Bacak Ağrısı

Bacak Ağrısı

Son dakika bacak ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bacak ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bacak ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bacak Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bacak ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 bacak ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm bacak ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Çocuğunuzun bacakları ağrıyorsa dikkat
Çocuğunuzun bacakları ağrıyorsa dikkat 3-12 yaş aralığındaki çocuklarda özellikle geceleri başlayan, ataklar halinde seyreden, bacakların; uyluk, baldır ya da dizin ön ve arkasında meydana gelen ağrılar genellikle çocuğun büyümesinden kaynaklanıyor. Ağrıların halk dilinde, “Büyüme ağrıları” olarak adlandırıldığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Aslı Çalışkan Uçkun, büyüme ağrılarının çocuğun kısa kalmasına neden olmayacağını belirterek, “Tanı, gün boyunca ağrısız kalan, sağlıklı, genel fiziksel ve kas-iskelet muayenesi normal olan akşamüzeri veya gece uykuyu bölen iki taraflı bacak ağrısı olan bir çocukta klinik olarak rahatlıkla konulabilir. Çoğunlukla romatizma, enfeksiyon, tümör gibi hastalıklarla karışabilir” dedi.
8.03.2022 Sağlık
Bacakta ağrı artıyorsa dikkat! Bu hastalıkların işareti olabilir!
Bacakta ağrı artıyorsa dikkat! Bu hastalıkların işareti olabilir! Bacağın herhangi bir yerindeki ağrı, yaşam kalitesini etkileyerek rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Belli bir harekete bağlı olarak bacakta ağrı artıyorsa ve hareket kısıtlılığına sebep olabilir. Bu durumun ciddi sağlık sorunlarının işareti olabileceğinin altını çizen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, bacak ağrısı nedenleri ve tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
16.11.2021 Sağlık
Belim çok ağrıyor, neden olabilir?
Belim çok ağrıyor, neden olabilir? Kişilerin yaşamına büyük ölçüde etkileyen ağrılardan biri de bel ağrısıdır. Birçok farklı nedenden oluşabilen bel ağrısını ve nedenlerini No¨roloji ve Agˆrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu sizler için anlattı.
27.10.2021 Sağlık
Bacakta ani ağrı ve şişlik tromboz işareti olabilir
Bacakta ani ağrı ve şişlik tromboz işareti olabilir Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, “Ani bir şekilde başlayan bacakta şişlik ve ağrı, derin ven trombozu belirtisi olabilir. Eğer bu belirtiler yeterince ciddiye alınmazsa, kişide pulmoner emboli (akciğere kan taşıyan damarların pıhtı ile tıkanması ve kanın oksijen oranında hızlı düşüş) oluşarak solunum yetmezliği sonucunda hayati tehlike doğabilir” dedi.
22.10.2021 Sağlık
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor!
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor! Yürürken, ayakta dururken belde3 oluşan ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp gibi belirtiler dar kanal hastalığına işaret ediyor. Dar kanal hastalığının damar hastalıkları ile sık sık karıştırıldığını dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanı, dar kanal hastalığı belirtileri ve teşhisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.09.2021 Sağlık
Pandemide artan hareketsizlik varis yaşını öne çekti
Pandemide artan hareketsizlik varis yaşını öne çekti Genellikle ileri yaştaki kişilerde görülen varis, genç yaştaki kişilerde de görülmeye başlayan bir damar hastalığı haline geldi. Op. Dr. Birol Tunalı, pandemi sürecinde artan hareketsizliğe dikkat çekerek “20-25 gibi erken yaşlarda varisle daha fazla karşılaşmaya başladık” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Bel ağrısından sonraki bacak ağrısına dikkat!
Bel ağrısından sonraki bacak ağrısına dikkat! Bel ağrılarının nezle ve gripten sonra en sık görülen rahatsızlık olduğunu vurgulayan uzmanlar, en yaygın nedeninin de bel fıtıkları olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, mikrodiskektomi ve endoskopik diskektomi yöntemleri ile yapılan ameliyatlarda hastaların operasyondan sonra aynı gün içinde ayağa kalkabildiğini ve bir gün sonra taburcu olabildiklerini ifade ediyor.
