Aile Hekimliği

Aile Hekimliği

Son dakika Aile hekimliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aile hekimliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aile hekimliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aile Hekimliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aile hekimliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 aile hekimliği haberi bulunmuştur. Tüm aile hekimliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı?
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı? Özel hastaneler bayramda açık mı, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. 9 gün tatil olması nedeniyle hastanelerin pazartesi günü açık olup olmadığını merak ediyor. Hastanelerin yanı sıra sağlık ocakları, poliklinikler, aile hekimliği ve diş hastanelerinin de bayram kapsamında mesai günleri sorgulanıyor. Peki, Bayramın birinci günü ve 8 Nisan 2024 Pazartesi hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, acil servisler hizmet verecek mi?
6.04.2024 Yaşam
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı kim oldu? Ömer Selim Alan kimdir?
AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı kim oldu? Ömer Selim Alan kimdir? AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan kimdir? Ömer Selim Alan kaç yaşında, nereli? 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti adayları arasında Ömer Selim Alan da yer aldı.
18.01.2024 Gündem
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve aile hekimliği kanununda değişiklik yapmayı amaçlayan kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Bakan Koca, 'Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen puanlama sistemi yerine, sözleşmeli çalışan Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına devlet memurlarının tabi olduğu disiplin hükümlerinin uygulanmasını amaçlıyor.' dedi.
14.07.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı
Sağlık Bakanı Koca yeni dönemde yapılacakları sıraladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni dönemle ilgili Twitter hesabından yapılacakları açıkladı.
6.06.2023 Gündem
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar
Bakan Koca tek tek sıraladı! İşte yeni dönemde yapılacaklar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde yapılacakları açıkladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, "Yeni dönemde de görevlerimizin her biri öncelikli. Öncelikli görevlerimizin bir kısmını şöyle sıralayabiliriz." dedi.
5.06.2023 Gündem
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın zamanda yeni kabinenin duyurulması beklenirken, ismi konuşulanlar arasında Mehmet Güllüoğlu da girdi. Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu hakkında merak edilenler arttı. Peki, Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
31.05.2023 Gündem
ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi?
ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi? Aile sağlığı elemanı olarak nitelendirilen Aile hekimliği bünyesinde çalışan hemşire, ebe, sağlık memuru (toplum sağlığı) ve acil tıp teknisyenleri kadro bekliyor. Kamu bünyesinde sözleşmeli olarak hizmet veren ASM çalışanları sık sık kadro isteklerini dile getiriyor. Peki, ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi?
28.04.2023 Çalışan Hakları
Bakan Koca: Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi
Bakan Koca: Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili ''Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu enfeksiyoz gastroenteritin etkisi azalmış durumda. En yakın zamanda programlarına devam edecekler'' dedi. 
27.04.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği' açıklaması
Bakan Koca'dan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin açıklama yaptı.
5.04.2023 Gündem
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği yerleştirme kura sonuçları açıklandı. Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvurduğu Aile Hekimliği kura başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden öğrenilebilecek. İşte Aile Hekimliği kura sonuçlarına göre yerleşenlerin listesi!
29.11.2022 Personel Alımı
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Sağlık
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Yaşam
Sözleşmeli memura kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, sözleşmeli personelin kadroya geçme şartları nelerdir?
Sözleşmeli memura kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, sözleşmeli personelin kadroya geçme şartları nelerdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı. Sözleşmeli memurlara kadronun ne zaman çıkacağını da paylaştı. Peki, Sözleşmeli memura kadro ne zaman verilecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, sözleşmeli personelin kadroya geçme şartları nelerdir?
11.11.2022 Çalışan Hakları
Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması!
Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması! Sözleşmeliye kadro sürecinde son durum merakla bekleniyor. Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili düzenleme kapsamında Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Toplantısı sonrası kamuda sözleşmeli olarak çalışan 600 bine yakın personel, ‘’Sözleşmeliye kadro çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?’’ sorularına yanıt arıyor. 2022 Sözleşmeliye kadro ile ilgili son durum…
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir?
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir? İller Arası Aile Hekimliği Yerleştirme kurası sonuçları ve isim listesi sorgulaması başladı. 1 Eylül 2022 tarihinde noter huzurunda Bilkent Yerleşkesinde çekilen kuranın sonuçları merak ediliyor. Aile hekimliği iller arası kura sonuçlarına göre kazananların isim listesi yayınlandı. İşte Aile hekimliği iller arası kura sonuçları 2022…
1.09.2022 Çalışma Hayatı
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de!
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de! Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını ilgilendiriyor! Taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Teşvik ödemesi nedir? Aile hekimlerinin teşvik ödemeleri nasıl verilecek? İşte Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi detayları…
25.08.2022 Memur
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı Resmen değişti. Teşvik ödemesi ödenmeye başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" paylaşımı yaparak duyurduğu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.08.2022 Çalışma Hayatı
Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor?
Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Aile Diş Hekimliği uygulaması başlıyor. Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri genişletiliyor. Aile diş hekimliği uygulaması pilot illerde başlatılıyor. Peki, Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor? İşte Aile Diş Hekimliği uygulaması ile ilgili detaylar…
17.08.2022 Sağlık
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları nasıl silinecek? GSS borçları silindi mi?
GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları nasıl silinecek? GSS borçları silindi mi? Milyonları ilgilendiriyor! GSS borcu olanlar için müjde! Resmi Gazete'de yayımlandı. 10 bin TL’nin altında olan borçlar siliniyor! GSS borcu olanlar için en önemli şart ise borcun 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilmemiş olması. Peki, GSS prim borcu nedir? GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları silindi mi? GSS borç sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…
24.06.2022 Çalışan Hakları
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay...
Ek ödemelere zam! Maaşlara yansıyor, resmen değişti, artık her ay... Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Maaşlara yansıyacak. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
23.06.2022 Çalışan Hakları
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı
Ek ödemelere zam geldi! Resmen değişti, ücretler yüzde 265 arttı Ek ödemelere zam müjdesi. Resmen değişti. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Ödemeler arttı. Sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine, en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmaksızın, merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
22.06.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Aile Hekimliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aile hekimliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.