Arap Baharı

Arap Baharı

Son dakika arap baharı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arap baharı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arap baharı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arap Baharı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arap baharı gelişmeleri de dahil olmak üzere 843 arap baharı haberi bulunmuştur. Tüm arap baharı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü
Bakan Soylu: 554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Soylu, "554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Göçmen meselesini çözeceğiz AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bu göçmen meselesini de inşallah artan ırkçılığın, gelişen faşizmin bir aracı haline döndürmeden makul ve gerçekten elverişli politikalar kullanarak çözeceğiz” dedi.
9.05.2022 Siyaset
Bakan Soylu: Dünya Kupası'nda 3 bin 250 Türk polisi görev yapacak
Bakan Soylu: Dünya Kupası'nda 3 bin 250 Türk polisi görev yapacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Katar 2022 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası'nda güvenliği Türk polisinin sağlayacağını belirterek, “3 bin 250 personelimiz, yaklaşık 45 gün Katar'da Dünya Kupası için geçici olarak görev yapacak" dedi.
18.01.2022 Siyaset
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz!
ABD'li isimden itiraf: Türkiye olmadan çözüm olmaz! ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de Türkiyesiz bir çözüm ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Jeffrey, 'Türkiye olmaksızın Suriye'de bir çözüm olamaz. Bu da ABD ile Türkiye’nin iş birliğini zorunlu hale getiriyor' dedi.
15.11.2021 Dünya
Şentop: Türkiye ve İtalya iş birliği içinde çalışma iradelerini G20'ye de taşımalıdır
Şentop: Türkiye ve İtalya iş birliği içinde çalışma iradelerini G20'ye de taşımalıdır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İtalya'nın Il Messaggero gazetesine verdiği makalede, "Türkiye ile İtalya, bölgesel ve küresel meselelere çözüm bulmak için iş birliği içinde çalışma iradelerini G20'ye de taşımalıdır" dedi.
12.10.2021 Siyaset
Tunus'ta yeni hükümet kuruldu! Bir ilk gerçekleşti
Tunus'ta yeni hükümet kuruldu! Bir ilk gerçekleşti Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Necla Buden Ramazan, 23 bakandan oluşan yeni kabineyi açıkladı. Aynı zamanda akademisyen kimliği taşıyan Buden, Arap dünyasının ve Tunus'un ilk kadın Başbakanı oldu.
11.10.2021 Dünya
Türkiye'den ABD'ye S-400 resti! 'Kabul etmemiz mümkün değil'
Türkiye'den ABD'ye S-400 resti! 'Kabul etmemiz mümkün değil' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile görüş ayrılığı olan konuların devam etmesine rağmen Biden yönetiminin Türkiye ile yakın çalışma arzusunda olduğunu söyledi. Çavuşoğlu S-400'ler ile ilgili, “Tamamen, yüzde 100 bizim kontrolümüzde olacak. O yüzden pek çok mühendisi, teknisyeni Rusya’ya gönderdik eğitim için ve burada hiç Rus askeri ve uzmanı bulunmayacak. Hal böyleyken başka bir ülkeden gelen teklifi de kabul etmemiz mümkün değil ama böyle bir teklif olduğunu da hatırlamıyorum. Amerika’da bizle yakın çalışma arzusu var. Biden telefonda Cumhurbaşkanımıza ‘Siz de istiyorsanız biz sizinle yakından çalışmak istiyoruz’ dedi ama var olan sorunları aşmamız lazım aynı zamanda.” dedi.
31.05.2021 Dünya
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir'
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde cumhurbaşkanı' sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir." dedi.
11.01.2021 Siyaset
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor!
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor! ABD’nin uyguladığı 'Sezar Yasası' yaptırımlarından dolayı parasal darboğaza giren Esad rejimi ülkenin en zengin iş adamlarından birinin mal varlıklarına el koymuştu. Parasal darboğaza giren Esad ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir rapor yayınlandı. Rapor, rejiminin rüşvet ve yolsuzluk düzeni ortaya koyuyor. ‘Sednaya Hapishanesi Tutuklular ve Kayıplar Derneği’ tarafından hazırlanan rapora göre Suriye’de tutuklu bulunanların aileleri, yetkililere büyük miktarda rüşvet vermeye zorlanıyor. Ayrıca Suriye’de halkın tutuklanması ve ailelerinden rüşvet alınması rejim için başlıca finansman kaynağı. 'Sezar Yasası' ismini "Sezar" kod adlı bir askeri fotoğrafçıdan alıyor. Bu fotoğrafçının, Suriye hapishanelerinde işkence ve ölümü belgeleyen 52 bini aşkın fotoğraf çektiği belirtiliyor.
5.01.2021 Dünya
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi…
Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu: Türk mallarının-ürünlerinin boykot sebebi… Suudi Arabistan’ın Türkiye boykotu gündeme oturdu. Türk mallarına boykot çağrısı yapan Suudi Arabistan Ticaret Odaları Başkanı Aclan, boykot çağrısını yineleyerek “Kesin ve net bir şekilde söylüyorum; yatırıma hayır, ithalata hayır, turizme hayır” ifadelerini kullandı ve ülkede bulunan Türk şirketlerinin de boykot edilmesini istedi. Peki, Suudi Arabistan Türkiye'yi neden boykot ediyor? Suudi Arabistan boykot sebebi…
19.10.2020 Gündem
ABD istedi! Arap ülkeleri harekete geçti!
