Acı Biber

Acı Biber

Son dakika acı biber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan acı biber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını acı biber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Acı Biber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan acı biber gelişmeleri de dahil olmak üzere 366 acı biber haberi bulunmuştur. Tüm acı biber haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer? Soğuk Algınlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Soğuk algınlığı özellikle sonbahar ve kış döneminde kişilerin sıkça karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Özellikle kapalı alanlar, toplu taşıma, kreşler ve okullarda sıkça bulaşma olasılığı vardır. Ancak bu rahatsızlık evde uygulanan bazı yöntemler ile kolay bir şekilde iyileşebilir.
17.01.2024 Sağlık
Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer? Burun Tıkanıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun tıkanıklığı problemleri hem alerji kaynaklı hem de çeşitli gribal rahatsızlıklardan meydana gelmektedir. Nefes almada zorluk çeken kişiler için doğal pek çok tedavi yöntemi hazırlanmaktadır. Burun tıkanıklığını geçiren en yararlı tedavi tuzlu su ya da karbonatlı su kullanımıdır. Özellikle burun içerisinde oluşan iltihaplanmanın önüne geçerek burun kanallarını açmaktadır. Bunun yanı sıra mentol içerikli kremlerin burun çevresine sürülmesi de tıkanıklığın açılmasına yardımcı olmaktadır.
1.01.2024 Sağlık
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor Acı biber Türk mutfağında oldukça sık kullanılıyor. Özellikle de acı biber baharat olarak kullanıldığında yemeklere güzel bir lezzet katıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan acı biberle ilgili yapılan bir araştırma tüm gerçeği ortaya çıkardı.
7.08.2023 Sağlık
En acı yarışma! 3 dakikada hepsini yedi: 'Birinciliği kimseye kaptırmak istemem'
En acı yarışma! 3 dakikada hepsini yedi: 'Birinciliği kimseye kaptırmak istemem' Antalya'nın Kumluca ilçesinde 24’üncü Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen acı biber yarışmasında 3 dakikada 260 gram acı biber yiyen Yetkin Tuncer birinci oldu.
5.05.2023 Yaşam
Acı biberin fiyatı cep yakıyor! Gramla alıyorlar
Acı biberin fiyatı cep yakıyor! Gramla alıyorlar Sofraların vazgeçilmezi olan acı biberin kilosu 250 liradan satılıyor. Fiyatlar vatandaşların cebini yakarken, kilo yerine gramla acı biberi satın alıyorlar.
27.01.2023 Ekonomi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Yurt dışından talep yağıyor! İhracat yüzde 50 artacak
Yurt dışından talep yağıyor! İhracat yüzde 50 artacak Döviz getirisibib 1 milyon doların üzerinde olması bekleniyor, yurt dışından talep yapıyor. Bursa'nın İnegöl ilçesi Kulaca’da üretilecek bin 400 ton biber salçası Hollanda'ya ihraç edilecek.
9.09.2022 Ekonomi
Talep patladı! 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, bir ilçenin geçim kaynağı
Talep patladı! 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, bir ilçenin geçim kaynağı 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, yöre halkına geçim kaynağı oluyor. Sadece bir fidanlıkta 12 milyon ton üretiliyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilen salatalıklarla hazırlanan coğrafi işaretli turşu damak çatlatıyor.
21.08.2022 Ekonomi
Günlük 250 lira kazandırıyor! 'Elimiz çok yanıyor ama mecburuz'
Günlük 250 lira kazandırıyor! 'Elimiz çok yanıyor ama mecburuz' Gaziantep'in İslahiye ilçesinde biber hasadının başlaması ile birlikte işçiler, acıdan para kazanıyor. Acı biberleri çöpünden ayıran işçiler, günlük 200-250 TL para kazanıyor.
19.08.2022 Ekonomi
Kırmızı biber hasadı başladı! Tarladan markete fiyat 2 kat artıyor
Kırmızı biber hasadı başladı! Tarladan markete fiyat 2 kat artıyor Türkiye'nin önemli biber üretim alanlarından Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kırmızı biber hasadı başladı. Biberin fiyatı tarlada 10-11 TL iken, markette 2 katına çıkıyor.
17.08.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Hamsi, istavrit, barbun ve mezgit...
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Hamsi, istavrit, barbun ve mezgit... Balık fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Hamsi, istavrit, barbun, mezgit, alabalık, somon, sazan, yayın ve kefal, çipura ve levrek fiyatlarında son durum açıklandı. Kültür balıklarının satışından umduğunu bulamayan balıkçılar, yeni sezonu iple çekiyor.
28.06.2022 Ekonomi
Acı biber tarlada 6 TL, markette 15 TL’den satılıyor
Acı biber tarlada 6 TL, markette 15 TL’den satılıyor Kilis’te acı biber hasadına başlandı. Tarlada 6 TL’den satılan biber, marketlerde 15 TL’den satılıyor.
28.06.2022 Ekonomi
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı...
