Ayak Bileği

Ayak Bileği

Son dakika ayak bileği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayak bileği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayak bileği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayak Bileği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayak bileği gelişmeleri de dahil olmak üzere 419 ayak bileği haberi bulunmuştur. Tüm ayak bileği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fenerbahçe'de sakatlık depremi
Fenerbahçe'de sakatlık depremi Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la oynadığı derbide sakatlanarak oyuna devam edemeyen Milli yıldız İsmail Yüksek'in son durumu belli oldu. İşte detaylar...
28.04.2024 Şampiy10
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor
Sakatlıklar amatör sporcularda daha çok görülüyor Spor yaralanmaları, sanılanın aksine profesyonel sporcular yerine, amatör sporcularda veya uzun süre sportif aktivitede bulunmayıp nadiren spor yapanlarda daha çok görülüyor. Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Okan Özkunt, ciddiye alınmayan ve zamanında tedavi edilmeyen yaralanmaların daha sonra sadece spor hayatının değil, günlük aktivitelerin de aksamasına neden olabildiğini belirterek, "Spor sonrası şikayetlerin devamı durumunda; bağ kopması, kemik ödemi ve kıkırdak hasarı gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor" dedi.
8.02.2024 Sağlık
Galatasaray'dan Hakim Ziyech açıklaması
Galatasaray'dan Hakim Ziyech açıklaması Galatasaray'dan yapılan açıklamada, Faslı futbolcu Hakim Ziyech'in sol ayak bileğinde zorlanma ve kemik ödemi tespit edildiğini açıkladı.
5.02.2024 Diğer Sporlar
İstanbul’da dehşet gecesi! Kimlik isteyen polisi yaraladılar
İstanbul’da dehşet gecesi! Kimlik isteyen polisi yaraladılar Çağlayan’da ihbar üzerine bir yeşillik alana giden polis ekipleri, gürültü yapan şahısları uyarınca ortalık karıştı. Kimlik vermeyerek küfür ve hakaret eden şahıslar, bir polisi darp ederek ucu kor olan sopayla saldırdı. Takviye ekiplerle etkisiz hale getirilen şahıslar gözaltına alınırken, yaşananlar ise kameralara yansıdı. Toplamda 68 suç kaydı olan 3 şahıs tutuklandı.
10.06.2023 Yaşam
Koltuk değneği ile oyunu kullandı
Koltuk değneği ile oyunu kullandı Ankara'da, merdiven kazası nedeniyle ayağı bandaja alınan Anıl Toprak (30), koltuk değneği ile sandığa giderek oyunu kullandı.
28.05.2023 Gündem
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Nazar değdi! Kazımcan Karataş'ta kopma ve orta grubunda kısmi yırtık
Nazar değdi! Kazımcan Karataş'ta kopma ve orta grubunda kısmi yırtık Dün İstanbulspor maçında oynadığı futbolla alkış toplayan Kazımcan Karataş'ın tetkiklerinde sol ayak bileği dış yan bağlarının ön grubunda kopma ve orta grubunda kısmi yırtık tespit edildi.
26.12.2022 Galatasaray
Van Aanholt'u göndermek para, yeni transfer para, yeni transferin maaşı para... Sol bek transferi çok maliyetli olacak
Van Aanholt'u göndermek para, yeni transfer para, yeni transferin maaşı para... Sol bek transferi çok maliyetli olacak Van Aanholt'la yollarını ayırmak isteyen ve Meksikalı sol bek Omar Campos'la masaya oturan Galatasaray Santos Laguna yönetiminden şok bir bonservis yanıtı aldı.
30.11.2022 Galatasaray
Galatasaray' şok! Sergio Oliveira'da yırtık
Galatasaray' şok! Sergio Oliveira'da yırtık Galatasaray Kulübü Portekizli yıldızı Sergio Oliveira hakkında "sağ ayak bileği dış yan bağlarında yırtık tespit edilmiştir" açıklaması yaptı.
