Adası

Adası

Son dakika adası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adası gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.692 adası haberi bulunmuştur. Tüm adası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak
Jeffrey Epstein’in ‘küçük kara kitabı’ açık artırmayla satılacak ABD'de çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken hapishanede ölen Jeffrey Epstein'ın 221 önemli kişinin isminin yer aldığı 'küçük kara kitabı' açık artırmayla satışa sunulacak.
4.05.2024 Dünya
Ruang Yanardağı nerede (harita konumu)? Yanardağ patlaması nasıl oluşur, volkanik patlamalar nasıl oluşur?
Ruang Yanardağı nerede (harita konumu)? Yanardağ patlaması nasıl oluşur, volkanik patlamalar nasıl oluşur? Ruang Adası’nda yer alan Ruang Yanardağı'nın dün lav ve kül püskürtmesinin ardından bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı alındı. Ruang Yanardağı'nda volkanik faaliyetler devam ederken, söz konusu haberlerin ardından Ruang Yanardağı’nın nerede, hangi ülkede olduğu araştırılırken yanardağ patlamasının nasıl oluştuğu da sorgulanmaya başlandı. Peki, Yanardağ patlaması nasıl oluşur, volkanik patlamalar nasıl oluşur?
2.05.2024 Gündem
Balık tutmak için denize açıldı! Tekneyle yunuslar yarıştı..
Balık tutmak için denize açıldı! Tekneyle yunuslar yarıştı.. Bartın'ın Amasra ilçesinde balık tutmak için denize açılan Cem Yavuzyiğit,50 metre açıkta 2 yunusla karşılaştı. Tekneyle yarışır gibi yüzmeye başlayan yunuslar, güzel görüntüler oluşturdu. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntüledi.
25.04.2024 Gündem
Veda filmi nerede çekildi? Atatürk'ün hayatını anlatan Veda filminin çekildiği yer
Veda filmi nerede çekildi? Atatürk'ün hayatını anlatan Veda filminin çekildiği yer Atatürk'ün hayatını anlatan Veda filmi 23 Nisan nedeniyle televizyon izleyicisiyle buluşuyor. Filmi ilk kez izleyecek olan vatandaşlar, Veda filminin konusu ve kadrosu dışında filmin nerede çekildiğine dair de araştırma yapıyor. Peki, Atatürk'ün hayatını anlatan Veda filmi nerede çekildi? İşte konusu ve oyuncu kadrosu…
23.04.2024 Magazin
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
19.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından Ege Denizi'ne bırakılan düzensiz göçmenlerin sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu.
13.04.2024 Gündem
Adana'daki Nergis Adası milyonlarca türüyle görenleri büyülüyor
Adana'daki Nergis Adası milyonlarca türüyle görenleri büyülüyor Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü içerisinde bulunan 'Nergis Adası' barındırdığı milyonlarca nergisle görenleri büyülüyor.
13.04.2024 Adana
Yunan adaları bayramda Türk turistlerle dolup taştı
Yunan adaları bayramda Türk turistlerle dolup taştı Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyenlerden adalara büyük ilgi var. Turizmci Recep Yavuz, Ramazan Bayramı tatilinde Marmaris ve Fethiye'den Rodos Adası'na 1 haftada 5 binin üzerinde Türk turistin geçiş yaptığını söyledi. Yavuz, “Hazırlıklar tamamen Türk misafirlere göre yapılmış" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu
Yunan adalarına Türk akını başladı! Kuyruklar oluştu Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı. Kapıda vize uygulaması, Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatili Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
8.04.2024 Ekonomi
Türk vatandaşlarına kapıda vize dönemi başladı! Yunan adalarına vize ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli?
Türk vatandaşlarına kapıda vize dönemi başladı! Yunan adalarına vize ücreti ne kadar, hangi belgeler gerekli? Yunan adaları için Türk vatandaşlarına kapıda vize dönemi başladı. Türk turistler, 10 Yunan adası limanlarında 60 euro ödeyerek alacağı vize ile bu adalarda bir haftaya kadar ikamet edebilecek.
2.04.2024 Ekonomi
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum
AK Partili Bekir Bozdağ: Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum AK Parti Şanlıurfa milletvekili ve TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, CNN TÜRK'te yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bekir Bozdağ, 'Şanlıurfalılar siyaseti çok seviyor. Dışarıdan yapılan algıyla Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımızı etkisi altına alamadılar. Şanlıurfalılar olup bitenleri gördü. Sandıktan farkla çıkacağımıza inanıyorum.' dedi.
29.03.2024 Gündem
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları
9 günlük bayram tatilinde yurt dışının gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor
Bayramın yeni gözdesi: Vizesiz Yunan adaları! 1 Nisan'da başlıyor Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Gündem
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı Türkiye'den 10 Yunan adasında kapıdan 7 günlük vize uygulamasının başlamasına sayılı günler kala İzmir'den tarifeli ve chareter seferleri hazırlıkları devam ediyor.
21.03.2024 Ekonomi
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Yunan adası kapıda vize ücreti belli oldu! İşte komşuda tatil yapmanın faturası
Yunan adası kapıda vize ücreti belli oldu! İşte komşuda tatil yapmanın faturası 10 adaya 7 günlük vize muafiyetinin mart ayında başlaması bekleniyor. Peki 10 adada bir haftalık tatilin bedeli ne kadar olacak? Haziran ayında 6 gece 7 günlük iki kişilik tatilin konaklama bedeli için en uygun fatura, şimdilik 7-8 bin TL. Ortalama bir otelde 15-30 bin TL’ye tatil yapılabilirken lüks otellerde ise fiyat 100 bin TL’yi aşabiliyor. İstanbul çıkışlı Rodos tatili için iki kişinin ödeyeceği tur fiyatı ise 30 bin TL seviyesinde.
24.02.2024 Ekonomi
Batan geminin kayıp mürettebatını aramada 8. gün! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor
Batan geminin kayıp mürettebatını aramada 8. gün! Görüş mesafesi sıfır, dalgıçlar elle arama yapıyor Marmara Denizi'nde seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları, 8'inci gününde 660 personelle deniz, hava ve karadan sürdürülüyor. Kaptan köşkü, güverte ve kamaralar bir kez daha arandı ancak sonuç alınamadı. Çalışmalar makine dairesinde yoğunlaştırılırken, dalgıçlar görüş mesafesinin sıfır olması nedeniyle elle arama yapıyor.
22.02.2024 Gündem
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
20.02.2024 Gündem
"Batuhan A" gemisindeydi! Kadın mürettebat Adana'da toprağa verildi
"Batuhan A" gemisindeydi! Kadın mürettebat Adana'da toprağa verildi Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinde hayatını kaybeden aşçı Zeynep Kılınç Adana'da toprağa verildi.
18.02.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Adası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.