Askeri Müdahale

Askeri Müdahale

Son dakika askeri müdahale haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri müdahale ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri müdahale haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Müdahale

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri müdahale gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.179 askeri müdahale haberi bulunmuştur. Tüm askeri müdahale haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri! Darbeyi kınayan, demokrasiyi öven mesajlar ve sözler
12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri! Darbeyi kınayan, demokrasiyi öven mesajlar ve sözler 12 Eylül 1980 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından saat 03.00'te TRT, PTT ve diğer iletişim dairelerine el konularak başlayan askerî müdahale; İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakan Süleyman Demirel'in konutu ve diğer hedeflerin de sorunsuz olarak ele geçirilmesiyle saat 04.00'te radyolardan tüm ülkeye duyuruldu. İlk bildiride, "Girişilen harekâtın amacı; ülke bütünlüğünü korumak, millî birlik ve beraberliği sağlamak, muhtemel bir iç savaşı ve kardeş kavgasını önlemek, devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis etmek ve demokratik düzenin işlemesine mâni olan sebepleri ortadan kaldırmaktır." ifadeleri yer aldı. Tarihe kara bir leke olarak geçen bugünü sosyal medya hesaplarından kınamak ve demokrasiyi övmek isteyenler 12 Eylül Darbesi mesajları ve sözleri için araştırmalarını hızlandırdı.
11.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı? Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olan, tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 Darbesi'nin bugün 42. yıldönümü. Resmi verilere 12 Eylül 1980 darbesinde 650.000 kişi gözaltına alındı. 171'i kişi cezaevlerinde işkence sonucu ölürken, darbe sonunda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti. Peki, 12 Eylül 1980 darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12.09.2022 Gündem
2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Wimbledon ile ilgili bilmeniz gerekenler!
2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Wimbledon ile ilgili bilmeniz gerekenler! Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon başlıyor! Bu yıl Wimbledon'da rekor para ödülü dağıtılacak. Tenis klasiği Wimbledon turnuvası tenis meraklılarının gündeminde. En önemli dört turnuvasından biri olan Wimbledon ile ilgili bilgiler sporseverler tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Wimbledon nerede? Wimbledon fikstürü belli oldu mu? Wimbledon canlı olarak nereden izlenir? İşte 2022 Wimbledon tenis turnuvası ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler…
27.06.2022 Diğer Sporlar
Yunanistan'dan ağır provokasyon! Türkiye'nin yanı başına karargah kurdular
Yunanistan'dan ağır provokasyon! Türkiye'nin yanı başına karargah kurdular Son dönemde Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yürüttüğü ağır tahrik politikası ikili ilişkileri iyice gerdi. Son olarak Bodrum kıyılarının 8 kilometre açığında bulunan Keçi Adası'nda Yunanistan büyük bir Yunan bayrağı çizdiği ve ağır silahlar gönderdi. Keçi Adası'nın hukuki statüsü nedir? Yaşanan bu olayların askeri karşılığı nedir? Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar çarpıcı mesajlar verdi.
23.06.2022 Gündem
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...
Dünyanın en güçlü ülkeleri belli oldu!  Avrupa diken üstünde, yeni savaş sesleri geliyor! Sevkiyat başladı!  İşte ülkelerin uçak, asker, tank, nükleer başlık sayıları...   Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bir ay geride bırakılırken, iki taraf arasındaki korkunç savaş en kanlı şekilde devam ediyor. Batı, Moskova yönetimine ağır yaptırımlarla cevap verse de NATO’dan herhangi bir askeri müdahale olmayacağı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından Çekya ise Ukrayna’ya ordu envanterinde bulunan ve kullanılmayan çok sayıda T-72 tipi tank ile BVP-1 tipi zırhlı araçlar gönderme kararı aldığını açıkladı. Ülke ayrıca, yaklaşık 5,5 milyon euroluk ek askeri yardım göndereceğini duyurdu. ABD'lilerin de ülkede kamikaze dronelar için eğitim verdikleri ortaya çıktı. Dünya diken üstünde bölgeden gelen son dakika gelişmelerini takip ederken, art arda gelen bu hamleler sonrası Rusya, Ukrayna ve Çekya’nın envanterinde bulunan ağır silah sayıları merak konusu oldu.
7.04.2022 Dünya
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey'
Annesi tuvalete sığındı! Ukraynalı Yulia gözyaşlarına boğuldu... 'Cehennem gibi bir şey' Ukrayna'dan 3 yıl önce Ankara'ya gelen İngilizce öğretmeni Yulia Hubina Kutlu (24), ülkesindeki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere topladığı yardım malzemelerini Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'ne teslim etti. Yulia, bombardıman altındaki Kharkiv'de 6 gündür evinin tuvaletinden çıkamayan annesi İnna Hubina (47) ile telefonda görüntülü konuşurken gözyaşlarına boğuldu.
2.03.2022 Gündem
Postmodern darbe ne demek, nedir? 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne anlama gelmektedir?
Postmodern darbe ne demek, nedir? 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne anlama gelmektedir? Postmodern darbe nedir? 28 Şubat süreci Türkiye siyasi tarihinde postmodern darbe olarak adlandırıldı. Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümetinin dağıldığı, Refah Partisi’nin kapatılıp, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulması sürecinin üzerinden 25 yıl geçti. Peki, 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor, Postmodern darbe ne demek?
28.02.2022 Gündem
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? 28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı? "Postmodern darbe" ifadesiyle Türk siyaset tarihine geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağılmıştı. Ardından Refah Partisi kapatılmış, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulmuştu. Peki, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı, 28 Şubat darbesi nedir?