28.11.2022 Galatasaray
“Romatizmayı kontrol altına alabiliyoruz”
“Romatizmayı kontrol altına alabiliyoruz” Türkiye’de her 100 kişiden 1’inde görülen romatoid artrit yani halk arasında bilinen adıyla romatizma ile ilgili bilgi veren Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, “Romatoid artritli hastalar multidisipliner ve farklı tedavi yaklaşımları sayesinde romatizmayı başarılı bir şekilde kontrol altına alabiliyoruz” dedi.
11.10.2022 Sağlık
Elektrikli scooter ölüm saçıyor
Elektrikli scooter ölüm saçıyor Son yıllarda scooter kazalarıyla hastane acilleri vakalarla doldu taştı. Ameliyat geçirerek sakat kalan hastaların sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Uzman Dr. Mehmet Özel, scooter kazalarının her geçen gün arttığını belirterek, "Her yaş grubundan gelen mağdurlar kalıcı hasar ve ölümle karşılaşabiliyor" dedi.
10.09.2022 Sağlık
Aşil tendonu yaralanması hakkında bilmeniz gerekenler!
Aşil tendonu yaralanması hakkında bilmeniz gerekenler! Ayak bileği arkasında bulunan aşil tendonu, vücudun en kuvvetli tendonu olarak dikkat çekiyor. Baldır arkasındaki kasların birleşerek topuk kemiğine yapışırken oluşturduğu aşil tendonu yaralanmaları, kişinin yaşam kalitesini etkiliyor. Ortopedi Uzmanı Dr. Numan Duman, aşil tendon yırtığı sonrasında mutlaka fizik tedavi yapılması gerektiğini vurguladı. Dr. Numan Duman, “Ameliyatlı ya da ameliyatsız tedavi sonrası mutlaka fizik tedavi ile baldır arkasındaki kaslar güçlendirilir. Takibinde altıncı ve yedinci aylarda spora dönüş mümkün olur.” dedi.
16.05.2022 Sağlık
Eklem protezleri genç yaşta uygulanabilir mi?
Eklem protezleri genç yaşta uygulanabilir mi? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nejat Güney, eklem protezleri ile merak edilenleri ve kimler için uygun olduğunu tüm detaylarıyla sizler için derledi.
18.05.2022 Sağlık
Aşil tendonu nedir? Aşil tendon kopması kaç ayda iyileşir? Aşil tendonu kopması nasıl olur?
Aşil tendonu nedir? Aşil tendon kopması kaç ayda iyileşir? Aşil tendonu kopması nasıl olur? Ekranların sevilen yaroşma programı Survivor ile gündeme gelen “Aşil tendonu kopması” pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Survivor Merve’nin sakatlandığı ve sakatlığının da aşil tendonu kopması olarak duyurulması, konu ile ilgili aramaları artırdı. Peki, Aşil tendonu nedir? Aşil kopması ne demek? Aşil tendon kopması kaç ayda iyileşir? Aşil tendonu kopması nasıl olur? Aşil tendonu neden kopar? İşte detaylar…
6.05.2022 Sağlık
Galatasaray Kadın Futbol takımında Elif Kesgin'in ayak bileği kırıldı!
Galatasaray Kadın Futbol takımında Elif Kesgin'in ayak bileği kırıldı! Galatasaray Hepsiburada Kadın Futbol takımının yaptığı antrenmanda 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Elif Kesgin'in ayak bileği kırıldı.
10.02.2022 Galatasaray
Uzmanından kırık uyarısı!
Uzmanından kırık uyarısı! Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşan kaygan zeminlerin gerek araç trafiğinde gerek yaya trafiğinde bir takım olumsuzluklara neden olabildiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, “El ve ayak bileği kırıkları sakatlıklara neden olacak sorunlar doğurabilmektedir” dedi.
30.01.2022 Sağlık
Karlı ve buzlu zeminde yürürken edilmesi gerekenler!
