Askeri Güç

Askeri Güç

Son dakika askeri güç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri güç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri güç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Güç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri güç gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.108 askeri güç haberi bulunmuştur. Tüm askeri güç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024 İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Savaşın yankısı devam ederken “İran’ın askeri gücü” merak edilmeye başlandı. Peki, İran askeri olarak güçlü mü, İran askeri güç sıralaması nedir? İşte Orduların dünya sıralaması…
14.04.2024 Gündem
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye NATO’nun güney kanadı için önemli
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Türkiye NATO’nun güney kanadı için önemli NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO’nun güney kanadı için önemli bir müttefik olduğunu söyledi.
15.02.2024 Dünya
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın"
İsrail Gazze'ye 24 saat süre verdi, tansiyon yükseliyor! "Evlerinizi boşaltın" Hamas'ın Cumartesi sabahı İsrail'e başlattığı şok saldırı ve ardından İsrail'in savaş ilan etmesi ile dünyada tüm gözler Gazze'ye çevrildi. Çatışmalar 7. gününde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şehrindeki sivillere evlerini terk edip Güney'e gitmeleri için 24 saat süre verdi, BM söz konusu eylemin yıkıcı insani sonuçları olacağı konusunda uyardı ve talebin iptal edilmesini istedi. İsrail'in tahliye emri bölgede tansiyonu yükseltirken, İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.
13.10.2023 Gündem
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu ağırlayan Putin yaptığı açıklamada ABD'yi resmen suçladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın savaşta misket bombalarını mümkün olan en geniş şekilde kullandığını belirterek, "Misket bombalarını kullanan ABD’dir. Bunu sadece Ukrayna ordusunun eliyle yapıyorlar” dedi.
15.09.2023 Dünya
Putin: Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak
Putin: Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak Savaş muhabirleriyle Ukrayna-Rusya Savaşı’na dair açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın sağladığı silahların yakında tükeneceğini söyleyerek, "Ukrayna’nın savunma sanayisi yakında tamamıyla tarihe karışacak” dedi.
13.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferi dünya gündeminde! İngiltere'den çarpıcı muhalefet iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferi dünya gündeminde! İngiltere'den çarpıcı muhalefet iddiası 28 Mayıs seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya basınının bir numaralı gündemi olmaya devam ederken CNN International 'Erdoğan en büyük sınavını atlattı' dedi. Yunan basını 'Erdoğan diz çökmedi' yorumunda bulunurken İngiltere'den çarpıcı bir muhalefet iddiası geldi.
30.05.2023 Dünya
Stoltenberg: Silahlar aslında barışa giden yoldur
Stoltenberg: Silahlar aslında barışa giden yoldur NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değinerek, “Silahlar aslında barışa giden yoldur” ifadelerini kullanarak, “Zulüm ve tiranlık, özgürlük ve demokrasiyi yenerse, kalıcı barış olmaz” dedi.
8.01.2023 Dünya
Rusya'nın geri çekilme kararıyla ilgili NATO'dan flaş açıklama!
Rusya'nın geri çekilme kararıyla ilgili NATO'dan flaş açıklama! NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’nın Herson kentinden geri çekilmesine ilişkin, “Duyuruyu gördük ama tabii ki bekleyip sahada neler olacağını göreceğiz. Bildiğimiz şey, Rusya'nın geri itildiği” dedi.
9.11.2022 Dünya
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)!
Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu (askeri gücü)! Kırım Köprüsü ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yapılan saldırılar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi tırmandırdı. Peki, Belarus savaşa katıldı mı, Belarus AB üyesi mi? Belarus ordusu, askeri gücü…
10.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 27. Dönem 6. Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmada, “Önündeki tüm engelleri birer birer kaldırarak Türkiye’nin küresel siyasi, ekonomik, askerî güç mücadelelerinin ortasında bir istikrar adası olarak hedeflerine doğru ilerlemesini sağlamakta kararlıyız” dedi. Erdoğan, yılbaşında asgari ücretlilere, memurlara ve emeklilere yapılacak maaş zammıyla ilgili, "Kayıplarını telafi edeceğiz" dedi.
