Amazon Ormanları

Amazon Ormanları

Son dakika Amazon Ormanları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Amazon Ormanları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Amazon Ormanları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amazon Ormanları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amazon ormanları gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 amazon ormanları haberi bulunmuştur. Tüm amazon ormanları haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternetten tarantula satıyorlar; 26 bin 390 lira cezası var
İnternetten tarantula satıyorlar; 26 bin 390 lira cezası var Dünyanın en zehirli örümcek türleri arasında yer alan ve ana vatanı Avustralya ile Amazon ormanları olan tarantulalar, Türkiye'de internet ortamında tanesi 2 bin 500 liraya kadar fiyatla satışa çıkarılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uygulanıyor.
2.02.2023 Gündem
İstanbul'un 2 ilçesini sardılar! Boyları 6 santimetre: 'Ürkütücü bir görüntü'
İstanbul'un 2 ilçesini sardılar! Boyları 6 santimetre: 'Ürkütücü bir görüntü' İstanbul Sultangazi ve Arnavutköy'de havaların ısınmasıyla birlikte görülmeye başlayan boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler, her iki ilçe sakinlerini tedirgin etmeye başladı. "Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.
31.07.2021 Yaşam
Amazon yağmur ormanlarından arsa satıyorlar
Amazon yağmur ormanlarından arsa satıyorlar Brezilya'da Amazon yağmur ormanlarında yerlilerin yaşadığı koruma altındaki alanların sosyal ağlarda satışa çıkarıldığı tespit edildi. Ormanlık alanları işgal ederek ağaçları yakan kişiler, bu alanları tarım arazisi olarak satışa çıkarıyor.
27.02.2021 Dünya
Brezilya'da Kovid-19 kaynaklı artan ölümler tabut yetersizliğine neden  oldu
Brezilya'da Kovid-19 kaynaklı artan ölümler tabut yetersizliğine neden oldu Latin Amerika'da yeni tip corona virüsten (Kovid-19) en çok etkilenen Brezilya'da, salgının artışı tabut eksikliğine neden oluyor.
1.05.2020 Corona Virüsü
Trump'tan Greta Thunberg'e: Öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı
Trump'tan Greta Thunberg'e: Öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilmesini "gülünç" olarak niteledi.
12.12.2019 Dünya
Brezilya lideri Bolsonaro: Amazon ormanlarını DiCaprio yaktırdı
Brezilya lideri Bolsonaro: Amazon ormanlarını DiCaprio yaktırdı Amazon Ormanları'nı yaktırmakla suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yangını ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio'nun çıkarttığını iddia etti.
30.11.2019 Dünya
AB'den "Amazon ormanları" uyarısı
AB'den "Amazon ormanları" uyarısı Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Amazon ormanlarındaki yangınlara ilişkin, "Ağaçların yetişmek için yıllara ihtiyacı var ancak yanması bir dakika." ifadesini kullandı.
23.09.2019 Dünya
Amazon suikasti!
Amazon suikasti! Brezilya'da yerli halklar için çalışan bir vakıftaki görevli Kolombiya-Peru sınırındaki Tabatinga'da güpegündüz silahlı saldırıya uğradı, kafasına iki kurşun sıkılan erkek öldü.
9.09.2019 Dünya
Amazonlar’dan sonra Afrika’daki ormanlar da yangına teslim
Amazonlar’dan sonra Afrika’daki ormanlar da yangına teslim Dünyanın ‘ikinci akciğerleri’ olarak adlandırılan Orta Afrika’nın çeşitli ülkelerinin sınırları içerisindeki ormanlarda da kontrol altına alınamayan yangınların çıktığı bildirildi.
27.08.2019 Dünya
'Tropik Trump' 22 milyon doları kabul etmedi!
'Tropik Trump' 22 milyon doları kabul etmedi! Brezilya lideri Bolsonaro, G-7 ülkelerinin Amazon ormanlarındaki yangın için ayırdığı yardım parasını sömürge ülkesi olmadıklarını söyleyerek reddetti. Yangın bölgesinden küle dönen veya can çekişen hayvanları gösteren yürek burkucu fotoğraflar geliyor.
27.08.2019 Dünya
Korkutan rakamı açıkladılar: Tam 179 milyar ton...
Korkutan rakamı açıkladılar: Tam 179 milyar ton... Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliği konusunda uyarıda bulunarak, dünyanın en büyük ikinci buz örtüsü Grönland'da temmuzda 179 milyar ton buz eridiğini bildirdi.
26.08.2019 Dünya
Amazonlar'daki yangınlara savaş uçaklarıyla müdahale ediliyor
Amazonlar'daki yangınlara savaş uçaklarıyla müdahale ediliyor Brezilya'da hükümet, Amazon Yağmur Ormanları'nda devam eden yangınlara askeri personel ve savaş uçaklarıyla müdahaleye başladı.
26.08.2019 Dünya
G7 Fransa’da başlıyor!
