Arge

Arge

Son dakika arge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arge gelişmeleri de dahil olmak üzere 264 arge haberi bulunmuştur. Tüm arge haberleri aşağıda listelenmiştir.
sahibinden.com, yapay zekâ tabanlı yenilikçi İK uygulaması "Bir Dost" ile çalışanlarının hayatını kolaylaştırıyor
sahibinden.com, yapay zekâ tabanlı yenilikçi İK uygulaması "Bir Dost" ile çalışanlarının hayatını kolaylaştırıyor sahibinden.com, Cerebrum Teknoloji ile iş birliği yaparak geliştirdiği yapay zekâ tabanlı İK uygulaması "Bir Dost" ile çalışanlarının deneyimini iyileştirmeye ve çalışma hayatına katkı sağlamaya devam ediyor.
3.04.2024 Ekonomi
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Organize Bölgesi'ne ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu. Kacır, Adana'nın sanayi üretiminde kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Adana Türkiye'nin üreten gücüdür" açıklamalarında bulundu.
22.03.2024 Adana
AOSB Ar-Ge/Tasarım Merkezleri istişare kurulu toplandı
AOSB Ar-Ge/Tasarım Merkezleri istişare kurulu toplandı Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşmasına öncülük etmek amacıyla oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu çalışmalarını sürdürüyor.
19.03.2024 Adana
İnsansız su üstü aracı OKHAN Katar'da görücüye çıktı
İnsansız su üstü aracı OKHAN Katar'da görücüye çıktı Kayacı Savunma, Katar'daki 8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2024) insansız su üstü aracı OKHAN'ı sergiledi.
12.03.2024 Adana
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
21.12.2023 Ekonomi
Parfümünüz kalıcı değilse nedeni teniniz olabilir!
Parfümünüz kalıcı değilse nedeni teniniz olabilir! Duştan sonra kullanmak, nabız noktalarına sıkmak, çıplak cilde püskürtüp vurmak… Parfümü kalıcı hale getirmek için uygulanan yöntemlerden bazıları, ancak bir parfümün kalıcılığı kullanılan yöntemlere göre değil; parfümünün notalarından, teninizin kimyasına ve hatta cildinizin gözenekli olup olmamasıyla belirleniyor. Kimyager ve JR Parfümer Ahmet Şahin bir parfümde kalıcılık aranıyorsa, direkt kıyafete sıkılmasını öneriyor. Bu yöntemi ayrıca daha sağlıklı buluyor. İşte kokulara dair bilinmeyenler…
11.11.2023 Sağlık
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi
Milli muharip uçakta geri sayım başladı! İşte Kaan'ın uçuş tarihi Bartın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu’nun en büyük teknoloji festivali olarak bilinen Arge Proje Pazarı’nın ödül törenine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türk mühendislerinin başarısındaki sırrı açıklayarak, milli muharip uçağı Kaan’ın yıl sonuna kadar ilk uçuşunu gerçekleştireceğini duyurdu.
4.11.2023 Gündem
Parfüm kokusunun kalıcılığını teniniz belirliyor!
Parfüm kokusunun kalıcılığını teniniz belirliyor! Duştan sonra kullanmak, nabız noktalarına sıkmak, çıplak cilde püskürtüp vurmak… Parfümü kalıcı hale getirmek için uygulanan yöntemlerden bazıları, ancak bir parfümün kalıcılığı kullanılan yöntemlere göre değil; parfümünün notalarından, teninizin kimyasına ve hatta cildinizin gözenekli olup olmamasıyla belirleniyor. Kimyager ve JR Parfümer Ahmet Şahin bir parfümde kalıcılık aranıyorsa, direkt kıyafete sıkılmasını öneriyor. Bu yöntemi ayrıca daha sağlıklı buluyor. İşte kokulara dair bilinmeyenler…
10.06.2023 Sağlık
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir
Bakan Akar: Bu projeler bir zihniyet devrimidir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuştu. Savunma sanayinin önemine dikkat çeken Akar, "Bu projeler bir zihniyet devrimidir. Savunma alanında güçlü olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Made İn Türkiye markası uluslararası pazarda hak ettiği konuma yükselmiştir." dedi.
1.05.2023 Gündem
BSH Türkiye, resmi Ar-Ge Merkezi’nin 15. yılını kutluyor
BSH Türkiye, resmi Ar-Ge Merkezi’nin 15. yılını kutluyor BSH Türkiye, Türkiye’nin ilk resmi sertifikasına sahip Ar-Ge Merkezi’nin 15’inci yılını kutluyor. Global cirosunun yüzde 5,3’ünü Ar-Ge’ye ayıran şirketin Çerkezköy’deki merkezde her yıl 45’in üzerinde patentli ürün geliştiriliyor.
18.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Gönlümüz, kulağımız, kalbimiz deprem bölgesinde" diyen Bakan Kurum, bölgedeki çalışmaları aktardı. Kurum, "Bayramda sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek" ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Bor karbür çelik kadar dayanıklı
Bakan Dönmez: Bor karbür çelik kadar dayanıklı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin ilk bor karbür tesisinin açılışı öncesinde CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu.
19.03.2023 Gündem
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez açıkladı
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye Ulusal Enerji Planı & Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası" toplantısında açıklamalarda bulundu.
