Anzak

Anzak

Son dakika Anzak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Anzak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Anzak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anzak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anzak gelişmeleri de dahil olmak üzere 194 anzak haberi bulunmuştur. Tüm anzak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.
25.04.2024 Gündem
Avustralya, ABD’den HIMARS ve Norveç’ten deniz füzesi alacak
Avustralya, ABD’den HIMARS ve Norveç’ten deniz füzesi alacak Avustralya Savunma Bakanlığı bugün ABD’den orta menzilli, güdümlü roket fırlatma sistemi olan HIMARS araçlarından ve Norveç'ten Deniz Saldırı Füzeleri (NSM) alacaklarını duyurdu.
5.01.2023 Dünya
İzmir, Aydın ve Balıkesir'de orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor
İzmir, Aydın ve Balıkesir'de orman yangını! Havadan ve karadan müdahale sürüyor Balıkesir’in Kepsut ilçesinde orman yangını çıktı. AFAD, yangına, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale edildiğini açıkladı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yaptığı açıklamada, "An itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. ’Yangını büyük oranda kontrol altına aldık’ diyebiliyoruz. İnşallah hava kararmadan kontrol altına almış oluruz" dedi. Öte yandan Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Anzak Koyu mevkisinde saman yüklü bir TIR'da çıkan yangın, ormana da sıçradı. Yangın ekiplerin hızlı müdahalesi sonrası söndürüldü. İzmir'in Gaziemir ilçesinde ise henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde ise 17:30'da çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangınlar, havadan ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17.07.2022 Gündem
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı
Çanakkale Kara Savaşları'nın 107nci yıl dönümünde şehitler anıldı Çanakkale Kara Savaşları 107nci yıl dönümünde Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende şehitler ve hayatını kaybeden yabancı askerler anıldı. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale tek vücut olmuş Türk milletinin birlikte atan kalbi, beraber yürüdüğü yol, her şeyini feda etmeye hazır olarak kenetlendiği inanmışlıktır" dedi.
24.04.2022 Gündem
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir"
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir" Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümünü anma etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale, medeniyetimizde insana verilen değerin, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin, savaşın yıkımına şahit olan gözlerin yine de insana bakışının değişmediğinin belgesidir. Bunun aksini söyleyenlerin yalanları da Çanakkale cephelerinin gerçeği karşısında mağlup olmuştur" dedi.
24.04.2022 Siyaset
57. alay ne zaman şehit oldu, 57. alay hikayesi ve olayı nedir? 57. alay nerede, kaç kişiydi, hepsi öldü mü, komutanı kimdir?
57. alay ne zaman şehit oldu, 57. alay hikayesi ve olayı nedir? 57. alay nerede, kaç kişiydi, hepsi öldü mü, komutanı kimdir? Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü kutlanırken, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili konu başlıkları da gündem konusu oluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözüyle tarihe geçen Çanakkale Savaşında kahramanlık hikayesiyle adını tarihe yazdırdı. Çanakkale Kara Muharebeleri'nin başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarması ve sonrasında gerçekleşen muharebelerdeki başarısıyla öne çıkan 57. Alayın hikayesi 18 Mart vesilesiyle yeniden gündeme geldi. Peki, 57. alay ne zaman şehit oldu, 57. Alay şehitliği hikayesi nedir? 57. Alay nerede, komutanı kimdir? 57. alay kaç kişiydi, hepsi öldü mü, kurtulan var mı?
18.03.2022 Gündem
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı...
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı... Üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen hikâyeleri, menkıbeleri, türküleri ve efsaneleri ile kolektif hafızadaki yerini ilk günkü gibi koruyan, büyük toplumsal izler bırakan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan savunmasının, fedakârlığın, kahramanlığın ve şehitliğin timsalidir. Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği, “Çanakkale Geçilmez” diyerek yazdığı Çanakkale Destanı’nın 107’nci yılı bugün törenlerle kutlanıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği unutulmaz zaferdir.
18.03.2022 Gündem
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Çanakkale'nin neyi meşhur? Çanakkale'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'de bulunan her şehrin kendine özgü bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Marmara bölgesinin içerisinde yer almakta olan Çanakkale ilinin aynı zamanda Türkiye'nin kuzeybatısında bulunduğunu ifade etmekte mümkündür. Çanakkale köklü bir tarihe sahip olan oldukça önemli bir ilimiz olarak bilinmektedir. Hem gezilecek meşhur yerleri hem de meşhur yiyecekleri ile Çanakkale mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında yer almaktadır. Çanakkale'nin hem meşhur yerlerini gezmek hem de meşhur yiyeceklerini tatmak isteyen kişiler öncesinde bilgi sahibi olmak isteyebilir. 
1.02.2022 Yaşam
Anzak Koyu'nda şafak ayini düzenlendi
Anzak Koyu'nda şafak ayini düzenlendi Çanakkale Kara Savaşlarının 106. yılı etkinlikleri kapsamında tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda tören düzenlendi.
25.04.2021 Yaşam
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi kısaca |18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında?
