Avrupa Merkez Bankası

Avrupa Merkez Bankası

Son dakika Avrupa Merkez Bankası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa Merkez Bankası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa Merkez Bankası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Merkez Bankası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa merkez bankası gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.628 avrupa merkez bankası haberi bulunmuştur. Tüm avrupa merkez bankası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Commerzbank hisse geri alımı yapacak
Commerzbank hisse geri alımı yapacak Commerzbank, 600 milyon euroya kadar hisse geri alımı için Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) onay aldı.
21.12.2023 Ekonomi
Faiz indirimi fiyatlamasında aşırıya kaçıldı! Dev bankadan açıklama
Faiz indirimi fiyatlamasında aşırıya kaçıldı! Dev bankadan açıklama Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Slovenya Merkez Bankası Başkanı Bostjan Vasle, piyasanın 2024 yılı için faiz indirimi fiyatlamalarında aşırıya kaçtığını söyledi.
18.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarındaki son durum açıklandı! Gram altında sürpriz gelişme
Altın fiyatlarındaki son durum açıklandı! Gram altında sürpriz gelişme Yatırımcıların gözdesi olan gram altın, piyasalardaki son gelişmelerle birlikte değer kazanmaya devam ediyor. Faiz artırımlarının azalan etkisi ve jeopolitik gerginliklerin gölgesinde, altın fiyatlarındaki anlık değişimler ekonomik tahminleri şekillendiriyor. Piyasa analistleri, altın ve gram altın fiyatlarının gelecek dönemdeki seyrini, global ekonomik veriler ve bölgesel çatışmaların sonuçlarına bağlı olarak değerlendiriyor.
7.11.2023 Ekonomi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. BIST 100 güne yüzde 1,23 yükselişle başladı. Öte yandan Borsa İstanbul ile ilgili uzmanlardan çarpıcı tahmin geldi. Öte yandan dün iki kez devre kesen Borsa İstanbul'da bugün hareketlilik nasıl olacak? İşte Borsa İstanbul ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz için kararını verecek! İşte piyasalarda son durum
Merkez Bankası faiz için kararını verecek! İşte piyasalarda son durum Ekonominin başrolünde bir süredir para politikasını belirleyen merkez bankaları var. Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranını 25 baz puan arttırmasından sonra bu hafta da gözler Türkiye, Amerika ve İngiltere merkez bankalarında olacak. Merkez bankaları bir tarafta enflasyon, diğer yanda zayıflayan ekonomiler nedeniyle ikilem içerisinde. Bu durum doğal olarak stagflasyon söylemlerini de beraberinde getiriyor.
17.09.2023 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ECB, beklendiği gibi Mayıs ayı politika toplantısının ardından politika faiz oranlarını 25 baz puan artırdığını duyurdu. oranlar şu anda Kasım 2008′den bu yana görülmeyen seviyelerde.
4.05.2023 Ekonomi
Dolar ve euro ile ilgili kritik açıklama
Dolar ve euro ile ilgili kritik açıklama Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde "Euro ve doların rezerv para statüleri kesin, değişmez olarak görülmemeli" dedi.
18.04.2023 Ekonomi
Piyasalar merak bekliyordu! ECB'den yeni faiz artışı: 15 yılın zirvesinde
Piyasalar merak bekliyordu! ECB'den yeni faiz artışı: 15 yılın zirvesinde Avrupa Merkez Bankası refinansman operasyonu faiz oranını 50 baz puan artırdı ve yüzde 3,50'ye yükseltti.
16.03.2023 Dünya
ECB faiz kararını bugün açıklayacak
ECB faiz kararını bugün açıklayacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı için gözler açıklamanın yapılacağı saate çevrildi. Düne kadar Euro'nun merkezinden 50 baz puanlık artırım geleceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Şimdi durum değişti. Ancak verilen mesajlar da oldukça önemli. Bankanın enflasyon hedefini bir miktar yukarı çekmesi de beklenenler arasında.
16.03.2023 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı!
Avrupa Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! Avrupa Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırarak yüzde 3 olarak belirledi.
2.02.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? İşte güncel gram altın ve çeyrek altın fiyatı! (12 Aralık 2022)
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? İşte güncel gram altın ve çeyrek altın fiyatı! (12 Aralık 2022) Haftanın ilk işlem gününde yatırımcının gözü altın fiyatlarına çevrildi. Ekonomi gündemi için kritik haftaya gelindi. 2023 ekonomik ön görülerinin açıklanacağı toplantı için küresel piyasaların gözü ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz toplantısına çevrildi. FED Başkanı Jerome Powell’in faiz ve 2023 beklentilerini açıklaması beklenirken, piyasalarda son durum da dikkatle takip ediliyor. Yeni haftaya düşüşle başlayan altında gidişatın ne olacağı merak ediliyor. Peki, Altın fiyatları bugün ne olur? Cumhuriyet altını ve çeyrek altın ne kadar? Gram altın fiyatı kaç lira? FED faiz kararı altını nasıl etkiler? Altın fiyatları, canlı altın kuru, bugün anlık altın fiyatı (güncel)
12.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Faiz kararı açıklandı: Euro/dolar paritesi yeniden 1'in altını gördü
Faiz kararı açıklandı: Euro/dolar paritesi yeniden 1'in altını gördü Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışı yapan ECB, bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Böylece faiz oranı son 13 yılın en yüksek seviyesine geldi.
