Araştırma Görevlisi

Araştırma Görevlisi

Son dakika araştırma görevlisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araştırma görevlisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araştırma görevlisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araştırma Görevlisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araştırma görevlisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.999 araştırma görevlisi haberi bulunmuştur. Tüm araştırma görevlisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığı tespit edildi
Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığı tespit edildi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Buğra Terzi, harp cerideleri üzerinde yaptığı araştırmalar sırasında Çanakkale Savaşları'nda 57'nci Alay'ın mevcudunun hepsini şehit verdiği bilgisini yanlış olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma Görevlisi Terzi, "Yaptığımız çalışmalarda 57'nci Alay'ın tamamının şehit olmadığını tespit ettik. Bize harp cerideleri bunun kesin olduğunu kanıtladı" dedi.
13.03.2024 Gündem
Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Mamak İlçe Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı oldu
Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli? AK Parti Mamak İlçe Belediye Başkanı Adayı Asım Balcı oldu AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkanı Adayı olarak Asım Balcı adayı gösterdi. Peki, Asım Balcı kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.01.2024 Gündem
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi!
Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında ve nereli? İstanbul Esenyurt Üniversitesi rektörüne atanan Prof. Dr. Selman Ögüt’ün biyografisi! İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı. Peki, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? Selman Öğüt’ün babası kimdir?
1.12.2023 Gündem
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Ceren Damar cinayetinde yeni gelişme! Katilin ailesine ceza yağdı
Ceren Damar cinayetinde yeni gelişme! Katilin ailesine ceza yağdı Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babasının, Damar ailesine yönelik yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, baba Ömer Hikmet’e 8 yıl, anne Hatice Hikmet’e ise 7 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi ise yapılmadı.
21.10.2023 Yaşam
Contemporary İstanbul’a yeni partner
Contemporary İstanbul’a yeni partner Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan ve bu sene 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un yeni partneri e-ticaret platformu Trendyol oldu.
27.09.2023 Vitrin
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif
Türk bilim insanları, dünyaca kabul gören deprem sinyali teorisini çürüttü! Müthiş keşif Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yazdıkları makaleyle deprem öncesinde atmosferde meydana gelen elektron hareketlerini inceleyerek, 'deprem sinyali' olarak kabul edilen 'deprem öncesi tetiklenen atmosferik değişimler teorisini' çürüttüklerini söyledi.
26.08.2023 Yaşam
Parkinson ve Alzheimer hastalarını umutlandıran gelişme!
Parkinson ve Alzheimer hastalarını umutlandıran gelişme! Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (METAM) araştırma görevlisi Dr. Tuğba Topal, Amerikalı bilim insanlarının da arasında bulunduğu heyetle birlikte, Parkinson hastalığına çözüm arıyor. Dokudan canlı organoid (minyatür organ) üretimi yaparak Parkinson hastasından alınan hücre örneğini kök hücreye dönüştürüp, beyinde dopamin hormonu salgılayan nöron hücresi üretmeyi başaran heyet, Parkinson gibi ‘nörodejeneratif’ (sinir hücrelerinin zamanla fonksiyonlarını kaybedip ölmesi)’ hastalıklara kalıcı çözüm bulmayı ve geliştirdikleri bu teknikle deneylerde kobay hayvan kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dr. Topal, “Amacımız, hayvan deneylerini ortadan kaldırıp tamamen insan hücresi ve 3 boyutlu şekilde çalışmaları devam ettirip, ilaç testlerinde de deneyebilmek” dedi.
8.08.2023 Sağlık
Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı
Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen atandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Yüksel Özgen getirildi.
3.08.2023 Gündem
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı 'yerel seçimler' konulu toplantıda yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu, İmamoğlu'nu eleştirdi. "Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz diye bir ifadesi oldu. Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bülent Kerimoğlu kimdir, hangi partili, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti, nerelidir?
25.07.2023 Gündem
AK Parti'de yeni görevlendirmeler
AK Parti'de yeni görevlendirmeler AK Parti'de Efkan Ala Genel Başkanvekili, Zafer Sırakaya Dış İlişkiler Başkanı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Hakları Başkanı oldu.