19.01.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz
Bakan Kirişci: Sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz Kağıthane'de Ar-Ge Merkezi'nin açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yeni vizyon çerçevesinde zorunlu olmayan, sadece taraflar arasında kendi iradeleriyle gündeme gelebilen sözleşmeli tarımı zorunlu hale getireceğiz” dedi.
8.12.2022 Ekonomi
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi İçecek ambalajlarında 2023 yılından itibaren zorunlu depozito sistemi hayata geçirilecek. Uygulamanın maden suyunun diğer içeceklerle rekabetini zorlaştıracağını belirten Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği Başkanı Ömer Kızıl, "Maden suyu firmalarının günlük satışlarının yüzde 35'lik bedelinin peşin ödemesi yükü kayıt dışılığı arttıracak" dedi.
18.11.2022 Ekonomi
Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız
Savunma Sanayi Başkanı Demir: F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Bize yapamazsın dediklerinin aslında nasıl da birazcık çabayla yapılabildiğini görüyoruz. Evet, F-35 olmaz, biz de milli muharip uçak yaparız. Bizim önceliğimiz dışa bağımlılığımız olmadan ilerlemek" dedi.
27.10.2022 Ekonomi
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız
Mustafa Varank: Türkiye'ye karşı en küçük tehdide seyirci kalmayız SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nın resmi açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Türkiye'nin başkasının topraklarında gözü olmadı. Bizim savunma sanayii harikalarımız 10 yıllardır devam eden emperyalistlerin ya da maşalarının yaptığı zulümleri durdurmak için kullanılır. Türkiye'ye karşı yapılacak en küçük tehdide dahi seyirci kalmayız. Aksini düşünen varsa SAHA EXPO'yu görsünler" dedi.  
25.10.2022 Siyaset
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları! SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
14.10.2022 Çalışan Hakları
Bakan Varank'tan Ar-Ge harcamalarına ilişkin açıklama: 30 kat arttı
Bakan Varank'tan Ar-Ge harcamalarına ilişkin açıklama: 30 kat arttı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizde yapılan Ar-Ge harcamalarının parasal değeri 2002'den bu yana tam 30 kat artarak 55 milyar liraya ulaştı. Bu harcamaların milli gelire oranını da 2 kat artırarak 1000'de 5'ten yüzde 1,09'a çıkarmayı başardık" dedi.
5.10.2022 Ekonomi
Golfün yıldızları Belek'teki Rikse Birdie Challenge'da mücadele edecek
Golfün yıldızları Belek'teki Rikse Birdie Challenge'da mücadele edecek Antalya'nın turizm bölgesi Belek yine önemli bir golf şampiyonasına ev sahipliği yapacak.
26.08.2022 Diğer Sporlar
Ornate Kozmetik Kozmetik Ürünlerde Geleneksel Güzellik Sırları Trend Oldu
Ornate Kozmetik Kozmetik Ürünlerde Geleneksel Güzellik Sırları Trend Oldu Cildin sağlıklı ve bakımlı görünmesi için profesyonel anlamda cilt bakım ürünleri üretimi yapılıyor. Ülkemize ve dünya ülkelerine hükmeden bu kozmetik markalarının bir bölümünün ürünlerinin ise cilde karşı herhangi bir katkı sağlamadığı hatta bazı negatif içeriklerinin bulunduğu görülüyor. Bu negatif yapı kullanıcıların, kozmetik ürünlere ödemiş oldukları yüksek meblağa nazaran hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Uzmanlar kozmetik ürünlerin alınırken paraben ve petro kimya türevlerinin içermediğine dikkat edilmesini söylerken, dünyaca ünlü markalar bu alanda arge geliştirmelerine devam ediyor.
11.08.2022 Advertorial
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak...
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak... Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için "arı havası (api-air)" cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.
10.08.2022 Ekonomi
Gıda krizine çözüm olacak, Türk bilim insanları geliştirdi! Soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli...
Gıda krizine çözüm olacak, Türk bilim insanları geliştirdi! Soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli... Tüm dünyada baş gösteren kuraklık ve savaşlar buğday rekoltesinde düşüş ve buğdaya ulaşmada yaşanan zorluklar buğdayın önemini gözler önüne serdi. Türk bilim adamları tarafından soğuk ve kuraklığa dirençli, ürün kalitesi yüksek ıslah çalışmalarının buğday sıkıntısının yaşandığı şu günlere denk gelmesi sadece Türkiye değil dünya içinde umut oldu. Türk bilim adamları tarafından geliştirilen soğuk, kuraklık ve hastalıklara dirençli, ürün kalitesi yüksek buğdayda ilk hasat bugün gerçekleştirildi.
9.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek Teknopark İstanbul’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Şu anda sondaj gemilerimizi Fatih’te ve Abdülhamithan’a 10 gün sonra teslim edilecek bir ürünü, arkadaşlar bize getirdiler. 10 gün sonra teslim ediyoruz. Bunu zaten Cumhurbaşkanı'mızın Fatih gemisini ziyaretinde de Filyos'u ziyaretinde de görmüştük. 3 bin metre derinlikte, Türkiye’de başka bir yerde olmayan yine Türkiye’de üretilen, robotik cerrahi bir müdahale gibi robotla 3 bin metrede doğal gazın çıkarılmasını sağlayan bir teknoloji, bu merkezde çalışılıyor. Yani içinde bulunduğumuz merkez binaların çok ötesinde 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonu şekillendiren yerlerden birisi, bizim için son derece kritik.” ifadelerini kullandı.
5.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Arge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.