Af Yasası

Af Yasası

Son dakika af yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan af yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını af yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Af Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan af yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 398 af yasası haberi bulunmuştur. Tüm af yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı?
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? 8. Yargı Paketi ve af yasasına dair araştırmalar devam ediyor. Yeni yargı paketinde infaz düzenlemesinin taslak metinde yer alıp almayacağı merakla bekleniyor. 8. Yargı paketinde denetimli serbestlik ve infaz düzenlemesi için beklentiler arttı. Af çıkacak mı, sorusunun yanıtı Bakan Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "70 maddelik teklif Meclis'e sunulacak. 7 tane yargı paketi Meclis'imizde yasalaştı. Şimdi 8'incisi yapıyoruz." dedi. Peki, 8. Yargı Paketi'nde ceza indirimi ve denetimli serbestlik var mı? Mahkumlara af çıkacak mı? İşte Af yasası 2024 son dakika haberleri…
17.02.2024 Gündem
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı?
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi’ni bu hafta Meclis’e sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür” dediği 8. Yargı Paketi için yapılan araştırmalar devam ediyor. Yargı paketinin 60’ın üzerinde maddeden oluşması kapsaması bekleniyor. Paketin genel af yasanını kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu. Yeni düzenlemeyle 0-6 yaş çocuğu olan kadınlar ya da engeli olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi; anneye baba ile çocuğun arasındaki soy bağının reddi davası gibi birçok imkân tanınacak. Peki, af çıkacak mı 2024, mahkumlara af yasası var mı, 8. Yargı paketi içeriğinde neler var? 8. yargı paketi infaz düzenlemesi ne zaman yapılacak? İşte 8. yargı paketi maddeleri ve içeriğine dair merak edilenler…
13.02.2024 Gündem
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor?
29 Ekim 2023 af çıkacak mı? 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim af yasası (genel af) 2023 kimleri kapsıyor? 29 Ekim af çıkacak mı, 29 Ekim’de genel af var mı? Cumhuriyet'in 100. yılında cezaevindeki hükümlüler için genel af çağrısı sosyal medyada birçok mahkum yakını tarafından yapılıyor. Resmi rakamlara göre Temmuz 2023 itibariyle Türkiye'de 278 kapalı, 93 açık, 11 kadın kapalı, 8 kadın açık, 9 çocuk kapalı ve 4 çocuk eğitim evi olmak üzere toplam 413 adet ceza infaz kurumu var. Peki, 29 Ekim’de af var mı, 29 Ekim 2023 genel af çıkacak mı?
23.08.2023 Gündem
Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü!
Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü! Genel af mı geliyor? Milliyetçi Hareket Partisi’nin masasında kapsamlı af yasası ile ilgili yeni bir çalışma bulunuyor. Partide değerlendirmeler yapılırken af ile ilgili talepler de değerlendiriliyor. Çalışmanın çerçevesi henüz belli değil. Önce taleplere bakılıp bir değerlendirme yapılacak sonra da taleplerin haklı olup olmadığı ya da hangi taleplerin karşılabileceği müzakere edilecek. MHP'de yürütülen af çalışması konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı. 'Doğru' bir düzenleme gelirse inceleyeceklerini belirten Erkek, "Getirsinler. Bir hazırlık yapılacaksa parlamentoda birlikte çalışalım'' dedi. Peki, Af çıkacak mı? Genel af geliyor mu? Devlete karşı işlenen suçlar neler? İşte MHP’nin af açıklaması ve CHP’nin af ile ilgili görüşü!
30.08.2022 Gündem
Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri!
Genel af çıkacak mı, af yasası yolda mı? Genel af son dakika 2022 haberleri! Genel af yolda mı, genel af ne zaman çıkacak 2022? Soruları Genel af iddialarının sosyal medyada çok konuşulmasıyla araştırılmaya başlandı. Sosyal medyada ortaya çıkan iddialar sonrası mahkum ve mahkum yakınları genel af düzenlemesine yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Genel af çıkacak mı? 2022 yılında genel af var mı?
8.02.2022 Gündem
'Elmalı Davası'nda bir skandal daha! İlk kez ortaya çıktı:  Eski gelini ile kocası...