19.06.2023 Gündem
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri... Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sorularının yanıtı sorgulanıyor. Vatandaşlar Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatına ve mesleğine dair ayrıntıları araştırıyor.
31.05.2023 Gündem
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde Japon ‘karton bölme sistemi’ kurdular
Deprem bölgesinde Japon ‘karton bölme sistemi’ kurdular Japon, Türk ve Polonyalı gönüllülerden oluşan ekip, toplu alanlarda depremzedelerin mahremiyetini sağlamak ve sahra hastanelerinde doktorların daha sağlıklı bir muayene yapabilmesi için Japonya’da uygulanan ‘karton bölme sistemi’ kurdu.
26.03.2023 Gündem
Öğrencilere aylık 20 bin TL destek! YÖK resmen açıkladı
Öğrencilere aylık 20 bin TL destek! YÖK resmen açıkladı Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) araştırma görevlisi konumundaki 100 doktora öğrencisine, 'Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi' kapsamında tez konuları hakkında yurt dışında araştırma yapmaları için kişi başı aylık 20 bin TL'ye kadar destek verilecek.
23.03.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan 'hibrit eğitim' mesajı Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde yapılan 256’ncı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremlerden hemen sonra alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini belirtip, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.
21.03.2023 Gündem
50 d'li araştırma görevlilerin 33’a ya geçirilmesi! Araştırma görevlisine kadro verilecek mi, 50 d’li araştırma görevlisi kadro başvurusu ne zaman?
50 d'li araştırma görevlilerin 33’a ya geçirilmesi! Araştırma görevlisine kadro verilecek mi, 50 d’li araştırma görevlisi kadro başvurusu ne zaman? Araştırma görevlisine kadro verilecek mi, araştırma görevlisi 50 d kadrosu nedir? Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yükseköğretim kurumlarında çalışan 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınmasına ilişkin usul ve esasları belirledi. Buna göre 50/d’li araştırma görevlileri 33/a kapsamına geçerek kalıcı olarak kadrolu olabilecekler. İşte 50 d'li araştırma görevlilerin 33’a ya geçirilmesi…
4.03.2023 Eğitim
12 balina karaya vurdu! Ölüm nedenleri deprem mi? Uzmanlar gerçeği açıkladı
12 balina karaya vurdu! Ölüm nedenleri deprem mi? Uzmanlar gerçeği açıkladı Depremden 3,5 gün sonra 12 adet Akdeniz Gagalı Balina karaya vurdu. Uzmanlar bu olay sonrası çalışma başlattı. Karaya vuran balinaların ölüm nedenini araştırdı. Türkiye'de peş peşe meydana gelen depremler sonrası birçok balinanın ölmesi akıllara ölümlerinin sebebi deprem mi, sismik çalışmalar mı? sorusunu getirdi. Uzmanlar balina ölümleriyle ilgili gerçeği açıkladı.
25.02.2023 Dünya
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Peki, Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi... 
23.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İkinci büyük depremde 60 saniyede 6,6 metre ötelenme gerçekleşti İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Gözlemlerimiz Kahramanmaraş merkezli ikinci büyük depremin Çardak Fayı ve Doğanşehir Fayının kırılmasıyla oluşan iki segmentli bir deprem olduğunu göstermektedir" dedi. Depremin yer kabuğunu metrelerce öteye taşıdığını belirten Prof. Dr. Sözbilir, "İkinci büyük depremde 60 saniyede, 6,6 metre ötelenmenin gerçekleştiğini anlıyoruz. Özellikle Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, depremin sismik kaynağı olan Doğanşehir Fayı boyunca konumlandığından, yeni yapılanmanın bu fay zonunun dışına çekilmesi hayati derecede önem taşımaktadır" dedi.
18.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'taki deprem sırasında oluşan ses tüyler ürpertti
Kahramanmaraş'taki deprem sırasında oluşan ses tüyler ürpertti Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ürkütücü sesi Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi.
7.02.2023 Gündem
Öldürülen Ceren Damar'ın babasına hakaretten yargılanan avukata 7 ay hapis
Öldürülen Ceren Damar'ın babasına hakaretten yargılanan avukata 7 ay hapis Ankara'da araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'i (27) öldüren sanığın avukatlığını yapan ve sosyal medya hesabından Şenel'in babası Mustafa Damar'a 'hakaret' suçundan yargılanan Avukat Vahit Bıçak'a 7 ay hapis cezası verildi.
6.02.2023 Yaşam
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin sesi kan dondurdu!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin sesi kan dondurdu! Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ürkütücü sesi Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Dr. Hamdullah Livaoğlu tarafından kaydedildi.
6.02.2023 Haber

Benzer Haber Etiketleri

Araştırma Görevlisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araştırma görevlisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.