27.03.2021 Sağlık
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada!
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada! Son yıllarda dünyada çocukluk çağı kanserlerinde büyük bir artış görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada yılda 300 bin çocuğa kanser tanısı konuluyor. Her yaşta görülebilen çocukluk çağı kanserlerinde ise ilk sırayı lösemi alıyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir, çocuklarda ateş ve halsizlik gibi bulguların sürekli görülmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurmak gerektiğini belirtiyor. Peki, Çocuklarda hangi kanser türleri görülüyor? İşte çocukluk çağı kanserleri hakkında bilmeniz gerekenler...
6.12.2020 Sağlık
Sıcak hava, kalp ve damar sağlığını tehdit ediyor
Sıcak hava, kalp ve damar sağlığını tehdit ediyor Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, aşırı sıcak havanın kalp ve damar sağlığını etkilediğini söyledi.
4.09.2020 Sağlık
Nedensiz bel ağrısı daha riskli!
Nedensiz bel ağrısı daha riskli! Bel ağrısı çoğu zaman, ani hareketler veya ağır nesneleri kaldırırken zayıf vücut mekaniği nedeniyle oluşan kas burkulmaları veya gerilmeleri gibi bir yaralanmanın sonucu oluşur. Bel ağrıları bir aktivite ya da travma sonrası başlayabileceği gibi belirgin bir neden olmadan da ortaya çıkabilir. Uzmanlar ani ve şiddetli olarak başlayan bel ağrıları konusunda uyarıyor. Peki, Bel ağrısı nasıl geçer? Geçmeyen bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi? Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora bel ağrısı nedenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
30.08.2020 Sağlık
Huzursuz bacak sendromu nasıl ortaya çıkar?
Huzursuz bacak sendromu nasıl ortaya çıkar? Doç. Dr. Ahmet İnanır, ''Huzursuz bacak sendromu genetik kökenli olabileceği gibi diyabet, hamilelik, hipotroidi, ağır metal toksinleri, polinöropati, hormonal hastalıklar, romatoid artrit, fibromiyalji sendromu, miyofasiyal ağrı sendromu, disk hernileri (fıtıklar), kas hastalıklar, kansızlık, üremi, sigara içme, kafein, alkol, böbrek yetmezliği, bacaklarda kan dolaşımı yetersizliği, bazı ilaçlar nedeni ile de meydana gelebilmektedir'' dedi.
14.08.2020 Sağlık
'Sigara içmek kas küçülmesine de sebep oluyor'
'Sigara içmek kas küçülmesine de sebep oluyor' Sigaranın insan vücudunda birçok metabolik hasara yol açtığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, “Oksidatif kas liflerinde meydana gelen kas küçülmesi bunlardan yalnızca biridir. Günde bir tek sigara içimi bile egzersiz kapasitesini etkiler.” dedi.
30.06.2020 Sağlık
Bel ve boyun ağrılarından kurtulmak mümkün
Bel ve boyun ağrılarından kurtulmak mümkün Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Genç, "Bel ve boyun ağrıları günlük hayatı en çok kısıtlayan, iş kaybına neden olan hastalıklardandır. Güncel tedavi yöntemleri ile bu sağlık sorunlarından başarılı bir şekilde kurtulmak mümkün" dedi.
19.05.2020 Sağlık
Geçmeyen bacak ağrısı kanser habercisi olabilir
Geçmeyen bacak ağrısı kanser habercisi olabilir Kadınları rahim ağzı kanserine karşı uyaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yıldız, geçmeyen ağrılara dikkat çekti. Çoğu kadının belirtileri görmezden gelip doktora gitmediğini söyleyen Yıldız, “Ancak bacakta ve sırtta geçmeyen ağrıların nedeni bile rahim ağzı kanseri olabilir. Erken teşhis diğer kanserlerde olduğu gibi rahim ağzı kanserinde de hayat kurtarıcıdır” dedi.