ABD istedi! Arap ülkeleri harekete geçti! Arap baharı devrimlerini korumak amacıyla 6 ülkenin 2014'te kurduğu Arap Konseyi, Lübnan'da yaşananların Arap halklarının, baskıcı rejimlere karşı mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti. Açıklamada, 'Halklarımızın bir seçim yapması gerekiyor, ya eski siyasi rejimi yok edecekler ya da bu rejim onları yok edecek. Ancak biz, eskimiş bu rejimin son nefesini vermek üzere olduğuna inanıyoruz.' denildi.
9.08.2020 Dünya
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste...
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste... Türkiye ve Libya Kuzey Afrika ülkesindeki iki askeri üssün Türk ordusunun kullanımına açılması için görüşmeler yapıyor. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk kaynak, tarafların Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünü masaya yatırdığını bildiriyor.
15.06.2020 Dünya
Rusya'dan kritik ziyaret
Rusya'dan kritik ziyaret Libya'daki gelişmelerle ilgili kritik bir son dakika haberi geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu yarın İstanbul'da olacak. Bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek Libya toplantısının ana gündem maddesi Libya'daki son durum ve ateşkese yönelik olacak...
13.06.2020 Dünya
Libya'dan Sirte ve Cufra kentlerine "Zafer Yolları" operasyonu
Libya'dan Sirte ve Cufra kentlerine "Zafer Yolları" operasyonu Libya Ordusu, sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurdu.
6.06.2020 Dünya
Libya'da Kaddafi yanlılarından, Hafter ile ayrılık mesajı
Libya'da Kaddafi yanlılarından, Hafter ile ayrılık mesajı Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yanlısı "Cemahiriye" televizyonu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile iş birliğini sonlandırmanın işaretlerini vererek, Hafter'i "emirlerini dışarıdan alan ve dış güçlerin planlarını Libya'da uygulayan birisi" olmakla suçladı.
21.05.2020 Dünya
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi...
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi... Son dakika haberine göre, Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını duyurdu.
18.05.2020 Dünya
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor Küresel enerji piyasasında yaşanan dalgalanma ve Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik daralmaya bağlı olarak sert bir şekilde azalan petrol ve hac-umre gelirleri Muhammed bin Selman’ın dört yıl önce planladığı ekonomik başarı hikayesini imkansız kılıyor. Yemen savaşı ve Orta Doğu genelinde sürdürülen karşı devrimci politika Suudilerin hem İslam dünyasındaki hem de uluslararası arenadaki itibarlarına çok önemli zararlar verdi
24.04.2020 Dünya
Blackwater'ın kurucusundan Rus Wagner'e Libya'da destek teklifi  iddiası
Blackwater'ın kurucusundan Rus Wagner'e Libya'da destek teklifi iddiası ABD'li güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında paralı askerleri savaşan Wagner güvenlik şirketine destek olmayı teklif ettiği, ancak önerinin kabul görmediği öne sürüldü.
14.04.2020 Dünya
Esed rejimi, Dera'da 6 sivili öldürdü
Esed rejimi, Dera'da 6 sivili öldürdü Esed rejimi, kontrol etmekte zorlandığı Dera'da eski askeri muhaliflerle çatıştı, bölgede gerginlik sürüyor. Çatışmada 8 unsurunu kaybeden rejim güçleri, Dera'nın batısındaki Celin beldesine topçu saldırısı düzenledi.
19.03.2020 Dünya
MHP Lideri Bahçeli: O gözü oyarız, o eli kökünden keseriz
MHP Lideri Bahçeli: O gözü oyarız, o eli kökünden keseriz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. "İdlib'den geri çekilirsek elinde sonunda Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Böyle olursa Suriye'deki kaosun Anadolu'ya ithali de mukadderdir." diyen Bahçeli, "Hatay on yıllardır Suriye haritalarında açıkça gösterilmiştir. Şimdi 'Çalınan şehir Hatay' diye haberler yapılmaktadır. Kim Hatay'a göz dikiyorsa o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz. Hatay'ı tartışmaya açmak cinayettir, ihanettir, rezalettir." ifadelerini kullandı.
3.03.2020 Siyaset
92 yaşında ölen Hüsnü Mübarek kimdir, devlet başkanlığı ve istifa süreci? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek neden öldü?
92 yaşında ölen Hüsnü Mübarek kimdir, devlet başkanlığı ve istifa süreci? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek neden öldü? Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek 91 yaşında hayatını kaybetti. Hüsnü Mübarek 1981-2011 arasında Mısır Cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştı. 91 yaşındaki Mübarek, 2011'de patlak veren ve Arap Baharı olarak anılan gösteriler sonucu görevini 10 Şubat 2011 tarihinde yetkilerini yardımcısı olan Ömer Süleyman'a devretmişti. Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek kimdir, neden öldü?
25.02.2020 Gündem
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti
Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek hayatını kaybetti Mısır basını eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 92 yaşında öldüğünü duyurdu.
25.02.2020 Dünya
Umman Sultanı Kabus bin Said hayatını kaybetti!
Umman Sultanı Kabus bin Said hayatını kaybetti! Umman Sultanı Kabus bin Said'in (79) hayatını kaybettiği ve ülkede 3 gün yas ilan edildiği bildirildi.
11.01.2020 Dünya
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti?
Kasım Süleymani kimdir? İranlı generali Süleymani neden hedefti? İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü. Süleymanii İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı olarak biliniyordu. Dünyada son dakika haberi olan olay sonrası herkes Kasım Süleymani kimdir? Kasım Süleymani neden öldürüldü? Süleymani neden ABD'nin hedefindeydi? sorularını sormaya başladı.
3.01.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kanal İstanbul'a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak" dedi.
1.12.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Arap Baharı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arap baharı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.