Karlı ve buzlu zeminde yürürken edilmesi gerekenler! Meteorolojiden gelen uyarılarla Türkiye’nin pek çok bölgesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma bekleniyor. Durum böyle olunca alınması gereken güvenlik önlemlerinin en başında sokakta yürürken ve araba kullanırken dikkat edilmesi gerekenler geliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. R. Gökhan Ulusoy, karlı günlerde dikkat edilmesi gereken 10 güvenlik uyarısını anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Karlı ve buzlu havalara dikkat
Karlı ve buzlu havalara dikkat Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, özellikle kış aylarında düşmelere bağlı kırık ve çıkıklarda yaşanan el ve ayak bileği kırıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
21.01.2022 Sağlık
Uzmanlar kışın kırık-çıkık vakalarına karşı vatandaşları uyarıyor
Uzmanlar kışın kırık-çıkık vakalarına karşı vatandaşları uyarıyor Yozgat Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hilal Yağar, Yozgat’ta kar ve buzlanma sebebi ile kayıp düşmelere bağlı kırık ve çıkık vakalarında artış görüldüğünü söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
18.01.2022 Sağlık
Evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu!
Evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu! Samsun'da bir kişi evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu.
21.12.2021 Yaşam
Galatasaray'dan Arda Turan ve Boey'in son durumuyla ilgili bilgilendirme
Galatasaray'dan Arda Turan ve Boey'in son durumuyla ilgili bilgilendirme Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, sakatlığı bulunan Arda Turan ve Sacha Boey'in son durumuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.
28.10.2021 Futbol
Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük!
Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük! Romatizmanın Türkiyede her 100 kişiden 1inde görülen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, ilk belirtilerin eklemde görüldüğüne dikkat çekti. Pehlevan, "Romatoid artritli hastaların eklemlerinde hareket kısıtlılığı gelişmemesi, yaşam kalitelerinin yüksek kalması için egzersize önem vermeleri gerekir. Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük. İlaç tedavisiyle birlikte egzersiz yapılması hastaların ilerleyen dönemlerde hareket kısıtlılığı yaşamasının önüne geçiyor" ifadelerini kullandı.
12.10.2021 Sağlık
'Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük'
'Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük' Romatizmanın Türkiye’de her 100 kişiden 1’inde görülen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Seval Pehlevan, ilk belirtilerin eklemde görüldüğüne dikkat çekti. Pehlevan, “Romatoid artritli hastaların eklemlerinde hareket kısıtlılığı gelişmemesi, yaşam kalitelerinin yüksek kalması için egzersize önem vermeleri gerekir. Romatizma tedavisinde egzersizin etkisi büyük. İlaç tedavisiyle birlikte egzersiz yapılması hastaların ilerleyen dönemlerde hareket kısıtlılığı yaşamasının önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.
11.10.2021 Sağlık
Uzmanından cilt ve vücut bakımı için ‘domates maskesi’ tavsiyesi
Uzmanından cilt ve vücut bakımı için ‘domates maskesi’ tavsiyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından düzenlenen Bahçe Seminerleri dizisinin dördüncü haftasında sağlıklı güzellik ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Biyolog ve Kozmetolog Pervin Bulgak, cilde ve vücuda bakım yapma yöntemlerinde kullanılan doğal reçetelerin tariflerini ve uygulamadaki püf noktalarını paylaştı. Bulgak, özellikle de yaz mevsiminde, domates maskesinin cildi aknelerden ve lekelerden koruğunu kaydetti.
26.08.2021 Sağlık
Cilt ve vücut bakımı için 'domates maskesi'
Cilt ve vücut bakımı için 'domates maskesi' Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından düzenlenen Bahçe Seminerleri dizisinin dördüncü haftasında sağlıklı güzellik ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Biyolog ve Kozmetolog Pervin Bulgak, cilde ve vücuda bakım yapma yöntemlerinde kullanılan doğal reçetelerin tariflerini ve uygulamadaki püf noktalarını paylaştı. Bulgak, özellikle de yaz mevsiminde, domates maskesinin cildi aknelerden ve lekelerden koruğunu kaydetti.
26.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ayak Bileği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayak bileği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.