'Elmalı Davası'nda bir skandal daha! İlk kez ortaya çıktı: Eski gelini ile kocası... Türkiye'nin gündemine 'Elmalı Davası' olarak giren cinsel istismar suçlamalarının yer aldığı olayda anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman, ilk kez konuştu. Özellikle iki gündür yaşananlara isyan ettiğini söyleyen Merve Akman, "Psikolog raporlarında her şey ortada. Çocuklarımı babaanneleri uydurma yalanlarla kandırmaya çalışıyor" dedi. Rahmi Akman ise "Biz çocukları istismar etmedik. Ben o çocuklara babasının yapmadığı babalığı yaptım, babasının vermediği sevgiyi verdim" diye konuştu. Eski gelini ile kocasının eleştirdiği babaanne Günay S. ise çocukların büyük bir travma yaşadığını ve psikolog desteği sağlandığını belirterek, "Bayağı bir yol kat ettik ama hala sayıklamaları mevcut. Korkuları mevcut. Orada gördükleri işkence, tehdit, istismar çocuklar da büyük travma uyandırmış. Hala kendilerini korkuda hissediyorlar." ifadelerini kullandı.
30.06.2021 Gündem
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede?
Nazım Hikmet'in vefatının 58. yılı! Nazım Hikmet kimdir? Nazım Hikmet'in mezarı nerede? Nazım Hikmet Ran'ın vefatının üzerinden 58 yıl geçti. Şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hikmet Ran ölüm yıl dönümünde anılıyor. Kuvayi Milliye, 835 Satır, Benerci Kendini Niçin Öldürdü? ve Memleketimden İnsan Manzaraları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda unutulmaz eseri kaleme aldı. İşte dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatı, şiirleri ve eserleri...
3.06.2021 Gündem
İndirim uygulanıyor! Farklar siliniyor, son 10 gün...
İndirim uygulanıyor! Farklar siliniyor, son 10 gün... Milyonlarca çalışan için önemli fırsat! Sürenin bitmesine 10 gün kaldı. Bir kez uzatılmıştı, bir daha uzatılmayacak. Büyük indirim! Ne kadar eski ise elde edilen kazanç da o kadar yüksek oluyor. BağKur'lu vatandaşları yakından ilgilendiren karar 17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. BağKur'lu olarak çalışanlara erken emeklilik fırsatı da doğuyor. Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarının yapılandırılmasına imkan tanıyan af yasasından yararlananların sigortalılık süreleri yeniden canlandırılarak emeklilik süreleri yeniden hesaplanacak.
21.01.2021 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Son 3 gün...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Son 3 gün... Milyonlarca kişi için güzel haber. Borcu olan vatandaşlar uzun süre yapılandırma bekledi. Borç yapılandırması ile vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlandı. Faiz ödemelerinde yüzde 90'a kadar indirim yapılıyor. Yapılandırmanın hayata geçirilmesinin ardından vatandaşlar borçlarını yapılandırabilmek için yoğun talepte bulundu. KYK öğrenim kredisi, Trafik cezaları, MTV, vergi borcu gibi birçok borcun 18 taksite varan fırsatlarla ödenmesini sağlayan bu kanunla ilgili yapılan açıklamada başvuruların 31 Aralık tarihine kadar alınacağı ifade edilmişti. Öte yandan vatandaşlar elektronik ortam üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Peki, KYK öğrenim kredisi, Trafik cezaları, MTV, vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? 2020 Borç yapılandırma başvuruları ne zamana kadar devam edecek?
29.12.2020 Ekonomi
SGK'dan yapılandırma açıklaması! Borcu olanlar...
SGK'dan yapılandırma açıklaması! Borcu olanlar... Yapılandırma bekleyen milyonlarca vatandaş borç yapılandırma haberinin detaylarını merak ediyor. Devlete olan bazı borçların yapılandırma süreci başladı. Başvuru süreci 31 Aralık'a kadar devam edecek.
22.12.2020 Ekonomi
Borç yapılandırması ile ilgili flaş açıklama! Son gün...
Borç yapılandırması ile ilgili flaş açıklama! Son gün... Borcu olan milyonlarca kişi uzun süre yapılandırma haberi beklemişti. Vatandaşları sevindiren haber geldi, yapılandırmanın detayları belli oldu. Yapılandırma başvuru süreci için yavaş yavaş ise sona geliniyor. Bilindiği üzere tarihin en kapsamlı af yasası olarak da kabul edilen bu düzenlemenin başvuruları 31 Aralık 2020'ye kadar devam edecek. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka vatandaşlara uyararak, “Yapılandırmada kanunundan yararlanmak isteyenler fırsatı kaçırmamalı” diye konuştu.
21.12.2020 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Son gün...
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Son gün... Borcu olan yüz binlerce vatandaş uzun süre yapılandırma haberi beklemişti. Vatandaşları sevindiren haber geldi, yapılandırmanın detayları belli oldu. Yapılandırma başvuru süreci için yavaş yavaş ise sona geliniyor. Bilindiği üzere tarihin en kapsamlı af yasası olarak da kabul edilen bu düzenlemenin başvuruları 31 Aralık'a kadar devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) da borç yapılandırması için bir kamu spotu hazırlayarak vatandaşların süre bitmeden başvuru yapmaları gerektiğini hatırlattı.
