Ahmedinejad

Ahmedinejad

Son dakika ahmedinejad haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ahmedinejad ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ahmedinejad haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ahmedinejad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ahmedinejad gelişmeleri de dahil olmak üzere 549 ahmedinejad haberi bulunmuştur. Tüm ahmedinejad haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası korkunç olay! Nika Şakarami'nin başı ezildi, cesedi çalındı
İran'da Mahsa Amini'nin ölümü sonrası korkunç olay! Nika Şakarami'nin başı ezildi, cesedi çalındı İran’da Mahsa Amini'nin işkence sonucu yaşamını yitirmesiyle tüm İran'a yayılan rejim karşıtı protestolara lise öğrencileri de dahil oldu. Öğrenciler, sansasyonel paylaşımlarda bulunurken, 10 gündür kayıp olan Nika Şakarami'nin cesedinin başına gelenler ise ülkeyi iyice karıştırdı.
5.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahran dönüşü flaş açıklamalar: Amerika askerini çeksin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahran dönüşü flaş açıklamalar: Amerika askerini çeksin! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'daki tarihi zirve dönüşü çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Şu anda terör örgütü, Fırat’ın doğusunda özellikle petrol kuyularını emiyor, sömürüyor; ondan sonra rejime de satıyor" dedi. "Amerika’nın oradaki elemanları terör örgütü mensuplarına eğitim yaptırıyor. Bu eğitim esnasında rejimin bayrağını da orada bunlar dalgalandırıyorlar" diyen Erdoğan, "Burada da kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Amerika şu anda bir defa Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu. Diyorlar ki, Fırat’ın doğusundan Amerika askerini çeksin" diye konuştu.
20.07.2022 Siyaset
İran'da yer yerinden oynuyor! Ahmedinejad sahneye çıktı, ağır sözler...
İran'da yer yerinden oynuyor! Ahmedinejad sahneye çıktı, ağır sözler... Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine adaylık izni verilmeyeceğini söyleyen muhafazakar Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı ve İran lideri Ali Hamaney'in dünürü Gulamali Haddad Adil'e tepki gösterdi.
21.02.2021 Dünya
İran'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Misbah Yezdi öldü
İran'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Misbah Yezdi öldü İran'ın önde gelen muhafazakar din adamlarından Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, 85 yaşında hayatını kaybetti.
1.01.2021 Dünya
İran'ın efsanevi sanatçılarından Muhammed Rıza Şeceriyan hayatını  kaybetti
İran'ın efsanevi sanatçılarından Muhammed Rıza Şeceriyan hayatını kaybetti İran sanatı ve edebiyatının en etkili şahsiyetlerine atfedilen "üstad" unvanını taşıyan Muhammed Rıza Şeceriyan, 2016'dan bu yana mücadele ettiği kansere yenildi. Şeceriyan, hayatı boyunca ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü.2009'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çıkan gösterilere destek verdi.
8.10.2020 Kültür Sanat
TRT World Forum'a geleceğiz deyip katılmadılar!
TRT World Forum'a geleceğiz deyip katılmadılar! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT World Forum’a geleceğini söyleyip daha sonra katılmaktan vazgeçenlere sert tepki göstermişti. Katılmayan isimler belli oldu.
22.10.2019 Gündem
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi...
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi... İran'ın Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerine el koymasının ardından kriz büyüyor. İngiliz istihbaratı, İran ve İngiltere arasındaki tanker krizine Rusya’nın dahil olma ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan ABD, Basra Körfezi'nde gözetleme ve istihbarat çalışmalarına başlayacağını duyurdu.
23.07.2019 Dünya
Zarif'ten "Bolton ve Netanyahu Trump'ı kandırdı" iddiası
Zarif'ten "Bolton ve Netanyahu Trump'ı kandırdı" iddiası İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun nükleer anlaşma konusunda ABD Başkanı Donald Trump'ı kandırdıklarını öne sürdü.
9.07.2019 Dünya
İran'da insan hakları savunucusu avukata 7 yıl hapis cezası
İran'da insan hakları savunucusu avukata 7 yıl hapis cezası Avukat Nesrin Sutude, ulusal güvenliğe karşı gösteriye katılma ve İran lideri Ali Hamaney'e hakaret suçlarından 7 yıl hapis cezası aldı.
11.03.2019 Dünya
"ABD ile ilişki kurmamak için Rusya'ya taviz vermek zorunda değiliz"
"ABD ile ilişki kurmamak için Rusya'ya taviz vermek zorunda değiliz" Eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, ülkesinin dış siyasetini eleştirerek, ABD ile ilişki kurmamak için Rusya'ya taviz vermek zorunda olmadıklarını söyledi. Faize Haşimi, İran'ın Arap ülkeleri ile olan ilişkilerini, ülkesinin yürüttüğü dış siyaseti ve Tahran yönetiminin toplumsal olaylara ilişkin yaklaşımını AA muhabirine değerlendirdi.
11.01.2019 Dünya
Ahmedinejad'ın danışmanına vatana ihanetten ceza
Ahmedinejad'ın danışmanına vatana ihanetten ceza İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın 8 yıl boyu basın danışmanlığını yapan Ali Ekber Cevanfikr, 'vatana ihanet'ten hapis cezasına çarptırıldı.
