Alkol Tüketimi

Alkol Tüketimi

Son dakika Alkol tüketimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alkol tüketimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alkol tüketimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alkol Tüketimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alkol tüketimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 680 alkol tüketimi haberi bulunmuştur. Tüm alkol tüketimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir!
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir! 40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almanın önemli olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç karaciğer yağlanmasının 8 belirtisini anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Günde en az 5 bin adım uyarısı!
Günde en az 5 bin adım uyarısı! Prof. Dr. Vedat Göral, “Şişmanlık ilerleyen dönemlerde karaciğer yağlanması, hipertansiyon, diyabet ve bazı kanser türlerine neden olmaktadır. Çocuklarda bile obezitenin görülme sıklığı artmaktadır. Havuç, elma, kavun, karpuz gibi glisemik indeksi yüksek gıdaları çok tüketmemeli, düzenli egzersiz yapılmalı. Yetişkinler günde en az 5 bin adım atmalıdır” dedi.
4.03.2022 Sağlık
Karaciğer yağlanmasına neden oluyor! Yüzde 70 artırıyor, İnsülin direnci
Karaciğer yağlanmasına neden oluyor! Yüzde 70 artırıyor, İnsülin direnci Karaciğerde yağlanmaya neden oluyor, NASH görülme ihtimalini yükseltiyor. Karaciğerdeki yağlanma kötüleşip iltihaplanırsa, bu durum sağlık açısından büyük riskler oluşturuyor. İnsülin direnci, alkol tüketimi, Fazla kilolu veya obez olmak hepsi riski katlıyor. Karaciğer hücrelerinde anormal seviyede yağ birikmesine karaciğer yağlanması ya da ‘hepatosteatoz’ denir. Yaygın şekilde karşılaşılan karaciğer yağlanması son derece ciddiye alınması gereken bir konudur. Dr. Jan Klod Kayuka, karaciğer yağlanmasının nedenlerini ve belirtilerini yazdı...
8.02.2022 Sağlık
Göz altı halka ve torbalarınızdan kurtulun
Göz altı halka ve torbalarınızdan kurtulun Göz altı, hayati bir sağlık sorununa neden olmasa da oluşturduğu kaygılar bir çok insana kabus yaşatıyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Serap Maden, özellikle ileri yaşta ortaya çıkan bu sorundan mezoterapi, gençlik aşısı ve ışık dolgusu gibi yöntemlerle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
15.01.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısı yaptıracaklara alkol uyarısı!
Koronavirüs aşısı yaptıracaklara alkol uyarısı! Koronavirüs aşısı olanlar alkol kullanabilir mi? Alkol koronavirüs aşısını etkiler mi? Koronavirüs aşısı ve alkol kullanımıyla ilgili kritik sorular cevabını buldu. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Azak Karali, yeni yıla girmeden önce Covid-19 aşısı yaptıracak kişilere aşı sürecinde alkol tüketmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Aşının etkinliğinin azalabileceğini belirten Karali, "En azından bir 24 saat alkol tüketmemeye dikkat etmemiz iyi olabilir" dedi.
30.12.2021 Sağlık
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir Genellikle ihmal edilen göz seğirmesinin ileride ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hayrullah Karaağaç, Göz seğirmesinin kesin sebebi bilinmese de yapılan birçok araştırma yorgunluğun, stresin, göz yorgunluğunun, uzun süre bilgisayar ekranı kullanmanın, sigara kullanımı ve aşırı kafein tüketiminin göz seğirmesini tetikleyebileceğini göstermektedir dedi.
6.12.2021 Sağlık
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık...
Magnezyum takviyesi, yardımcı oluyor! Reflü, kabızlık... Magnezyum içeriği bakımından zengin besinlerin tüketiminin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dilek Sivri, “Magnezyum takviyesi, reflü ve kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği düzeltmek için doktor tarafından önerilen magnezyum formu alınmalıdır” uyarısında bulundu.
8.11.2021 Sağlık
Sabahları neden karnımız şiş şekilde uyanırız?
Sabahları neden karnımız şiş şekilde uyanırız? Karın şişkinliği, karnın hava veya gazla dolması sonucu bu bölgenin daha büyük veya şişmiş görünmesi durumudur. Karında şişkinlik sindirim koşulları, hormonal değişiklikler, yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar, sağlık durumu gibi birçok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Günün her saatinde şişkinlik görülebileceği gibi sabahları daha yoğun olabilir. Peki, karında hissedilen bu şişkinliğin nedeni nedir? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
30.10.2021 Sağlık
ABD'de sigara satışları 20 yıl sonra ilk kez arttı
ABD'de sigara satışları 20 yıl sonra ilk kez arttı ABD'de 20 yıldır düşen sigara satışları 2020 yılında yükseliş gösterdi. Buna göre, toptan satılan sigara sayısı 2020'de 202,9 milyardan 203,7 milyara yükseldi.
27.10.2021 Dünya
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor Nöroloji Uzmanı Dr. Nil Çetin, "Her 6 kişiden biri yaşamında 1 kez inme geçiriyor. İnme her yaşta görülse de, ileri yaşta ve erkek cinsiyetinde görülme sıklığı artıyor." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Alkol Tüketimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alkol tüketimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.