20.12.2020 Ekonomi
Borç yapılandırmasında yeni gelişme! 5 yıl vade, ilk ödeme 30 Kasım 2022'de...
Borç yapılandırmasında yeni gelişme! 5 yıl vade, ilk ödeme 30 Kasım 2022'de... Borcu olana güzel haber. Yapılandırma kapsamına alındı. Bakanlık duyurdu. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar borçlarını her yıl 1 kez olmak üzere toplam 5 yılda ödeyecek. Ödemeler 30 Kasım 2022'de başlayacak. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenler başvurularını 31 Ocak'a kadar yapabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatifler ve ortaklarının borçları, yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında, her yıl bir taksit olmak üzere 5 eşit taksitle tahsil edilecek.
15.12.2020 Ekonomi
Emekli olmak isteyenler güzel haber! 10 yıl çalışıp...
Emekli olmak isteyenler güzel haber! 10 yıl çalışıp... Emekli olmak isteyen milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İlk defa sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanlar, normal emeklilik için prim günleri yetersiz ise 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü koşulunu yerine getirmeleri durumunda yaş haddinden emekli olabilirler.
3.10.2020 Emekli
Prim borcu olanlara iyi haber! Düşük faiz, 60 ay vade...
Prim borcu olanlara iyi haber! Düşük faiz, 60 ay vade... Birçok kişi farkında değil. Düşük faizle borçlar taksitlendirilebiliyor. Bunun için herhangi bir düzenleme olmasına gerek yok. Prim borcunu ödemekte zorluk çeken işveren ve bağ-Kur'lular isterlerse borçlarını düşük faizle 60 ay vade ile ödeyebiliyor.
22.09.2020 Ekonomi
'Af Yasası'  ile ilgili AYM'den flaş karar
'Af Yasası' ile ilgili AYM'den flaş karar Binlerce kiyi ilgilendiren af yasası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nden ilk karar geldi. CHP'nin Af Yasasındaki bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuru üzerinde ilk incelemesini tamamladı ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.
25.06.2020 Siyaset
Nazım Hikmet aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden vatandaşlıktan çıkarıldı ve ne zaman yeniden T.C vatandaşlığına alındı?
Nazım Hikmet aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden vatandaşlıktan çıkarıldı ve ne zaman yeniden T.C vatandaşlığına alındı? Nazım Hikmet 3 Haziran 1963’te geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Memleket ve sürgün şairi olarak tanımlanan Nazım hayata gözlerini Moskova’da yumdu. Şiirleri 50’den fazla dile çevrildi. Bugün ölümün 57. Yılında anılıyor. Nazım ölümünün 57. Yılında anılırken, hakkında yapılan araştırmalarda arttı. Nazım Hikmet Aslen nerelidir? Nazım Hikmet neden Türk vatandaşlığından çıkarıldı? Soruları hakkında merak edilen konuların başını çekiyor. Bizde haberimizde Nazım’ın çocukluğundan, gençliğine, sürgün hayatından, ölüne kadar hayat hikayesini derledik.
3.06.2020 Gündem
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi? Af yasası olarak bilinen ceza infaz düzenlemesi kapsamında yaklaşık 90 bin mahkum tahliye oldu. Tahliye olan mahkumların merak ettiği konulardan biri de memur olarak atanıp atanmadığı. Hapis cezası alan mahkumların memur olması ile ilgili konu 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde açıklanmıştır. Peki, İnfaz yasasından yararlananlar memur olabilir mi?
14.05.2020 Çalışma Hayatı
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü)
Af yasası ne oldu, son durum ne? (CHP 90 bin mahkuma tahliye yolu açan af yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü) Ceza İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında hızlandırılan ve binlerce mahkumu ilgilendiren Ceza İnfaz düzenlemesine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tartışmalar eşliğinde kabul edilen af yasasının son durumu merak edilirken, CHP’den Af yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü haberi geldi. CHP, kamuoyunda 'af yasası' olarak bilinen ve 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olmasına neden olan ceza infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürdü...
22.04.2020 Gündem
Tahliyeler başladı 2020 | Cezaevinde tahliyeler nasıl olacak? Kapalı ve açık cezaevinden kaç kişi tahliye edilecek?