G7 Fransa’da başlıyor! Dünyanın en büyük 7 ekonomisinin liderleri bir araya geldiği G7 Zirvesi'nde ticaret savaşları, Amazon Ormanları'ndaki yangınlar, küresel ısınma, İran’ın nükleer enerji programı ve uluslararası güvenlik gibi konular masaya yatırılacak.
24.08.2019 Dünya
Zaferi kazanan Bolsonaro'nun Amazon Ormanları tehdidi
Zaferi kazanan Bolsonaro'nun Amazon Ormanları tehdidi Brezilya'daki devlet başkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan aşırı sağcı lider Jair Bolsonaro, çevre ve tarım bakanlıklarını tek bir kurum altında toplayacak.
31.10.2018 Dünya
Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi
Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi Brezilya'daki Amazon Ormanları'nda yaşayan gizemli bir kabile ilk kez görüntülendi. Ülkenin kuzeyindeki yoğun ormanlık alanda yaşadığı tahmin edilen kabile üyelerini drone aracılığıyla görüntüleyen yetkililer, "Doğal yaşamlarını ilk kez bu kadar izleme şansına eriştik" dedi.
23.08.2018 Haber
Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi
Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi Brezilya'daki Amazon Ormanları'nda yaşayan gizemli bir kabile ilk kez görüntülendi. Ülkenin kuzeyindeki yoğun ormanlık alanda yaşadığı tahmin edilen kabile üyelerini drone aracılığıyla görüntüleyen yetkililer, "Doğal yaşamlarını ilk kez bu kadar izleme şansına eriştik" dedi.
23.08.2018 Dünya
Küresel felaket  uyarısı
Küresel felaket uyarısı Yapılan bir araştırma, iklimde hedeflenen 2 derecelik azami artış hedefi tutturulsa bile sera tehlikesinin sürebileceğini, bunun da küresel felaket anlamına geldiğini ortaya koyuyor.
7.08.2018 Dünya
Çırağan’da hayırlı düğün
Çırağan’da hayırlı düğün Hindistan’ın en zengin 40 ailesi, Çırağan Sarayı’nda yapılan düğünde bir araya geldi. Kişi-bütçe harcamasında rekor kırılan düğün sayesinde sektörde gözler yeniden İstanbul’a çevrildi.
12.07.2018 Ekonomi
Boynuna ip bağlayıp linç ettiler!
Boynuna ip bağlayıp linç ettiler! Amazonların Peru yağmur ormanları kısmında yaşayan yerliler, 81 yaşındaki şifacılarını öldürmekle suçladıkları Kanadalı turisti linç etti, o anlar amatör kamerayla görüntülendi.
24.04.2018 Dünya
Amazon ormanlarının sırrı çözüldü!
Amazon ormanlarının sırrı çözüldü! Amazon ormanlarındaki bitkilerin, yağışsız mevsimde terleme yaparak atmosferdeki nemi arttırdığı ve yağış mevsimini kendi kendine başlattığı ortaya konuldu
19.07.2017 Bilim ve Teknoloji
Brezilya'da tek başına yağmur ormanı yaptı!
Brezilya'da tek başına yağmur ormanı yaptı! Brezilyalı Antonio Vicente, Sao Paulo'da bir arsa alıp koca bir ormana çevirmek istediğinde, herkes ona delirdiğini söylüyordu.
1.06.2017 Dünya
Terör zanlısının evinden tarantula çıktı
Terör zanlısının evinden tarantula çıktı İstanbul'da terör propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şahsın evinde anavatanı Avustralya ve Amazon Ormanları olan değişik tür ve ebatlarda 15 örümcek ele geçirildi.
29.09.2021 Gündem
Kanada'da kaybolan adam Amazon ormanlarında bulundu!
Kanada'da kaybolan adam Amazon ormanlarında bulundu! 2012 yılında kaybolan Kanadalı bir adam, Amazon yağmur ormanlarında sağ olarak bulundu. 39 yaşındaki Pilipa'nın Kanada'dan Güney Amerika'ya on bin beş yüz kilometre yol yürüdüğü tahmin ediliyor.
17.06.2021 Dünya
Survivor Erdi: 'Senin her tarafın yılan olsa ne olur'
Survivor Erdi: 'Senin her tarafın yılan olsa ne olur' 'Survivor 2017'nin en çok konuşulan isimlerinden Erdi Ünver, gönüllüler takımının kızlarını etrafına topladı. İşte Survivor Erdi'nin ilginç sohbeti...
7.02.2017 Magazin
Silahlı Hürkuş görücüye çıktı
Silahlı Hürkuş görücüye çıktı Yerli eğitim uçağı ‘Hürkuş-C’, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından incelendi. 2017’de TSK envanterine girmesi beklenen Hürkuş-C, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen milli mühimmatlar UMTAS ve Cirit füzelerini kullanacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Amazon Ormanları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amazon ormanları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.