar dikkat! Banka borçları ile ilgili flaş detay, hemen... Kredi, kredi kartı borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Sadece banka borçları değil aynı zamanda banka dışındaki tüm borçları da kapsıyor. Günümüz şartlarında neredeyse herkesin ya kredi ya da birikmiş kredi kartı borcu bulunuyor. Enflasyondaki artış vatandaşların alım gücünü olumsuz olarak etkilerken, kredi kartı kullanım oranları da giderek artıyor. Ancak kart borçlarının tamamının ödenmemesi durumunda kişi faiz yükü ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda ilk yapılan yeni bir kredi kartı başvurusu yapmak veya banka kredisi kullanmak oluyor. İlk etapta borç sorunu çözülse de kullanılan kredi ve kredi kartı ödemelerinin toplamı kişinin aylık geliri ile karşılayamayacağı noktaya ulaştığında, yeniden birikmiş borçlar oluşuyor. Bu durum kişiyi finansal olduğu kadar psikolojik olarak da etkiliyor. Peki böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Hem ekonomik hem de psikolojik olarak borcun etkisinden kurtulmak mümkün mü? İşte yapılması gerekenler...
1.04.2022 Ekonomi
Kredi, kredi kartı borcu olanlar dikkat! Hemen...
Kredi, kredi kartı borcu olanlar dikkat! Hemen... Borcu olan herkesi çok yakında ilgilendiriyor. Kredi, kredi kartı borcu ve banka dışındaki tüm borçları kapsıyor. Günümüz şartlarında pek çok kişinin borcu bulunuyor. Nakit kullanımının yeterli olmadığı durumlarda ilk devreye giren kredi kartları oluyor. Küçük market alışverişlerinden yüksek fiyatlı teknoloji ürünlerinin alımına kadar birçok farklı alanda kredi kartları kullanılıyor. Taksit avantajı ile tüketicilerin yüksek miktarlı ödemeleri, vadeli olarak yapmalarına olanak sağlayan kredi kartı borçları çoğunlukla tamamen kapatılmıyor. Sadece asgari ödeme tutarının ödenmesi, bir sonraki aya borç bırakılması anlamına geliyor ve aylar ilerledikçe borç ile birlikte ödenen faiz miktarı da artıyor. Kredi kartı borçlarının birikmesi ve ödenemez duruma gelmesi ya da yüksek miktarlı nakit kullanımına ihtiyaç duyulması durumunda bu kez tüketici kredileri kullanılıyor. Kredi kartlarında olduğu gibi kredi ödemelerinde de aksamaların meydana gelmesi faiz ve borç yükünü arttırıyor. Peki borcu olan vatandaşların ne yapması gerekiyor? Kredi kartı borcu, kredi ödemesi ya da kişisel borçların var olan ekonomik koşullar içinde ödenmesi mümkün mü? İşte banka borcu olanları çok yakından ilgilendiren çözüm yollarının detayları...
17.02.2022 Ekonomi
Hadise'nin 40 bin dolarlık yüzüğü davaya konu oldu
Hadise'nin 40 bin dolarlık yüzüğü davaya konu oldu Hadise'nin 40 bin dolarlık yüzüğü davaya girdi. Şarkıcı Hadise’ye, sevgilisi Mehmet Dinçerler tarafından hediye edilen 40 bin dolarlık yüzük, Dinçerler ailesine ait üç şirketin konkordato davasına damga vurdu. Şirketin kurucu ortağı amca Mehmet Dinçerler’in avukatı “40 bin dolarlık yüzük alacağına borcunu ödesin. Alacaklılar zarara uğratılıyor” dedi. Üç şirketin yönetim ve denetim yetkisi, mahkemenin atadığı kayyumda olacak.
29.01.2022 Ekonomi
Kredi- kredi kartı borcu, işten çıkarılma, iflas... Hepsi için geçerli, hemen yapmanız gereken...