28.02.2022 Gündem
Rus rublesi kaç TL, 1 dolar kaç Rus rublesi? Rus rublesi ne kadar oldu? 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru
Rus rublesi kaç TL, 1 dolar kaç Rus rublesi? Rus rublesi ne kadar oldu? 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru Ruble kaç TL, 1 TL kaç Rus Rublesi? Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahale başlatmasının ardından Rus rublesi ve borsalar değer kaybediyor. Rusya Merkez Bankası ise, döviz piyasasına müdahaleye hazırlanırken, ABD Doları karşısında 89,85 seviyesine kadar gerileyen Rus Rublesi, dün 87,40-87,60 seviyelerine kadar düşmüştü. Peki, bugün Rus rublesi ne kadar oldu, Rus rublesi kaç TL? İşte 25 Şubat 2022 Ruble dolar kuru…
25.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna ve Rusya gerilimine ilişkin, “Ukrayna meselesinin çözümü için diyalog diplomasisinin öncelik kazanması, gerilimlerin düşürülmesi, karşılıklı olarak ve gerilimi düşürecek adımların atılması gerekiyor. Bu yönde Türkiye üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecek” dedi.
19.02.2022 Gündem
Sudan'da darbe karşıtı gösterilerde 2 protestocu hayatını kaybetti
Sudan'da darbe karşıtı gösterilerde 2 protestocu hayatını kaybetti Sudan’da askerlerin sivil yönetime müdahalesine tepki olarak başlatılan gösterilerde, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 2 protestocu yaşamını yitirdi.
30.10.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: HDP'li Gergerlioğlu'nun dosyası dün akşam Meclis'e geldi
TBMM Başkanı Şentop: HDP'li Gergerlioğlu'nun dosyası dün akşam Meclis'e geldi TBMM Başkanı Mustafa Şentop: HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kesinleşen yargı kararı dün akşam Meclis'e geldi.
12.03.2021 Siyaset
BM'den son dakika Libya açıklamsı: Askeri çözüme yer yok
BM'den son dakika Libya açıklamsı: Askeri çözüme yer yok BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Mısır'ın Libya'ya askeri müdahale planlarına yönelik soruları yanıtladı.
21.07.2020 Dünya
Trump ve Sisi'den kritik Libya görüşmesi
Trump ve Sisi'den kritik Libya görüşmesi Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump, telefonda Libya’daki gelişmeleri değerlendirdi.
20.07.2020 Dünya
Fransız dergi: Erdoğan Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi
Fransız dergi: Erdoğan Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi Fransız dergisi Le Canard Enchaine, bazı Fransız diplomatların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'da dürüst oyun oynayan tek kişi olduğu görüşünü paylaştığını yazdı.
24.06.2020 Dünya
Libya ve ABD arasında kritik görüşme
Libya ve ABD arasında kritik görüşme Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi.
22.06.2020 Dünya
Libya Başbakanı Serrac'tan Sisi hamlesi!
Libya Başbakanı Serrac'tan Sisi hamlesi! Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, orduya bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi komutanı Tuğgeneral İbrahim Ahmed Beytülmal ile bir araya geldi.
21.06.2020 Dünya
Libya resmen duyurdu: Savaş ilanı olarak görüyoruz
Libya resmen duyurdu: Savaş ilanı olarak görüyoruz Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Darbeci Sisi’nin Libya’ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı.
21.06.2020 Dünya
Libya Parlamentosu'dan Sisi'nin açıklamalarına kınama
Libya Parlamentosu'dan Sisi'nin açıklamalarına kınama Trablus'taki Libya Parlamentosu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Libya'ya askeri müdahale yönündeki açıklamalarını kınadı.
21.06.2020 Dünya
Yunanistan Savunma Bakanı'ndan skandal açıklama: Türkiye ile askeri çatışmaya hazırız!
Yunanistan Savunma Bakanı'ndan skandal açıklama: Türkiye ile askeri çatışmaya hazırız! Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'yi provoke edecek skandal bir açıklamada bulundu. Nikos Panagiotopoulos, "Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan'ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başa çıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum" dedi.
5.06.2020 Dünya
Pentagon geri adım attı: Askerleri Washington'dan çekmiyorlar
Pentagon geri adım attı: Askerleri Washington'dan çekmiyorlar ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in gün içinde başkent Washington DC yakınlarındaki üslere tedbir amaçlı konuşlandırılmış askerlerin çekilmesi kararını geri aldığı bildirildi.
3.06.2020 Dünya
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu Stratejik Vatiyye askeri üssünün Libya'nın meşru hükümetine bağlı güçler tarafından ele geçirilmesi, savaşın dinamiklerini kökten değiştirebilecek bir dönüm noktasına işaret ediyor. BAE’nin Libya savaşını, kesin bir zaferle noktalamak istediği oldukça açıktı ancak bugün gelinen noktada bu seçenek olasılıklar arasında görünmüyor.
20.05.2020 Dünya
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor Küresel enerji piyasasında yaşanan dalgalanma ve Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik daralmaya bağlı olarak sert bir şekilde azalan petrol ve hac-umre gelirleri Muhammed bin Selman’ın dört yıl önce planladığı ekonomik başarı hikayesini imkansız kılıyor. Yemen savaşı ve Orta Doğu genelinde sürdürülen karşı devrimci politika Suudilerin hem İslam dünyasındaki hem de uluslararası arenadaki itibarlarına çok önemli zararlar verdi
24.04.2020 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli: Güç kullanmak kaçınılmazdır
MHP lideri Devlet Bahçeli: Güç kullanmak kaçınılmazdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin, "Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybetmiş, artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir" dedi.
28.02.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Müdahale ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri müdahale haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.