1.10.2022 Siyaset
Stoltenberg: NATO müttefikleri bu toprakların hiçbirini Rusya'nın bir parçası olarak tanımıyor
Stoltenberg: NATO müttefikleri bu toprakların hiçbirini Rusya'nın bir parçası olarak tanımıyor Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi kendi topraklarına katmasına ilişkin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO müttefikleri bu toprakların hiçbirini Rusya'nın bir parçası olarak tanımıyor ve tanımayacak" dedi.
30.09.2022 Dünya
Tayvan krizi adım adım savaşa gidiyor! Çin mi ABD mi? Hangi ordu daha güçlü? İşte askeri güç dengesi...
Tayvan krizi adım adım savaşa gidiyor! Çin mi ABD mi? Hangi ordu daha güçlü? İşte askeri güç dengesi... Tavyan geriliminde Çin ile ABD karşı karşıya geldi dünya ayağa kalktı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Pasifik ülkeleri turunda Tayvan ziyareti gerginliği en üst seviyeye çıkardı. Çin bu ziyaret üzerinden ABD'ye ve Tayvan'a gözdağı verirken, hava kuvvetlerini de harekete geçirdi. Peki bu üçlü gerilimde ordu gücü yönünden avantaj kimde? İki süper gücü karşı karşııya getiren krizde hangi ordu daha güçlü?
3.08.2022 Dünya
Abdülhamid Han Doğu Akdeniz'e açıldı! Rum ve Yunan ikilisinde büyük panik...
Abdülhamid Han Doğu Akdeniz'e açıldı! Rum ve Yunan ikilisinde büyük panik... Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisinin dün denize açılması Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan ordusu ve Atina'nın teyakkuza geçtiğini yazan komşu basını Abdülhamid Han'ın rotasını da sayfalarına taşıdı.
1.08.2022 Dünya
Sırbistan - Kosova savaşı kapıda! Avrupa'yı titreten gelişme... İşte iki ülkenin askeri güç dengesi
Sırbistan - Kosova savaşı kapıda! Avrupa'yı titreten gelişme... İşte iki ülkenin askeri güç dengesi Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın diğer ülkelere sıçma ihtimali Avrupa'yı titretirken yeni gelişme paniğin artmasına neden oldu. Sırbistan ile Kosova arasındaki gerilim her an savaşa dönüşebilirken NATO'dan müdahale açıklaması geldi.
1.08.2022 Dünya
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar...
Türkler ile Vikingler arasında ortak özellikler ortaya çıktı! İşte ilginç tarihi detaylar... Vikingler ile Türkler arasındaki ortak özellikler ortaya çıktı. Şimdiye kadar bulunan en görkemli Viking mezarlarının iki kadına ait olması, Vikingler hakkında bilinenleri altüst etti. Vikinglerin cenaze, gömü ve toplum yapısının bazı noktalarda eski Türk kültürüyle oldukça benzerlik gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Özkan, ilginç detayları da paylaştı.
1.08.2022 Dünya
ABD ile Çin arasında savaş çıkartacak kriz! 'Uçağını düşürelim'
ABD ile Çin arasında savaş çıkartacak kriz! 'Uçağını düşürelim' Süper güçler arasında günlerdir süren restleşmede bir Twitter mesajı dünyayı dehşete sürükledi, uluslararası haber ajansları Washington'dan yapılan duyuruyu 'son dakika' koduyla servis etti. ABD ile Çin Tayvan meseli sebebiyle karşı karşıya geldi. İşte dünyayı tedirgin eden restleşmede tüm detaylar...
31.07.2022 Dünya
Dünyanın en büyükleri tek tek belli oldu! Çin ABD'yi uyardı Kuzey Kore'den nükleer tehdit geldi...
Dünyanın en büyükleri tek tek belli oldu! Çin ABD'yi uyardı Kuzey Kore'den nükleer tehdit geldi... Dünyada insanlık tarihi boyunca savaşlar hep oldu. Günümüz Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa'yı titretirken Çin ile Tayvan arasında savaş çıkma ihtimali ise tüm dünyaya korku salıyor. Her ülke kendi topraklarını ve halkını savunmak için ordusunu güçlendirmeye devam ediyor. Askeri güç verilerini toplayan bir internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. 142 ülkelik listede Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti.
29.07.2022 Dünya
Silahlı kuvvetler 2022 listesi güncellendi! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...