Kredi- kredi kartı borcu, işten çıkarılma, iflas... Hepsi için geçerli, hemen yapmanız gereken... Kredi kullanımı, borcu olana ya da nakit ihtiyacı olan herkesin ilk başvurduğu çözüm yollarından biri. Günümüz şartlarında pek çok kişinin ya kredi -kredi kartı borcu ya da kişisel borçları bulunuyor. Özellikle ani ortaya çıkan finansal krizler kişilerin çözüm bulma noktasında en çok sorun yaşadığı ekonomik durumlar arasında yer alıyor. İşten çıkarılma, iflas, döviz borcu olup da kurdaki ani artış sonucu kefaletlerinin döviz cinsinde yetmemesi gibi ani gelişen ekonomik krizler çözümsüz değil. Doğru strateji ile tüm borçları kapatmak mümkün. İşte kredi-kredi kartı borcu olan, işten çıkarıldığı için gelir kaybına uğrayan, iflas eden ya da döviz cinsinden borcu olanların yapması gerekenler....
27.01.2022 Ekonomi
Kredi borçları ile ilgili son dakika açıklaması! Geri ödeme...
Kredi borçları ile ilgili son dakika açıklaması! Geri ödeme... Kredi borçları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Banka borçları ile ilgili rakamlar paylaşıldı. Özel sektörün yurt dışından sağladığı kısa vadeli kredi borcu 8,5 milyar dolar, uzun vadeli kredi borcu 163,1 milyar dolar olarak gerçekleşti
16.11.2021 Ekonomi
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Karar açıklandı, ödemeler öteleniyor
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Karar açıklandı, ödemeler öteleniyor Borcu olan vatandaşları ilgilendiren karar açıklandı. Borç ödemeleri ertelenecek. Ayrıca ihtiyacı olan kişilere finansman desteği sağlanacak. TBB tavsiye kararını açıkladı. Sel bölgesinde yasayanların banka borçlarının ertelenmesi ve kredi kolaylığı sağlanması istendi.
16.08.2021 Ekonomi
Banka borcu olanlar dikkat! Acele edin, yarın son gün
Banka borcu olanlar dikkat! Acele edin, yarın son gün Kredi ve kredi kartı olan kişileri ilgilendiriyor. Borçlar öteleniyor. Bireysel ya da ticari kredi fark etmiyor. Kredi kartı ve artı para borçları da kampanyaya dahil edildi. Akbank'tan yapılan açıklamada borç ertelemesi ile ilgili detaylar paylaşıldı.
30.07.2021 Ekonomi
Akbank resmen duyurdu! 31 Temmuz'a kadar geçerli
Akbank resmen duyurdu! 31 Temmuz'a kadar geçerli Akbank kredi ve kredi kartı borcu olanlar için harekete geçti. Yapılandırma süreci başlatıldı. Banka borcu olanlar 31 Temmuz'a kadar yapılandırma yapabilecek.
28.07.2021 Ekonomi
Borç erteleme kararı! Belge ile bankaya başvurun
Borç erteleme kararı! Belge ile bankaya başvurun Borçların ötelenmesi ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Belge ile kanıtlayan müşterilerin borçları ertelenecek. TBB tavsiye kararını açıkladı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Rize, Artvin ve Düzce'deki sel felaketinden etkilenen banka müşterilerinin talepleri halinde bankalara olan borçlarının ödenmesi, ertelenmesi ve finansman olanakları sağlanması konusunda tavsiye kararı aldı.
28.07.2021 Ekonomi
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Faiz ödemeyin, limitiniz...
Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Faiz ödemeyin, limitiniz... Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor. Pek çok kişi kredi kartının sadece asgari tutarını ödüyor. Sonrasında kredi kartının kullanılmaya devam edilmesi ile kredi kartı borcu bir türlü kapanmıyor. Asgari tutar ödenmeye devam edildiği sürece de borç miktarı her geçen gün artıyor. Bir süre sonra da içinde çıkılamaz bir duruma gelebiliyor. Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan kişiler için bankalar bazı kolaylıklar sağlıyor. İşte kredi kartı borcundan kurtulmak için yapılması gerekenler...
12.07.2021 Ekonomi
Bankaya borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Kayıttan düşecek
Bankaya borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Kayıttan düşecek Bankaya borcu olan vatandaşları ilgilendiriyor. Banka borçları ile ilgili yeni dönem başlıyor. Banka borcu olan vatandaşları kapsayan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe eklenen bir fıkra ile bankalar, donuk alacakların sınıf değişikliğine ilişkin kriterlerini yazılı hale getirerek denetime hazır bulunduracak. Borçluya ait yükümlülüklerin yeniden yapılandırılmasına karar verilmeden önce, bankalarca borçlunun geri ödeyebilme kapasitesine ilişkin bir değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirme sonucunun uygun bulunması halinde borçlular, yeniden yapılandırma kapsamına alınabilecek.