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi kısaca |18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında? Çanakkale Zaferi’nin tarihi ve anlamı hakkındaki araştırmalar arttı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma günü yurdumuzun her yerinde etkinliklerle anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan binlerce askerimiz Türk tarihinin en önemli destanını tarihe yazarken, Çanakkale Zaferi’nin tarihi, önemi ve anlamı sorgulanıyor. Peki, 18 Mart 1915’te ne oldu, Çanakkale Zaferi tarihi nedir, Çanakkale Zaferi kaç yılında? İşte 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi…
18.03.2021 Gündem
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri 18 Mart Çanakkale Zafer sözleri, şiirleri, yazıları gibi konular yarın kutlanacak Çanakkale Zaferi öncesi yoğun ilgi görüyor. 18 Mart Zaferi coşkuyla kutlanırken, şehit olan askerlerimiz de unutulmuyor, her sene olduğu gibi anılıyor. Çanakkale Zaferi’ni anmak ve kutlamak isteyen vatandaşlar ise sosyal medyada ya da mesaj uygulamalarında paylaşacakları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajları ve sözlerini araştırıyor. Türk tarihinde büyük önem arz eden bu zaferi kutlamak ve en anmak için en güzel 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa şiirler derlendi. İşte 18 Mart şiir örnekleri ile en güzel Çanakkale şiirleri...
17.03.2021 Gündem
Koşuya terlikle ısındı, yalın ayak yarıştı
Koşuya terlikle ısındı, yalın ayak yarıştı Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen "Çavuşköy Zafer Koşusu"nda renkli görüntüler oluştu.
30.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anzak Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anzak Günü mesajı Cumhurbaşkan Erdoğan, "Anzak Günü münasebetiyle ülkemizde bulunan misafirlerimiz aracılığıyla tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz."
25.04.2019 Gündem
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir
Bakan'dan 104'üncü yıl mesajı: En anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümünde Şehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende, gurur ve hüzün bir arada yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale müdafaası, aziz milletimizin sadece vatan topraklarını savunduğu bir mücadele değildir. Mehmetçik savaş alanında, inancı gereği taşıdığı metaneti ve merhametiyle insanlık değerlerini de savunmuş, korumuş ve kurtarmıştır. Bugün dünyada hızla yayılan ırkçılık ve İslamofobi’ye en anlamlı cevap bu topraklarda verilmiştir" dedi.
24.04.2019 Gündem
Eylem hazırlığı yapan bir DEAŞ'lı terörist yakalandı
Eylem hazırlığı yapan bir DEAŞ'lı terörist yakalandı Anzak günü etkinliklerine yönelik DEAŞ terör örgütü adına eylemsel faaliyetlerde bulunabileceği değerlendirilen Suriye uyruklu bir kişi Tekirdağ’da yakalandı.
24.04.2019 Gündem
“Türk İşi Dondurma” İngiltere'de vizyona girecek!
“Türk İşi Dondurma” İngiltere'de vizyona girecek! Londra Türk Filmleri Haftası’nın ilk etkinliği olarak İngiltere’de sektör temsilcileri ve basın mensuplarına gösterilen “Türk İşi Dondurma” tam not aldı. İzleyiciler üzerinde Ayla filminin yurtdışı gösterimlerine benzer bir etki yaratan film sonrası düzenlenen soru cevapta duygusal anlar yaşandı.
25.03.2019 Kültür Sanat
Kritik zirve sonrasında Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş çağrı
Kritik zirve sonrasında Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş çağrı Çavuşoğlu, dünyaya İslam düşmanlığını, hoşgörüsüzlüğü, ırkçılığı ve terörizmi kapsamlı şekilde ele alma ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.
22.03.2019 Dünya
Fahrettin Altun: Erdoğan'ın sözleri bağlamından koparıldı
Fahrettin Altun: Erdoğan'ın sözleri bağlamından koparıldı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anzaklar'a yönelik ifadelerinin bağlamından çıkarıldığını belirtti.
20.03.2019 Gündem
Dedemizin izinde...
Dedemizin izinde... Çanakkale Kara Savaşları’nın 103’üncü yıl dönümünde üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencileri ile izciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 10 bin kişi, 57’nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirdi
25.04.2018 Gündem
Anzakları taşıyan yolcu otobüsü yandı
Anzakları taşıyan yolcu otobüsü yandı Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı anma törenleri için kente gelen Anzakları taşıyan yolcu otobüsü, Ayvacık ilçesi yakınlarında yandı.
24.04.2018 Yaşam
İngiltere'den Türkiye'ye jest
İngiltere'den Türkiye'ye jest Çanakkale Savaşları'na katılan askerler ve aralarındaki dostluğu anmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Gelibolu Dostluk Konseri"nde sahne alan İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Türk bestekar Can Atilla'nın savaşların 100. yılına özel hazırladığı 57. Alay-Gelibolu Senfonisi'ni icra etti.
6.04.2018 Dünya
Avustralya'dan takviye asker gönderiyor!
Avustralya'dan takviye asker gönderiyor! Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne, NATO’dan gelen talep üzerine Afganistan’a 30 asker daha gönderme kararı aldıklarını açıkladı.
29.05.2017 Dünya
Şafak sökerken Mustafa Kemal de on binlerce Mehmetçik de oradaydı
Şafak sökerken Mustafa Kemal de on binlerce Mehmetçik de oradaydı Arıburnu önündeki Anzak Koyu’nda Şafak Ayini yapıldı. 1000 Anzak, geceden geldikleri koyda, dedeleri için dua etti ve sabaha kadar uyku tulumlarının içerisinde şafak sökerken yapılacak ayini bekledi
29.09.2021 Gündem
102 yıl sonra savaş meydanındaki kanlı mendille gözyaşlarını sildi
102 yıl sonra savaş meydanındaki kanlı mendille gözyaşlarını sildi Çanakkale ile Yeni Zelanda arasındaki dostluğa bambaşka bir anlam katan ise çarpışmada ölen George Thomas Uren’in savaş meydanında düşürdüğü mendil oldu
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anzak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anzak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.