Ayasofya Camisi

Ayasofya Camisi

Son dakika Ayasofya Camisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayasofya Camisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayasofya Camisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayasofya Camisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayasofya camisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 179 ayasofya camisi haberi bulunmuştur. Tüm ayasofya camisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya'da yapılacak olan yeni uygulama ile ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
31.10.2023 Kültür Sanat
Dünyaca ünlü yıldız Boğaz'da Türk kızıyla evlendi! Düğüne yıldız yağdı
Dünyaca ünlü yıldız Boğaz'da Türk kızıyla evlendi! Düğüne yıldız yağdı Dünyaca ünlü dizi “Ölmek İçin On Üç Sebep”in başrol oyuncusu Justin Prentice, Türk kız arkadaşı Mirel Okumuş ile İstanbul’da evlendi. Düğüne Amerikalı oyuncular da katıldı.
28.07.2022 Magazin
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Yeni pasaport ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu, geçerlilik süresi değişiyor
Yeni pasaport ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih belli oldu, geçerlilik süresi değişiyor Resmen açıklandı. Yerli pasaport geliyor. Tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli pasaport üretimi için altyapının kurulduğunu söyledi, "ağustos ayı itibarıyla vatandaşlarımıza verilmeye başlanacak" dedi. Öte yandan Bakan Soylu ise yaptığı açıklamada 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresinin, yeni nesil yerli e-pasaportla 10 yıla çıkacağını duyurdu.
10.05.2022 Gündem
Pençe-Kilit Operasyonu'nda ilk kez kullanıldı! Akıllı mühimmat MAM-L hedefi tam isabetle vurdu...
Pençe-Kilit Operasyonu'nda ilk kez kullanıldı! Akıllı mühimmat MAM-L hedefi tam isabetle vurdu... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Haftanin, Metina, Zap, Avaşin, Hakurk hattında başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu başarıyla sürüyor.
23.04.2022 Gündem
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı...
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı... Ayasofya Camisi’nin tahrip edilen tarihi kapısının bir hurafeye kurban gitmiş olabileceği tartışılıyor. Bazı ziyaretçilerin ‘kutsal olduğu’ gerekçesiyle kapının parçalarını yediği iddia ediliyor. Bu iddiaları ve Ayasofya hurafelerini uzmanlara sorduk...
23.04.2022 Gündem
Gezmek için geldi, Müslüman oldu
Gezmek için geldi, Müslüman oldu Gezmek için gittiği tarihi kent İznik’te Ayasofya Camiinde okunan ezan sesinden etkilenen Ukraynalı genç kadın aynı camide kelime-i şehadet getirip Müslüman oldu.
7.04.2022 Yaşam
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı
Edirne’nin “Enez Ayasofyası” 56 yıl sonra ibadete açıldı Edirne’de 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Enez Ayasofya (Fatih) Cami-i Şerifi 56 yıl sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete ve ziyarete açıldı.
24.12.2021 Gündem
Ayasofya Camii'nde şok eden olay! Cemaat kırık taşı oynatınca şaşkına döndü
Ayasofya Camii'nde şok eden olay! Cemaat kırık taşı oynatınca şaşkına döndü İstanbul'un başyapıtları arasında yer alan ve Danıştay kararıyla geçen yıl 24 Temmuz'da yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde inanılmaz bir olay yaşandı. Cami avlusundaki mermer bir bölümün yanında bir taşın yerinden çıktığını fark eden cemaat, kırık taşı alıp arkasını kontrol edince gördükleri karşısında şoke oldu.
25.11.2021 Yaşam
Ayasofya ne zaman cami oldu? Ayasofya ne zaman ibadete açıldı?
Ayasofya ne zaman cami oldu? Ayasofya ne zaman ibadete açıldı? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının bugün yıl dönümü kutlanıyor. Geçen yıl Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazı sonrası ibadete açılmıştı. Peki, Ayasofya ne zaman cami oldu? Ayasofya ne zaman ibadete açıldı? İşte Ayasofya ile ilgili merak edilenler...
24.07.2021 Gündem
Ayasofya 86 yıl sonra mahya ile buluştu
Ayasofya 86 yıl sonra mahya ile buluştu Ayasofya-i Kebir Camisi, Kadir Gecesi'nde mahya ile aydınlatıldı.
8.05.2021 Ramazan
Torunu Şam'da vefat etti! Cenaze namazı ve taziye Ayasofya’da...
Torunu Şam'da vefat etti! Cenaze namazı ve taziye Ayasofya’da... Sultan 2’nci Abdülhamid’in Suriye’de yaşayan torunu ve Osmanoğlu hanedanı reisi Dündar Osmanoğlu 90 yaşında, Suriye’nin başkenti Şam’da yaşamını yitirdi. Osmanoğlu’nun gıyabi cenaze namazı 22 Ocak Cuma günü cuma namazına müteakiben İstanbul’da Ayasofya, Fatih Süleymaniye ve Yavuz Selim camilerinde kılınacak.
