Gazete Vatan Logo

Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması!

Sözleşmeliye kadro sürecinde son durum merakla bekleniyor. Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili düzenleme kapsamında Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Toplantısı sonrası kamuda sözleşmeli olarak çalışan 600 bine yakın personel, ‘’Sözleşmeliye kadro çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor?’’ sorularına yanıt arıyor. 2022 Sözleşmeliye kadro ile ilgili son durum…

Sözleşmeliye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor? Bakan Bilgin’den sözleşmeliye kadro açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Memur-SEN’in birlikte yürüttüğü sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde son durum merak ediliyor. 7 Kasım'da düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Bakan kamuda çalışan sözleşmeli memura kadroya yönelik açıklamalarda bulundu ve son durumu aktardı. Peki, Sözleşmeliye kadro çıktı mı, ne zaman çıkacak, son durum ne?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum!

Çalışma hayatındaki konularla ilgili konuşan Bakan Bilgin, sözleşmelilere kadro konusunda "Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi.

Taşeron işçiler, EYT, geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuda 550 bin civarındaki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili süreci devam ettiriyor.

Sözleşmeliye kadroda hangi formüller var?

Haberin Devamı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında çerçeve kanun teklifi hazırlanıyor.

Hazırlanan kanun teklif ile hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin hizmet şartlarını, niteliklerini, işe alınma ve işine son verilme hallerini, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işleri düzenlenecek.

Memur kadrolarına atanacakların, sözleşmeli pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek. Atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanacaklar önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmayacak. Sözleşmeli pozisyonlarda geçen toplam hizmet süreleri, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

Haberin Devamı

4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmakta iken 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun hükümlerine göre aile hekimliği uygulamasında görev alanlar hakkında görevlerinden ayrılmalarına gerek kalmaksızın bu madde hükümleri uygulanır.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında çerçeve kanun teklifi hazırlanıyor. Hazırlanan kanun teklif ile hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin hizmet şartlarını, niteliklerini, işe alınma ve işine son verilme hallerini, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işleri düzenlenecek.

01.01.2023 tarihinden sonra kamuda sözleşmeli personel olarak istihdam edilecekler 3 yıl süre atandıkları il ve pozisyonlarda fiilen görev yapacaklar 3 yıllık sürenin sonunda 30 gün içinde başvurmaları halinde ihraz ettikleri memur unvanlı kadrolara atanacaklar.

3 Yıllık sürenin sonunda memur kadrolarına geçmek istemeyen personelin sözleşmeleri 3 yıl daha uzatılmış sayılacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli personele de eş durumu ve sağlık nedeniyle yer değişikliği gibi memurlara tanınan haklar aynen tanınacak.

Sözleşmeli personelin atanma şartları ve nitelikleri, Hizmet sözleşmeleri, Malî hakları bu kanun ile düzenlenecek.