İngiltere'de bilişim sektöründe açık artabilir
İngiltere'de bilişim sektöründe açık artabilir May’in istifası sonrası Türk bilişimcilerinin ilgi gösterdiği Ankara Anlaşması'nın akıbeti ne olacak?
29.05.2019 Dünya
İngiltere Türklere süresiz oturumu kaldırdı!
İngiltere Türklere süresiz oturumu kaldırdı! İçişleri Bakanlığı yayımladığı değişiklik kararıyla Türk vatandaşlarına Ankara Anlaşması kapsamında süresiz oturum verilmesi uygulamasına son verdi.
16.03.2018 Dünya
Türkiye'nin eli güçlü! Irak'ın toprak bütünlüğü bozulursa...
Türkiye'nin eli güçlü! Irak'ın toprak bütünlüğü bozulursa... Barzani’nin referandum kararı ve Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru ile Türkiye güneyden kuşatılıyor. 22 Eylül’deki MGK’nın en önemli gündemi bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barzani’yi işaret edip "Net olarak görecek" dediği yaptırımların hukuki kaynağının, 1926 Ankara Anlaşması olacağı konuşuluyor. Anlaşma, Irak’ın toprak bütünlüğünün bozulması, sınırların anlamsızlaşması durumunda Türkiye’ye Musul ve Kerkük’e müdahale hakkı veriyor.
29.09.2021 Gündem
İngiltere ayrılınca Ankara Anlaşması ne olacak?
İngiltere ayrılınca Ankara Anlaşması ne olacak? Türkiye ile birlik üyeleri arasında imzalanan Ankara Anlaşması, İngiltere'nin birlikten ayrılmasıyla çok tartışılacak konulardan biri olacak.
29.09.2021 Gündem