20.01.2021 Gündem
Bakan Soylu: Şehirde virüsle, dağda PKK virüsüyle mücadele ettik
Bakan Soylu: Şehirde virüsle, dağda PKK virüsüyle mücadele ettik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıl mesajında, virüs salgını ve afetlerle geçen bir yılın geride bırakıldığını ifade ederek, "Şehirde virüsle, dağda PKK virüsüyle mücadele ettik. Aziz milletimizin yeni yılını tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımız için sağlık, huzur, bereket ve tükenmek bilmeyen bir umut vesilesi olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
31.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camisi'ne hat tablosu bağışladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camisi'ne hat tablosu bağışladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne hat tablosu bağışladı.
8.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına uyarı: Konuştuklarımız aramızda kalsın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında kurmaylarını uyardı: “Herkes düşüncelerini kendine saklasın. Konuştuklarımız aile içinde kalsın. Enerjimizi kendi içimizde değil, muhalefet ve dış mihraklar için harcamalıyız.” Erdoğan corona virüsle ilgili ise “Sağlık Bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. Gerekli tedbirleri alacak” diye konuştu.
19.08.2020 Siyaset
MHP Lideri Bahçeli'den flaş Muharrem İnce ve Meral Akşener çıkışı
MHP Lideri Bahçeli'den flaş Muharrem İnce ve Meral Akşener çıkışı Parti kuracağı iddia edilen CHP'li Muharrem İnce ile ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın İnce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiğim bir şey var, CHP’yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye’nin karşısına kurşun asker gibi dikenler boş durmuyor. Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz” dedi. MHP Lideri Bahçeli Ayasofya üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de çağrı yaptı ve "Zillete düşmektense evde olmak isabetli bir tercih" dedi.
4.08.2020 Siyaset
İsmail Bilen’in corona virüs testi pozitif çıktı
İsmail Bilen’in corona virüs testi pozitif çıktı AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen’in koronavirüs testi pozitif çıktı.
31.07.2020 Siyaset
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki: Aciz davranışlar onlara yakışır
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki: Aciz davranışlar onlara yakışır Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından Yunanistan'ın verdiği tepkilere karşılık 'Sanki kendi malıymış gibi davranıyorlar. Türk bayrağını yakmak aciz bir davranıştır. Aciz davranışlar onlara yakışır" dedi.
27.07.2020 Gündem
Yunanistan Başpiskoposu'ndan küstah sözler
Yunanistan Başpiskoposu'ndan küstah sözler Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Selanik kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu yakınında Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik protestolarda iki Türk bayrağının yakılmasına sert tepki gösterdi. Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, eylemi şiddetle kınayarak, “Yunanistan 567 yıldır uyanamadığı Bizans rüyasından artık uyanmalı” dedi. Atina’da düzenlenen ayinde ise Yunan kilisesi lideri Yeronimos küstah sözler sarf etti.
26.07.2020 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'da Türk bayrağı yakılmasına çok sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'da Türk bayrağı yakılmasına çok sert tepki! Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'da Türk bayrağının yakılması ile ilgili sert bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Yunanistan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam’a ve Türkiye’ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur. Yunan Hükümetinin ve Parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı bayrağımızın Selanik’te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz." denildi.
25.07.2020 Gündem
Ayasofya'da dikkat çeken görüntü! 'Yeşil Sancak' minbere asıldı...
Ayasofya'da dikkat çeken görüntü! 'Yeşil Sancak' minbere asıldı... Ayasofya'da ilk Cuma namazı kılındı. Cuma namazı öncesinde bir görüntü dikkatleri çekti. Sosyal medyada da binlerce kişi tarafından paylaşılan görüntüde, Ayasofya Camisi'ndeki minbere 'yeşil sancaklar' asıldığı görüldü. Yeşil sancaklar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde fethin sembolü olarak caminin minberine iki yeşil sancak asılır ve minberin sağ giriş tarafına kılıç konulurdu.
24.07.2020 Gündem
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ne demek? Kebir kelimesinin anlamı nedir?
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ne demek? Kebir kelimesinin anlamı nedir? Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl sonra ibadete açıldı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tabelası asıldı. Pek çok kişi de Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ne demek? Kebir kelimesinin anlamı nedir? sorularını araştırıyor. İşte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Kebir kelimesinin anlamı hakkında merak edilenler...
24.07.2020 Gündem
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için basılan özel paralara yoğun ilgi
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için basılan özel paralara yoğun ilgi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasına özel basılan tedavül para ve hatıra parayı almak için sabahın erken saatlerinde Darphane'ye gelen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu.
24.07.2020 Gündem
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi, Ayasofya Camisi'nin tarihine ışık tutuyor. Arşivlerde özenle saklanan vakfiyede, başta Ayasofya olmak üzere Fatih, Zeyrek gibi camilerin de arasında bulunduğu ibadethaneler ile şifahane, imarethane gibi yerlerin gelir giderlerinin kayıtları yer alıyor. Peki, Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Nerede saklanıyor? İşte Fatih'in Ayasofya Vakfiyesi hakkında merak edilenler...
24.07.2020 Gündem
Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın al
Ayasofya hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın al Ayasofya-i Kebir Camii'nin yeniden ibadete açılmasına özel tedavül para ve hatıra para basıldı. Peki, Ayasofya Hatıra parası nasıl alınır? Ayasofya-i Kebir Camii özel parası nereden alınır? Ayasofya hatıra parası satın almak için merak edilenler
24.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya Camisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayasofya camisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.