Azınlık Hükümeti

Azınlık Hükümeti

Son dakika azınlık hükümeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan azınlık hükümeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını azınlık hükümeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azınlık Hükümeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azınlık hükümeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 459 azınlık hükümeti haberi bulunmuştur. Tüm azınlık hükümeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson Sol Parti’ye PKK tepkisi: Ortaklık yapmayı düşünmüyoruz
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson Sol Parti’ye PKK tepkisi: Ortaklık yapmayı düşünmüyoruz NATO Madrid Zirvesi'nde İsveç ve Finlandiya'nın İttifak’a katılımını öngören Üçlü Muhtıra imzalanmış, terörle mücadele konusunda Türkiye ile dayanışma ve iş birliği sergileyecekleri taahhüdünde bulunmuştu. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, yaklaşan seçimler öncesi terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Sol Parti’yi eleştirdi. Koalisyon kapısını kapattığı Sol Parti için, “PKK bayrağı sallamaları hükümetin etkinliğini arttıran bir şey değil. Bu beni düşündürüyor” ifadelerini kullandı.
26.08.2022 Dünya
İsveç’te görevinden istifa eden Andersson ikinci kez başbakan seçildi
İsveç’te görevinden istifa eden Andersson ikinci kez başbakan seçildi İsveç’te 24 Kasım’da başbakan seçilmesinden yaklaşık 7 saat sonra istifa eden Magdalena Andersson, parlamentoda bugün yapılan oylamada yeniden başbakan seçildi.
29.11.2021 Dünya
Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri! Karaoğlan ölümünün 15. Yılında anılıyor: Bülent Ecevit kaç yaşında öldü, nereli?
Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri! Karaoğlan ölümünün 15. Yılında anılıyor: Bülent Ecevit kaç yaşında öldü, nereli? 4 kez Başbakanlık görevini üstlenen Bülent Ecevit ölümünün 15. ölüm yılında anılıyor. 5 Kasım 2006 yılında kaybeden Bülent Ecevit siyasete 1954 yılında CHP’de başladı, 2004 yılında yapılan 6. Olağan Kurultay ile de aktif siyaseti bıraktı. Ölümünün 15. Yılında onu kendi şiirleri ve sözleriyle anmak isteyenler arama motorlarına yöneldi. İşte Bülent Ecevit şiirleri ve sözleri…
5.11.2021 Gündem
Portekiz'de 16 yaş altının boğa güreşlerini arenada izlemesi yasaklandı
Portekiz'de 16 yaş altının boğa güreşlerini arenada izlemesi yasaklandı Portekiz'de sol görüşlü azınlık hükümeti, kanun hükmünde kararname ile 16 yaş altına boğa güreşlerini arenada izlemeye yasak getirdi.
14.10.2021 Dünya
Kanada'da son dakika erken seçim kararı! Başbakan Trudeau açıkladı
Kanada'da son dakika erken seçim kararı! Başbakan Trudeau açıkladı Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülke genelinde 20 Eylül’de federal parlamento seçimlerinin yapılacağını açıkladı.
15.08.2021 Dünya
Süreç tamamlandı! Artık gözler Kraliçe'de
Süreç tamamlandı! Artık gözler Kraliçe'de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) ilişkin yasal düzenlemede parlamento aşaması tamamlandı.
22.01.2020 Dünya
Brexit yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi
Brexit yasa tasarısı parlamentoda kabul edildi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasını düzenleyen Brexit yasa tasarısı İngiltere parlamentosunda kabul edildi.
9.01.2020 Dünya
İngiltere'de Brexit anlaşması kabul edildi
İngiltere'de Brexit anlaşması kabul edildi Avrupa Birliği'nden (AB) Ayrılık Yasa Tasarısı, İngiltere Parlamentosunda yapılan ilk oylamada 358 kabul oyu aldı.
20.12.2019 Dünya
İngiltere'de sandık çıkış anketleri açıklandı
İngiltere'de sandık çıkış anketleri açıklandı İngiltere'de yapılan erken genel seçimde Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, sandık çıkış anketine göre tek başına iktidara geldi.
12.12.2019 Dünya
Kanada Başbakanı Trudeau yeni kabineyi açıkladı
Kanada Başbakanı Trudeau yeni kabineyi açıkladı Kanada’da azınlık hükümetine başbakanlık edecek Justin Trudeau yeni kabinesini açıkladı.
21.11.2019 Dünya
İngiltere'de aralıkta seçime gidilmesi kesinleşti
İngiltere'de aralıkta seçime gidilmesi kesinleşti Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, hükümetin, Avam Kamarasında bugün oylanacak erken seçime gidilmesi teklifine destek vereceklerini açıkladı. Hükümet, seçim için 12 Aralık'a işaret ederken, muhalefet bu tarihin öne çekilmesini istiyor.
