Akne

Akne

Son dakika akne haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akne ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akne haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akne

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akne gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 akne haberi bulunmuştur. Tüm akne haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Siyah Nokta Nasıl Geçer? Siyah Nokta Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Siyah noktalar bir akne türüdür. En sık yüz bölgesinde görülür. Ancak sırt, boyun, göğüs ve ense gibi alanlarda da görülebilir. Siyah noktalar sıklıkla foliküllerin tıkanması yüzünden oluşur. Siyah noktalar peeling, bakım kremleri, yüz jelleri ve belirli kürler ile kolayca geçebilirler.
17.01.2024 Sağlık
Bunu yapan yandı: Cildi kat kat soyuyor, kızarıklığı aylarca gitmiyor! Asla denemeyin...
Bunu yapan yandı: Cildi kat kat soyuyor, kızarıklığı aylarca gitmiyor! Asla denemeyin... Doğru bir rutin oluşturmak cilt bakımı için olmazsa olmazdır. En etkili sonucu almak için deneye yanıla geliştirilen bu rutinlerde kullanılan asitler de önemlidir. Kırışıklık, sıkılık kaybı, akne görünümü, cilt lekelerinde gözle görülür sonuçlar almak için doğru kullanım oldukça önem taşıyor. Birlikte kullanmamanız gereken asitleri inceledik.
26.11.2023 Yaşam
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün Cilt lekeleri yüzün kimyasını bozar ve aynalara küstürür. Cilkt lekelerinin oluşma sebebi çoğunlukla güneşe fazla maruz kalmak olsa da genetik de olabilir. Özellikle kış aylarında cilt bakımına fazla önem vermek gerekir. Yenilen bazı yaplı besinler de cilt lekelerine davetiye çıkarır. Yüzünüzdeki bu istenmeyen akne, sivilce ve siyah nokta gibi lekelerden kurtulmak istiyorsanız ev hanımlarının yöntemine kulak verin. Yulaf ezmesi maskesiyle siyah noktalardan, aknelerden kurtulmanız mümkün.
19.11.2023 Sağlık
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri Yaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici tedbirlerden bahsetti.
30.09.2023 Sağlık
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor Bol miktarda kalsiyum içeriyor, iskelet sağlığını korumaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kalbi dolaylı yoldan koruyor, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlıyor. Yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor, sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. 2 bardak süt içinde kaynatıp içenlerde kabızlık sorununu çözüyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyor, akne problemlerinin yanı sıra cildin yaşlanmasına da engel oluyor. Doğal antibiyotik olan bu besin, bağırsakları ve kanı temizliyor. Kaynatıp içildiğinde uykusuzluğa iyi geliyor, çocukların ve bebeklerin gelişimine yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
17.08.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir?
Meryem Ana Otu Nedir? Meryem Ana Otu Faydaları Nelerdir? Son yıllarda Meryem Ana otu kullanımı artmaktadır. Bu ot çoğu hastalığın tedavisi için tercih edilmektedir. Şifalı olarak bilinen bitki, ''Fatma Ana Eli Otu'' olarak bilinmektedir.
6.07.2023 Sağlık
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir?
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir? Çakşır otu, kurak topraklarda yetişen ve boyu da 2-3 metreye kadar ulaşan bir bitkidir. Maydanozgiller familyasından olan bu bitkinin çiçekleri tohumlu bir yapıya sahiptir.
5.07.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman Şeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ciltte sağlıksız bir görünüme neden olan gözenek problemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
11.04.2023 Sağlık
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem
Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürüyor, iltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indiriyor, yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlıyor. Tüm kanser çeşitlerine karşı mücadele ediyor, antioksidan bakımından çok zengin, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek kan şekerini düzenliyor, vücutta enfeksiyon oluşma riskini azaltıyor. Antibiyotik kaynağı ve yemeklerin olmazsa olmazı soğanla ilgili bilinmeyen bir detay daha ortaya çıktı.
22.01.2023 Sağlık
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler...
Bentonit kili nedir, ne işe yarar, içilir mi? Bentonit hakkında merak edilenler... Doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılan Bentonit, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Peki, Bentonit nedir, içilir mi? Bentonit kili nedir, faydaları nelerdir, ne işe yarar?
18.11.2022 Sağlık
Kışın kuruyan ciltten evde alınacak önlemlerle kurtulmak mümkün
Kışın kuruyan ciltten evde alınacak önlemlerle kurtulmak mümkün Havaların soğuması saçlarda ve cilt üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Pek çok kişi mevsim değişimlerinde saçlarının dökülmesinden şikayet ederken, havaların soğuması ciltte kurumaya yol açıyor. Cilt kuruluğunda PRP ve mezoterapi gibi klinik çözümler bulunurken, evde alınacak önlemler ve maskeler ile de cilt kuruluğunun önüne geçilebilir .
7.11.2022 Sağlık
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir?
Erkeklerde saç dökülmesi nedenleri ve belirtileri nelerdir? Dr. Berkin Gence, erkeklerde görülen saç dökülmesinin belirtilerini ve etkili tedavi yöntemlerini sizler için tüm detaylarıyla anlatıyor.
17.08.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kalp krizi riskini en aza indiriyor! Doğal antibiyotik, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince...
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kalp krizi riskini en aza indiriyor! Doğal antibiyotik, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince... Bol miktarda kalsiyum içeriyor, iskelet sağlığını korumaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kalbi dolaylı yoldan koruyor, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlıyor. Yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor, sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. 2 bardak süt içinde kaynatıp içenlerde kabızlık sorununu çözüyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyor, akne problemlerinin yanı sıra cildin yaşlanmasına da engel oluyor. Doğal antibiyotik olan bu besin, bağırsakları ve kanı temizliyor. Kaynatıp içildiğinde uykusuzluğa iyi geliyor, çocukların ve bebeklerin gelişimine yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
26.07.2022 Sağlık
Doğal antidepresan, antiseptik özelliği ile mikropları öldürüyor! Kansere ve depresyona şifa! Doktor yarısı...
Doğal antidepresan, antiseptik özelliği ile mikropları öldürüyor! Kansere ve depresyona şifa! Doktor yarısı... Antiseptik özelliği sayesinde vücudu mikroplara karşı koruyor, egzama, varis gibi cilt rahatsızlıklarında da güçlü etkiler gösteriyor. Kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını engelliyor, doğal antidepresan etkisiyle sinirleri yatıştırıyor. Ciltte oluşan sivilceleri yok ederken, akne izlerini hafifletiyor. Mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlayarak, depresyondan kurtulmaya yardımcı oluyor. Bebeklerde pişiklere iyi geliyor, gaz sancılarını gidererek, karın ağrısını geçiriyor. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesini önlüyor. "Yarım doktor" olarak nitelendirdikleri Tıbbı Aromatik Bitki olarak doğada kendinden yetişen çiçeğin hasadı başladı. İşte tamamen doğal ortamda yetişen k her derde deva otun saymakla bitmeyen faydaları...
11.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Akne ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akne haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.