Tahliyeler başladı 2020 | Cezaevinde tahliyeler nasıl olacak? Kapalı ve açık cezaevinden kaç kişi tahliye edilecek? İnfaz yasasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle tahliyeler başladı mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Cezaevlerinde tahliye başladı mı? sorularının sorulmasına neden oldu. Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra cezaevlerinden tahliyeler başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 15 bini kapalıdan, 30 bini açık cezaevinden yaklaşık 45 bin kişinin tahliye edilmesi, açıktaki 45 bin hükümlünün de izne ayrılması bekleniyor. Böylelikle kanundan tahmini 90 bin kişinin yararlanması öngörülüyor. Resmi Gazete'de yayımlanan "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" gereği dün geceden itibaren cezaevlerinden tahliyeler başladı.
15.04.2020 Gündem
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı?
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı? Af yasasının Meclis’te onaylanmasının ardından vatandaşlar sabırsızlıkla Af yasası Resmi Gazete yayılandı mı? sorularına neden oldu. TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre, ceza infaz kurumlarında geçirilmesi gereken süreler yeniden belirlendi.m Koşullu salıverilme oranı 2/3'ten yarıya, mükerrirler ve örgütlü suçlar bakımından infaz oranı 3/4'ten 2/3'e indirildi. Uyuşturucu ticareti ve cinsel istismar suçlarıyla, terör suçlarının 3/4 olan koşullu salıverilme oranları aynen muhafaza edildi. Bu suçların çocuklar tarafından işlenmesi halinde 2/3 olan koşullu salıverilme oranı değişmedi. Kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar ve devlet sırlarına karşı suçlar ile işkence ve eziyet suçları bakımından herhangi bir indirim yapılmadı. Peki, af yasası kimleri kapsıyor? Af yasası kimleri kapsamıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor?
15.04.2020 Gündem
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler...
Tahliyeler başladı mı 2020 son dakika: Tahliye kimleri kapsıyor? Hangi illerde tahliyeler başladı? Af yasası son gelişmeler... İnfaz düzenlemesiyle yaklaşık 90 bin kişinin tahliyesi öngörülüyor. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından cezaevindeki yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesi öngörülüyor. Peki, Cezaevlerinden tahliyeler ne zaman yapılacak? İnfaz yasasının ayrıntıları…
15.04.2020 Gündem
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri...
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri... Af yasası Meclis’ten geçti. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası kimleri kapsıyor, kimleri kapsamıyor? İnfaz Yasası uyuşturucuya vuruyor mu? Af yasası tutukluları kapsar mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde soruluyor. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, şüpheli, sanık ve hükümlünün takibi, rızası alınarak kendisine ait elektronik cihazlarla da yapılabilecek. Yargı personeli ile ceza infaz kurumları personeli atamalarında, hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara da öncelik tanınacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, kaçakçılık fiiline konu eşyanın değerinin "hafif" olması halinde verilecek cezalar yarısına kadar, "pek hafif" olması halinde ise üçte birine kadar indirilecek. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda düzenlenen suçlar bakımından kovuşturma evresinde de etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak. Peki af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı, cumhurbaşkanı imzaladı mı? İşte infaz yasası son durum...
20.04.2020 Gündem
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum…
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum… İnfaz düzenlemesinin ikinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Koşullu salıverilmeden yararlanabilmek için mahkumun kurumdaki infaz süresini iyi halli olarak geçirmesi gerekecek - Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabilecek - Hükümlüler, ceza infaz kurumlarında bulunduğu tüm aşamalarda, idare ve gözlem kurulu tarafından iyi halin belirlenmesine esas olmak üzere en geç altı ayda bir değerlendirmeye tabi tutulacak - Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmeyecek.
13.04.2020 Gündem
Af Yasası çıktı mı? Adli para cezalarına af çıktı mı? Maddeleri onaylandı mı? Meclis’ten kaç madde geçti? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak?
Af Yasası çıktı mı? Adli para cezalarına af çıktı mı? Maddeleri onaylandı mı? Meclis’ten kaç madde geçti? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak? Af yasası olarak bilinen ceza infaz kanununda değişiklikle ilgili kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki maddeler dün kabul edildi. Her il merkezi ile bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen ilçelerde Hakimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak Adalet Bakanlığınca infaz hakimliği kurulacak. İnfaz hakimleri, Cumhuriyet savcısının ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin verdiği kararlara karşı yapılan şikayetleri inceleyecek. Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremediği tespit edilen şüpheli ile gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadın şüphelinin tutuklanması yerine adli kontrol altına alınmasına karar verilebilecek. Örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanların cezaları artırılacak. Öte yandan bugün devam eden af görüşmelerinden TBMM Genel Kurulunda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan 25 maddesi daha kabul edildi. Peki, Af yasası maddeleri onaylandı mı? Meclis’ten kaç madde geçti? Adli para cezalarına af çıktı mı? Af Yasası ne zaman çıkacak 2020? Mahkumlar ne zaman serbest bırakılacak?
13.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Af Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki af yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.