24.01.2020 Sağlık
'10 yıl sonra 6 kardeş bir araya geldik'
'10 yıl sonra 6 kardeş bir araya geldik' Tarkan’ın annesi Neşe Tevetoğlu’ndan iyi haber geldi. Geçtiğimiz günlerde bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve tedavi gören Tevetoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
19.01.2020 Magazin
Megastar Tarkan'dan güzel haber! Annesi dün taburcu oldu
Megastar Tarkan'dan güzel haber! Annesi dün taburcu oldu Tarkan’ın annesi Neşe Tevetoğlu’ndan iyi haber geldi. Bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören Tevetoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
19.01.2020 Magazin
Ağrısız yaşamın çözümü 'Tıbbi çamur tedavisi'
Ağrısız yaşamın çözümü 'Tıbbi çamur tedavisi' Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan tıbbi çamur tedavisi (peloidoterapi), ağrılardan şikayetçi hastalara derman oluyor. Avrupa'da yaygın olarak yapılan çamur tedavisi Uşak'ta ilk ve tek olma özelliği taşımakla birlikte oldukça talep alıyor.
21.12.2019 Sağlık
Tedavisinde geç kalınan ağrılar kalıcı olabiliyor
Tedavisinde geç kalınan ağrılar kalıcı olabiliyor Erişkinlerin yüzde 80’inin, yaşamlarında en az bir kez ciddi bir bel ağrısı atağı geçirdiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Erhan Arslan, “Bu sorun da çoğunlukla yatakta dinlenme veya ilaç tedavisi ile çözülür. Bel ve bacaklara vuran ağrının ise en önemli sebebi bel fıtığıdır” dedi.
7.10.2019 Sağlık
"Yüzde 2’si ameliyat gerektirir”
"Yüzde 2’si ameliyat gerektirir” Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Kemal Keşmer, bel fıtıklarının yüzde 2’sinin ameliyat gerektirdiğini ve ameliyat olanların ise yüzde 5 oranında fıtığın tekrarlama riskinin olduğunu söyledi.
3.06.2019 Sağlık
"Bu hastalığı uzun yolculuk tetikliyor!"
"Bu hastalığı uzun yolculuk tetikliyor!" Op.Dr. Kerem Bıkmaz, uzun süren yolculuklarda hareketsiz kalmanın bel ve boyun fıtıklarını tetiklediğini bu nedenle uzun yolculuklara çıkacakların bir takım noktalara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
27.03.2019 Sağlık
Varis hakkında 7 bilgi
Varis hakkında 7 bilgi Varis, gerek estetik kaygılara gerekse de şiddetli ağrılara sebep olduğu için yaşam kalitesini düşüren hastalıklar arasında yer alıyor.
19.02.2019 Sağlık
Bu hastalık kadınları daha çok etkiliyor
Bu hastalık kadınları daha çok etkiliyor Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, varisin kadınlarda erkeklere oranla 2-4 kat daha fazla görüldüğünü söyledi.
19.01.2019 Sağlık
Sağlıkta dev başarı: Yerli ve milli cihaz geliştirildi
Sağlıkta dev başarı: Yerli ve milli cihaz geliştirildi Yerli ve milli damar robotu "Temren Aterektomi" ile yapılan operasyonlar başarı ile sonuçlandı. Artık milyonlarca şeker hastasının korkulu rüyası olan damar tıkanıklıklarına bağlı uzuv kaybı milli cihazlarla aşılacak. Uzmanlar ilerleyen süreçte bazı hasta gruplarında stent işleminin dahi ortadan kalkabileceğini belirtiyor.
14.01.2019 Sağlık
Disk kaymasının tek nedeni burkulma değil
Disk kaymasının tek nedeni burkulma değil Güney Avusturalyalı mühendisler tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, bazı disk kayma sakatlanmaları, genel olarak neden gösterildiği gibi bükülme ve burkulmadan çok, sistemde oluşan bazı oynamalar nedeniyle oluşabiliyor.
3.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bacak Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bacak ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.