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı... Edirne'de düzenlenen, ünü yurt sınırlarını aşan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son günü Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen 'acı süs biberi yeme' yarışması ve bedava ciğer dağıtımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Kimi yarışmacının acıya aldırış etmediği, kiminin ise acıdan gözlerinden yaş geldiği etkinlikte dağıtılan 1.5 tonun üzerindeki ciğeri alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.
15.05.2022 Yaşam
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır?
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır? Türk Mutfağı’na özgü lezzetlerden olan tarhana çorbası, Anadolu'da yaygın olan geleneksel, baharatlı bir çorbadır. Sade yoğurt, un ve sebzelerin fermente edilmiş karışımından yapılan tarhananın faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, Tarhana çorbası nasıl yapılır? Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarhana çorbası tarifi arıyorsanız tarifimize bir göz atın. İşte tarhana çorbası yapılışı ve tarifi!
17.04.2022 Ramazan
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir?
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında turşular gelmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda her çeşidiyle yer alan turşuların hastalıklara karşı iyi bir koruyucu olduğu belirtilmektedir. Mevsiminde farklı sebzelerden hazırlanan turşular sahip oldukları besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerden biri olmaktadır. En sık tüketilen turşuların başında acı biber turşusu gelmektedir. Metabolizmaya olan olumlu etkileri ile acı biber turşusu sık tüketilen turşuların başında yer almaktadır.
28.01.2022 Sağlık
Eliminasyon diyeti ne için yapılır? Eliminasyon diyeti nasıl yapılır? Eliminasyon diyet listesi!
Eliminasyon diyeti ne için yapılır? Eliminasyon diyeti nasıl yapılır? Eliminasyon diyet listesi! Eliminasyon diyeti; insan vücudunda şişkinlik gibi rahatsızlıklar veren gıdaların bulunmasına imkan tanınmasını sağlayıp, bireyin diyet listesinden çıkarmasına yardımcı olan bir diyettir. Gıdaların sindirilmediği vaziyetlerde bağırsaklarda mayalanma süreci başlar. Bu durum yüzünden şişkinlik, kimi durumlarda ise alerjilere neden olmaktadır. Eliminasyon diyeti sayesinde vücutta hassasiyete sebep olacak gıdalar deneme ve yanılma metoduyla tespit edilir. Peki eliminasyon diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte tüm detayları ile eliminasyon diyeti…
13.01.2022 Sağlık
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki Metabolizmanın vücudun yürüttüğü faaliyetlerin tümü olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Pınar Çoban Çinko, Metabolizma hızı, vücudunuzun çalışırken ne kadar enerji harcadığının göstergesidir. Yaşınız ne kadar genç olursa metabolizmanız da o kadar hızlı çalışır. Metabolizmanın daha hızlı çalışması, daha çok enerji harcanması demektir. Yaş aldıkça metabolizmanız da yaşlanır ve yavaşlar dedi.
2.12.2021 Sağlık
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler!
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler! Emzirme, annelerin bebeklerine yaşamın ilk aylarında ihtiyaç duydukları tüm besin ve gıdaları sağlamalarının doğal bir yoludur. Uzmanlar bir bebeğin hayatının ilk altı ayında sadece anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak emzirme döneminde annelerin dikkat etmesi gerekenleri ve uzak durulması gereken besinleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Acı biber 'mutluluk' veriyor
Acı biber 'mutluluk' veriyor SOFRALARDA kimileri için vazgeçilmez tatlar arasında yer alan bibere acılık veren kapsaisin maddesinin, vücuttaki endorfin hormonu salgılamasını artırarak, mutluluk hissi oluşmasına, stresin azalmasına yardımcı olduğu belirtildi.
22.03.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor...
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor... Türkiye'de ilk olarak Antalya'da piyasaya sürülen ve yılda 72 bin ton üretilen 'Şili biber', Şanlıurfa'nın isot biberine rakip. Çalışmaları sonucu biberi üreten kimya mühendisi Hasan Ünal, Şili biberin isottan 50 kat daha acı olduğunu belirlediklerini söyledi.
25.02.2021 Ekonomi
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları!
Erkekte cinsel gücü artırmanın yolları! Birçok erkek cinsel performanslarını artırmanın yollarını arıyor. Cinsel gücü arttıran kimyasallar almak yerine basit ve doğal yollarla performansı arttırmak mümkün. Peki, erkeklerde cinsel gücü artıran yiyecekler nelerdir? Cinsel gücü arttırma yöntemleri neler? İşte erkeklerde cinsel arzuyu arttırmanın yolları!
17.03.2021 Sağlık
Acı biber ömrü uzatıyor!
Acı biber ömrü uzatıyor! ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli olarak acı biber yemek, kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor ve ömrün dörtte bir oranında uzamasını sağlıyor. Kırmızı acı biberin haftada en az iki kez tüketilmesini öneren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, "İltihap giderici ve anti kanser etkisi var. O yüzden sofranızdan eksik etmeyin" dedi.
20.01.2021 Sağlık
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık'
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık' Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
5.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Acı Biber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki acı biber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.