6.07.2021 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük fırsat! Ve belli oldu! Son tarih...
Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük fırsat! Ve belli oldu! Son tarih... Kredi veya kredi kartı borcu olan, bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Temizleniyor. Bankaların kara listesine alınan vatandaşların kayıtları siliniyor. Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran yapılandırma yasasıyla protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı dahil borcunu ödeyemeyenlerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri durumunda olumsuz kayıtları siliniyor. Düzenlemeden kredi kartı veya kredi borçlarının anapara veya taksit ödeme tarihi 20 Mayıs'tan önce olup da ödemeyenler yararlanıyor. Vatandaşları düzenlemeden yararlanmaları için son tarih ise 31 Aralık...
19.06.2021 Ekonomi
'Kibariye ve eşi beni dolandırdı, ölümle tehdit edildim'
'Kibariye ve eşi beni dolandırdı, ölümle tehdit edildim' İşinsanı Sebahattin Girgin, Kibariye ve eşi Ali Küçükbalçık tarafından dolandırıldığını söyledi. Girgin: “4.5 milyon TL’ye bana ev sattılar. Tapuyu bir türlü alamadım. Ev daha sonra başkasına satıldı.”
27.05.2021 Magazin
Maaş alamayacaklar mı? Dul, yetim milyonları ilgilendiriyor
Maaş alamayacaklar mı? Dul, yetim milyonları ilgilendiriyor Milyonlarca kişi için geçerli. Maaş alabilecekler mi? Dul yetim maaşları ile ilgili flaş detay! Ödeme yapılacak mı? Reddi miras yapanların alacakları dul ve yetim maaşı kesiliyor mu? Reddi miras talebinde bulunan birçok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Mirası reddetmek kanuni olarak tanınan maaş hakkından vazgeçilmesi anlamına gelmiyor. Reddi miras yapılması dul ve yetim maaşını etkilemiyor.
20.05.2021 Ekonomi
SGK'ya emeklilik işlemleri için gitti, hayatının şokunu yaşadı
SGK'ya emeklilik işlemleri için gitti, hayatının şokunu yaşadı Annesinin emeklilik işlemleri için SGK'ya giden garson Hamza Begde hayatının şokunu yaşadı. SGK kayıtlarına göre ölen babası Mustafa Begde adına ulaşım, inşaat, gıda, hırdavat ve metal üzerine 3 naylon şirket kurulmuştu. Begde'den geriye 14 milyon liralık vergi borcu kaldı. Yasal başvurulardan sonuç alamayınca borç, asgari ücretle garsonluk yapan Hamza Begde'nin maaşından kesilmeye başlandı.
11.05.2021 Çalışan Hakları
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Flaş adım, faizsiz olarak...
Banka borcu olanları ilgilendiriyor! Flaş adım, faizsiz olarak... Banka, vergi ya da kredi borcu... Hepsini kapsıyor. Harekete geçildi. Vergi borçlarının, geçmiş kredi borçlarının ve bankalara olan tüm borçların faizsiz olarak ertelenmesi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Bakanlığa sunuldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların vergi ile geçmiş döneme ilişkin, kredi dahil, tüm banka borçlarının faizsiz ertelenmesini istedi.
27.04.2021 Ekonomi
Borcu olanlara müjde! Taksit tutarı düşüyor, banka kartlarıyla...
Borcu olanlara müjde! Taksit tutarı düşüyor, banka kartlarıyla... Kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor. İhtiyaç kredisi, taksitler, faiz oranları ile ilgili açıklama geldi. ING Türkiye resmen duyurdu. Bankada hesabı olan herkes yararlanabiliyor. Nisan ayı boyunca geçerli olacak. Avantajlı kredi kampanyası ve özel faiz oranları sunuldu. İhtiyaç kredisi kullananların taksit tutarı düşüyor. Dev bankanın yaptığı açıklamaya göre müşteriler banka kartlarından 1000 lira harcama yaptıkları takdirde diğer ay nakit iade kazanıyor ve sözleşmedeki faiz oranı düşüyor. İşte ihtiyaç kredisinde düşük taksit ödemek için yapılması gerekenler...
3.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Banka Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki banka borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.