29.10.2019 Dünya
Boris Johnson'dan erken seçim ısrarı
Boris Johnson'dan erken seçim ısrarı İngiltere Başbakan Boris Johnson, erken seçim için pazartesi önerge vereceğini açıkladı.
24.10.2019 Dünya
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım kriz
Çoğunluğu kaybetti... Adım adım kriz İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekili Philip Lee'nin partisinden istifa ederek Liberal Demokrat Partiye geçmesiyle Boris Johnson başbakanlığındaki hükümet, parlamentodaki çoğunluğunu kaybetti. Muhalefet de İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasını engellemeye yönelik kritik bir oylamayı kazandı. Boris Johnson ise erken seçimi gündeme getirdi. Öte yandan İngiliz sterlini AB referandumunun yapıldığı 2016'nın haziran ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.
4.09.2019 Dünya
Boris Johnson harekete geçti! '10 Numara' iptal
Boris Johnson harekete geçti! '10 Numara' iptal İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bürokrasiden anlaşmasız Brexit'e yönelik hazırlıkları hızlandırmalarını isterken, başbakanlık ofisi "10 Numara"da görevli personelin izinleri de iptal edildi.
9.08.2019 Dünya
Danimarka’da seçimin galibi Frederiksen’in hedefi azınlık hükümeti
Danimarka’da seçimin galibi Frederiksen’in hedefi azınlık hükümeti Danimarka’daki genel seçimlerde resmi sonuçlara göre, Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti'nin başı çektiği sol blok zafer kazandı.
6.06.2019 Dünya
'Komünizmin çöküşünden bu yana en büyük' protesto gösterileri
'Komünizmin çöküşünden bu yana en büyük' protesto gösterileri Başbakan Babis'in AB fonlarını hortumladığını gösteren raporun sızmasıyla Çekya'da 120 bin insan sokağa döküldü, göstericiler 'istifa' talep ediyor.
5.06.2019 Dünya
İngiltere'de Brexit krizinde flaş gelişme
İngiltere'de Brexit krizinde flaş gelişme İngiliz parlamentosunda oylanan 8 farklı Brexit önergesinin hiçbiri çoğunluk desteği alamadı.
28.03.2019 Dünya
Avrupa'da kaos derin krize dönüşüyor
Avrupa'da kaos derin krize dönüşüyor İngiliz parlamentosunun bugün ve yarın oylaması öngörülen "anlaşmasız ayrılık" ve "Brexit'in ertelenmesi" seçenekleri ülke için pek çok komplikasyon barındırıyor.
13.03.2019 Dünya
Başbakan açıkladı! İspanya seçime gidiyor...
Başbakan açıkladı! İspanya seçime gidiyor... İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 28 Nisan'da erken genel seçime gidileceğini açıkladı.
15.02.2019 Dünya
İngiltere kaosa doğru ilerliyor
İngiltere kaosa doğru ilerliyor Yaklaşık 3 yıl önce AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'de bu süreç ülkeyi kaosun eşiğine getirdi.
18.01.2019 Dünya
İngiltere'de yarın kritik gün
İngiltere'de yarın kritik gün İngiliz parlamentosu hükümetin AB ile vardığı Brexit anlaşmasını yarın oylayacak.
14.01.2019 Dünya
İngiltere'de hükümete darbe! Kabul edildi...
İngiltere'de hükümete darbe! Kabul edildi... İngiliz parlamentosu hükümetin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız olarak ayrılmasının önüne geçmeye dönük bir yasa değişikliğini kabul etti
8.01.2019 Dünya
İspanya'da Endülüs seçimlerinde aşırı sağ sürprizi
İspanya'da Endülüs seçimlerinde aşırı sağ sürprizi İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesinde yapılan yerel parlamento seçimlerinde sağ görüşlü partiler 36 yıl sonra ilk kez çoğunluğu elde ederken, aşırı sağ görüşlü Vox partisi 12 milletvekili çıkardı.
2.12.2018 Dünya
İspanya'da erken seçim sesleri
İspanya'da erken seçim sesleri İktidardaki sol görüşlü azınlık hükümetinin 2019 yılı devlet bütçesine destek bulamamasından dolayı ülkede erken genel seçime gidilmesi ihtimali arttı.
19.11.2018 Dünya
İngiliz hükümetinde yeni atamalar
İngiliz hükümetinde yeni atamalar İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin AB ile vardığı Brexit anlaşmasını gerekçe göstererek istifa eden 4 bakandan 2'sinin yerine yeni isimler atadı.
16.11.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Azınlık Hükümeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azınlık hükümeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.