Silahlı kuvvetler 2022 listesi güncellendi! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri... Askeri güç verilerini güncelleyen Global Firepower sitesi 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. 142 ülkelik listede Türk ordusu, askeri güç açısından birçok ülkeyi geride bıraktı.
25.07.2022 Dünya
En güçlü ülkeler sıralaması belirlendi! Ordusu en iyi puanı alan ülkeler listesi açıklandı...
En güçlü ülkeler sıralaması belirlendi! Ordusu en iyi puanı alan ülkeler listesi açıklandı... Tarih boyunca milletler kendi aralarında sürekli savamışlardır. Ülkeler herhangi bir savaşa ve saldırıya karşı ordularını güçlendirmişlerdir. Dünyanın en güçlü ordularının yer aldığı listeyi, askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi açıkladı. 2022 yılına dair verilerle toplanan listedeki sıralamada ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlik, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özellikleri dikkate alındı. Ceza puanı en az olan ülkeler sıralamanın en üstlerinde yer buldu kendilerine...
15.07.2022 Dünya
F-16'lar ile ilgili son dakika açıklaması! Biden duyurdu: Satmalıyız!
F-16'lar ile ilgili son dakika açıklaması! Biden duyurdu: Satmalıyız! ABD Başkanı Joe Biden NATO Liderler Zirvesi sonrası son dakika açıklamalarında bulundu. NATO'nun her karış toprağını savunacaklarını ifade eden Biden, “Hiç olmadığımız kadar güçlü olacağız" dedi. Biden, Türkiye'ye F-16 satışı için yaptığı açıklamada da, "Türkiye’ye F-16 satmalıyız. Kongre’nin onay vermesi lazım, bunu başarabiliriz" dedi.
30.06.2022 Dünya
Dünyanın en güçlüsü belli oldu! ABD'liler denizaltının hakimi ülkeleri açıkladı: Listeye Türkiye damga vurdu...
Dünyanın en güçlüsü belli oldu! ABD'liler denizaltının hakimi ülkeleri açıkladı: Listeye Türkiye damga vurdu... Dünyanın en büyük orduları, hava kuvvetleri, kara kuvvetleri ve deniz kuvvetleri olarak sıralanırken önemli bir detay dikkat çekiyor. Teknolojinin geldiği nokta savaşlarda artık insan gücünü arka plana atarken denizaltı gücü de giderek önem kazandı. ABD merkezli Globalfirepower sitesi ülkelerin askeri güç istatistiklerini sunmakta. Amerika, Çin, Rusya... süper güçlerin bulunduğu listeye Türkiye damga vurdu. Denizaltının hakimi ülkeler hangileri? İşte ülkelerin donanma ve denizaltı güç sıralamarı...
2.05.2022 Dünya
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! 2022 listesine Türkiye damgasını vurdu... İşte Türk ordusunun dünyadaki yeri...
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! 2022 listesine Türkiye damgasını vurdu... İşte Türk ordusunun dünyadaki yeri... Dünyanın en güçlü orduları listesi belli oldu. ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. Global Firepower tarafından yapılan sıralamada, ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlik, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özellikleri dikkate alındı. Peki bu listede Türk ordusu kaçıncı sırada yer alıyor? İşte 2022'nin en güçlü orduları ve Türkiye'nin sıralamadaki yeri…
30.04.2022 Dünya
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi...
İstanbul'da tarihi Rusya-Ukrayna zirvesi sona erdi! Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar geldi... Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Türkiye tarihi bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası baş başa görüşmeler yapan iki ülke daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Zirve sonrası ilk açıklama ise Ukrayna heyeti tarafından yapıldı. Ukrayna heyeti "2 hafta içinde görüşmeleri devam ettireceğiz. Güvenlik garantileri sağlanırsa nötr statüye geçeriz. Anlaşmada hiçbir şey AB’ye girmeye engel olmayacak. Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz." açıklamasını yaptı. Rus Heyeti "Bazı noktalarda uzlaşabildik" ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, "Taraflar arasında yakınlaşma sağlandı. en anlamlı ilerleme bugün sağlandı. Bu görüşmeler bize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bazı konularda uzlaşmalar sağlandı. Acil ateşkes olmalı." dedi.
29.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Güç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri güç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.