27.10.2022 Dünya
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur?
Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur? Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararına çevrildi. Küresel mali krizin faiz kararında etkili olması beklenirken Avrupa'da devam eden enerji tedarik sıkıntıları da kararda etkili olacak. Peki, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur? ECB faiz arttırır mı? İşte detaylar…
25.10.2022 Ekonomi
Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar oldu?
Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar oldu? Kripto paralarda yatay seyir devam ediyor. Bitcoin direç seviyesinde kalırken Etherium’da yatay seyir devam ediyor. Kripto para piyasalarında hafta içi önemli gelişmeler yakından takip edilecek. Bu haftanın gündeminde IMF Toplantıları ve Avrupa Birliği yıllık Sanayi Üretimi ile ilgili açıklamalar beklenirken ABD Tüketici Fiyat Endeksi Verileri ve FOMC toplantı tutanaklarına ilişkin veriler gündemde olacak. Peki, Kripto para piyasalarında son durum ne? Bitcoin kaç dolar? Etherium ne kadar? İşte detaylar...
10.10.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! 12 bin lira avans ödenecek
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! 12 bin lira avans ödenecek Ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Trakya Birlik, yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği için tonuna 12 bin lira avans ödemesi yapılacağını duyurdu.
8.09.2022 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltti.
8.09.2022 Ekonomi
Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, yeni rekor
Altın ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, yeni rekor Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlar tarafından yeni rekor için eylül sonu işaret edildi. Peki önümüzdeki süreçte altın ne kadar olacak, ons altında yeni kademeler ne? İşte piyasalarla ilgili merak edilen tüm detaylar...
8.09.2022 Ekonomi
Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur?
Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı ne olur? Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı bekleniyor. ECB'den beklentilere paralel bir faiz artırımı gelip gelmeyeceği merak edilirken piyasalara etkisi ve Euro’nun nasıl tepki vereceği de merak ediliyor. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB toplantısı ne zaman, saat kaçta? ECB faiz kararı ne olur? Avrupa Merkez Bankası faiz artırır mı? İşte detaylar…
8.09.2022 Ekonomi
Kripto para fiyatlarında deprem! Bitcoin, Ethereum sert düştü
Kripto para fiyatlarında deprem! Bitcoin, Ethereum sert düştü Kripto para fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kripto para fiyatları düşüşe geçti. Kripto paralarda düşüş deprem etkisi yarattı. Kripto para piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımlarının devam edebileceğine yönelik açıklamalarıyla sert düşüş yaşadı. Fed’in ardından ECB’nin de faiz artırma ihtimalinin olması düşüşü ivmelendirdi. Bitcoin 20 bin dolar, Ethereum da 1500 doların altına sarktı.
29.08.2022 Ekonomi
Dolara 'Pelosi' etkisi! 2022'nin zirvesini gördü
Dolara 'Pelosi' etkisi! 2022'nin zirvesini gördü Son dakika gelişmesi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin'in bütün uyarılarına rağmen Tayvan'ı ziyaret etmesi piyasaları vurdu. New York borsasında oynak bir seyir görülürken Avrupa'da da borsaları günü düşüşle kapattı. Türkiye'de ise Dolar/TL kuru ise 18,05 seviyelerini görerek 2022'nin zirvesine ulaştı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor...
Euro Bölgesi ekonomisinin büyüme rakamları açıklanacak! Resesyon beklentisi büyüyor... Euro Bölgesi, ilk çeyrekteki geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 oranında gelen büyümenin ardından bu Cuma ikinci çeyrek verilerini açıklanacak.
27.07.2022 Ekonomi
FED toplantısı ne zaman Temmuz 2022 FED FAİZ kararı ne zaman açıklanacak?
FED toplantısı ne zaman Temmuz 2022 FED FAİZ kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ve toplantısı piyasa tarafından merakla bekleniyor. ABD'de bu ay itibarıyla gelen 9.1'lik enflasyon oranı ve bu enflasyon oranı içerisinde enerji ve gıdanın payının her geçen gün artıyor olması FED’in daha yüksek faiz artırımına gideceği düşünülüyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, FED faiz kararı ne olur? Temmuz ayı FED toplantısı ne zaman, saat kaçta?
26.07.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa merkez bankası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.