12.09.2018 Dünya
İran'da Ahmedinejad'ın yardımcısından "kumpas" iddiası
İran'da Ahmedinejad'ın yardımcısından "kumpas" iddiası Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'nin gözaltına alınmadan önce kaydettiği belirtilen ve "kendisi ile Ahmedinejad'a kumpas kurulduğu" yönünde iddiaların yer aldığı görüntülü konuşması sosyal medyaya servis edildi
5.09.2018 Dünya
Ahmedinejad'dan Ruhani'ye flaş çağrı
Ahmedinejad'dan Ruhani'ye flaş çağrı İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, halkın mevcut hükümete güveninin kalmadığını öne sürerek, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin istifa etmesini istedi.
9.08.2018 Dünya
'Huzistan suyunu mühendislik hatasıyla tuzlu hale getirdik'
'Huzistan suyunu mühendislik hatasıyla tuzlu hale getirdik' İran Çevre Bakanı Kalenteri, Huzistan eyaletinde yaşanan su sorununun bölgeyi sulayan Karun Nehrinin mühendislik hatasıyla tuzlanmasından kaynaklandığını söyledi.
10.07.2018 Dünya
İran zor durumda!
İran zor durumda! İran İslam Cumhuriyeti'nin tarihinde gördüğü en geniş protestolardan yedi ay sonra İranlılar bir kez daha sokaklarda. İranlılar genel olarak ekonomideki kötü performansı, özel olaraksa ulusal para birimi riyalin geçirdiği devalüasyonu protesto ediyor. Dünyadaki en hiperenflasyonlu para birimlerinden biri haline gelen riyal, son birkaç ayda değerinin yüzde 50'sinden fazlasını kaybetti. Birkaç hafta önce İran merkez bankası dolar karşısında riyalin kurunu sabitledi; ancak karaborsada dolar ve diğer bazı para birimleri resmi rakamların iki kat üzerinde alınıp satılıyor.
9.07.2018 Dünya
Ahmedinejad'dan Trump'ın yaptırımlarına tepki
Ahmedinejad'dan Trump'ın yaptırımlarına tepki İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer anlaşmadan çekilen ABD Başkanı Donald Trump'ın, Tahran'a yönelik tek taraflı yaptırımlarını "zalimce" olarak niteledi.
27.06.2018 Dünya
Ahmedinejad’a yakınlığıyla bilinen gazeteciye gözaltı
Ahmedinejad’a yakınlığıyla bilinen gazeteciye gözaltı İran'da eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a yakınlığıyla bilinen "dolatebahar" internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Hüseyin Haydari gözaltına alındı.
22.04.2018 Dünya
Ahmedinejad'dan İran'a büyük suçlama: Arkasında İngiltere var
Ahmedinejad'dan İran'a büyük suçlama: Arkasında İngiltere var İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İran yargısı üzerinde İngiltere'nin etkisi olduğunu" öne sürdü.
2.04.2018 Dünya
Ahmedinejad'dan Hamaney'e 'üçüncü mektup'
Ahmedinejad'dan Hamaney'e 'üçüncü mektup' Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülke lideri Ali Hamaney'e hitaben yazdığı son mektupta "yargının ifade özgürlüğünü kısıtladığını" belirtti.
24.03.2018 Dünya
Ahmedinejad'dan Hamaney'e mektup
Ahmedinejad'dan Hamaney'e mektup Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Hamaney'e hitaben yazdığı mektuplarda ülke yönetimini eleştirdi.
19.03.2018 Dünya
Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a ABD ve İsrail ile ilgili flaş suçlama
Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a ABD ve İsrail ile ilgili flaş suçlama Cumhurbaşkanı olduğu dönemde yardımcısı olan İsfendiyar Rahim Meşai'nin gözaltına alınmasının ardından "sıradaki isim Ahmedinejad mı olacak?" sorusu dün gündeme gelmişti. Bugünse İran Yargı Erkinden Ahmedinejad'a ABD ve İsrail ile yoldaşlık suçlaması yöneltildi.
18.03.2018 Dünya
Ahmedinejad'ın yardımcısı Meşai'ye gözaltı
Ahmedinejad'ın yardımcısı Meşai'ye gözaltı İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminin cumhurbaşkanı yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'nin Tahran Devrim Mahkemesinin başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.
17.03.2018 Dünya
Ahmedinejad'ın yardımcısına hapis ve kırbaç cezası
Ahmedinejad'ın yardımcısına hapis ve kırbaç cezası İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcısı Hamid Bakayi'ye yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle verilen 15 yıl hapis ve kırbaç cezasının onandığı bildirildi.
13.03.2018 Dünya
İranlı muhalif liderden Hamaney'e mektup
İranlı muhalif liderden Hamaney'e mektup İran'da ev hapsindeki muhalif liderlerden Mehdi Kerrubi, ülke lideri Ali Hamaney'e hitaben yazdığı mektubunda, Devrim Muhafızları ve Besiç (gönüllü milis) güçlerinin ülkenin siyasi ve ekonomik işlerinden el çekmesi gerektiğini söyledi.
30.01.2018 Dünya
Ahmedinejad'ın tutuklandığı iddia ediliyor
Ahmedinejad'ın tutuklandığı iddia ediliyor İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejadın tutuklandığı iddia ediliyor. Mahmud Ahmedinejad'IN avukatından açıklama geldi.
7.01.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ahmedinejad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ahmedinejad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.